Läs den officiella beskrivningen

Vem vi är

Skolan specialiserad på e-handelsledare i studenter utbildade som experter inom e-handel och digital marknadsföring. Med mer än 190 professorer som har utbildat mer än 1100 studenter i e-handel och digital marknadsföring.

Vi är den första e-handelsskolan som är född i Spanien

2010 hade Fabián López (@faloco) och Gerardo Salvador (@gerardsalva) ett möte där de pratade om svårigheten på arbetsmarknaden för att kunna anställa en bra e-handelschef för att övervaka den digitala marknadsföringsstrategin av företaget och förbättra försäljningsresultaten. Båda drog slutsatsen under den konversationen att även om det fanns god utbildning i kommunikation med sociala nätverk, så fokuserade ingen av dem på elektronisk handel. Det gav plats för skapandet av Ecommaster School, som började 2011 som en Master i e-handel och digital marknadsföring i Elche.

Idag undervisas det i Elche och Madrid personligen och online i mer än 20 länder.

Ett av de differentiella värdena har varit att satsa på professorer från företag som tillhandahåller praktisk kunskap till klassrummet istället för att göra det från den akademiska världen som är lite kopplad till affärsverkligheten.

Vad var den första idén?

Den första idén var att skapa en läroplan och en lärarpersonal som skulle möjliggöra närmare utbildning, i en liten grupp på högst 20 personer och där lärare kommer att hjälpa eleven att förbättra resultaten från sitt företag på Internet, eller att utveckla i klassrummet en affärsidé från början som kommer att börja få försäljning redan innan mästarens slut.

people, girls, womenStockSnap / Pixabay

metodik

Sedan grundandet 2011 har Ecommaster.es utvecklat sin egen metod som garanterar inte bara överföring av kunskap utan också förvärv av grundläggande entreprenörskompetenser för alla typer av företag, projekt eller professionella miljöer.

Alla aktiviteter i Ecommaster-läroplanen syftar till detta syfte och både lärarklasserna och det kompletterande materialet som finns tillgängligt på vår plattform är av högt praktiskt innehåll som syftar till att få den professionella världen för akademiker så nära som möjligt.

I det kompletterande materialet från Mästaren kan du alltså hitta många fall av framgång (och misslyckanden), berättade i första person av dess huvudpersoner, handledning av verktyg fokuserade på daglig praxis och, naturligtvis, exempel på strategier, tekniker och verktyg som presenteras i klasser ansikte mot ansikte eller i videokonferenser.

Akademiskt direktorat och studierektor

De är medlemmar i Ecommaster-teamet som följer utvecklingen av Mästarens aktiviteter. Ett team på tre personer tillgängliga för studenter som strukturerar arbetet varje vecka, koordinerar kalendrarna och aktiverar förhållandet mellan lärare och elever. Dessutom har de möjlighet att lösa tekniska frågor och ge råd om det bästa sättet att förbättra studenternas talang, när man startar något projekt eller sin karriär.

Ekommasterlärare

Den typ av profilen för Ecommaster lärare är en professionell med många års erfarenhet i världen av elektronisk handel eller digital marknadsföring, antingen utveckla egna projekt eller arbeta för stora spelare som Amazon, eBay, PayPal, Inditex, PC-komponenter ... och även för nystartade företag som har ledat tidningen teknologisektion mer än en gång.

Dessa är utmärkta yrkesverksamma som försvarar sitt arbete i en allt mer krävande sektor och dessutom håller liv i sin önskan att lägga till värde och kunskap till nya studentreklam. Med upptagna dagordningar i många fall är det ibland ett privilegium att få dem att lära på Ecommaster och det är det arbete som vi älskar att göra i studiekontoret, vilket bekräftar datumen två månader i förväg för allas sinnesfrid. Under det senaste året har vi bara varit tvungna att skjuta upp två klasser i samma vecka ... en på grund av influensa och en annan för att läraren skulle bli far.

Lärande genom att göra

Digital marknadsföring är en ständigt föränderlig disciplin där nya trender som ger nya koncept och granskning av strategier fortsätter att dyka upp. Detta kräver sina proffs förmågan att hantera stora mängder information och den kritiska känslan för att skilja mode från de verkliga störningarna som förekommer i en så dynamisk sektor.

För detta, förutom ett redan mycket praktiskt innehåll, föreslår vi våra elever att genomföra ett affärsprojekt för att direkt tillämpa vad som lärs i klasserna.

Ecommaster-läroplanen innehåller ett masterprogram som består av en affärsplan som består av följande dokument: Marknadsstudie eller tävlingsanalys, Marknadsplan, Analys av e-handelsplattformen och Ekonomisk genomförbarhetsstudie.

Giltigt för både befintliga företag och för fiktiva projekt, Ecommaster är den perfekta miljön för att påskynda dessa projekt. Vanligtvis är dessa projekt som företag med verklig fakturering, överförs för ett högre värde än masterutbildningen eller i värsta fall ett mycket bra presentationsbrev för att följa studenternas läroplan.

Vänd klassrum

Det är en av de senaste pedagogiska innovationerna som når klassrum runt om i världen. Sammantaget består det av att vända det traditionella sättet att lära sig så att eleven studerar det teoretiska innehållet i förväg och förbehåller klassen tid att konsultera läraren specifika frågor relaterade till deras inlärningsbehov.

Det är det bästa sättet att anpassa våra kurser till de behov som olika professionella profiler kan ha. I Ecommaster har vi implementerat det på de flesta kurser som ingår i Ecommaster PRO-programmet och lite efter lite integrerar vi detaljer om denna metod i resten av mästarna.

Fältbesök, alumni community och nätverksaktiviteter

Från det ögonblick de antas till Ecommaster, uppmanas våra elever att delta i Alumni community, en privat grupp där de kontaktar alla lärare och studenter från andra utgåvor. Information delas, proffs rekommenderas och affärsmöjligheter hittas.

Dessutom organiseras besök under hela kalendern på anläggningarna hos onlinebutiker och marknadsföringsbyråer i Madrid och Alicante, där återigen verkligheten i den professionella världen kan kändas från första hand och där det är lätt att få tillgång till rekryteringsinitiativ av talanger som slutar kristallisera i praxis, stipendier och kontrakt.

På samma sätt är våra studenter närvarande vid evenemang, konferenser och presentationer som vi organiserar över hela det nationella territoriet, ofta som deras första steg att anställas som professorer av andra handelshögskolor.

Programmen undervisas på:
  • Spansk

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

Ecommaster.es

Master Digital Marketing och e-handel ansikte mot ansikte i Alicante är utformad ur praktisk synvinkel, och vår läroplan är en av våra differentiella punkter. ... [+]

Master Digital Marketing och e-handel ansikte mot ansikte i Alicante är utformad ur praktisk synvinkel , och vår läroplan är en av våra differentiella punkter.

Utbildning i elektronisk handel och digital marknadsföring är avgörande för att effektivt kunna hantera internetförsäljning. I Ecommaster har vi nycklarna till att bli en äkta e-handelschef och lära dig alla nödvändiga strategier för att lyckas online . Näringslivet och framtiden finns på Internet. Specialisera!

Studera de behov vi har haft och fortsätter att ha lärare och ecommerciantes i vår dagliga dag. Vi har anpassat det efter 8 utgåvor av en e-handelsmastersexamen i Alicante , 5 ansikte-till-ansikte-utgåvor i Madrid och 13 utgåvor i Online-läge.... [-]

Spanien Elche
November 2019
Spansk
Heltid
6 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Address
Calle Juan de la Cierva,43
03203 Elche, Valencian Community, Spanien