Universidad de Salamanca

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Universitetet i Salamanca (Spanska: Universidad de Salamanca ) är ett spanska högre utbildningsinstitut, beläget i staden Salamanca , väster om Madrid , i det autonoma regionen Castilla y León . Det grundades år 1134 och gav den kungliga stadgan av grunden av King Alfonso IX år 1218. Det är det äldsta grundade universitetet i Spanien och det fjärde äldsta europeiska universitetet i kontinuerlig verksamhet. Den formella titeln "Universitet" beviljades av kung Alfonso X år 1254 och erkändes av påven Alexander IV år 1255.

Salamanca drar studenter och studenter från hela Spanien ; Det är det högst rankade universitetet i Spanien baserat på antalet studenter som kommer från andra regioner. Det är också känt för sina spanska kurser för icke-modersmål, som lockar mer än två tusen utländska studenter varje år. Idag är Salamanca universitet ett viktigt centrum för humanistiska studier och är särskilt känt för sina språkstudier, såväl som lagar och ekonomi. Vetenskaplig forskning utförs på universitetet och forskningscentra som är associerade med det, såsom vid Centro de Investigación del Cáncer [Cancer Research Center], Instituto de Neurociencias de Castilla y León, Institutionen för neurovetenskap i Castilla y León, Centro de Láseres Pulsados Ultracortos Ultraintensos [Ultrashort Ultraintense Pulse Lasers Center].

I samband med University of Cambridge grundade universitetet i Salamanca sammanslutningen av språkprovgivare i Europa (ALTE) 1989. År 2009 förbereddes för firandet av institutionens åttonde århundrade.

Platser

Salamanca

University of Salamanca

Address
Centro de Formación Permanente. Títulos Propios
Universidad de Salamanca,
C/Fonseca,2, 1ªplanta
37002 Salamanca - España

Salamanca, Kastilien och León, Spanien
Telefon
+34 923 29 46 48