National University of Singapore

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

National University of Singapore

National University of Singapore (NUS) är Singapores flaggskeppsuniversitet, som erbjuder en global strategi för utbildning, forskning och entreprenörskap med fokus på asiatiska perspektiv och expertis. Vi har 17 fakulteter över tre campus i Singapore, samt 12 NUS-utomeuropeiska högskolor över hela världen. Nära 40 000 studenter från 100 länder berikar vårt livfulla och mångsidiga campusområde.

Vår tvärvetenskapliga och verkliga strategi för utbildning, forskning och entreprenörskap gör det möjligt för oss att arbeta nära med industri, regeringar och akademi för att ta itu med viktiga och komplexa frågor som är relevanta för Asien och världen. Forskare inom våra fakulteter, 30 forskningsinstitut på universitetsnivå, forskningscentra och företagslaboratorier fokuserar på teman som inkluderar energi, miljö och stadshållbarhet; behandling och förebyggande av sjukdomar som är vanliga bland asiater; aktivt åldrande; avancerade material; samt riskhantering och motståndskraft i finansiella system. Vårt senaste forskningsfokus ligger på användningen av datavetenskap, operationsforskning och cybersäkerhet för att stödja Singapores Smart Nation-initiativ.

För mer information om NUS, besök www.nus.edu.sg.

Stärka utbildning

NUS: s fakulteter och skolor erbjuder flera utbildningsvägar för att maximera elevernas potential genom omfattande läroplaner. Ledande professorer inom sina områden undervisar rigorösa akademiska program som ger kritiskt tänkande över olika discipliner, liksom inlär en företagsam anda.

Genomförande av effektiv forskning

På NUS samlar vi forskare från olika områden och drar ut gränser för att uppnå forskningskunskap på ett integrerat sätt. Vi har byggt åtta integrerande forskningskluster: hälsoinnovation; åldrande; hållbarhet inom energi, miljö och städer riskhantering och motståndskraft i finansiella system; smart nation; materialforskning; havs- och offshore-forskning; och asiatiska studier.

När världen står i spetsen för den 4: e industriella revolutionen, där digital och autonom teknik omdefinierar vårt sätt att leva och arbeta, överensstämmer NUS: s forskningsstrategi med Singapores Smart Nation-initiativ.

NUS Smart Nation Research Cluster samlar forskartalanger från olika områden som teknik, medicin, datavetenskap, fysik och samhällsvetenskap för att skapa innovativa lösningar. Det finns mer än ett dussin tvärvetenskapliga strategiska forskningsenheter som är inrymda i den toppmoderna innovation4.0 (i4.0) -byggnaden för att stärka universitetets strategiska kapacitet mot digital transformation. i4.0 är också hem för NUS Graduate Research Innovation Program som utnyttjar doktorander, doktorand och forskarpersonal för att inrätta upp till 250 deep-tech nystartade företag under fem år.

Engagerande aspirerande entreprenörer

Universitetets entreprenörsarm, NUS Enterprise, spelar en avgörande roll för att främja entreprenörskap på campus och därefter. Det tränar och stöder studententreprenörer genom att ge starkt mentorskap och infrastrukturstöd, samt exponering för sitt nätverk av partnerskap.

Studenter vid NUS kan utnyttja detta och njuta av tillgång till internationella nätverk och industrier, med olika kanaler för att ansluta till ledande branschaktörer. Många kurser på NUS erbjuder studenter praktiska industriprojekt eller praktikmöjligheter, vilket öppnar ännu mer spännande karriärmöjligheter.

Blivande förändringsledare och entreprenörer kommer också att uppskatta det faktum att universitetet har bildat samarbeten och strategiska partnerskap med viktiga branschaktörer (såväl som statliga myndigheter) för att inrätta avancerade forskningslaboratorier, innovationsinkubationsprogram samt entreprenörshuben känd som BLOCK71.

Stanna i hjärtat av åtgärden

En student erfarenhet bestäms inte bara av kvaliteten på akademiskt lärande och interaktioner med lärare utan också av campusmiljön.

NUS: s tre campus, Kent Ridge, Bukit Timah och Outram, erbjuder studenterna en främjande inlärningsmiljö, komplett med en rad bekvämligheter och tjänster.

Kent Ridge, det vidsträckta 150 hektar stora campus, är värd för de flesta av universitetets akademiska, forsknings- och administrativa anläggningar. Det är också ett livligt knutpunkt för studentlivet, med studentbostäder, idrottsanläggningar och platser för konst och kulturaktiviteter.

University Town (UTown) - en förlängning av Kent Ridge Campus - erbjuder en unik bostadshögskolupplevelse samt en mängd utbildnings- och rekreationsutrymmen för interaktion, peer learning och personlig utveckling. UTown är också hem för Yale-NUS College, Singapores första högskolor för fri konst med ett helt bostadsprogram.

Campus Bukit Timah rymmer juridiska fakulteten och Lee Kuan Yew School of Public Policy. De koloniala byggnaderna går tillbaka till 1928 när NUS föregångare, Raffles College, grundades.

Beläget bland många av landets viktigaste medicinska institutioner, rymmer Outram Campus Duke-NUS Medical School (Duke-NUS). Duke-NUS innovativa medicinska utbildningsprogram med ett distinkt forskningsfokus är utformat för att utveckla medicinska ledare inom forskning, utbildning och patientvård.

Förbättra studentlivet

NUS är engagerad i holistisk personlig tillväxt och utveckling och uppmuntrar studenterna att fördjupa sig i de livfulla och mångsidiga aktiviteter som ständigt sker över hela universitetet.

Studenter kan välja att bedriva sina personliga specialintressen - oavsett om det är kultur, musik, forskning, sport, äventyr eller något annat - genom en av de mer än 200 studentklubbarna och organisationerna i NUS.

Universitetskalendern inkluderar också ett antal årliga evenemang, som nybörjarorientering, studentlivsmässan och vår mest historiska och ikoniska händelse: trasa och flagga, som omfattar en insamling av samhällssamlingar samt en karneval fylld med en parad av flottör och koreograferade danser för att tacka allmänheten för deras stöd.

Platser

Singapore

Address
21 Lower Kent Ridge Road
119077 Singapore, Singapore

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium