Universitat Pompeu Fabra Barcelona

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Dess internationella inriktning är en av de utmärkande dragen i UPF, Ett universitet med "fötterna i barcelona och huvudet i världen ". Denna internationella projektion har erkänts av Spanska utbildningsministeriet genom Internationell Campus of Excellence försegla (2010) och backas upp av UPF: s framstående ställning i internationella rankningar som en av de bästa spanska universitet.

Det internationella samfundet

Med den högsta andelen internationell fakultet i Spanien och en av de mest internationella i Europa varje år UPF också värd ett stort antal internationella studenter. I 2013-14 läsåret, till exempel internationella studenter representerade 36% av all masterstudenter och 52% av alla doktorander, lockade av möjligheten att studera och bedriva forskning med internationellt kända lärare och forskare.

Ett globalt nätverk

Det är just dessa internationella förbindelser och projekt med de bästa universiteten i världen som utgör en av Pompeu Fabra University viktigaste tillgångar. För närvarande har UPF samarbetsavtal med 40 universitet rang bland världens topp 100 enligt Times Higher Education 2012-13 rankning.

Detta urval ger oss möjlighet att utveckla framstående projekt som Global Cities programmet, en internationell sommarskola kör tillsammans med University of California, Los Angeles, eller dubbla och gemensamma studieprogram på forskarnivå.

Rörlighet

Genom ett omfattande väljer nät av utbytesavtal med över 250 universitet, Pompeu Fabra universitetets rörlighetsprogram berikar campus med 1,529 studenter från 40 olika länder (2012-13 läsår) och har tillåtit 30% av UPF akademiker att åstadkomma ett utbyte utomlands som en faktor på sina meritförteckningar.

Platser

Barcelona

Address
Universitat Pompeu Fabra,
Plaça de la Mercè, 10-12

08002 Barcelona, Katalonien, Spanien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Ackrediteringar

EFMD Equis Accredited