Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Mer än trettio års erfarenhet stöder den akademiska kompetensen som har gjort det möjligt för oss att bygga en undervisningsmodell vars huvudsyfte är att främja innovation. Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset (IUIOG) är en internationellt erkänd akademisk institution, knuten till Complutense University of Madrid (UCM), genom vilken mer än 30 000 studenter som har avslutat sin doktorsexamen har redan gått Officiella universitetsstudenter, i samarbete med andra ledande universitet, och magister- och doktorsexamen med egna examen inom kunskapsområden som ingår i samhällsvetenskap och humaniora.

Vårt universitetsområde, öppet, flertal och oberoende, främjar generationen Talent, den viktigaste resurs som företaget eftertraktar. Undervisningsmodellen kännetecknas av deltagande av akademiker från de bästa internationella universiteten. Det främjar också en rigorös vetenskaplig metodik och innovativa tekniker anpassade till världens behov i ständig förändring. Denna formel gör det möjligt för eleven att utveckla ledarskapsförmåga tillsammans med kritiskt tänkande inför de problem som finns i vårt samhälle och dra nytta av synergierna mellan den akademiska och yrkesvärlden; förutom att skapa nya upplevelser och en utvidgning av studentens läroplan tack vare ett omfattande utbud av praktikplatser i företag och aktiv inkludering i olika vetenskapliga nätverk.

utbildning

Lär känna våra doktorandprogram, officiella högskoleexamen och magisterexamen med sin egen examen, alla anpassade och syftar till att öka din kunskap och förbättra din personliga och professionella profil.

forskning

Det ansluter sig till ett utrymme av mångfald och oberoende kunskap, genom olika forskningsprojekt som utvecklats av IUIOG, i händerna på prestigefyllda akademiker och experter inom samhällsvetenskap.

konferenser

Upptäck vår akademiska och kulturella agenda och bidra till dialog och debatt ur ett kritiskt perspektiv som gör att vi kan komma närmare vår sociala verklighet.

Vår campus

Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset har sitt campus i en privilegierad miljö, mitt i Madrids centrum, vid sammanflödet med gatorna Fortuny och General Martínez Campos.

Grundades 1986 Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset är (IUIOG) ett centrum för forskarutbildning och forskning motsvarande i huvudsak forskarskolorna av amerikanska universitet. Var den första universitetsinstitutet i Spanien främjas och förvaltas av en privat enhet, José Ortega y Gasset, och fäst vid ett statligt universitet, Complutense-universitetet i Madrid. Foundation Dess förtroendevalda består av-Gregorio Marañón Gasset, autonoma regionen Madrid, ministeriet för utbildning, kultur och idrott, Spaniens utrikesminister och Universidad Complutense de Madrid Jose Ortega y Foundation, samt en utvald grupp av forskare valda av konsensus.

mission

Utveckla och främja talanger studenter att generera synergier mellan de akademiska världen, professionell, vetenskap och företagsnätverk i syfte att utbilda studenter medvetna och känsliga för problemen i den sociala miljön utrymme.

utsikt

Bidrar till bildandet av akademisk excellens, med en stark tvärvetenskaplig och tvärgående natur, för att möta kraven från en allt mer global och konkurrensutsatt värld, genom en undervisningsmodell som sätter personlig uppmärksamhet till studenten i värde, samexistens i klassrummet, kritiskt tänkande och användning av ny teknik.

värden

  • Socialt ansvar och känslighet
  • vetenskaplig stringens
  • akademisk innovation
  • Mångfald och mångfald av idéer och åsikter
  • Engagemang för social integration och jämställdhet

internationalisering

Den IUIOG överraskade även av den höga graden av internationalisering lärare och elever: mer än 60 procent av eleverna kommer från Amerika och andra regioner, och fakulteten kommer från över 30 prestigefyllda universitet som Oxford, Kalifornien, London, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Hamburg, National Autonomous University of Mexico (UNAM), bland andra, liksom de mest kända i Spanien.

utbildning erbjudande

Den IUIOG ger en bred och varierad träning erbjudande (klassrum, blended learning och online): forskarutbildning, University Masters universitet med Internationella Menéndez Pelayo, Complutense de Madrid, Santiago de Compostela, kung Juan Carlos och San Pablo CEU, Masters titel egna kurser, expert och specialiserade verkställande program, seminarier, workshops och utbildningar. Forskning är en av de viktigaste områdena IUIOG, tillsammans med skapandet av specialiserade centra av studieområden som ligger till grund sitt akademiska arbete, som i fallet med Goberna, Institutionen för politik och höga offentliga, som skapats för att utbilda ledare i en globaliserade värld.

samverkande institutioner

Den IUIOG är ett internationellt akademiskt centrum som har tecknat avtal med mer än hundra institutioner över hela världen med syfte att utveckla kurser, forskningsprojekt, ger olika aktiviteter eller program. Tack vare stöd från dessa institutioner kan vi d hålla vårt uppdrag att sprida kunskap och kultur tillämpas på ett alltmer teknologiska värld live.

148495_Institucionescolaboradoras.png

Campus of Excellence

Campus of excellence makt IUIOG elev talang och bygger, genom specialiserade centra som Goberna, ledaregenskaper tillsammans med en mer utvecklingsorienterad professionella kontaktnät vetenskaplig och företagsutbildning.

undervisning modell

Den IUIOG erbjuder utmärkt träning, med en stark tvärvetenskaplig och tvärgående natur, i syfte att svara på kraven från en allt mer global och konkurrenskraftig professionella och akademiska världen. Hans undervisning modell värderar personlig uppmärksamhet till elev samexistens i klassrummet, användning av ny teknik, öppen för idéer plural miljö och integration av internationella studenter i referensnätverk. Tecken på identitet som sin långa akademiska och forskningstradition och ett starkt engagemang för nya online undervisningsmetoder läggs.

133606_ScreenShot2020-03-27at12.05.11PM.pngInstituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset","author_url":"","source":""}" alt="133606_ScreenShot2020-03-27at12.05.11PM.png" />

Vår campus

Campus ligger i centrala Madrid, och i en emblematisk byggnad, den gamla Residencia de Señoritas, belägen vid sammanflödet av Fortuny och General Martínez Campos gator. Denna institution spelade en viktig roll i införlivandet av spanska kvinnor på yrkesområden. Bland lärarna framhöll de siffror som María Zambrano, Zenobia Camprubí, Gabriela Mistral, Victoria Ocampo, María Martínez Sierra och Clara Campoamor. Och från deras klassrum kom pedagoger som Juana Moreno, María Comas Camps, Carmen Castilla, Margarita de Mayo Izarra och Carmen Isern; forskare som María García Escalera eller Cecilia García de Cosa; politik som Victoria Kent eller jurister som Matilde Huici.

Konverteras till Ortega y Gassets grundkontor 1978, utgår biblioteket från de 13 000 volymer som ägs av José Ortega och Gasset, till vilka bibliografiska samlingar av framstående intellektuella, nationella och internationella institutioner har lagts till. ; och 2011, och tack vare fusionen med Gregorio Marañón Foundation, av biblioteket Gregorio Marañón.

Campus har alla nödvändiga faciliteter för att ge utbildning, och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att underlätta, både lärare och studenter, att slutföra sina respektive jobb.

Miljöens sammanflöde med närvaro av ledande professionella och intellektuella experter, som utövar sin undervisning, bidrar till att tillhandahålla IUIOG en lämplig miljö för att förvärva en utmärkt utbildning, främja en passion för forskning och skapa en kritisk anda som Det kommer att göra det möjligt för våra elever att möta sina personliga och professionella utmaningar.

Virtuell campus

Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset har mer än fem års erfarenhet av att undervisa sina program online. För att göra detta har den utvecklat ett modernt Virtual Campus med Moodle-stöd (systemet som används av de flesta universitet) som är lätt att använda och låter dig ta klassrummet till din hemdator eller din egen mobiltelefon. Virtual Campus är en online-undervisnings- och interaktionsplattform som erbjuder lärare och utbildningsdeltagare möjligheten att skapa flytande och kontinuerlig kommunikation under hela träningsprocessen. Det ger också utbildningsstöd för formell utbildning ansikte mot ansikte och ett grundläggande verktyg för utveckling av virtuella sessioner. Vi har alla nödvändiga verktyg för att du ska få ut det mesta av ditt studieprogram.

På IUIOG har vi velat gå längre, att träningsupplevelsen inte är begränsad till vistelsen i klassrummet (både personligen och virtuellt). Vi vill att våra studenter ska vara en del av ett nätverk av tusentals människor där, förutom tidigare studenter från olika utbildningsprogram, personer med intresse för den kulturella och akademiska aktiviteten i Ortega-Marañón-stiftelsen ansluter. Det är därför Virtual Campus är integrerat i det som har kallats Ortega-Marañón Virtual Community, ett mycket större nätverksutrymme med specifika tjänster för sina användare. Vi inbjuder dig att besöka vår community.

FOM-gemenskapen

Ett virtuellt utrymme där lärare och elever har sin mötesplats. Den bästa agendan för kulturaktiviteter organiserad av Ortega Marañón Foundation och alla varumärken och institutioner som den är värd för: IUIOG, Instituto Marañón, Goberna och internationella program.

Den senaste informationen om utbildningstilbudet och porten till den virtuella campusen, där studenterna får tillgång till det akademiska innehållet, forumen, aktiviteterna och alla nödvändiga verktyg för att utveckla virtuella sessioner.

Studenter måste komma åt det virtuella campus via FOM Community-sidan. Den akademiska samordningen av programmet kommer att ge dem ett användarnamn och lösenord så att de kan få tillgång. För att bekanta dig med hur denna plattform fungerar kommer grundläggande användarinstruktioner att tillhandahållas.

Victoria Ocaña, Student of the Master in Contemporary Culture

"Det upprätthåller den berömda akademiska och tänkande traditionen i byggnaderna där de undervisas. Tack vare det tvärgående programmet får elever från olika karriärer en solid grund från andra konstnärliga discipliner innan de öppnar dörren till kulturindustrin och dess Ledning. I mitt fall, examen i engelska filologi, har jag slutfört min utbildning med kunskap om samtida konst och film. Även om styrkan utan tvekan ligger i kvaliteten på lärarpersonalen och deras individuella och nära uppmärksamhet. "

Pierpaolo Farina, Student of the Master in International Cooperation

"Jag letade efter en professionell karriär som skulle göra det möjligt för mig att kombinera den internationella arenan med det intresse jag alltid har haft för icke-statliga organisationer och åtgärder för att hjälpa de mest missgynnade samhällena. Denna magisterexamen ger mig de viktigaste verktygen för att kunna arbeta effektivt och effektivt i världen för internationellt utvecklingssamarbete. "

Cristian Ivan Hernández Muñiz, student i magisterexamen i offentlig förvaltning

"Det har varit en av mina bästa erfarenheter på en personlig, akademisk och professionell nivå, att kunna förvärva teoretiska och praktiska kunskaper från den breda fakulteten, som utan tvekan har haft en anmärkningsvärd prestation inom det professionella området. Tack vare det här programmet har jag kunnat utveckla en lärling autonom och grupp, men framför allt vet i detalj olika koncept, exempel och analyser både nationellt och internationellt. Mina kollegor från olika länder i världen, genom samexistens och lagarbete lyckades vi dela olika synpunkter, veta lite om var och en en av dess kulturer, seder och traditioner, som stärker banden som förenar oss som länder. ”

Platser

madrid

Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset

Address
Instituto Universitario Ortega y Gasset
c/ Fortuny, 53 -

28010 madrid, Madrid-regionen, Spanien
Telefon
+34 917 00 41 00

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium