USI Università della Svizzera italiana

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

USI är ett ungt och smidigt universitet som erbjuder sina studenter en kvalitetsutbildning och en förbättrad studieupplevelse . Internationella fakulteten undervisar studenter med ett tvärvetenskapligt, engagerande och interaktivt tillvägagångssätt, vilket ger utrymme för praktisk tillämpning.

Kvaliteten på studieplanerna kompletteras av den lilla storleken av USI , av dess kosmopolitiska miljö och dess informella och dynamiska kultur.

Dessa element gör USI ett nav för möjligheter öppna för världen, där studenter kan gå i direkt dialog med sina professorer och definiera sin utbildningsväg, upptäcka oväntade horisonter och omfamna internationella karriärer .

118778_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Varför USI

Sju skäl för att välja USI :

 1. Kvalitet på det schweiziska universitetssystemet
 2. Internationella fakulteten
 3. Ledande tvärvetenskaplig utbildning
 4. Lärare / studentkvot 1 till 8
 5. Starka band med näringslivet
 6. Flexibel struktur, öppen för utbyte av idéer
 7. Internationell, dynamisk och välkomnande miljö

Uppdrag

Baserat på lagen som reglerar Università della Svizzera Italiana består USI uppdraget av:

 • Tillhandahålla kvalitetsutbildning.
 • Att bedriva internationellt relevant vetenskaplig forskning.
 • Bidra till utvecklingen av regionen genom att möjliggöra överföring av kunskap, innovation, entreprenörskap och kulturell och vetenskaplig debatt inom deras kompetensområden.

I strävan efter sitt uppdrag USI inspiration från tre huvudvärden: kvalitet, öppenhet och ansvar .

Dies Academicus

Dies academicus är universitetets årliga firande , ett betydande ögonblick att dela och lära sig om USI och dess utveckling.

The Dies innehåller en officiell adress från rektor och tal från gästtalare, både från och utanför USI . Det är också en möjlighet att på USI välkomna rektorer från andra universitet, tilldela hedersdoktoratet, utse hedersmedlemmar vid universitetet och tilldela Credit Suisse-utmärkelsen för bästa undervisning, som belönar den bästa läraren i en av USI Fakulteter (i tur och ordning).

Next Dies academicus (24: e ): 9 maj 2020 .

partnerskap

USI samarbetar med ett antal internationella, nationella och regionala enheter inom sin utbildning, forskning och kunskapsspridning.

Forskningsprojekt, studieprogram, doktorandprogram och mobilitetsprogram, i samarbete med universitet och forskningscentra i Schweiz och på andra platser, kopplas till tillämpade studier, fältprojekt som genomförs av studenter, andra utbildningsinitiativ (som praktikplatser) och evenemang med institutioner och företag i Schweiz och utomlands.

I den akademiska miljön bygger USI nätverket på:

 • en serie ramavtal (särskilt om utbildning och rörlighet);
 • samordning av eller deltagande i forskningsplattformar , såsom PASC, de nationella kompetenscentrumen för forskning (NCCR) och de schweiziska kompetenscentren för energiforskning;
 • och framför allt de vetenskapliga nätverk av enskilda forskare , som kommunicerar och arbetar tillsammans med kollegor från hela världen om projekt och publikationer, och som en del av föreningar och vetenskapliga symposier.

Platser

Lugano

Università della Svizzera italiana - Campus Lugano

Address
Università della Svizzera italiana

via Buffi 13

CH-6900 Lugano, Ticino, Schweiz
Telefon
+41 58 666 40 00

Mendrisio

Academy of Architecture – Mendrisio Campus

Address
Università della Svizzera italiana
Academy of Architecture, Largo Bernasconi 2
CH-6850

Mendrisio, Ticino, Schweiz
Telefon
+41 58 666 50 00

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program