Queen's University Belfast

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Queen's University Belfast är ett av de ledande universiteten i Storbritannien och Irland med ett utmärkt arv och historia.

Grundades 1845 som Queen's College Belfast, blev vi ett oberoende universitet 1908. I dag rankas vi i topp 173 universitet i världen (QS World Rankings 2020) i topp 140 i världen för examensutsikter (QS Graduate Employability Rankings 2020), och en medlem av Russell Group of UK forskningsintensiva universitet, som kombinerar excellens inom forskning och utbildning med en studentcentrerad etos.

En utbildning i världsklass och studentupplevelse

Hos Queen's erbjuder vi en utbildning i världsklass som förbereder våra studenter för ledarskap och medborgarskap i ett globalt samhälle.

Våra inspirerande alumner består av enastående forskare, nobelprisvinnare - som Seamus Heaney och David Trimble - och inflytelserika ledare som påverkar Nordirland och över hela världen.

Våra studenter njuter av att bli utbildade av världsledande akademiker som arbetar i framkant av sina discipliner och en betydande investering i studentupplevelsen har resulterat i höga studenttillfredsställelse.

Över 96% av drottningens akademiker arbetar eller studerar sex månader efter examen. våra kandidater dominerar ledande befattningar i 80 av Nordirlands 100 bästa företag och gör skillnad i över 120 länder.

136043_pexels-photo-3184407.jpeg

Ledare inom innovation och inverkan

Queen's är en drivkraft för innovation och talang baserad på spetskompetens. Vi är globalt anslutna och nätverkade med strategiska partnerskap över hela världen, vilket hjälper oss att utöka vår påverkan på det bredare samhället lokalt, nationellt och globalt.

Vi är ledande inom kommersiell påverkan och är bland de fem största brittiska universiteten för intäkter från forskningskommersialisering - 71 miljoner pund. Genom QUBIS Ltd, vår kommersiella arm, har vi skapat över 80 spin-out företag. Tre av dessa företag (Kainos, Andor Technology och Fusion Antibodies) har noterats på Londonbörsen.

Vi är nummer ett i Storbritannien för vårt deltagande i Knowledge Transfer Partnerships (KTP). En ny rapport från London Economics fann att Queen's bidrar med 1,9 miljarder £ till den brittiska ekonomin, sysselsätter 3 700 anställda och stöder ytterligare 2 750 jobb i Storbritannien.

En global och inkluderande universitetsgemenskap

Queen's är rankad som 22: e i världen för internationella synpunkter och lockar global talang till Belfast. *

Vi har för närvarande personal och studenter från över 80 länder som hjälper till att skapa en mångkulturell och livlig campus. De ansluter sig till ett universitet som har till uppgift att locka, behålla och utveckla den bästa globala talangen inom en miljö som gör det möjligt för dem att förverkliga sin fulla potential.

En innovativ, välkomnande och inkluderande plats att jobba och studera, drottningens ledare inom jämställdhet och mångfald. Vi är ett av Storbritanniens mest framgångsrika universitet i Athena SWAN-initiativet som främjar jämställdhet och karriärutveckling. Vi har för närvarande två guld-, åtta silver- och fem bronsavdelningar, samt ett institutionellt silver.

* Times Higher Education World University Rankings 2019

Team work, work colleagues, working together

Investera i framtiden

Storbritanniens nionde äldsta universitet, Queen's blandar sitt stolta arv med banbrytande faciliteter för den bästa upplevelsen av universitetslivet.

Vår investering på 700 miljoner £ i anläggningar förvandlar universitetets campus och utökar en miljö som stimulerar, möjliggör och stöder utbildning och forskning i världsklass.

Detta har inkluderat utvecklingen av en state-of-the-art forskarskola, som är hem till ett blomstrande forskarutbildnings community; det prisbelönta McClay Library; en ny datavetenskapsbyggnad; en lagstadg; och Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine.

Universitetet har också investerat i idrottsanläggningar, nybyggd studentboende i Belfast City Center och har tillkännagivit planer för utveckling av ett världsklass Studentcenter, inklusive en ny Student Union.

På framsidan för att hantera globala utmaningar

Våra livräddande kandidater består av 430 sjuksköterskor, 50 tandläkare, 130 farmaceuter, 250 läkare, 90 socialarbetare.

Tillsammans byter vi liv över Nordirland och längre bort: vår upptäckt av en ny molekyl har potential att förlänga livet för människor som lever med cystisk fibros; Vi står i spetsen för ett stort genombrott i kampen mot tarmcancer, och vi strävar efter att hjälpa människor med MS att återställa nervfunktionen.

Vi är i framkant när det gäller att utveckla nytt tänkande och teknik inom viktiga områden som hälsa, fred och rättvisa, informationsteknologi, livsmedelssäkerhet och energi.

Klassad 8 i Storbritannien för forskningsintensitet

Våra forskare är i framkant när det gäller upptäckt och innovation, med ambitiösa projekt för att hantera globala problem och göra en skillnad för samhället över hela världen.

Det totala värdet av nya forskningsbidrag och kontrakt som tilldelades Queen's under 2016-17 var 101,6 miljoner pund, första gången årliga siffra har översteget 100 miljoner pund. Drottningens var också det nr 1 AHRC-finansierade universitetet i Storbritannien.

Vi rankas 8: e i Förenade kungariket för forskningsintensitet med över 75% av vår forskning bedömd som "världsledande" eller "internationellt utmärkt" (REF 2014).

Taken in the foothills of Mount Slemish at sunrise in May a few years back, long before CoVID.

Nordirlands legendariska skönhet

Queen's University ligger i Belfast, Nordirlands huvudstad.

En stad med innovation i sitt hjärta infiltrerar tekniska framsteg i alla sektorer som hjälper till att bygga upp vår konkurrenskraft på global nivå. Det finns nästan 900 internationella företag i Nordirland, vilket gör Belfast till den näst mest framgångsrika staden i Storbritannien (efter London) för att locka amerikanska handeln.

Det finns massor som händer utanför staden, inklusive de berömda filmen för HBO-serien Game of Thrones, den otroligt inspirerande Giant's Causeway, röstade Storbritanniens bästa arvstillträning och Mornebergen, ett område med enastående naturskönhet som kanoniseras som CS Lewis ' Narnia.

* Lonely Planet, 2017

Platser

Belfast

Address
University Road
BT7 1NN Belfast, Norra Irland, Storbritannien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

MA
MSc