University of Ljubljana

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

133440_Photo1.jpg

University of Ljubljana , grundat 1919, med 23 fakulteter och 3 konstakademier , är den äldsta och största institutionen för högre utbildning, vetenskaplig forskning och konst i Slovenien. Universitetet främjar grundläggande, tillämpad och utvecklingsforskning. Idag rankas University of Ljubljana bland de bästa 3% av universiteten i världen.

University of Ljubljana ligger i Ljubljana, huvudstaden i Slovenien, förutom vår fakultet för sjöfartsstudier och transport som ligger i Portorož vid Adriatiska havet. Ljubljana är en mycket trevlig och ungdomlig stad att bo i. Vi har många museer, gallerier, teatrar, biografer, institut, bibliotek och en av de äldsta filharmoniska orkestren i världen. I stadens centrum hittar du massor av pubar, restauranger, klubbar och affärer. Det finns gott om grönområden också. Kongresni trg (torget) är en av de centrala torgarna i Ljubljana där också är platsen för rektoratet vid University of Ljubljana .

University of Ljubljana har utmärkta studieprogram inom alla studierområden: konst, konst, naturvetenskap, teknik och teknik, samhällsvetenskaper, humaniora, medicin, hälsovetenskap, idrott, som är utformade i enlighet med riktlinjerna för Bologna-processen. Inom University of Ljubljana och i samarbete med utländska universitet tillhandahåller vi gemensamma, tvärvetenskapliga och tvärvetenskapliga utbildningsprogram i alla tre cykler. Förutom föreläsningar, handledning och seminarier lägger vi stor vikt vid praktisk utbildning, deltagande av studenter i projektarbete, internationella utbyten, karriärvägledning, undervisning och andra aktiviteter.

133441_Photo2.jpg

Varje år uppgraderar och utvecklar cirka 40 000 studenter sina kunskaper och färdigheter på vår institution, bland dem har vi 8% internationella studenter. University of Ljubljana kurserna genomförs av mer än hälften av alla kandidatexamen i Slovenien, mer än två tredjedelar av innehavarna av magister- och specialiseringsnivåer och mer än 80 procent av vetenskapsdoktorerna.

En särskild oro för University of Ljubljana är överföringen av kunskap till industrin, för miljöens säkerhet, för människors hälsa, livskvaliteten och den rika ekonomin, varför vi samarbetar nära med många slovenska och utländska företag. Våra partners är framstående multinationella företag och de bästa slovenska organisationerna.

Vi inbjuder dig att börja din akademiska väg med oss, öka dina personliga och professionella karriäralternativ och bli en värdefull medlem i vårt stolta och kreativa akademiska samhälle.

Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt universitet.

Studentintryck

Besök vår webbplats här för att läsa mer om studentintryck: href = "https://www.uni-lj.si/study/impressions/students-written/

133248_UL-KongresSquare.jpg

Platser

Ljubljana

Address
University of Ljubljana
Kongresni trg 12

1000 Ljubljana, Ljubljana, Slovenien

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Architecture
Zoisova cesta 12

1000 Ljubljana, Ljubljana, Slovenien

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Electrical Engineering
Tržaška cesta 25

1000 Ljubljana, Ljubljana, Slovenien

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Public Administration
Gosarjeva ulica 5

1000 Ljubljana, Ljubljana, Slovenien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium