Princess Nourah Bint Abdulrahman University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Introduktion till universitetet

Utbildningen av kvinnor i Konungariket Saudiarabien har fått stor uppmärksamhet och det har gjort det möjligt för saudiska kvinnor att göra konkreta steg för att uppnå sina ambitioner och avslöja deras unika på olika områden. Den saudiska kvinnan har kommit fram, inte bara på lokal nivå, men också på internationell nivå. Vi ser exempel på saudiska kvinnor inom kultur och specialiserad forskning, exempel som respekteras och erkänns på internationella arenor och inom olika vetenskapsområden, vilket visar deras framgång och deras värdighet som konkurrerar med sina kamrater i andra avancerade länder.

PNU är ett av resultaten av den uppmärksamhet som ges till högre utbildning av kvinnor. Denna uppmärksamhet började tidigt, då det allmänna ordförandeskapet för utbildningen av tjejer fastställde första högskolan för kvinnor i 1390 AH, motsvarande 1970 års ålder. Införandet av fler högskolor följde, nått 102, allt från högskolor till mellanhögskolor och högskolor. Dessa fördelades över 72 saudiariska städer och omfattade 600 000 studenter.

Bara i Riyadh finns sex högskolor; nämligen College of Education for Liberal Arts Disciplines, College of Education for Scientific Disciplines, College of Education för lärares utveckling, College of Social Services, College of Home Economics och College of Fine Arts.

I 1427 AH utfärdades en kunglig ordning för inrättandet av det första universitetet för kvinnor i Riyadh, under övervakning av högskolans ministerium. Detta omfattade de sex högskolorna i Riyadh, förutom ett antal nya högskolor som inrättades för kvinnors utbildning och utveckling i kungariket.

Universitetet invigdes i 1428 AH med utnämningen av sin första rektor, HH Dr Al-Jawhara bint Fahd Al-Saud.

På onsdagen den 29/10/1429 AH var högskolan hedrad med förvaltaren av de två heliga moskéerna som placerar hörnstenen på universitetsområdet. Hans Majestät vid den tiden såg det bäst att byta namn till Princess Nourah Bint Abdulrahman University (PNU); Prinsessan Nourah är syster till grundaren av Konungariket Saudiarabien, den sena kungen Abdul Aziz bin Abdulrahman.

Vision, uppdrag och värderingar

Syn:

Att bli en ledare av kunskap och etiska metoder för kvinnor.

Uppdrag:

Att bli ett omfattande universitet för kvinnor, med sitt akademiska ledarskap och vetenskaplig forskning som bidrar till att bygga en kunskapsekonomi med samhälleliga och internationella partnerskap.

värden:

Lojalitet, integritet, självförtroende, excellens, distinktion, engagemang för kvalitet och professionalism.

Platser

Riyadh

Address
Riyadh, Riyadh-provinsen, Saudiarabien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium