The London Film School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Filosofi

London Film School - ett ställe att experimentera, hitta din röst och få kontakt med branschen.

I över 60 år har London Film School ( LFS ) varit platsen för nya kreativa talanger för att finslipa sina hantverk, hitta sin röst och engagera sig direkt i de livliga brittiska skärmbranscherna. Med studenter från alla hörn av världen har LFS alltid varit ett kulturellt nav där nya röster, upplevelser och perspektiv gnuggar med tradition och historia.

Historien om filmen har spelats här på Shelton Street - celluloidens drag, tillsammans med det nya och framväxten av en digital värld. Här tar vi båda på allvar för att fira en tradition av innovation.

LFS är dedikerad till film, som ger en hothouse-miljö för intensivt kreativt arbete. Våra MA-program inom filmskapande och manuskript erkänns av Screenskills som industristandarden och på en professionalismnivå som har gett oss status som Film Film Academy. Filmindustrin i nästan alla länder i världen är befriade med skolutbildade akademiker. Ett litet urval av många anmärkningsvärda alumner inkluderar: Mike Leigh OBE, Michael Mann, Ann Hui, Duncan Jones, Tak Fujimoto, Danny Huston. En längre lista kan läsas här: https: // LFS .org.uk / films-filmmakers / associates-london-film-school-alfsMed vår MA Filmmaking finns det ingen pre-specialisering, snarare tror vi att för att hitta din filmskapande röst, du måste förstå filmskapande som helhet. Det vill säga att du kommer att uppleva och få en full utbildning i alla hantverksområden. Den erfarenhet vi erbjuder här bygger på uppfattningen att filmskapande är en samarbetsprocess, inte en produkt från någon enskild. Våra studenter deltar i alla discipliner, med sina medstudenter och personal.

Vår MA Manuskripting ger en unik möjlighet att utveckla ett filmfilm i full längd, med individuell mentorskap och vägledning från branschmentorer. Dessutom har våra manuskriptstudenter möjligheter att arbeta med våra filmskapande studenter för att göra ett antal korta filmer under året.

I ett snabbt föränderligt medielandskap behandlas behovet av att förstå digitala strategier och nya finansieringsmodeller i vår MA International Film Business , en kurs som körs i samarbete med University of Exeter. Med moduler i internationell ekonomi, världskino och en fältresa till Berlin Film Festival förbereder kursen eleverna för karriärer inom programmering, utställning och distribution.

På LFS vårdar vi och respekterar våra elevers fantasi. Vi anser att det är viktigt att experimentera, utmana konventioner och utforska nya sätt att berätta och att hitta nya sätt att få kontakt med publiken. Genom detta kan vi skapa en dynamisk dialog med skärmindustrin och förma och påverka framtiden.

Vår personal och gästföreläsare är anslutna till Storbritannien och den globala industrin och tar med sig sina erfarenheter till den dagliga praxis att undervisa här på LFS . Vi balanserar behärskningen av tekniska färdigheter med den kreativa utvecklingen av idéer. Utöver detta kommer du också att ta del av de nya utmaningarna som skärmhistorier står inför i ett ständigt föränderligt landskap. Vi använder samma fantasi och experiment för att tänka på nya affärsmodeller och hur man kan utveckla din karriär som oberoende filmare.

Vi ser också framtiden. Våra kandidater har bidragit med betydande bidrag till världskino och global berättelse. Framöver förväntar vi oss inte mindre, men nu är spelplanen större. Utanför biografen ser vi våra berättare och våra filmskapare som arbetar i tv och över nya plattformar. När film och TV konvergerar, när nya plattformar dyker upp, kommer våra kandidater med tillförsikt utforska hur de kan anpassa sina färdigheter och expertis inom filmskapande för att berätta tvingande historier i alla medier, på alla plattformar, var som helst.

Kort historia om Storbritanniens äldsta filmskola

London Film School är den äldsta filmskolan i Storbritannien och hade fyllt 60 år i oktober 2016. Skolan har bidragit väsentligt till utvecklingen av filmutbildning i Storbritannien och över hela världen.

Istället för att försöka skapa en nationell biograf, så som så många statliga finansierade skolor har gjort, främjade LFS från början en bred, hantverksbaserad kultur av spetskompetens med elever från mer än 80 länder. För närvarande är över 60% av skolans elever utanför Storbritannien.

I oktober 1956 inledde rektor vid Heatherley School of Fine Art, Gilmore Roberts, en kort kurs i filmskapande, men innan sökandena kunde registrera sig, fann han att hans skola hade sålts under honom. Han bestämde sig för att fortsätta kursen självständigt, men kunde knappt ha föreställt sig att över sextio år senare skulle en blomstrande, internationell skola, härstammande från denna embryonidé, arbeta i ett konverterat lager i Covent Garden, London.

Den första LFS filmkursen löpte i maj 1957.

Efter otrygga tidiga dagar bosatte sig skolan sig i Brixton som ”London School of Film Technique”. Det inrättades kring tron att filmens framtida hälsa i Storbritannien skulle kunna främjas genom korrekt utformad formell utbildning för människor som kommer in i branschen och sedan drivas på traditionell lärlingsbasis. Eftersom det inte fanns några tecken på några officiella åtgärder för att genomföra dessa planer, beslutade en grupp entusiaster att ta det klassiska brittiska sättet och bilda en sådan skola.

Tillvägagångssättet till den gamla skolan, genom en skräck passage och upp vindlande tegel trappor till en handfull rum över butiker i Electric Avenue, Brixton, liknades av en oförskämd besökare till en uppsättning från "The Cabinet of Doctor Caligari".

I början av 1960-talet flyttade skolan till lokaler i Charlotte Street i West End och byttes namn till The London Film School . 1700-talets lager i Covent Garden, där skolan har varit sedan mitten av 1960-talet, bibehåller en liknande dramatisk och individuell karaktär.

1974 döptes skolan till LIFS, London International Film School., Men återvände till London Film School 2001.

Den ursprungliga konstitutionen, som förblir i kraft, är mycket ovanlig. Skolan är ett registrerat välgörenhetsorganisation, ett ideellt företag, begränsat av garanti. Alla studenter blir medlemmar i föreningen och väljer tillsammans med de andra medlemmarna en styrelse som de har representation på. Styrelseledamöterna har det övergripande ansvaret för skolans ledning. Den nuvarande ordföranden är Greg Dyke och vår direktör är Gisli Snaer. Skolan har alltid varit helt oberoende och förblir så efter valideringen av sina kurser av University of Warwick och University of Exeter.

London Film School är fortfarande en av endast ett fåtal kvarvarande oberoende kreativa specialistinstitutioner i världen. Vi fortsätter att arbeta hårt för att förbli ett ledande centrum för filmutbildning.

Detta är spännande tider för LFS och branschen. Vi inbjuder dig att gå med oss när vi går in i nästa kapitel i vår resa.Katie Garner / LFS

Platser

london

Address
The London Film School
24 Shelton Street

WC2H 9UB london, england, Storbritannien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium