Durham University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Durham University är utmärkande - en nätverksuniversitet med gamla traditioner och moderna värderingar. Vi strävar efter att uppnå högsta skillnaden i forskning och vetenskap som gör en verklig skillnad för samhällen över hela världen. Vi är också fast beslutna att kvalitet i alla aspekter av lärande, utbildning och överföring av kunskap.

Men Durham University är mycket mer än så. Världsarvet i hjärtat av staden Durham har varit ett ledande stipendium för över 1000 år.

Efter den mörka medeltiden i Europa, såg det 7th århundradet en blommande tanke och kultur i nordöstra England. Bede - poet, forskare, historiker och den största europeiska forskare av den 7: e århundradet - är begravd i Durham, som är St Cuthbert, som etablerade "engelska" kristendomen från dess keltiska och romerska rötter. Lindisfarne evangelier, "en av de stora sevärdheterna mänskliga kulturgärning", framställdes i närheten och bosatt i Durham med kroppen av St Cuthbert tills 16-talet när de togs bort till London - vår "Gospel Book" återvänder till Durham i 2013. Den "Cuthbert gemenskapen" blev en av de rikaste i Europa, med länder som sträcker sig från Tyne till Tees och utanför. Denna vetenskapliga, kloster gemenskap var en föregångare till den moderna universitetet tradition som spridit sig över Europa och runt om i världen. Durham 11-talet Norman katedralen byggdes mellan 1096 och 1130 och är en av världens verkligt stora byggnader. Durham Castle, nu en del av universitetet, är från 1072 och var säte för allsmäktiga Prince-Bishops som hanterade sekulära och religiösa makt över stora delar av norra England, med sina egna arméer, system för beskattning och mynt - tills i slutet av Prince-biskopsstolen i 1832 Durham var effektivt en stat i staten.

Durham blev en av Englands ledande centrum för medeltida stipendium, tillsammans med Oxford och Cambridge. Faktum är att tre högskolor - nu en del av Oxford University - bildades från Durham (högskola och Balliol College, och i 1286 Durham College kördes från Durham att utbilda forskare i 300 år tills det blev införlivas i University of Oxford som Trinity College) . Henrik VIII och Oliver Cromwells försök att formellt inrätta ett universitet för North i Durham var inordnas av politik och nord-sydliga rivaliteter, och det var inte förrän 1832, som Prince-Biskops sjönk och förlorade sina krafter, var Durham slutligen utrustad med slott och landar och beviljats ​​examensrätt befogenheter kungen som Englands tredje universitet. Durham University är arvtagare till en kontinuerlig linje av lärande och stipendium anor från Bede och Cuthbert till nutid.

Durham har alltid varit en modern, framåtblickande universitet. Med en medeltida världsarv på vårt hjärta, vår nya byggnader fortsätter traditionen viktig och innovativ arkitektur. Durham var en av de första universiteten att erkänna kvinnor på lika villkor för män (1890), för att fastställa läkarutbildning (1834) och den första att tilldela Bygg- och gruvteknik grader för att möta regionala och nationella behov under den industriella revolutionen (1838) . Durham ledde i utvecklingen av vetenskap och etablerade en av de tidigaste observatorier i England. Durham University grundades i två städer i mer än 100 år, dess medicinska skolan vid Kings College och andra högskolor i Newcastle blir det nya och oberoende University of Newcastle 1963. Durham var också den första universitetet att etablera utländska campus ett århundrade innan begreppet var återuppfunnit: i Barbados 1875 och Sierra Leone i 1876.

Platser

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium