Royal Conservatoire of Scotland

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Kungliga konservatoriet är SkottlandS nationella centrum för professionell yrkesutbildning inom scenkonster. Vårt läge är hjärtat i Glasgow; vår inriktning är den samtida internationella scenen. Vi visar vägen som en av Europas bästa musikhögskolor, Som erbjuder en sällsynt bredd av konstnärliga discipliner. Allt vi gör, som i vår RSAMD dagar, drivs av vår önskan om spetskompetens. Eleverna blomstra tack vare den extraordinära blandning av intensiv undervisning, en rigorös prestanda schema, som arbetar med professionella motsvarigheter i industrin, och utrymmet för att skapa med andra över disciplinerna om de vill. Både elever och personal är produktiv i att skapa verkligt innovativt nytt arbete.

Vid Kung konservatoriummen, Undervisning ständigt stöd av våra partnerskap med hög profil prestanda företag i Skottland och utanför, och genom vår personals yrkeskunnande.

Mycket yrkesutbildning Vi erbjuder enastående specialist lärande på högsta professionella nivå och grund-och påbyggnadsexamina i dans, drama, musik, produktion, skärmen och utbildning. Vår utbildning är rigorös och oupplösligt kopplat till yrken. Vi vårdar även talanger i alla skeden och åldrar med ett brett utbud av kurser från veckopass till specialistsommarskolor.

Våra lokaler - bland de bästa i Europa
Vi har nyligen investerat £ 8.5M i utvecklingen av fantastiska nya lokaler på Speirs Lås Studios och i renoveringen av vårt Renfrew Street Campus. Vi tror att våra anläggningar våra nu de bästa i Europa. De omfattar sex professionella prestanda arenor; en hög andel övningsrum per student; tre inspelningsstudior; slagverk studior; professionella scenteknik; fyra skräddarsydda dansstudior; nya studior för teknisk, design, scenisk konst, sätta byggande och kostymdesign och konstruktion. Alla dessa backas upp av den senaste IT och digital teknik.

Vårt läge i Skottlands konstnärliga hjärta Skottland har en dynamisk arts arv och Glasgow är känt som en kulturhuvudstad. Det är hem för många av de prestanda yrken - och många ligger närmast oss. Staden är mycket "studentvänliga" med en hög andel studenter på 80.000. Utmärkta kommunikationer gör det lätt att nå de flesta av de europeiska huvudstäder med flyg eller tåg.

Platser

Glasgow

Address
Royal Conservatoire of Scotland
100 Renfrew Street

G2 3DB Glasgow, skottland, Storbritannien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium