Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Grundades 1986, Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset (IUIOG) är en forskarutbildning och forskningscentrum som i huvudsak motsvarar forskarskolorna i nordamerikanska universitet. Det var det första universitetet som främjades och förvaltades i Spanien av en privat enhet, José Ortega och Gasset-fonden, och knuten till ett offentligt universitet, Complutense-universitetet i Madrid. Dess beskydd är integrerad av stiftelsen José Ortega och Gasset-Gregorio Marañón , den autonoma regionen Madrid, ministeriet för utbildning, kultur och sport, utrikesministeriet och samarbetet och Complutense-universitetet i Madrid, samt en utvald grupp av akademiker valdes av enighet.

mission

Utveckla och främja talanger studenter att generera synergier mellan de akademiska världen, professionell, vetenskap och företagsnätverk i syfte att utbilda studenter medvetna och känsliga för problemen i den sociala miljön utrymme.

utsikt

Bidrar till bildandet av akademisk excellens, med en stark tvärvetenskaplig och tvärgående natur, för att möta kraven från en allt mer global och konkurrensutsatt värld, genom en undervisningsmodell som sätter personlig uppmärksamhet till studenten i värde, samexistens i klassrummet, kritiskt tänkande och användning av ny teknik.

värden

  • Socialt ansvar och känslighet
  • vetenskaplig stringens
  • akademisk innovation
  • Mångfald och mångfald av idéer och åsikter
  • Engagemang för social integration och jämställdhet

Vår campus

Campus ligger i centrala Madrid, och i en emblematisk byggnad, den gamla Residencia de Señoritas, belägen vid sammanflödet av Fortuny och General Martínez Campos gator. Denna institution spelade en viktig roll i införlivandet av spanska kvinnor på yrkesområden. Bland lärarna framhöll de siffror som María Zambrano, Zenobia Camprubí, Gabriela Mistral, Victoria Ocampo, María Martínez Sierra och Clara Campoamor. Och från deras klassrum kom pedagoger som Juana Moreno, María Comas Camps, Carmen Castilla, Margarita de Mayo Izarra och Carmen Isern; forskare som María García Escalera eller Cecilia García de Cosa; politik som Victoria Kent eller jurister som Matilde Huici.

Konverteras till Ortega y Gassets grundkontor 1978, utgår biblioteket från de 13 000 volymer som ägs av José Ortega och Gasset, till vilka bibliografiska samlingar av framstående intellektuella, nationella och internationella institutioner har lagts till. ; och 2011, och tack vare fusionen med Gregorio Marañón Foundation, av biblioteket Gregorio Marañón.

Campus har alla nödvändiga faciliteter för att ge utbildning, och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att underlätta, både lärare och studenter, att slutföra sina respektive jobb.

Miljöens sammanflöde med närvaro av ledande professionella och intellektuella experter, som utövar sin undervisning, bidrar till att tillhandahålla IUIOG en lämplig miljö för att förvärva en utmärkt utbildning, främja en passion för forskning och skapa en kritisk anda som Det kommer att göra det möjligt för våra elever att möta sina personliga och professionella utmaningar.

FOM-gemenskapen

Ett virtuellt utrymme där lärare och elever har sin mötesplats. Den bästa agendan för kulturaktiviteter som organiseras av Ortega Marañón Foundation och alla de märken och institutioner som den är värd för: IUIOG , Instituto Marañón , Goberna och internationella program.

Den senaste informationen om utbildningstilbudet och porten till den virtuella campusen, där studenterna får tillgång till det akademiska innehållet, forumen, aktiviteterna och alla nödvändiga verktyg för att utveckla virtuella sessioner.

Eleverna måste komma åt Virtual Campus genom FOM-gemenskapens sida . Den akademiska samordningen av programmet kommer att ge dem ett användarnamn och lösenord så att de kan få tillgång. För att bekanta dig med driften av denna plattform, kommer grundläggande instruktioner för användning att tillhandahållas.

Platser

madrid

Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset

Address
Instituto Universitario Ortega y Gasset
c/ Fortuny, 53 -

28010 madrid, Madrid-regionen, Spanien
Telefon
+34 917 00 41 00