Academy of Art and Design FHNW, Visual Communication Institute

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Den HGK FHNW (Academy of Art and Design FHNW) är en webbplats för konceptualisering, produktion och kritisk reflektion.

Den Academy of Art and Design FHNW med sina tio institut, 750 elever och 200 lärare ser sig själv som marken levande avel för idéer, som ett kulturpolitiskt katalysator och som en seismograf upptäcka socialt relevanta områden inom konst, design och vetenskap som sedan raffinerad, bearbetas och kommuniceras på ett föredömligt mode genom teori och praktik. På grundval av differentierade perception och reflektion, personliga vision och förståelse, ser Akademin sin roll som inför dagens utmaningar genom en rad olika kreativa utrymmen och professionella perspektiv.

Den HGK FHNW är en sida av mångfald av attityder och öppenhet

Genom integrativ infrastruktur och en trinational ram, den återuppfunnit Campus Konstens underlättar tvärvetenskapliga och ämnes lärande, forskning och produktion. Eleverna kan idag välja mellan sju BA och fyra magisterprogrammen. Projektbaserat arbete utgör kärnan av programmen, kombinera, vilket görs i forskning, konstnärligt experimentell, kreativ, teknisk och vetenskapligt förhållningssätt. Med sikte på ett hållbart sätt skapa mottaglig utrymme för arbeten, högkvalitativa artefakter och produktiva processer, stödjer Akademin aktivt och främjar potentialitet av experiment och nätverk i motsats till konventionella kunskapsproduktion.

Den HGK FHNW är en plats för dialog - mellan studenter och lärare, discipliner och kulturer, den akademiska världen och allmänheten.

Som en del av ett internationellt nätverk, Akademin medvetet söker upp utbyte med ledande partnerinstitutioner som verkar inom en liknande kritisk diskurs, pionjärlösningar för framtida kontexter och kulturer, och är aktivt opinionsbildningen. Där undervisningen levs och kommuniceras som en synergiprocess flyttar mellan samhälle, konst, politik och ekonomi. Centralt för akademiens sociala uppdrag är att utbildningen av framtida generationer av självständigt sinnade och tryggt kompetenta konstnärer och designers.

Visual Communication Institute / Basel School of Design

Den Visuell kommunikation Institute / Basel School of Design är idag en avdelning för University of Applied Sciences Nordvästra Schweiz (FHNW), Academy of Art and Design (HGK). Vi erbjuder kursplaner på Bachelor och Master nivå inom visuell kommunikation med internationell ackreditering (BA, MA, mdes). De lärare är aktiva deltagare i designvärlden och är involverade i tillämpade forskningsprojekt. Den centrala i all verksamhet är att skapa bilder för kommunikation. Visual Communication Institute utvecklades ur den inflytelserika tradition Basel School of Design början på 1960-talet. Vi har utökat denna bakgrund att ta itu med de utmaningar som det 21: a århundradet. Vi är en del av ett internationellt nätverk av konst och design Skolor som ger många möjligheter för studenter och lärare.

Basel School of Design

Den Basel School of Design och dess studenter har påverkat det internationella Grafisk design samfundet sedan 1960-talet. Under ledning av Armin Hofmann och Emil Ruder kurser för grafisk design och typografi utvecklades. De var enastående modeller för en modernistisk design utbildning.

Sedan år 2000 har den schweiziska utbildningssystemet genomgått en förvånansvärt snabb process för att anpassa sina utbildningsinstitutioner till de internationella standarderna för kandidatexamen och Master kursplaner vid universitetet nivå. I denna process Visual Communication avdelningen blev ett eget institut från yrkesnivå School of Design (Schule für Gestaltung Basel). Vi är nu en del av universitetets system av Nordvästra Schweiz och har utvecklat en läroplan för universitetet i nivå med internationell ackreditering.

Denna nivå institut universitet är officiellt kallas «Visuell kommunikation Institute / Basel School of Design» och bildar tillsammans med sju andra Design- och konstinriktade institut Akademi Konstindustriella Basel (HGK Basel) som en avdelning vid University of Applied Sciences Nordvästra Schweiz (FHNW).

Idag Visuell kommunikation Institute / Basel School of Design erbjuder en kandidatexamen programm, en internationell magisterexamen program internationell Summer Workshops, och är involverat i många nationella och internationella forsknings- och utvecklingsprojekt.

Vi är stolta över vad vårt institut har uppnått under de senaste åren. Institutet har en läroplan för dagens och morgondagens designvärlden fortsätter den rika tradition av schweiziska Design och typografi.

Godkänd av British Skill utvecklingscentralen (pcDL listade institution.

Platser

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium