Comenius University in Bratislava, Faculty of Pharmacy

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Comenius University in Bratislava, Faculty of Pharmacy

Farmaceutiska fakulteten är en del av det största, äldsta och enastående universitetet i Slovakien.

Comenius universitet i Bratislava är ett modernt europeiskt universitet som firade sitt 100-årsjubileum 2019. Det är det enda slovakiska universitetet som regelbundet rankas på de internationella rankningarna för de bästa universiteten i världen. Med tretton fakulteter erbjuder det det bredaste urvalet av utbildningsprogram (över 800) på tre nivåer, och flera av dessa utbildningsprogram är de enda i sitt slag som erbjuds i Slovakien. Det finns ett brett utbud av mänsklig kunskap att välja mellan när man studerar, vare sig det är inom medicin, humaniora och samhällsvetenskap, naturvetenskap, matematik, teologi och mycket mer.

137757_UK-BudovaSafarikovonam.12.jpg

Comenius universitet är en forskningsinstitution som driver hundratals inhemska och internationella forskningsprojekt. Som ett resultat deltar många av studenterna i viktig forskning under sina studier och kan aktivt delta i projekt, bidrag och professionella praktikplatser (inklusive utomlands).

Varje år skickar Comenius universitet det största antalet studenter utomlands från alla slovakiska universitet, och det tar emot de flesta internationella studenter, inklusive från sådana platser som Tyskland, Norge, Grekland, Iran, Österrike och Island.

137754_DSC_2139.JPG

Fakta

 • Cirka 1 500 studenter, varav cirka 15% internationella studenter från olika länder
 • 11 specialiserade undervisningsavdelningar
 • 2 egna undervisningsapotek som också fungerar som samhällsapotek
 • Nya laboratorier och föreläsningslokaler med aktuell utrustning
 • Högkvalificerad lärare med långvarig nationell och internationell undervisnings- och forskningserfarenhet
 • Alla nivåer av apotekutbildning, inklusive doktorand PharmD och Ph.D. program, specialisering etc.
 • Internationella utbytesprogram, inklusive bilaterala kontrakt med 30+ partneruniversitet i Europa, Asien och USA
 • Scientific Center of Excellence, centrala vetenskapliga laboratorier, olika forskningsprojekt
 • En stor trädgård för medicinalväxter
 • Centralbiblioteket
 • Gym och fitnessutrustning
 • Egna matsalar och cafeterior

Prestige
Comenius universitets farmaceutiska fakultet är den enda fakulteten i sitt slag i Slovakien. Fakulteten lyfter fram originella apotekspersonal genom att integrera kunskap från naturvetenskap och medicin samt specifika läkemedelsvetenskaper.

Tradition
Slovakiska läkemedelsuniversitetsstudier har funnits i mer än 70 år och mer än 11 000 studenter tog examen från farmaceutiska fakulteten i Bratislava.

Ackreditering
Studieprogrammet Apotek överensstämmer fullt ut med Europaparlamentets och rådets direktiv 2005/36 / EG om erkännande av yrkeskvalifikationer.

Utbildning

Den examen från studieprogrammet Pharmacy definieras av hög nivå kunskap och praktiska färdigheter i kemiska, biologiska, medicinska och särskilt farmaceutiska discipliner. Kandidaten har djup kunskap om allt som händer med ett läkemedel i den mänskliga organismen; dess effekter och negativa effekter; liksom hälsa och sociala aspekter av användningen av läkemedel. Den examen behärskar farmaceutisk teknik, farmaceutisk, kemisk, mikrobiologisk, biologisk prövning av läkemedel för mänskligt bruk. Kandidaten kan utvärdera vetenskaplig information om läkemedel och tillhandahålla relaterad information baserad på sådan kompetens. Kandidaten har tillräcklig kunskap om juridiska och andra krav relaterade till läkemedelspraxis. Studieprogrammet uppfyller helt och hållet Europaparlamentets och rådets direktiv 2005/36 / EG om erkännande av yrkeskvalifikationer.

137743_PixaBay_bratislava-1905408_1920.jpg

Platser

Bratislava

Address
Odbojárov 10
SK-83232 Bratislava, Bratislava-regionen, Slovakien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: