Universidad Internacional de Andalucía UNIA

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

149146_Vistageneral

Ett unikt universitet

International University of Andalusia (UNIA) är unik. Det föddes 1994, som ett av de enda två specialiserade forskaruniversiteten i det offentliga systemet i Spanien. Vårt uppdrag är att slutföra och berika utbildningserbjudandet, från innovativa format och med ett utåt blick. Något som tar form genom våra historiska band med Latinamerika och Nordafrika, utan att glömma resten av världen.

På UNIA har vi det bredaste undervisningssamhället i landet tack vare våra länkar till andalusiska offentliga universitet. Varje magisterexamen, doktorsexamen eller permanent utbildning har minst en annan partner bakom sig. Detta gör att vi kan dra synergier som översätts till ett kvalitetserbjudande, öppet och engagerat för sin miljö.

Genom våra fyra platser är vi en institution med mycket historia. Det börjar i Baeza (Jaén) 1538, där humanistiska studier undervisades i tre århundraden. Ett arv som tar över huvudkontoret 'Antonio Machado' från palatset Jabalquinto, en byggnad som förklaras världsarvslista.

Senare 1940 skapades Hispano-American University i en miljö med colombianska rötter som La Rábida, i Palos de la Frontera (Huelva). Detta utgör den andra pelaren från vilken UNIA byggs, till vilken ytterligare två utrymmen läggs till senare: La Cartuja, i klostret Santa María de las Cuevas (Sevilla) och Malaga tekniska högkvarter.

Vår anledning att vara är att utöka kunskapen. Vi gör det på många sätt. Med ett officiellt interuniversitetserbjudande, som kompletteras med egna magisterexamen och specialiseringsbevis. Med aktiviteter som syftar till kontinuerligt lärande, eller livslångt lärande, där våra sommarkurser sticker ut. Genom forskning och vetenskaplig debatt, såsom internationella workshops om biomedicin, arv och miljö. Med öppna utbildningsresurser och gratis kulturell programmering året runt.

149145_1.3.3.Patronato-fotoexterioreinterior

Doktorand

På UNIA är vi specialister på forskarutbildningar anpassade till det europeiska området för högre utbildning, med en bred katalog där blandade alternativ och distansalternativ sticker ut.

Vi erbjuder officiell utbildning genom masteruniversitet och doktorandprogram. Och dessutom stänger vi årligen ett program med magisterexamen och specialiseringsbevis, med sin egen karaktär och anpassad till de behov som yrkesverksamma och företag kräver.

Totalt har International University of Andalusia en doktorandkatalog med nästan 50 titlar; specifikt 17 officiella magisterexamen och 30 egna grader, varav 80 procent undervisas online.

För läsåret 2020-21 fördelar International of Andalusia 315 000 euro till stipendier och stipendier för officiella magisterexamen och mer än 90 000 euro för samma ändamål i sin katalog över sina egna grader. Syftet med detta kraftfulla hjälpprogram är att införliva de bästa akademiska uppgifterna i studenterna, oavsett inkomstnivå eller ursprungsort.

Bland de strategiska projekten för framtiden kommer UNIA att lanseras under läsåret 2021-22, inom sitt samarbete med det andalusiska offentliga systemet, två dubbla magisterexamen som kommer att beröra kritiska sektorer som logistik och digitalisering av industriella processer. Förbindelsen med näringslivet kommer att vara grundläggande i det här nya sättet att undervisa om att vi är engagerade i det kommer att vara en referens för detta hus från och med nu.

Praktikplatser är en prioritet för detta universitet, som erbjuder ett brett utbud av läroplaner och extracurricular natur. Till detta kommer ett program för utveckling av entreprenörsinitiativ för att utöka arbetsplatsalternativen.

149144_FachadaAntiguoSeminario

Sommarkurser

Sommarkurser är ett kännetecken för UNIA. Mellan juli och oktober äger ett brett akademiskt erbjudande rum i våra fyra huvudkontor, som ansluter sig till företagens behov och tar del i de senaste framstegen inom de olika kunskapsområdena. Allt detta tillsammans med ett kulturprogram som berikar upplevelsen av fortbildning.

Dess ursprung är i huvudkontoret för La Rábida, som startade sin organisation 1943. Detta lämnar UNIA som det näst äldsta att lägga till detta erbjudande, bakom Menéndez y Pelayo International University.

Kända personligheter har varit en del av lärarpersonalen på dessa sommarkurser, liksom andra universitetstilläggsaktiviteter. Listan innehåller namn som författarna Francisco Ayala, José Saramago, Eduardo Galeano, Ana María Matute eller Luis García Montero, filosoferna Edgar Morin eller Amelia Varcárcel, journalister som Rosa María Mateo, John Markoff eller Concha García Campoy, samt forskare som Margarita Salas, Guillermo Antiñolo eller Luis Rojas Marcos.

Ett initiativ med sin egen stämpel, som i år också har lyckats anpassa sig rigoröst och flexibelt till hälsosituationen och erbjuder för första gången ett blandat program med ansikte mot ansikte, virtuella kurser och streamingkonferenser.

149147_students

Undervisningsinnovation

Undervisningen måste hålla jämna steg med tiden. UNIA har upprätthållit ett fast åtagande för onlineundervisning och användning av IKT och Virtual Campus sedan starten. Sedan 2007-08 har alla forskarutbildningar (oavsett deras modalitet), liksom ett växande antal permanenta utbildningsprogram, använt det virtuella campus i enlighet med en rad standarder.

Men i detta nya regeringsskede understödjer UNIA innovation som nervcentret i sin strategi som universitet, och hälsopandemin har också dramatiskt påskyndat denna färdplan.

Det är uppenbart att virtualiseringen av utbildningen har nått en enastående dimension de senaste månaderna. Alla institutioner, organisationer, offentliga och privata enheter har tagit gigantiska steg i den riktningen och nu är utmaningen att ge de högsta kvalitetsstandarderna för leverans av alla våra akademiska program från de nya virtuella fönstren.

Vicerektors kontor för undervisningsinnovation och digitalisering är där de stora transformationsutmaningarna mot universitet 4.0 antas.

Platser

sevilla

Address
Monasterio Santa María de las Cuevas. C/ Américo Vespucio nº2. Isla de La Cartuja. Sevilla Sevilla 41092 España
41092 sevilla, andalusien, Spanien

Huelva

Address
Paraje de La Rábida s/n
21819
Palos de la Frontera
Huelva

Huelva, andalusien, Spanien

Jaén

Address
Palacio de Jabalquinto. Plaza de Santa Cruz s/n
23440
Baeza
Jaén

Jaén, andalusien, Spanien

Málaga

Address
Plaza de la Legión Española, número 1
29007
Málaga

Málaga, andalusien, Spanien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium