Nottingham Trent University School of Social Sciences

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Den Institutionen för samhällsvetenskap främjar kvalitet inom högre utbildning, forskning och konsultverksamhet. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser på grundnivå, forskarutbildning och professionell nivå.

Eleverna kan välja kurser som har utformats i samarbete med branschorganisationer och externa organisationer inom den offentliga och privata sektorn.

Här på Institutionen för samhällsvetenskapSträvar vi efter att göra en skillnad för samhället och livet för dem i det.

Vår mission är:

Att vara en social- och kommunalhögskolan vars personal, studenter och akademiker berika och påverka livet för individer, grupper och samhällen

Vår vision är:

  • Att främja en kultur som värdesätter mångfald av alla våra samhällen, och publicerar och firar kvalitet i allt vi gör.
  • För att skapa en levande och inkluderande lärande och undervisning miljö förankrade i stipendium, forskning och yrkesutövning.
  • För att bli erkänd nationellt och internationellt för vårt teoretiskt informerad och tillämpad forskning.
  • Att utveckla lokala, nationella och internationella samarbeten som formar kunskap, politik och praxis.
  • För att maximera anställningsbarheten våra studenter genom vår läroplan och engagemang med våra externa partners.

Akademiska avdelningar

Politik och internationella relationer

Institutionen för politik och internationella relationer har fått bra betyg och har en aktiv och levande forskningskultur, säkerställa högkvalitativa forskning informerade moduler och kurser.

psykologi

Psykologi har erkänts för sin undervisning kompetens, samtidigt har en stark nationell och växande internationell forskningsprofil.

Våra grundutbildning, forskarutbildning psykologi konverteringsprogram och vår Civilingenjör Forensic Psychology alla ackrediterade av British Psychological Society.

Socialt arbete och hälsa

Institutionen för socialt arbete och hälsa sammanför ett team av personal från en rad olika akademiska och yrkesmässiga bakgrunder inom områdena socialt arbete, offentlig vård och omsorg.

Teamet strävar efter högsta kvalitet i både undervisning och forskning, samtidigt som ett nära samarbete med organisationer.

sociologi

Sociologiska institutionen erbjuder kurser inom sociologi, kriminologi, ungdom och yrkesvägledning.

Dessa ämnesområden är alla berörda med att tänka kritiskt om den sociala världen som vi lever i och att stödja och skydda människor och miljö mellan och inom komplexa och skiftande sammanhang.

etik

I Institutionen för samhällsvetenskap Vi är fast beslutna att etiska styrningen av forskning. Alla forskningsprojekt som involverar personal måste ha klartecken från College Forskningsetiska kommittén (CREC) innan data kan samlas in och / eller analyseras. Dessutom är alla forskarstuderande som krävs för att lämna in en ansökan till CREC att säkra etisk utrymme för forskning inblandade i sina studier.

För undervisade kurser krävs etiskt godkännande för de delar av programmen som innebär planering och genomförande av forskning av studenter. Hanteringen av etik kan komma i form av uttryckliga protokoll som eleverna är skyldiga att följa medan engagerad i datainsamling, eller kan kräva en fullständig underkastelse av studenten till skolan forsknings etikkommitté. Det senare fallet är vanligt för slut år forskningsprojekt. Där eleverna är engagerade i att lära om forskningsmetoder de stöds också i att lära sig att hantera de etiska frågor som kan uppstå. Denna fokusering på forskningsetik återspeglar vårt engagemang för att främja socialt ansvarstagande inom samhällsvetenskaperna.

Stipendier

Institutionen för samhällsvetenskap är glada att kunna erbjuda ett antal generösa stipendier och lojalitetsprogram. Besök http://www.ntu.ac.uk/s3scholarships för mer information.

Länsirastit

Följ med till en av våra öppna händelser att upptäcka vårt breda utbud av forskar och professionella kurser, träffa våra lärare och ta reda på mer om avgifter och finansieringsmöjligheter. Besök http://www.ntu.ac.uk/s3openevent att ta reda på mer och boka din plats.

Platser

Nottingham

Address
School of Social Sciences
Nottingham Trent University
Burton Street

NG1 4BU Nottingham, england, Storbritannien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium