Manchester Metropolitan University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Manchester Met har ett stolt arv från 1824. Vi är också ett av de största universiteten i Storbritannien med över 38 000 studenter.

Vi rankas bland världens 200 bästa universitet under 50 år enligt Times Higher Education Young University Rankings 2019, vilket är ett mått på vårt åtagande att leverera och stödja forskning och undervisning av hög kvalitet.

Faciliteter

Vi har utmärkta faciliteter inklusive över 4 000 studentdatorer samt ett på campusbibliotek som är öppet dygnet runt under terminperioden. Vi har också ett investeringsprogram på £ 400 miljoner som planeras för att förbättra våra undervisnings- och forskningsanläggningar, byggnader och allmänna utrymmen.

Forskning

85% av vår forskning har "världsledande" eller "internationellt utmärkt" påverkan enligt Research Excellence Framework (REF) 2014-21 och vår Business School har prestigefyllda AACSB- och AMBA-ackrediteringar, vilket placerar den bland en elitgrupp affärsskolor världen över .

Studentstöd

Vi har mycket erfaren personal som erbjuder karriärrådgivning och gratis lektioner i engelskspråk och vi har också ett dedikerat internationellt kontor för att se till att internationella studenter får allt stöd de behöver för att lyckas.

Nyckelfakta

  • Studentupplevelse: Vi har över 3 500 internationella studenter från mer än 140 länder
  • Utmärkt läge: Manchester är Storbritanniens bästa stad att bo i (* Global Liveability Survey 2018
  • Prisvärdhet: Vi har en rad stipendier för internationella studenter upp till 5 000 pund

Platser

manchester

Address
Manchester Metropolitan University,
All Saints Building, All Saints

M15 6BH manchester, england, Storbritannien

Program

MA
MSc