Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vad är IAAC?

Institutet för avancerad arkitektur i Katalonien (IAAC) är ett centrum för forskning, utbildning, produktion och uppsökande uppdrag, med uppgiften att föreställa samhällets framtida livsmiljö och bygga det i nutiden.

112537_iaac111.jpg

IAAC följer den digitala revolutionen i alla vågor (från bitar till geografi, från mikrokontroller till städer, från material till territorium) för att utöka gränserna för arkitektur och design och möta de utmaningar som mänskligheten står inför. IAAC är ett experimentellt och erfarenhetscentrum där man lär sig genom en testmetodik som främjar verkliga lösningar.

IAAC är en öppen, oberoende och radikal ideell grund med 17 års verksamhet. inspirerad av Barcelonas värderingar, arkitekturens och huvudstadens huvudstad, där urbanismen uppfanns och där en lokal högkvalitativ och innovationsinriktad forskning kopplas till ett internationellt nätverk av excellens inom teknik, arkitektur och samhälle.

IAAC är ett tvärvetenskapligt och mångkulturellt stabilt samhälle som söker permanent kontakt och samarbete bland hundratals lärare, forskare, institutioner och företag som har arbetat med oss eller som syftar till att tillhandahålla lösningar till stora utmaningar av mänskligheten.

Syn

IAAC är utbildningen, med master i avancerad arkitektur, mästaren i staden

Detta är också möjligt genom Fab Academy, en distribuerad pedagogisk modell som syftar till att introducera någon till Digital Fabrication. För att inte tala om workshops och korta program, implementera globala agendor utvecklade genom lokala lösningar, som Global Summer School .

IAAC är Fabrication, med Fab Lab Barcelona, det första och mest avancerade digitala produktionslaboratoriet i EU, och Green Fab Lab, det första digitala tillverkningslaboratoriet inriktat på självförsörjning: två ställen där du kan bygga nästan vad som helst. Fab Lab Barcelona har, efter att ha varit värd för FAB10 2014, den 10: e årliga Fab Lab-konferensen i världen, konsoliderat sin roll inom Fab Lab Network som en av världens ledande ledare för Digital Fabrication Revolution samt koordinator för Fab Academy-programmet.

IAAC är forskning, tack vare en rad projekt som finansieras av Europeiska unionen och utvecklats i samarbete med offentliga och privata europeiska partners, inriktad på att utforska rollen som teknik i vårt samhälle och städer.

IAAC är självförsörjande, med Valldaura Labs, ett självförsörjande forskningscentrum beläget i parken Collserola Metropolitan, 20 minuter från centrala Barcelona och omgiven av 140 hektar skog, där en serie laboratorier implementeras för produktion och testning av energi, mat och saker.

IAAC är Outreach, genom föreläsningar, publikationer, utställningar och tävlingar. Tack vare initiativ som IAAC-lektionsserien eller Advanced Architecture Contest, främjar IAAC sina värden i diskussionen om arkitektur, städer, samhälle och teknik, som möter dagens utmaningar runt om i världen.

112538_14711306_10154628257993824_8031058357072038494_o1.jpg

Uppdrag

Att understryka och förstärka IAAC: s ställning som en världsomspännande referens för utbildning och forskning samt för självförsörjning och digital tillverkning genom konsolidering och expansion av forskningsprojekt, samt att erbjuda aktuella och utvecklade akademiska program.

Att utöka våra samarbeten med strategiska offentliga och privata partnerskap både nationellt och internationellt.

Att stärka vår konsultverksamhet genom att skapa specifika allianser med branscher som främjar och stöder tillämpad forskning.

Att aktivt driva en agenda för aktiviteter relaterad till grön arkitektur, hållbarhet och förnybara energikällor genom utvecklingen av Green Fab Lab, Food Lab och Energy Lab.

För att förbättra vårt nuvarande arbete och profil som en specialtank för innovativa strategier inom stadsplanering och stadsdesign med uppmärksamhet på Smart Cities utmaning.

avdelningar

För att utföra detta uppdrag är IAAC organiserat i fyra avdelningar, alla inriktade på forskning, utbildning, produktion och uppsökande uppdrag , med uppgiften att föreställa sig vårt samhälls framtida livsmiljö och bygga det i nuet.

Dessa avdelningar är:

  • Advanced Architecture Group, regisserad av Areti Markopoulou
  • Fab Lab Barcelona, regisserad av Tomás Diez
  • Urban Sciences Lab, regisserad av Willy Müller
  • Valldaura självförsörjande labs, regisserad av Vicente Guallart

IAAC sätter upp att ta RD till arkitektur och urbanism och skapa multidisciplinära kunskapsnät.

För detta ändamål arbetar institutet i samarbete med flera städer och regioner, industrigrupper och forskningscentra , däribland Barcelonas Stadsråd, Collserola Natural Park, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Centrum för Informationsteknologi och Arkitektur (CITA ), Southern California Institute of Architecture (Sci-Arc), liksom diverse företag som CISCO, Endesa, Kuka Robotics och många andra.

Tillsammans med dessa utvecklar institutet olika forskningsprogram och projekt som samlar experter inom olika discipliner som arkitektur, teknik, biologi, sociologi, antropologi och andra undersökningsområden.

112541_ALTO-Technology2_0268.jpg

värden

Institutet för avancerad arkitektur i Katalonien är:

Social: Viktig social bas, från samspelet med individer, företag och organisationer från hela världen, som främjar innovation i byggandet av människans livsmiljö.

Oberoende: Privata ideella stiftelser som samarbetar med individer, universitet, företag och offentliga organisationer och främjar innovativa metoder.

Globalt: I tanke och handling, i mänsklighetens ursprung, lärande från världens mångfald, främjande av byggandet av lokala realiteter med en mycket specifik identitet.

Kompakt: En organisation som är flexibel, smidig, snabb och kan förutse de nya utmaningarna i vår tid.

Informational: Erkännande av digitala system som en teknisk bas som förvandlar vår värld idag, integration av teknik och processer som är knutna till alla verksamhetsområden.

Naturligt: Att främja anslutna system för självförsörjning, enligt reglerna för biologiska ekosystem, för att bidra till att bygga en mer ekologiskt och socialt hållbar värld.

Holistisk: Bred överblick över uppfattningen, utformningen och konstruktionen av människans livsmiljö, omfattande av alla skalor (bitar i geografi), i interaktion med flera discipliner.

Varför studera vid IAAC?

  • Du kommer att dela denna livsföränderliga erfarenhet med en grupp extraordinära studenter och personal från mer än 70 olika länder.
  • Du kommer att behärska de senaste verktygen och tekniken att lära dig med de bästa akademikerna, forskare och professionella inom sina sektorer.
  • 70% av IAAC Alumni söker jobb efter bara 6 månader efter att ha avslutat våra masterprogram och 90% inom ett år.
  • Du kommer att upptäcka Barcelona, en av de bästa städerna i världen och den som ställer trenderna inom design, arkitektur och stadsvetenskap.
  • Du kommer att bli en del av ett konsoliderat nätverk av personer - Alumni, forskare och fakultet - vem ska vara din familj, dina affärspartners och kommer att forma framtiden hand i hand med dig.
  • Du kommer att ha tillgång till ett av de mest utrustade laboratorierna för digital tillverkning i EU, Fab Lab Barcelona, och du kommer att lära dig hur du arbetar med digital tillverkning i en akademisk miljö med högsta antal studenter per maskin (5 till 1) .

Platser

Barcelona

Address
Pujades 102, Poble Nou, Barcelona
08005 Barcelona, Katalonien, Spanien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium