Läs den officiella beskrivningen

CIS Zürich

Centrum för jämförande och internationella studier (CIS Zurich) grundades 1997 under ledning av professor Kurt Spillmann som ett sätt att sammanföra statsvetenskapliga forskare från det schweiziska federala tekniska institutet Zürich (ETH Zürich) och universitetet i Zürich. Idag Center innehåller ett dussin lärare och ca 150 doktorander, postdoktorer och annan vetenskaplig och administrativ personal från ETH Zürich Institutionen för samhällsvetenskap och humaniora, och universitetet i Zürich Statsvetenskapliga institutionen. CIS Zurich har två campus, ett i hjärtat av Zürich och en i Zürich Oerlikon.

Forskning vid CIS Zürich

I en tid av snabba globala transformationer och allt tätare multilaterala nätverk, är nationell och internationell politik blir mer och mer sammanflätade. På CIS Zürich, söker vi därför integrera studiet av nationella politiska system och studiet av internationell politik, med fokus på de komplexa sambanden mellan inrikes, internationella och transnationella politiska processer, strukturer och institutioner.

På så sätt koncentrerar vår forskning på en rad olika ämnen, bland annat: - Demokrati, demokratisering och offentlig styrning - konfliktforskning och säkerhetsstudier - internationell politisk ekonomi - Internationellt utvecklingssamarbete - Policy Analysis - Schweizer politik - europeiska politik - Social Science Research Methods Vårt metodologiska tillvägagångssätt varierar från formell teori, kvalitativa fallstudier och fält och experimentell forskning till ekonometriska metoder och datormodellering.

Skolan erbjuder också:

MA

Center for Comparative and International Studies (CIS)

Den Macis är en forskningsinriktad forskarutbildning i statsvetenskap, som erbjuds av Centrum för jämförande och internationella studier (CIS), en av de ledande politiska ... [+]

Den Macis är en forskningsinriktad forskarutbildning i statsvetenskap, som erbjuds av Centrum för jämförande och internationella studier (CIS), en av de ledande statsvetenskap forskningscentra i Europa. OSS är en gemensam institution för ETH Zürich och universitetet i Zürich. De 2013 Leiden Ranking placerad ETH Zürich högst upp i samhällsvetenskap och humaniora i Europa.

Den Macis är en 90-hp-programmet och tar 3-4 terminer att slutföra. Läroplanen koncentrerar sig på frågor om demokrati, politiskt våld, politisk ekonomi och hållbar utveckling. Alla kurser ges på engelska av en grupp internationellt kända professorer.

Med små klasser på högst 15-20, Macis studenter gynnas av nära elev-lärare interaktion, och en intellektuellt stimulerande miljö. Inträdesavgiften är i konkurrens. ... [-]

Schweiz Zürich
Kontakt Skolan
Heltid
3 - 4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska