School of Life Sciences FHNW, University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Institutionen för livsvetenskaper Life Sciences låter spännande ... och de är! School of Life Sciences vid University of Applied Sciences och konst Nordvästra Schweiz ligger i hjärtat av en av världens ledande Life Sciences regioner, "tri-nationell" Basel, som gränsar till Schweiz, Frankrike och Tyskland. Vi jämför hela tiden vår undervisning och forskning med internationella kvalitetsstandarder och uppmuntra ämnesövergripande samt samarbete med nätverk och olika partners. Vårt mål är att tillämpa de fascinerande Life Sciences i ett ekonomiskt sammanhang och tillsammans med våra forskningspartners, att upprätta en tydlig internationell universitetsprofil. Våra kollegor är industrin och vetenskapliga forskningsspecialister. De undersöker de senaste tekniska trenderna inom Life Sciences och hantera olika vetenskapliga frågor som använder den modernaste utrustningen och inom Life Sciences industrin. Våra forskare och studenter genererar fasta bidrag till forskning, vilket överbrygga klyftan mellan avancerade Life Sciences och deras praktiska tillämpningar. Vi är en lärande organisation med mod för förändring, främja innovation och kunskap inriktad mot nuvarande och framtida marknader. Som ett resultat, vi ständigt utvecklar våra kurser. Vi har gjort det vårt uppdrag att stödja unga entreprenörer som skapar spin-off-företag och att arbeta för att bilda samarbeten med dem. Fortbildning Praktiska tillämpningar är i centrum för vår fortsatta utbildningsprogram. Det är viktigt för oss att det du lär dig är vad du faktiskt behöver i din nästa karriär och ingen är mer kvalificerad att ge denna know-how än yrkesverksamma. Våra föreläsare är experter med industri, offentlig sektor och vetenskaplig bakgrund. Dessa erfarna medarbetare har också något att säga om innehållet i våra fortsatta utbildningsprogram. Under de kurser du kommer att arbeta med särskilda projekt och i dina papper du kommer att ta itu med verkliga problem. Självfallet är vår moderna infrastruktur till ditt förfogande under hela ditt utbildningsprogram. Forskning och utveckling Inom ramen för tillämpad forskning och utveckling (FoU), ett nära samarbete mellan Institutionen för Life Sciences FHNW och regionala, nationella och internationella kommersiella företag underlättar tillgång offentliga institutioner till state-of-the-art forskningsresultaten och den transformerande av idéer i praktiken inriktade produkter och processer. Vår forskning och utveckling är tvärvetenskaplig och fokuserar på dessa tre forskningsområden:

Molekylära Technologies: teknik för analys och syntes av aktiva substanser och biologiska system Behandlingsteknik: teknik för utveckling och produktion av läkemedel och medicintekniska produkter i en miljö-kompatibel sätt Miljöledning: holistisk miljöledning för en hållbar användning av resurser och bevarandet av en miljö värd att leva i

Tvärvetenskap innebär att life science-relaterade områden kartläggs i alla våra fyra institut (kemi och Bioanalytics, Ecopreneurship, medicinsk och analytisk teknik och Pharma Technology). Våra lärare är från akademiska discipliner av kemi, biologi, farmaci, fysik och teknik. De arbetar på projekt inom forskningsområden våra institut.

Platser

Basel

Address
School of Life Sciences FHNW
Gründenstrasse 40

4132 Basel, Basel City, Schweiz

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium