Norwich University of the Arts

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om NUA

Norwich University of the Arts (NUA) har etablerat sig inom konst, design och media utbildning för över 170 år. Men medan vår historia kan spåras tillbaka till 1845 är vår outlook framtänkande.

Från ett campus i stadens centrum som kan skryta med banbrytande anläggningar till en metod för undervisning som såg oss tilldelas guld inom ramen för Teaching Excellence och rankades som nummer 1 i Storbritannien för att behålla studenter av The Times och The Sunday Times Good University Guide 2020, vårt rykte för excellens är välförtjänt.

NUA har blomstrat som ett etablerat universitet och utvecklat ett nationellt rykte som ett innovativt och kreativt akademiskt samhälle, med ett starkt engagemang för att erbjuda yrkesutbildade kurser som ger studenterna utrymme att utveckla sina färdigheter och driva sin passion.

I hjärtat av allt, våra studenter. Konstnärer, designers, tillverkare. Med olika intressen och unika perspektiv delar de en önskan att bli utmanade och inspirerade. Att lära av det förflutna och forma framtiden.

Vårt uppdragsförklaring

NUAs uppdrag är att vara det bästa specialiserade universitetet för konst, design, arkitektur och mediestudie i Europa, som producerar akademiker av högsta kvalitet och inspirerande studenter och personal för att uppnå excellens inom kreativa och kulturella områden.

Historia om Norwich University of the Arts

1845 Norwich School of Design grundades 1845 av konstnärerna och anhängare av Norwich School of Painters, den enda provinsiella brittiska gruppen som skapar ett internationellt rykte för landskapsmålning.
1965 Godkänd för att erbjuda examensnivå genom diplom i konst och design.
1965 och framåt Tvillingstyrkor inom målning och grafisk design dyker upp, under en grupp exceptionella utövare och lärare, som sätter ett märke på den nationella konst- och designscenen.
1975 Första BA-kurser som valideras som valideras av Council for National Academic Awards (CNAA).
1989 Great Yarmouth College of Art införlivad i skolan.
1993 Första MA-kurser introducerade genom ett akademiskt avtal med Anglia Polytechnic.
1994 Inkorporerad som en högre utbildningsinstitution, omdöpt till Norwich School of Art and Design.
1995 Första forskarstuderande registrerad för doktorandstudie.
2008 Beviljade kraften att tilldela grader upp till magisternivå och byttes ut till Norwich University of the Arts.
2012 Beviljas universitetstitel av Privy Council och blev Norwich University of the Arts . Utser sin första kansler - skådespelaren Sir John Hurt.

Kvalitetssäkringsverket kontrollerar hur brittiska universitet och högskolor upprätthåller standarden för deras högre utbildning.

Universitetet grundades som ett oberoende högre utbildningsinstitut enligt 121 § Education Reform Act 1988 och är en erkänd organ med utbildad behörighet. Universitetet regleras av Office of Students (OfS). Information om universitetets status finns på OfS Register och på listan över erkända organ som publiceras på den brittiska regeringen (GOV.UK) webbplats. OfS-regelverket kommer att träda i kraft från och med 1 augusti 2019. Från och med den 1 april 2018 till och med den 31 juli 2019 kommer universitetet att omfattas av OFS övergångsbestämmelser.

Platser

Norwich

Norwich University of the Arts

Telefon
+44 (0)1603 610561

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium