Zaragoza Logistics Center

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Zaragoza Logistics Center ( ZLC ) är ett forsknings- och utbildningsinstitut som inrättats av regeringen i Aragon i Spanien i samarbete med Massachusetts Institute of Technology (MIT) och University of Zaragoza. Grundat 2003, ZLC campus ligger på ”Dinamiza affärspark”, utformad för att tillgodose företagets rymd och arbetsbehov efter EXPO Zaragoza 2008.Zaragoza Logistics Center (ZLC) in EXPO, Zaragoza" src="https://cdn02.masterstudies.com/img/element_db/12/120031_zlc-expo.jpg" alt="Zaragoza Logistics Center (ZLC) in EXPO, Zaragoza" />

ZLC uppdrag är att skapa ett internationellt kompetenscenter för forskning och utbildning inom logistik och SCM som aktivt samarbetar med industrin och den offentliga sektorn för att utveckla och sprida kunskap. För att fullfölja sitt uppdrag samarbetade ZLC med MIT Center for Transportation and Logistics för att bilda MIT-Zaragoza International Logistics Program, en unik modell för samarbete mellan industri, regering och akademi. Detta framgångsrika partnerskap ledde till skapandet av MIT Global SCALE Network som nu sträcker sig över fyra kontinenter. Dessutom deltar Zaragoza Logistics Center i flera nationella och internationella forsknings- och utbildningsinitiativ.

År 2008 erkände det spanska ministeriet för utbildning och vetenskap officiellt ZLC som ett kunskapsöverföringsbyrå (KTO). ZLC är medlem i National Center of Excellence för forskning inom logistik och supply chain management, CNC LOGISTICA, som skapades 2006 av ZLC tillsammans med tre andra institutioner. ZLC deltagande sätter ZLC i en ledande roll för att definiera och samordna forsknings-, utvecklings- och innovationsinitiativ över hela Spanien inom logistik och ledningskedjan. ZLC har fortsatt stöd från den lokala sparbanken Ibercaja och Europeiska socialfonden i sin verksamhet.

Platser

Zaragoza

Address
Zaragoza Logistics Center
Avenida de Ranillas 5, edificio 5A (EXPO), planta calle

50018 Zaragoza, Aragon, Spanien

cambridge

Address
cambridge, massachusetts, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium