Universitat de Barcelona

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

För engelska bläddra nedåt.

Universitetet i Barcelona

Universitetet i Barcelona är det viktigaste offentliga universitetet i Katalonien, med det största antalet studenter och det bredaste och mest omfattande utbildningserbjudandet. Dessutom är det statens huvuduniversitetsforskningscenter och ett av de viktigaste i Europa, både för antalet forskningsprogram och för den kompetens som uppnås på detta område.

UB är nära kopplat till Barcelonas och Kataloniens historia och kombinerar traditionens värderingar med det faktum att det är en innovativ institution med spetskompetens inom undervisningsområdet. Det är ett urbant, öppet och kosmopolitiskt universitet som staden Barcelona själv.

Vi inbjuder dig att lära känna universitetet i Barcelona!

UB, idag

Känn siffrorna som syntetiserar universitetet i Barcelona: dess positionering i de viktigaste internationella klassificeringarna som värderar undervisning och forskning; priser och utmärkelser som beviljats universitetssamhället; de mest framstående tidigare studenterna, liksom den internationella aktiviteten och närvaron av UB. Känner också till, och från första hand, erfarenheterna från universitetsstudenterna.Universitat de Barcelona Alumnos en el Campus Afuera" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130629_UB_edifici.jpg" alt="130629_UB_edifici.jpg" />

UB i siffror

 • 16 fakulteter
 • 9 anslutna centra
 • 74 grader
 • 157 universitetsexamen
 • 97 universitetsförlängningskurser
 • 215 specialisering / doktorsexamen
 • 350 masterprogram
 • 709 företagskurser och öppna kurser (IL3)
 • 878 aktiva forskningsprojekt
 • 5 741 vetenskapliga publikationer
 • 5 696 professorer och forskare
 • 62.696 studenter
 • 662 774 m2 byggd yta
 • 16 bibliotek

Hur har vi det?

Upptäck de mest relevanta fakta i våra 564 år av historia, hur universitetet är integrerat i staden Barcelona, våra sex campus fördelade över hela staden, avdelningarna, fakulteterna och skolorna som komponerar det och universitetets åtaganden gentemot samhället och göra en virtuell rundtur i den historiska byggnaden vid universitetet i Barcelona.Universitat de Barcelona Campus" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130628_Enfused-_MG_8417_DxO.jpg" alt="130628_Enfused-_MG_8417_DxO.jpg" />

forskning

Universitetet i Barcelona är ledande inom universitetsforskning i den spanska staten. Enligt antal publikationer är UB den andra statliga institutionen efter CSIC, enligt den tredje europeiska rapporten om S

Riktlinjerna för forskningspolitiken fastställs i rektorerna för forskningsområdet och förvaltningen genomförs med stöd av Office of Research Management (OGR), som förvaltar de statliga programmen, Office of International Research Projects ( OPIR), ansvarig för förvaltningen av forskningsprojekt som finansieras av Europeiska kommissionen, och Bosch i Gimpera Foundation (FBG), som ansvarar för relationer med företag och kunskapsöverföring. Scientific and Technological Centers (CCiTUB) grupperar UB-centra som stöder forskning både på universitetet självt och i offentliga eller privata institutioner.

Staden hittar du runt universitetet

UB är ett urbant, öppet och kosmopolitiskt universitet, liksom staden Barcelona, där det har sina olika campus fördelade. Detta innebär att den fungerar i stadsramen som en återupplivande miljö och har blivit ett centrum för kulturaktivitet i vidaste bemärkelse.

Universitetet distribuerar sina campus längs den urbana ramen och ger därmed ett inbördes beroende förhållande mellan institutionen och staden. Denna relation ger en miljö med mänsklig och kulturell animation i vissa delar av staden och gör det möjligt för medlemmar i universitetssamhället att njuta av de tjänster som erbjuds av både staden och dess egna.

Universitetet i Barcelona

University of Barcelona, grundat 1450, är en omfattande institution för högre utbildning som presenterar djup akademisk tradition tillsammans med vetenskaplig gräns. Det ligger i staden Barcelona , ett av de viktigaste kosmopolitiska naven i Medelhavet och faktiskt i Europa. Universitetet i Barcelonas sexton centra, grupperade i sex huvudcampusser, är spridda över staden och helt integrerade i stadslivet. Således är huvuddelen av dem belägna i själva staden. Staden själv blir universitetets campus.

Som ett av de största universiteten i Spanien välkomnar universitetet i Barcelona ett stort antal studenter från både spanska universitet och utomlands varje år. Det har över 44 000 forskarstuderande och nästan 19 000 masterstudenter och doktorander. Nästan 15% av studenterna kommer från utlandet och av över 122 olika nationaliteter.

Som en offentlig institution är University of Barcelona med fokus på akademisk expertis engagerad i att utbilda och förbereda nuvarande och nästa generation av globala medborgare - proffs, forskare, entreprenörer, ledare - med kapacitet att arbeta på högsta nivå var som helst i världen Samtidigt har University of Barcelonas engagemang för forskning placerat det först i Spanien på internationell rangordning. och som ett av de mest prestigefyllda universiteten i världen när det gäller forskningens inverkan.

Universitetet i Barcelona har ett internationellt yrke och är därmed medlem i ledande världsomspännande universitetsnätverk, inklusive League of European Research Universities (LERU), COIMBRA-gruppen (CG) och samordningen av Arab-Euro-konferensen om högre utbildning (AECHE) ). Det har över 2 800 internationella avtal, inklusive avtal med 82 av de 200 främsta universiteten i världen (Times Higher Education Supplement).

Varför välja universitetet i Barcelona?

 • Det är det högst rankade spanska universitetet i de mest prestigefyllda internationella universitetsrankningarna.
 • Det är bland de 25 bästa universiteten i världen med mer än 400 års historia.
 • Det ligger i Barcelona, en av de bästa universitetsstäderna i världen.
 • Det erbjuder ett brett utbud av kurserbjudanden: kandidatexamen, magisterkurser, doktorander och andra specifika kurser och program.

Brett utbud av kurser:

University of Barcelona erbjuder framtida studenter ett brett utbud av kurser inom nästan alla kunskapsområden anpassade efter deras behov:

73 kandidatexamen .

Anpassade till kraven i det europeiska området för högre utbildning (EHEA) kommer studenter också att ha möjlighet att anmäla sig till dubbla Pathways och genomföra två olika utbildningar samtidigt.

Två examenskurser undervisas helt på engelska (International Business and English Studies) och fem undervisas delvis på engelska.

· Mer än 140 officiella universitetsexamen .

Dessa kurser, inklusive Interuniversitets grader och Erasmus Mundus grader akademiker erbjuder antingen en eller professionell för att forska Pathway och låta dem tillgång till forskarutbildningen.

Anpassade till EHEA: s krav fördelas dessa kurser i fem kunskapsgrenar: konst och humaniora, utbildning, experimentella vetenskaper, hälsa och samhällsvetenskap.

24 magisterexaminer undervisas helt på engelska - sex av dem genom Erasmus Mundus-programmet.

· Mer än 400 UB-specifika magisterkurser och forskarutbildningar .

Dessa kurser är ansikte mot ansikte, blandade eller distanserade för att polera kandidaternas färdigheter och förmågor så att de kan specialisera sig på ett professionellt område och förbereda yrkesverksamma som vill lära sig.

· 48 doktorandprogram .

Syftar till den avancerade utbildningen för studenten i forskningstekniker genom en organiserad uppsättning utbildningsaktiviteter och forskning som, före förberedelserna och doktorsavhandlingens försvar, resulterar i en doktorsexamen. Varje år skickas mer än 750 doktorsavhandlingar in.

Eftersom University of Barcelona är medveten om behovet av att komplettera, utöka och uppdatera kunskap i en föränderlig värld, tillhandahåller det en serie andra kurser, som Study Abroad- programmet, University of Barcelona International Summer School , eller kurserna i spanska språket och kultur som erbjuds av Institute of Hispanic Studies .

Förutom de akademiska programmen, erbjuder universitetet i Barcelona ett brett utbud av tjänster och faciliteter till studenterna, såsom akademisk rådgivning och karriärtjänster, mer än 100 000 kvadratmeter idrottsanläggningar, ett nätverk av sjutton bibliotek eller en uppsättning bostadshallar och andra bostäder.Universitat de Barcelona Alumnos en el Campus 2" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130631_F_EH_003_0212Alumnos.jpg" alt="130631_F_EH_003_0212Alumnos.jpg" />

Platser

Barcelona

Address
Gran Via de les Corts Catalanes,585
08007 Barcelona, Katalonien, Spanien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium