Jaume I University (Universitat Jaume I)

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Universitat Jaume I (UJI) bildades som högre utbildning och forskningscentrum den 27 februari 1991 för att möta den enhälliga sociala efterfrågan i Castelló-området. Det var också frukten av en tradition i utbildning som ärvdes från lärarutbildningsstudierna vid den gamla universitetshögskolan i Castelló (Collegi Universitari de Castelló, CUC), som daterades 1969. I sitt första år var de tio föreläsarna vid CUC gav klasser till 21 vetenskapsstudenter och 85 från filosofi och konst. CUC blev en del av Universitat de València i slutet av 1979.

Frön från vad som nu är UJI såddades i december 1989, då presidenten för Valencias regionala regering vid den tiden, Joan Lerma, tillkännagav att ett nytt universitet i Castelló skapades. Ett år senare, den 15 oktober 1990, valde Valencias regionala regering professor Francesc Michavila som projektledare för att inrätta Universitat Jaume I och det blev till slut tack vare en lag som godkändes av alla politiska partier som utgjorde Valencias regionala parlament. Huvudsyftet med den nya institutionen var att utöka sin undervisning och forskningsverksamhet till hela den nordliga delen av Valencia.

Det första läsåret började i september 1991 och centrumet öppnades officiellt med ett tal av Nobelkemiprisvinnaren professor Aaron Klug. Från det ögonblick som den inrättades har UJI strävat efter att bli ett modernt högkvalitativt universitet med en tydlig europeisk inriktning vars syfte är att uppnå en hög grad av excellens inom undervisning, forskning och tjänster som det erbjuder samhället.

Universitat Jaume I är för närvarande det ledande högskolan och forskningscentret i norra Valencia, och den strävar kontinuerligt efter att förbättra den sociala, ekonomiska och kulturella utvecklingen i det samhälle där det fördjupas genom skapandet och överföringen av kunskap. I den meningen har UJI alltid velat spela en aktiv roll, vilket framgår av initiativ som öppnandet av nya off-campuskontor i olika områden i hela provinsen Castelló, dess extravågenverksamhet eller samarbetet med UJI Alumni och Friends Society (SAUJI).

Idag har Universitat Jaume I konsoliderat sig som ett dynamiskt och initiativande universitet. Det finns för närvarande 31 graders och examens kurser tillgängliga för cirka 15 000 studenter. Dessa siffror gör det möjligt för universitetet att erbjuda sina studenter personlig uppmärksamhet och att förbli fri från problemen med överbeläggning som ofta drabbats av andra universitet. Dess nya och attraktiva singelcampus, som är välknuten till staden Castelló, bidrar till att upprätthålla denna politik genom att uppmuntra närmare mänskliga relationer.

Universitat Jaume Jag lär ut nya, flexibla och konkurrenskraftiga läroplaner och studieprogram som gör det möjligt för studenter att tillfredsställande hantera alla utmaningar som det moderna samhället ställer. Universitat Jaume I tvärvetenskapliga karaktär garanterar studenternas självständighet och ökar deras chanser att få jobb i framtiden tack vare arbetsplatser för alla studenter som är inskrivna vid vårt universitet.

Universitat Jaume I har ett brett nätverk av internationella kontakter bestående av cirka 145 universitetspartner i Europa, USA och Latinamerika, vilket har lett till utbytesprogram mellan studenter och mellan akademiker och pedagogiska och forskningsprojekt.

Universitat Jaume Jag deltar i alla internationella program som genomförs inom hela Europeiska unionen, såsom Socrates-Erasmus, Leonardo, Tempus och Alfa, och även de som anordnas av den spanska regeringen, inklusive programmet Interuniversitetssamarbete. Universitetet är öppet för nya system som bidrar till att förbättra kvaliteten på undervisningen och den forskning som utförs här. Några av de mer anmärkningsvärda initiativen i samband med undervisningen är UNESCO: s ordförande för fredens filosofi, Jean Monnet-ordföranden för juridik och europeisk ekonomimodul, EURINSA- och EURUJI-programmen för utbildning av ingenjörer i Europa och slutligen masterprogrammet Grader i Latinamerika, bland många andra initiativ.

Platser

Castellón de la Plana

Address
Castellón de la Plana, Valencian Community, Spanien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Magisterexamen