International Montessori Institute

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

om oss

International Montessori Institute (IMI) är ett centrum som specialiserat sig på Montessori-utbildning med ett tydligt mål: att erbjuda en klassisk och rigorös Montessori-utbildning baserad på de ursprungliga källorna till Dr. Maria Montessori anpassad till nuvarande utbildningsbehov och samla i ett enda träningscenter vad Bäst av den italienska och angelsaxiska traditionen.

För att göra detta valde vi utbildare från båda profilerna, vilket ger våra studenter en bred och unik bild av Montessori Education.

Vårt lärande personal har noggrant utvalts för sin omfattande internationella erfarenhet, med målet att överföra all mängden Montessori-metoden.

Den här intressanta kombinationen gör IMI till en unik montessorisk mötesplats i världen, vilket skapar en inter-Montessori-dialog som säkerställer tro på Dr Maria Montessoris idéer och vision.

Vår uppgift

Vid IMI vill vi att Montessori-pedagogiken ska nå allmänskolan. Vårt syfte är att alla barn kan lära sig genom denna metod. Ett Montessori klassrum är en förberedd miljö där barn interagerar och utvecklar sin potential. Barn blir centrum för allt. Lärandrytmen är olika, därför måste aktiviteterna fokuseras på den rytmen, så de måste vara individualiserade.


Vårt Vision

Våra kontakter med olika offentliga och privata organisationer, både nationella och internationella, blir alltmer fasta, vilket uppmuntrar oss att fortsätta samarbeta aktivt i skapandet av innovativ utbildning. En av våra största utmaningar är att förstärka vår närvaro på nationell nivå och i sin tur öka vår närvaro internationellt. Förutom detta utöver vår online-utbildning genomför vi seminarier och ansikte mot ansikte träning i olika länder och kontinenter. Genomförandet av ny utbildning på olika språk, engelska, italienska och snart portugisiska, kommer att ge oss möjlighet att överföra Montessori-metoden utanför våra gränser.

Våra värderingar

De etiska principer som vår centrets kultur bygger på, och markera våra beteenden, är detsamma som Dr. Montessori postulerade i livet. Av denna anledning är vårt främsta bekymmer barn. Vi tror på ett samhälle baserat på sammanhållning. Ett samhälle som bygger på värderingar som lärs från barndomen med ett utbildningssystem som ställer barnet som ett centrum, ger säkerhet och självförtroende. tillhandahålla nödvändiga verktyg för att den ska kunna utvecklas fullt ut.


Kvaliteten på vår träning och flexibiliteten hos ny teknik har gjort oss till centrum för att träna i Montessori-pedagogiken. Tack vare en magnifik fakultet och ett mänskligt lag som är villigt att erbjuda det bästa av sig är IMI nu en säker satsning.

Sedan starten av den första Montessori-skolan i Rom, 1907, har Montessori-utbildningen utvidgats så mycket att det nu finns över 25 000 Montessori-skolor runt om i världen. Maria Montessori förvandlade utbildning genom att skapa pedagogiska material som gynnar inlärning och fokusera på tanken att om något måste bytas måste det vara skolan, inte barnet.

Alla våra studenter kan dra nytta av de jobbbjudanden som publiceras i Employment Portal på vår virtuella campus som vi får från olika Montessori-centra i alla länder i världen.

Under 2017 hade vi nöjet och privilegiet att ha mer än 1700 nya studenter som har gått igenom våra klassrum med olika ansikte mot ansikte, blandad och online träning. Studenter från olika bakgrunder som: Asien, USA, Mexiko, Argentina, Ecuador, Venezuela, Chile, Tyskland, Frankrike, England, etc. Och, naturligtvis, hela det nationella territoriet.

På samma sätt övar de flesta av våra studenter, innan de avslutar sin träningsperiod, i olika nationella och internationella Montessori-centra som Hongkong, Dubai, Mexiko, USA, Argentina, Frankrike och Tyskland etc.


Samverkande centra och organisationer


Vad är Montessori?

  • Inverkan av rörelse på lärande: Väsentlig rörelse är ett hjälpmedel för lärande och förbättrar förmågan att behålla koncept. Användningen av händerna är en magnifik kanal för informationsingång till hjärnan.
  • Valet och den uppfattade kontrollen: Allt lärande är djupare och enklare när människor väljer vad vi vill lära och vi kan övervaka det här lärandet.
  • Priser och extrinsisk motivation störa lärandet: Det är den inneboende motivationen hos den som är positiv och vi måste uppmuntra.
  • Att lära av kamrater underlättar förståelsen: Peer-dialog är en mycket kraftfull nyckel för både eleven och eleven.
  • Betydande lärande sammanhang: Varje akademiskt ämne kan behandlas på ett meningsfullt sätt och detta förbättrar intensiteten av det som har lärt sig.
  • Utbildning bör främja framförallt utvecklingen av våra verkställande funktioner: (Planera, bestämma, föreställa sig, självkorrigera, ha självmedvetenhet eller välja strategier bland annat); detta är bara möjligt med den verkliga praxis av dessa färdigheter.
  • Ordningen i miljön (fysisk, tidsmässig, etc.) bidrar till att bygga en ordnad hjärna.
  • Många andra element som gör Montessori-utbildning, såsom betydelsen av den fysiska ordningen att bygga en mental order, eller bland annat betydelsen av stressavskaffande, har validerats som nödvändig för en sund och balanserad utveckling.

Platser

Vilafant

Address
Carrer Comerç,44
17740 Vilafant, Katalonien, Spanien

rom

Address
“Istituto Comprensivo Bruno Munari”, Casa de Niños.
Via Angelo Mauri 5

rom, Lazio, Italien

Barcelona

Address
Universitat de Barcelona–Facultat d'Educació, Campus de Mundet, Universitat de Barcelona, Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona, Katalonien, Spanien

Barcelona

Address
Universitat de Barcelona–Facultat d'Educació, Campus de Mundet, Universitat de Barcelona, Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona, Katalonien, Spanien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium