Royal College of Art

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Royal College of Art

Räknat till världens ledande konst- och designuniversitet i fem på varandra följande år (2015-2019) *

Royal College of Art ligger i hjärtat av London och är det mest inflytelserika universitetet för konst och design i världen. RCA har rankats som världens bästa konst- och designuniversitet 2015, 2016, 2017, 2018 och nyligen 2019 på QS Top-universitetsrankingen.

RCA har en distinkt roll när det gäller att förbereda sina doktorander för karriär inom konst, design och kreativ sektor. Kollegiet är allmänt betraktat som en degel i den kreativa industrin. Kurser lärs av internationellt kända konstnärer, utövare och teoretiker, och studenterna har en unik möjlighet att studera konst i en designmiljö och design i en konstmiljö. Dess koncentrerade, anpassade former av undervisning och lärande - och dedikerade tekniska anläggningar och forskningscentra - bidrar till en exceptionellt kreativ och intellektuell miljö.

Förutom att välkomna studenter från hela världen förstärks kollegans globala dimension genom partnerskap med ledande konst- och design-, kultur- och utbildningsinstitutioner och genom omfattande kontakter med affärer, både nationellt och internationellt.

Högskolans kungliga stadga, som beviljades 1967, specificerar att institutionens syfte är att "främja lärande, kunskap och yrkeskompetens, särskilt inom området för bildkonst ... genom undervisning, forskning och samarbete med näringslivet".

Enligt de senaste siffrorna har 93% av högskolans akademiker fått anställning på lämplig yrkesnivå inom sitt utvalda specialområde inom kort tid efter att de lämnat kollegiet. Dessa destinationsuppgifter är en signifikant indikator på RCA : s framgång.

Erkänd för sin enastående kvalitet på sina kandidater, och högskolan har sådana notvärdiga studenter som Sir James Dyson, Thomas Heatherwick, David Hockney, Tracey Emin, Christopher Bailey, Len Deighton, Julien McDonald, Orla Kiely, Alison Jackson, Idris Khan, David Adjaye, AOC, Suzie Templeton, Sir Ridley Scott - listan fortsätter. "

Platser

london

Address
Royal College of Art
Kensington Gore
London

SW7 2EU london, england, Storbritannien