Läs den officiella beskrivningen

Glasgow Caledonian University är ett distinkt, inkluderande och framåtblickande universitet som är engagerat i sitt sociala uppdrag för att främja det gemensamma bästa. Vi har blivit ett internationellt kompetenscenter för högre utbildning, främjande av anställbarhet och globalt medborgarskap i våra studenter. Vi vinner utmärkelser för vårt stöd och engagemang för studentupplevelsen, samtidigt som vi levererar innovation genom vår världsklassade forskning inom viktiga områden av styrka. Vi har en tradition att bredda tillgången till högre utbildning för begåvade individer oavsett deras bakgrund och vi utnyttjar vårt intellektuella och sociala kapital till förmån för de samhällen vi tjänar i Skottland och internationellt.

Glasgow Caledonian University (GCU) är ett pulserande, innovativt och prisbelönt universitet för det gemensamma bra.

Vi strävar efter att bidra till samhället på ett sätt som omfattar ännu går utöver det universella traditionella rollen. GCU: s för det gemensamma goda engagemanget kommer till liv och levereras av studenter och personal över akademiska skolor och avdelningar.

Välkommen till Glasgow School of Business och Society

Vi trivs på idéer, stöder innovation och värderar vikten av socialt ansvar. Studenter kommer till oss för vår kunskap och erfarenhet för att förbättra sin karriär och personliga ambitioner. Våra externa samarbetspartner kommer till oss för att hitta det senaste forskningsledda tänkandet och få tillgång till våra elevers talang.

Företagsansvar och hållbarhet är grundläggande angelägenheter för varje organisation. Glasgow School of Business and Society syftar till att ta itu med de komplexa utmaningarna i den globala ekonomin, samtidigt som de ger social förmån till lokala och globala samhällen.

Global medborgarskap, ansvarsfullt ledarskap, entreprenörskap och social rättvisa är kärnan i våra undervisnings-, forsknings- och offentliga engagemangsaktiviteter.

Vår utmärkta, forskningsorienterade portfölj erbjuder utmärkta och tillgängliga möjligheter till högre utbildning i Glasgow, London och New York. Våra program godkänns av professionella och akademiska ackrediteringar som bekräftar att din kvalifikation är bland de bästa i världen.

Företagsansvar och hållbarhet är nu grundläggande angelägenheter för varje organisation. Som ett universitet för det gemensamma bra spelar vi en nyckelroll i den globala omvandlingen av företagsekonomisk utbildning. Vi strävar efter att ta itu med de komplexa utmaningarna i den globala ekonomin under 2000-talet, samtidigt som vi ger social förmån till lokala och globala samhällen.

Vi är särskilt nöjda med att vår framgång med att integrera etik, ansvar och hållbarhet över alla aspekter av livet vid Glasgow School of Business and Society har erkänts genom vårt medlemskap i ASHOKA U, FN: s Global Compact och PRME, samt lokala initiativ som WRAP och företag i gemenskapen.

Vi har också blivit det första universitetet i Skottland för att ansluta sig till det prestigefyllda EPAS globala nätverket. Jag välkomnar detta erkännande av vår högkvalitativa inlärnings- och lärarupplevelse som utrustar våra kandidater med kunskaper och kunskaper för att lyckas på den globala marknaden. EPAS-ackrediteringen är en indikation på ett bredare institutionellt åtagande att använda de allra högsta internationella riktmärkena för att bevisa kvaliteten på vår bestämmelse. Detta ger en stark försäkran till vår personal, studenter, akademiker och affärspartner att vi är ett globalt nätverk som är inbäddat i vårt lokalsamhälle.

Vi utmanar våra anställda och studenter att vara kritiska och oberoende elever, att bli ansvarsledare och att göra positiva bidrag till företag och samhälle. Vi vill bjuda in dig att delta i vårt engagemang för det gemensamma bra.

Professionella Affiliations

Glasgow School of Business and Society har en stark historia om samarbete med yrkesorganisationer som säkerställer att våra kurser är relevanta för arbetsmarknadens förändrade behov.

Våra professionella anslutningar håller inte bara våra studenter aktuella med de senaste förskotten i näringslivet, men de hjälper våra kandidater att städa ut när de söker arbete och i vissa fall ges en särskild status vid examen.

Exempel på yrkesorganisationer som GSBS är associerade med är:

 • AACSB
 • ABS (Association of Business Schools)
 • Företag i gemenskapen
 • CEEMAN
 • EFMD (European Foundation for Management Development)
 • ESRC (Ekonomiska och sociala forskningsrådet)
 • UN PRME-initiativet (principerna för ansvarig förvaltningsutbildning)
 • Guld godkänt Learning Center för ACCA
 • Godkänt undervisningscenter för Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD)
 • Center of Excellence med Chartered Institute for Securities and Investment (CISI)

Vi erbjuder program och moduler ackrediterade av:

 • ACCA (Association of Chartered Certified Accountants)
 • Broadcast Journalism Training Council (BJTC)
 • Chartered Banker
 • Chartered Institute for Securities
 • Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT)
 • Chartered Institute of Marketing (CIM)
 • Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD)
 • Chartered Institute of Purchasing and Supply (CIPS)
 • Chartered Insurance Institute (CII)
 • Chartered Management Institute (CMI)
 • CIMA (Chartered Institute of Management Accountants)
 • EPAS (European Foundation for Management Development Program Accreditation Scheme)
 • ICAEW (Institute of Chartered Accountants i England och Wales)
 • ICAS (Institute of Chartered Accountants of Scotland)
 • Institutionen för arbetshälsa (IOSH)
 • Institute of Operations Management (IOM)
 • Institute of Risk Management (IRM)
 • IOR (institut för operativ risk)
 • Skottlands lagsamhälle
 • Nationella rådet för utbildning av journalister (NTCJ)
 • British Psychological Society
 • SHRM (The American Society for HRM)
 • Institutet för gästfrihet (IHA)
 • Institutet för resor och turism (ITT)
 • Turism Samhälle (TS)
 • Tourism Management Institute (TMI)

Våra avdelningar

Lag, ekonomi, bokföring

Vår avdelning samlar akademiker med intressen och kompetens inom juridik, risk, ekonomi, redovisning och ekonomi. Vi är stolta över våra nära förbindelser med företagsorganisationer, inklusive ideella organisationer och professionella organ som ackrediterat ett antal av våra program.

Institutionen för företagsledning

Vår avdelning är inriktad på den samtida och innovativa användningen av förvaltningsmetoder och tekniker, resurser och processer för att förbättra och utveckla organisationer inom den privata och offentliga sektorn på en konkurrenskraftig global marknadsplats

Institutionen för samhällsvetenskap, media och journalistik

Sammanlagt över femtio anställda har avdelningen både en stark forskningskultur och ett åtagande att undervisa excellens. Klassad som internationellt utmärkt och världsledande inom flera områden i den senaste forskningsbedömningsövningen.

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

MA

GCU - Glasgow School for Computing, Business and Society

MA Multimedia Journalism är Skottlands ledande journalistikmästare. Det är NCTJ ... [+]

Ackrediterad av: BJTC NCTJ

Delta i en global insats för att informera och ansluta människor runt om i världen genom Skottlands ledande journalistikmästersprogram - GCU: s MA Multimedia Journalism. GCU erbjuder den enda doktorsexamen i Skottland som är ackrediterad av båda Storbritanniens främsta yrkesutbildningsorgan: National Council for Journalists Training och Broadcast Journalism Training Council.

MA Multimedia Journalism har en mer än 75% sysselsättningsgrad, placeringar i medieorganisationer, inklusive BBC, STV och Herald

Du kommer att studera i Glasgow, Skottlands "media city" och få praktisk erfarenhet av alla dagens behov, från intervjuer och rapportering till skrivning och redigering - över tryck-, sändnings- och digitala plattformar. Vi tränar dig i korthet, fotografi, videoproduktion och webbinnehållshantering och ger dig en djupinriktad instruktion i regering och lag.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
GCU - Glasgow School for Computing, Business and Society

Med en mängd provisioner och kreativa möjligheter är TV där de flesta manusförfattare arbetar. Lär dig av professionella författare, du kommer att arbeta på skript från s ... [+]

Få utbildning, anslutningar och erfarenheter du behöver för att göra ditt märke på tv. GCUs MA Television Fiction Writing är erkänt med Creative Skillset Tick av godkännande, och är det enda heltidsprogrammet som fokuserar enbart på skript för Storbritannien.

Skapat i nära samarbete med industrin för att maximera dina sysselsättningsmöjligheter, erbjuder vårt program dig hela branschupplevelserna - och stöder dig i att utveckla ditt eget ursprungliga drama eller komedi.

Instruktion från både akademiska experter och topp TV-manusförfattare i brittisk televisionMöjlighet att bidra till program som för närvarande sänder på brittisk tvIndividuell mentorskap från erfarna TV-cheferDirekt tillgång till producenter och kommissionärerÅr av mentorskap från en London agentStöd från en professionell manusläkareMöjlighet att göra examen med flera projekt redo att ta till marknaden... [-]
Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

GCU - Glasgow School for Computing, Business and Society

Utveckla kunskapen ... [+]

Organisationer trivs på deras folkets styrka. Som en mänsklig resurs, personchef, spelar du en viktig roll. GCU: s MSc Human Resources Management förbereder dig för de etiska, kulturella, juridiska, operativa och strategiska aspekterna av personalhantering - samtidigt som du får en global utsikter och en förståelse för ansvarsfullt ledarskap. På så sätt kommer du vara redo för framgång - och stödja det gemensamma bästa för att få en positiv inverkan.

Programmet är en av endast flera i Storbritannien som ackrediteras av Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) och anpassat till US Society for Human Resource Management (SHRM) standarder. Den är tillgänglig på deltid och heltid, vilket ger flexibilitet för karriärfokuserade proffs och nyutbildade studenter.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
GCU - Glasgow School for Computing, Business and Society

Få den praktiska kunskapen ... [+]

För att hålla fast vid de fortsatta förändringarna inom sektorn för finansiella tjänster, bankreglering och bankens operativa riskhantering, finns det en ökande efterfrågan på anställda att ligga i framkant av dessa förändringar.

Vi samarbetar med ledande finansiella tjänster organisationer för att hålla våra moduler spetskompetens och se till att genom att besluta att studera programmet har du förtroendet att tillämpa denna nyutbildade information i branschen.

Förbättra och förstärka din kunskap, förståelse och kompetens inom området för inhemsk och internationell bankverksamhet och riskhantering genom att lära av vårt olika underlag. De har ett brett utbud av erfarenheter, allt från akademisk till industriell kompetens inom både den offentliga och privata sektorn. Vi arbetar med viktiga branschpartners när vi utvecklar våra program för att säkerställa att du fokuserar på de mest relevanta områdena inom området. Det Chartered Institute of Securities and Investment, Financial Conduct Authority, Bank of England och Bank for International Settlements betonar alla behovet av effektiva riskmätnings- och förvaltningsförfaranden inom bankerna. Vi har också arbetat nära med några större finansiella institutioner för att både validera programmet och placera studenter i yrkesjobb, bland annat Morgan Stanley och Royal Bank of Scotland.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
GCU - Glasgow School for Computing, Business and Society

MSc International Business Management ger en omfattande förståelse för de utmaningar som cheferna står inför, samt insikt i strategin, politik och praktik för att hantera ... [+]

Moderna, kulturellt mångfacetterade och dynamiska affärsmiljöer växer globalt och därmed upplever vi en ökad efterfrågan på kandidater med en världsutsikt av vad en framgångsrik verksamhet kan se ut.

Internationellt företag har upplevt stor tillväxt som ett direkt resultat av globaliseringen. Gå med i Glasgow Caledonian Universitys Glasgow School for Business and Society och hitta en modern internationell miljö där etiska affärsmetoder utvecklas och internationell affärsteori testas.

Viktiga faktorer som driver tillväxten är nya och tillväxtmarknader, tekniska framsteg, arbetskraftens rörlighet, sofistikerade logistik- och försörjningskedjor samt tillväxten av företagsstödsnätverk för entreprenörer. Möjligheter för kandidater på masternivån har aldrig varit större och genom det internationella företagsledningsprogrammet kommer du att uppleva aktiviteter som många olika industrisektorer kräver från sina förvaltare.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
GCU - Glasgow School for Computing, Business and Society

Ackrediterad av EPAS ... [+]

Den globala modebranschen värderas till över två biljoner dollar och representerar en av världens största ekonomier. * Med tillväxten av digitala framsteg och konsumentmakt finns den internationella modevärlden på marknaden för transparenta, etiska och kunddrivna strategier .

MSc International Fashion Marketing har svarat på samtalet för specialexaminade med ämnesområden inom både mode och marknadsföring och har utvecklats tillsammans med industrin för att ge dig den praktiska, tekniska kompetensen som du behöver tävla och trivas i denna dynamiska bransch.

Mode marknadsföring utvecklas ständigt tillsammans med tekniken och en alltmer tillgänglig marknad.

... [-]
Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
GCU - Glasgow School for Computing, Business and Society

Turism och evenemang är bland de snabbast växande sektorerna i världsekonomins destinationer som vidtar händelsesledda turismstrategier som ett medel för att förbättra lo ... [+]

Informerad av efterfrågan från industrin och det stora utbudet av lediga jobb erbjuder Glasgow Caledonian University's MSc International Tourism and Events Management-program den praktiska och tekniska erfarenheten som du behöver för att maximera de möjligheter den växande sektorn har att erbjuda.

Du kommer att njuta av en verklig internationell upplevelse med chansen att näta, frivilligt och arbeta i industrin med gästföreläsningar från de ledande inom branschen.

Vad du ska studera

Utveckla en förståelse eller verklig världsproblem från ett brittiskt och globalt perspektiv, identifiera ansvarsfullt beslutsfattande och etiskt driven beteendeFå praktisk kompetens genom och branschplacering och fältresorFörbättra digital kompetens på viktiga kommunikationsområden som marknadsföring, projektledning och visuella presentationer... [-]
Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
GCU - Glasgow School for Computing, Business and Society

Förbered dig för att excel med en specialiserad mästare. Utveckla färdigheter inom hållbar affärsverksamhet, prestationshantering ... [+]

Varje organisation, från små sociala företag till globala multinationella företag med tusentals anställda, måste hantera sin försörjningskedja och affärsverksamhet. Glasgow Caledonian Universitys Glasgow School for Business and Society har utvecklat dessa mästare för att möta denna efterfrågan. Programmet informeras av forskare, branschpersonal, kraven i Chartered Institute of Procurement and Supply (CIPS) och är ackrediterat av Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT).

Programmet fokuserar på att producera anställbara, ansvariga akademiker, som kan bidra effektivt från början av deras anställning. En unik aspekt av programmet är att eleverna kan uppnå Lean Yellow Belt-certifiering som en del av kursen.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
GCU - Glasgow School for Computing, Business and Society

Med en mästare i mikrofinansiering och socialt företagande kan du vara en del av den verkliga sociala förändringen. Redan en beprövad modell för att hjälpa människor ur f ... [+]

GCU: s MSc Social Business och Microfinance är den första i sitt slag i världen.

Socialt företagande är en orsakad verksamhet, som syftar till att påverka människor eller planeten, snarare än för ackumulering av vinst till aktieägare eller investerare. Medan fördelarna med en socialt företagande värld är väl dokumenterade är varje socialaffärsresa unik, och mikrofinans påverkan är fortfarande på väg fram.

Genom att utveckla denna praxis delar MSc Social Business och Microfinance från Glasgow Caledonian University sitt hem med Yunus Center for Social Business and Health - GCU: s världsledande forskningscenter - och levereras av den prisbelönta Glasgow School for Business and Society * .... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
GCU - Glasgow School for Computing, Business and Society

MSc Accounting, Finance and Regulation kombinerar nuvarande affärsbehov med det senaste akademiska tänkandet, teorier och övningar, vilket garanterar att du har de avance ... [+]

Dagens globala, teknologidriven och alltmer konkurrenskraftiga finansmarknad är nästan oigenkännlig från det för fem år sedan. Finansiella chefer och specialister är skyldiga att tillämpa samma fördjupade kunskaper och skickliga färdigheter till ett ständigt växande, långtgående antal produkter, föreskrifter och teknik.

Medan ny teknik fortsätter att dyka upp och regler och regler ändras, behövs nu mer än någonsin en digitalt fokuserad, mer självsäker färdighet. MSc Accounting, Finance and Regulation från Glasgow Caledonian University ger dig förtroende och insikt att ta dina befintliga färdigheter vidare i din organisation eller genom vidare akademisk studie.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
GCU - Glasgow School for Computing, Business and Society

Genomskinlig global och teknikdriven marknadsföring finns på varje organisations checklista för framgång och de bästa marknadsoperatörerna behöver nya färdigheter för att ... [+]

Genomskinlig global och teknikdriven marknadsföring finns på varje organisations checklista för framgång och de bästa marknadsoperatörerna behöver nya färdigheter för att kunna fortsätta leverera i alltmer konkurrensutsatta miljöer.

Vi tror på vikten av att bli ansvariga beslutsfattare i näringslivet. Vid Glasgow Caledonian University utvecklar du vidare din kunskap och erfarenhet av begreppen hållbarhet, etiskt ledarskap och socialt ansvar som kan leda till positiv förändring i den globala världsmarknaden.

Gå med i GCUs prisbelönta Glasgow School for Business and Society och fördjupa dig i de senaste digitala och internationella marknadsutvecklingarna och bli det positiva inflytande som arbetsgivare har kommit att förvänta sig av akademiker från GCU. Du kommer att dra nytta av att lära dig tillsammans med studenter från olika delar av världen med olika bakgrund och erfarenheter. Denna möjlighet ger dig insikter i kulturen och kontexten av marknadsföring i olika länder.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
GCU - Glasgow School for Computing, Business and Society

Industrin erkända ... [+]

Eftersom organisationer står inför ett växande antal globala och strategiska utmaningar, och behovet av ansvarsfullt ledarskap, goda styrelseformer och etiska beteenden fortsätter att stiga, står högkvalificerade riskhanteringspersonal i stor efterfrågan.

Glasgow Caledonian Universitys MSc Risk Management utforskar strategisk och operativ risk i samband med bredare organisatorisk motståndskraft. Detta forskarledda forskarutbildningsprogram är tillgängligt för studier i antingen heltidsläge; som en del av vårt blomstrande internationella samfund baserat på campus eller distansutbildningsläge; dra nytta av vårt fulla stöd på en tid och plats som passar dig.

Gå med i en ledande brittisk leverantör med över 30 års erfarenhet av riskhantering och dra nytta av våra långa länkar och ett utmärkt rykte med branschorganisationer och yrkesverksamma när vi utvecklar den avancerade kompetens som arbetsgivare behöver.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Address
Cowcaddens Road
G4 0BA Glasgow, skottland, Storbritannien