Geneva Finance Research Institute

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vilka vi är?

Geneva Finance Research Institute (GFRI) är ett tvärvetenskapligt institut baserat vid universitetet i Genève som fokuserar på två huvudsakliga forskningsämnen inom finans: " Portfolio Management " och " Finance and Society ".

Dess forskningstema betonar således å ena sidan den roll som Genève, som ett finansiellt centrum, spelar i Portfolio Management och å andra sidan de fördelar och externa effekter som finanserna visar för samhället i stort. GFRI-forskningen är tvärvetenskaplig och bygger på synergier mellan universitetet i Genève fakulteter för ekonomi och ledning, lag och psykologi och utbildningsvetenskap. Dessa samarbeten har gjort det möjligt för GFRI att utökas nyligen inom två nya forskningsområden: neurofinansiering och hållbar finansiering.

GFRI-fakulteten är ett mycket diversifierat internationellt team av professorer som främst ägnar sig åt att publicera banbrytande forskning i toppfinansiella tidskrifter, men de deltar också på hög nivå i utbildning i finansiering samt för kunskapsöverföringsaktiviteter som konferenser, seminarier och offentliga debatter om ett brett spektrum av finansiella ämnen.129264_pexels-photo-70292.jpeg Tim Gouw / Pexels

Platser

genever

Address
Bd du Pont d'Arve 40
1211 genever, genever, Schweiz

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium