University of Edinburgh Business School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

I hjärtat av ett universitet med ett 400-årigt arv som konsekvent rankas som ett av världens bästa och centralt beläget i en av Europas mest fantastiska affärs- och kulturhuvudstäder, erbjuder University of Edinburgh Business School en upplevelse som få kan konkurrera med.uni of edinburgh University of Edinburgh Business School har en lång och etablerad tradition av forskningskunskap, som går tillbaka till 1919, då vi introducerade de första kandidatexamina i handeln. Skolan erbjuder grundutbildning, forskarutbildning och verkställande utbildningsprogram inom företag och företagsledning och ger en plattform för forskning , diskussion och debatt om ett brett spektrum av affärsfrågor.

Trippel ackrediterad

Endast en liten andel av handelshögskolorna i världen har trippel ackreditering, och vi är en av dem. Dessa har tilldelats av:

  • US Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB)
  • Det europeiska kvalitets- och förbättringssystemet (EQUIS)
  • Association of MBAs (AMBA)

En internationell skola

Som en av de ledande handelshögskolorna i Europa består skolan av en internationell studentkår som representerar mer än 80 länder och lockar nya idéer från olika kulturer och bakgrunder. Vårt globala alumni-nätverk sträcker sig över 120 länder så att du får tillgång till många kontakter över hela världen.

Forskning

Vi strävar efter att producera teoriledad, praktiskt relevant forskning som tar itu med utmaningar som företag, offentliga organisationer, tillsynsorgan och beslutsfattare står inför. Skolan syftar till att skapa en stödjande, samarbetsvillig och livskraftig forskningskultur genom att höja kvaliteten på vår forskning och genom att hjälpa fakulteten att uppnå våra mål.

Programöversikt

Business School erbjuder högt utformade program för grund-, doktorand- och doktorander. Bland våra magisterexamen erbjuder vi ett antal alternativ som sträcker sig från mer generalist som en civilingenjör i management till mer specialämnen som klimatförändringsfinansiering och investeringar. Vi har också under de senaste åren utvecklat magisterexamen inom ämnesområden som har ökat i efterfrågan från Human Resource Management, Entrepreneurship & Innovation till Business Analytics.

facilities

Faciliteter och resurser

Denna toppmoderna byggnad har föreläsningsteatrar, flera syndikatrum, en utbildningssvit, ett café och betydande utrymme för studenter och personal. Studenter har också tillgång till Hub, ett centrum som erbjuder omfattande studier alt = "faciliteter och tillgång till forskningsdatabaser, tidskrifter online och ledande finansiella informationstjänster. Dessutom har studenter tillgång till hela resursutbudet från universitetet inklusive huvudbiblioteket.

Uppdrag

Utveckla effektiva och ansvarsfulla ledare genom att skapa insiktsfulla kunskaper och inspirera sinnen i dialog med omvärlden.

Syn

Att erkännas som ett progressivt och uppkopplat samhälle för tankeledarskap på den internationella affärsscenen.

värden

Business School har identifierat fem nyckelvärden som hjälper oss att nå vår vision och därmed uppmuntras personalen att anta dessa när det är möjligt.

  • Visionär
  • Inspirerande
  • Samarbete
  • Effektfull
  • Hållbar

Varför Edinburgh?

Edinburgh har genomgående utnämnts till en av de bästa platserna att bo och arbeta i Storbritannien. Skottland utsågs också till det vackraste landet i världen 2017 av The Rough Guide. Staden är känd för sin fina georgiska och viktorianska arkitektur, slående parker och medeltida horisont.

Edinburgh City ligger vid stranden av Firth of Forth och ligger på sju kullar. Edinburgh City innehåller ett kungligt palats, ett slott på en klippa och en utdöd vulkan. Staden har en modern dynamik i kombination med historiska kullerstensgator och är hem för fyra universitet, den ökända Edinburgh Fringe Festival, gallerier i världsklass, teatrar, konserthus och shoppinggator.

En kulturstad

Edinburgh är en internationell stad. Människor från hela världen har bosatt sig här och ger upphov till ett brett utbud av restauranger, kaféer och barer med en stark etnisk smak. Staden är kompakt och lätt att gå till fots men den har alla fördelarna med en stor europeisk huvudstad.

En stad för affärer

Edinburgh är också en affärsstad. Det är det näst största finanscentret i Storbritannien med en blomstrande, mångsidig ekonomi och en högutbildad, motiverad arbetskraft. Flera stora globala finansinstitut - banker, försäkringsbolag, investeringshus och mäklare - har sitt huvudkontor i Edinburgh.

En stad av innovatörer

Staden och faktiskt universitetet är hem för några instrumentella tänkare, innovatörer, forskare och affärsmän. Fåren Dolly, världens första klonade däggdjur föddes i Edinburgh University, som också är hem för den mest kraftfulla datorn i Storbritannien. Universitetet har många anmärkningsvärda alumner inklusive Charles Darwin, Sir Arthur Conan Doyle och Robert Louis Stevenson. Handelshögskolan i sig är också alma mater för några välkända entreprenörer inklusive John Boyd Dunlop från Dunlop Rubber och Arthur Young från Ernst & Young.

skottland

Utanför stadens gränser är Skottland ett land med tuff skönhet, en av Europas sista stora vildmarker med berg, sjöar och sju tusen miles av fantastisk kust. Inom bara några miles från skolan ligger det böljande landskapet i East Lothian, med stränder, byar och berömda golfbanor som alla är väl värda en dagsutflykt eller helgbesök. Edinburghs närliggande städer har många attraktioner: St Andrews golfbanor, Glasgows skeppsarv och Aberdeens fantastiska granitarkitektur är alla lättillgängliga med de täta buss- eller tågtrafiken. Skottland är lika känt för sina många vackra öar runt om i landet som erbjuder en välkommen, avkopplande paus från det livliga stadslivet. Landskapet i detta slående, mångsidiga land passar perfekt för idrottslivet utomhus. Skidåkning, surfing, vandring, mountainbike och kajakpaddling är bara några av de spännande aktiviteter som erbjuds, de flesta bara några minuter från din tröskel.

Platser

edinburgh

Address
Business School
The University of Edinburgh
29 Buccleuch Place


EH8 9JS edinburgh, skottland, Storbritannien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Ackrediteringar