Instituto Marítimo Español

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

I en globaliserad värld där sättet att undervisa och lära förändras är den Instituto Marítimo Español främsta utmaning att uppnå 100% anställbarhet för våra studenter. Denna utmaning är endast möjlig baserad på bra utbildning, som gör det möjligt för studenter att vara utmärkta yrkesverksamma, med ett nätverk av kontakter på affärsnivå som underlättar nätverk i den maritima sektorn.

Det Instituto Marítimo Español är en institution som inrättades 1984 och har sedan dess ägnat sig åt maritim utbildning i sina olika grenar, både juridisk, som kommersiell och operationell teknik, vilket täcker ett akademiskt gap i maritim aktivitet.

Våra band med den akademiska världen kommer hand i hand med vår huvudsakliga utbildningspartner, Pontifical University of Comillas , ett jesuittuniversitet där maritima studier har undervisats i mer än 35 år, särskilt master- och specialkurser i samarbete med vårt institut.

Vi har också andra akademiska partners som:

 • Bureau Veritas Training är den specialiserade utbildningsavdelningen för det internationella företaget Bureau Veritas, som har mer än 20 års historia, och som vi har utvecklat gemensamma program inom Shipping och Offshore Wind sedan 2011.
 • Las Palmas universitet genom den gemensamma mästaren i reparation av fartyg och offshore-enheter som vi har utvecklat tillsammans med den kanariska maritima industrin sedan 2018.

Å andra sidan har vi under det katolska universitetet i Murcia utvecklat en havsstol under 2019, vars mål är att arbeta vid havet och av dess yrkesverksamma och främja maritima yrken. För att uppnå sina mål har ordföranden enastående yrkespersoner från den maritima sektorn, engagerade i undervisning, forskning, sport och företag, som ingår i ordförandens råd, som ansvarar för att främja och utveckla samma .

Sedan IME började 1984 har vi utbildat mer än 4 000 studenter inom olika maritima verksamhetsdiscipliner, inte bara i Spanien utan också i Latinamerika, idag som ett riktmärke för maritim utbildning, utvecklar utbildningsavtal och kurser med utländska universitet, främst i Central- och Sydamerika .

IME är medlem i verkställande kommittén för det spanska sjöfartsklustret, och leder också denna enhets utbildningsarbetsgrupp. Sedan 2010 har han varit medlem i styrelsen för World Organization of Cities and Logistic Platforms och samordnar Blue Cluster Platform för Latinamerika sedan 2019.

Ett av de viktigaste differentiella värdena som IME har är dess välkända fakultetspersonal , alla prestigefyllda yrkesverksamma, med omfattande erfarenhet inom det maritima, offentliga och privata affärsområdet och stor pedagogisk kapacitet demonstrerad under alla dessa år .130883_pexels-photo-70418.jpeg Mali Maeder / Pexels

Experter på rådgivning och rådgivning inom sjösektorn

Som komplement till utbildningen började IME i januari 1985 genomföra konsultstudier för sektorn efter att ha genomfört cirka 100 studier för administrationen, enheter och företag i sektorn under denna period.

Bland de mest framstående studierna kan vi påpeka:

 • Studier av genomförbarhetsplaner
 • Tekniska och kommersiella studier
 • Studier av strategier, priser och optimeringar
 • Skapande av kanarieregistret
 • Studier av kryssningsfartygssektorn

Vi har också genomfört enastående studier för administrationen och privata företag som utvecklar sin verksamhet på Balearerna, bland vilka är:

 • BALCON Fraktkonferens: Projekt för inspektion av godskonferensen på halvön med Balearerna
 • Analys av kostnadsstrukturen för ett typfartyg, studie och tullreglering
 • Samarbete och rådgivning i utvecklingen av livskraftplanen för vissa rederier baserade på Balearerna
 • Undersökning om "kostnaden för insularitet i persontransporter"
 • Studie av nya anläggningar och omorganisation och investeringar i hamnen i Palma de Mallorca.

Platser

Madrid-regionen

Address
Pº Castellana, 151 - 10º A
28046 Madrid-regionen, Spanien