University of Strathclyde: Faculty of Science

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Med en av Storbritanniens ledande fakulteter vetenskap, University of Strathclyde ger en livfull, dynamisk, stödjande och vänlig plats att studera.

Naturvetenskapliga fakulteten undersöker de utmaningar och möjligheter i den naturliga och tekniska världen, från läkemedelsutveckling och folkhälsa miljöhänsyn, angripa cyberbrottslighet och förstå utrymme. Levereras med forskare av världsklass, vår magisterexamen ger möjlighet att få en ovärderlig forskarutbildning som kommer att förbättra dina karriärmöjligheter. Studenter erbjuds högkvalitativ undervisning, informerades av innovativ forskning och starka kopplingar till industrin, NHS och internationella partner. I 2014 Research Excellence Framework, var institutionen för fysik rankade 1: ai Storbritannien för forskningskvalitet.

För forskning makt, Apotek & Biomedicinsk vetenskap blev 4 i Storbritannien och 1: ai Skottland, och kemi var 4: ai Storbritannien. I valet att studera vetenskap vid Strathclyde du kommer att bli en del av en internationell gemenskap av personal och studenter från mer än 40 länder. Mer än en fjärdedel av fakultetens doktorander är från göra utanför Storbritannien och personalen befolkningen är lika kosmopolitiska. Anläggningar är utmärkta, med välutrustade, moderna laboratorier och undervisning rum, plus 24-timmars tillgång till ett avancerat datorinformationsnätverk och ett sofistikerat virtuell e-lärande miljö.

Fakulteten är organiserat i följande departement:

Ren och tillämpad kemi (inklusive Centrum för kriminaltekniska)

Institutionen för Pure & Applied Chemistry har nationella och internationella branschlänkar inom alla områden av kemi, inklusive den prisbelönta Strathclyde / GlaxoSmithKline MPhil och forskarutbildning. Avdelningen arbetar med alla storlekar av företag från multinationella företag till små och medelstora. Samarbeten inkluderar kontrakt med USA och koreanska läkemedelsutveckling företag, diagnostik forskning med Renishaw Diagnostics Ltd, och nanokemi forskning med British Biocell International. Studenten-ledda "kemi Clinic" tjänst ger tillgång till kemianläggningar och konsulttjänster, för stora eller små projekt, från stora och små företag.

Data- och informationsvetenskap

Den Data- och informationsvetenskap Institutionen har en stark meritlista av industriell och professionell engagemang inklusive en unik och nationellt ledande forskning och undervisning samarbete med Glasgow Life, en av de största kulturella konsortier i Europa och omfattar Glasgow stadsbibliotek, vilket ger oss möjlighet att ge studenterna med övervakade professionella placeringar att få praktisk biblioteks erfarenhet. Professional engagemang ger oss också möjlighet att bädda konkreta projekt i våra klasser, och ser till att vi har regelbundna gästföreläsare från näringslivet för att illustrera våra undervisade ämnena i praktiken.

Matematik och statistik

Institutionen för matematik och statistik har en stark internationellt rykte när det gäller användningen av tillämpad matematik, matematisk analys och statistik för att lösa problem inom olika branscher. Vi arbetar med forskare i andra universitet och industri i Storbritannien, Europa och USA och samarbetsrelationer har utvecklats med forskare inom många institutioner över hela världen. Dessa inkluderar: joint venture med University of Glasgow för att skapa ett centrum som tittar på matematisk modellering tillämpas på alla aspekter av medicin och biologi; Marine Alliance for Science and Technology Skottland (master) för att utveckla tillväxt av havsmiljöforskning och undervisningsverksamhet förutses i fråga om vattenbruk, fiske och miljö.

Fysik (inklusive Institutet för fotonik)

Storbritanniens ledande kvalitetsavdelning forskning har nationella och internationella kontakter med näringslivet, som arbetar med små och medelstora, som TMD, och inklusive många spin-out företag som M2 och Cascade, fram till multinationella företag som konsekvent och e2v. Våra kontakter med näringslivet omfattar utveckling av nya nya strålkällor fram till utveckling av kompletta mätsystem med företag som Horiba. Avdelningen var först med att bilda ett partnerskap med Fraunhofer Institute Storbritannien.

Strathclyde Institute of Pharmacy och Biomedicinsk vetenskap

Den Strathclyde Institute of Pharmacy och Biomedicinsk vetenskap i ett stort forskningscentrum i hjärtat av Glasgow som har nationellt och internationellt erkänd forskning och industri länkar. Avdelningen inrymmer EPSRC centrum för innovativa tillverknings i Kontinuerlig tillverkning och kristallisation, Cancer Research UK Formulering Unit, den skotska Funding rådet / Scottish Enterprise finansierade Industriell bioteknik Innovation Centre och Centrum för Biophotonics. Institutet har en lång historia av framgångsrikt samarbete med industrin och ger möjlighet till samarbeten och konsultföretag med stora och små företag.

Platser

Glasgow

University of Strathclyde

Address
16 Richmond Street,
G1 1 XQ Glasgow, skottland, Storbritannien
Telefon
+44 141 552 4400

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium