Barcelona Graduate School of Economics

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Varför studera på Barcelona GSE

Barcelona GSE är en ledande institution för forskarutbildning och forskning inom ekonomi, finans och datavetenskap.

Vi tar med oss begåvade, motiverade studenter från mer än 40 länder till Barcelona och förbinder dem med högt rankade forskare, erfarna undervisningsfakulturer, internationella studenter och ett starkt rekryteringsnätverk.

Målet med våra rigorösa ettåriga masterprogram är att förbereda kandidater för yrkesmässiga och akademiska karriärer som kräver intensivt analytiskt tänkande och ett flexibelt tankesätt.

Nobelpristagare bidrar till att utveckla mästarens

Vårt vetenskapliga råd med mer än 30 ledande akademiker inklusive 11 nobelpristagare inom ekonomi ger strategisk vägledning för programutveckling.

Rankad i de 10 högsta institutionerna i Europa för ekonomisk forskning (RePEc)

Vi rankas också i RePEcs topp 20 ekonomiavdelningar världen över. Dessutom rankas både Barcelona GSE grundande universitet, Universitat Pompeu Fabra och Universitat Autònoma de Barcelona, ​​i QS World University Rankings for Economics

Våra studenter får konkurrenskraftiga jobb

93% av kandidaterna placerade inom 6 månader efter avslutad magisterexamen, hjälpt av vårt dedikerade Career Services-team.

Vad som gör att Barcelona GSE sticker ut

Rankat i topp 10 institutioner i Europa för ekonomiforskning (RePEc)
De

Våra kandidater får konkurrenskraftiga jobb
94% av kandidaternas placering inom 6 månader efter att ha avslutat sin magisterexamen, hjälpt av vår dedikerade

Nobelpristagare hjälper till att utveckla Mästaren
Våra magisterprogram leder till officiella examina enligt EU-lagstiftningen och får strategisk vägledning från en grupp av mer än 30 ledande akademiker, inklusive 11 nobelpristagare, på Barcelona GSE

Klass 2020 överblick

Klassen 2020 består av 193 studenter, från 43 länder, med en medelålder på 25 år. De flesta studenter har grundexamen i ekonomi eller finans. Andra kommer från teknik, matematik eller annan bakgrund.

Studenter från hela världen

85% av eleverna i klassen 2020 kommer från utanför Spanien, och 50% av eleverna kom från utanför Europa. Dessa elever tar med sig en berikande blandning av professionell bakgrund, kulturella perspektiv och personliga upplevelser till klassrummet.

Arbetslivserfarenhet före masterprogrammet

I klassen 2020 har vi 80% av studenterna som kommer direkt från grundutbildningen för att studera en magisterexamen. De återstående studenterna har yrkeserfarenhet hos konsultföretag, internationella organisationer och banker samt forskningsinstitutioner och myndigheter.

Livet i Barcelona

Med sju universitet och många forskningsinstitut erbjuder Barcelona en av Europas mest inspirerande miljöer för studenter och akademiker att leva och studera.

Den här intellektuellt tilltalande atmosfären i kombination med Barcelona GSE : s plats på campuserna i två internationellt rankade universitet sätter våra studenter i hjärtat av en dynamisk akademisk miljö.

Platser

Barcelona

Address
Ramon Trias Fargas 25-27
08005 Barcelona, Katalonien, Spanien
Telefon
+34 93 542 1234