Bournemouth University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vårt universitet har kommit långt på kort tid och vi har för närvarande över 17 000 studenter, varav 1500 är internationella studenter från cirka 130 länder.

Vi har en stark professionell inriktning med fokus på akademisk excellens och utbildningsanställdhet. Som exempel är vi erkända som det enda Center for Excellence in Media Practice i Storbritannien och akademiker från National Center for Computer Animation har arbetat i Hollywood på sådana filmer som Ringenes Herre, Gladiator, Star Wars, Madagaskar och kung Kong. Forskningsområdena omfattar kriminalteknisk arkeologi och brottsscience vetenskap där personal för närvarande för närvarande undersöker folkmord i Irak, Bosnien och Hercegovina och Rwanda och konsekvenserna av att avlägsna 40 000 år gamla mänskliga fotspår i centrala Mexiko.

Bournemouth University ligger i hjärtat av Europas största icke-industriella stadsdel. Det ligger på ett underbart ställe som ligger mellan Storbritanniens nyaste nationalpark, bästa stränder och största naturhamn. Det är hem för en stor finansiell tjänstesektor (JP Morgan Chase, Nationwide Building Society och bland annat Liverpool Victoria) samt att ha den största koncentrationen av språkskolor utanför London och många nationella huvudkontor, inklusive Royal National Reddingsbåt Institution och Sunseeker International.

Bournemouth är världsberömd som ett internationellt konferenscenter och spelar värd för stora akademiska, professionella och naturligtvis politiska konferenser. Det erbjuder också en av de största utställnings- och nöjesställen på sydkusten.

Universitetet är en stark aktör i det ekonomiska och kulturella livet i sydvästra England. Vi är i navet på ett nätverk av utbildningsföretag, företag och kommuner och spelade också vår roll i regionens förberedelser inför OS 2012.

Bournemouth University har ett utmärkt rykte bland studenter, deras föräldrar och personal i högskolor och skolor. Och sedan min ankomst i september 2005 har vi förstärkt detta rykte och har funderat på vad Bournemouth University borde vara som i framtiden. Som ett resultat är många spännande förändringar nu på gång. I synnerhet bygger vi på våra styrkor samtidigt som vi utvecklar nya professionellt relevanta områden, investerar mer än 100 miljoner kronor i personal och anläggningar och omorganiserar för att behålla vårt fokus på akademisk excellens.

Jag hoppas att du njuter av din virtuella "Bournemouth Experience".

Professor john vinney

Vårt folk

Vi tror att vårt folk är vår mest värdefulla tillgång. Varje dag uppmanar vi dem att utmana världen runt dem och förändra det på ett positivt sätt.

Mer än 2000 personer arbetar varje dag för att göra BU till en lycklig, hälsosam och välkomnande miljö där våra studenter kan trivas och där akademisk kompetens och forskning blomstra. Oavsett om det är vår universitets ledningsgrupp eller vår 1 150 akademiska personal strävar alla efter att bygga på BUs rekord av framgång och innovation.

Våra fakulteter

Alla våra kurser och akademisk forskning drivs av våra fyra fakulteter: Hälsa

Fakulteten för hälsa

Institutioner: Humaniora

Fakulteten för ledning

Avdelningar: Bournemouth University Business School (inklusive avdelningarna för: Accounting, Finance

Fakulteten för media

Avdelningar: Corporate

Naturvetenskapliga fakulteten

Institutioner: Arkeologi, antropologi

Vision och värden

BU2018: Skapa, dela, inspirera
Vår vision bygger på BUs nuvarande framgång för att skapa ett distinkt erbjudande baserat på akademisk excellens som grundas av service excellence. Kärnan är den kraftfulla sammanslagningen av forskning, utbildning och yrkesutövning, vilket skapar en unik akademisk erfarenhet där summan är större än komponentdelarna. För att uppnå detta kombinerar vi inspirerande undervisning, världsklass forskning och det senaste tänkandet i yrkena för att skapa en kontinuerlig och fruktbar kunskapsutbyte som stimulerar nya idéer, lärande och tankledarskap.

Strategisk Plan 2012-18

Efter lanseringen av BUs nya Vision

Planens huvudpunkter är:

  • Kärnan i BU kommer att vara en kraftfull sammanslagning av forskning, utbildning och yrkesutövning, vilket skapar en unik akademisk erfarenhet där summan är större än komponentdelarna. Fusion kommer att vara nyckeldifferentiären för BU, och detta kommer att informera och forma vår marknadsstrategi.
  • Vi kommer att investera i leverans av Fusion genom inrättandet av en årlig £ 3 miljoner Fusion Investment Fund. Fonden kommer att stödja en rad praktiska initiativ som kommer att stödja och leverera Fusion.
  • Fokusområden kommer att omfatta uppmuntrande personal och studenter att arbeta tillsammans för att skapa och samproduce kunskap och forskning. kör utmärkt pedagogisk innovation; förbättra personal- och studentmobilitet och nätverkande; anpassa våra forskningstema till samhällsbehov och öka vår andel av den avreglerade högskolamarknaden (studenter som skriver in med AAB och högre eller motsvarande på A-nivå, internationella och forskarstuderande).

Platser

Poole

Address
Bournemouth University,
Fern Barrow

BH12 5BB Poole, england, Storbritannien