Läs den officiella beskrivningen

Vår LTH är den största i Skottland. Vi är också en av de största, bäst utrustade tekniska högskolor i Storbritannien.

Vi är hem för över 5000 studenter från 100 länder. Du kan välja att studera i någon av våra åtta världsledande avdelningar.

Vår imponerande räckvidd på över 40 grund, forskarutbildning och professionell utveckling kurser erbjuder dig en ingenjörsutbildning som passar dina behov.

Vår personal och studenter bedriva forskning som gör en verklig effekt, levererar lösningar på många av de globala utmaningar som samhället står inför i dag.

Om du menar allvar med en karriär inom teknik, är Strathclyde platsen att vara.

Varför välja Strathclyde för ingenjörs

Du kan bli en Chartered Engineer

Alla våra grund Engineering program är fullt ackrediterad av de berörda yrkes Engineering institutioner. Detta gör att våra studenter att bli berättigade till Chartered Engineer status. Många av våra forskarutbildade är också ackrediterade.

Vi har ett brett utbud av ingenjörsutbildningar

Vi erbjuder över 40 grundutbildningen som täcker ett brett spektrum av discipliner. Vår Påbyggnadsutbildning portfölj har också över 40 kurser och är en av de största i Storbritannien. Du kan studera våra undervisade kurser i någon av våra åtta avdelningar:

arkitektur biomedicinsk teknik Chemical & processteknik http://www.strath.ac.uk/courses/?subject=Civil och miljöteknik & level_ug = true & level_pgt = true & level_pgr = true Konstruktion, tillverkning och Engineering Management Elektronisk och elektroteknik Mekaniska & Aerospace Engineering http://www.strath.ac.uk/courses/?subject=Naval arkitektur havet och marin teknik & level_ug = true & level_pgt = true & level_pgr = true

Vi kan hjälpa dig att nå dina anställning ambitioner

Våra starka bransch länkar se till att nästan 90% av våra studenter är i heltidsarbete eller fortsatta studier inom sex månader efter examen.

Vi erbjuder ett stort utbud av stipendier

Vi har en av de största portföljerna av stipendier erbjuds av någon LTH i Storbritannien.

Du kommer att dra nytta av vår forskningskompetens

Vi har en av de största forskningsportföljer i Storbritannien på 85.000.000 £ - och växande.

Tre av våra avdelningar på första plats i Skottland på forskning makt. Sju av våra åtta avdelningar rankas i topp 10 i den brittiska forsknings makt (REF 2014).

Ta en titt på vår forskning.

Vi har starka band med industrin

Våra studenter är ofta ges möjlighet att arbeta med verkliga utmaningar inom branschen. Dessa tar form av projekt som tilldelats av externa företag.

Våra studenter dra nytta av vår unika årliga rekrytering och nätverks middag, "Gala". Nästan 50 examen rekrytera företag att delta i middagen.

Vi är nummer ett skotska universitetet för vår Kunskapsöverföring Partnership prestanda. Vi är bland de tre bästa i Storbritannien.

Strathclyde är sjunde i ligan av entreprenörs universitet i Storbritannien. Vi har genererat mer än 40 spin-out företag hittills. Vi har också fått mer än 160 patent och licensavtal. Dessa har genererat mer än € 56M i royaltyintäkter.

Vi har anläggningar i världsklass

Vi har nyligen avslutat en £ 40.000.000 investeringsprogram i teknikanläggningar och infrastrukturstöd. Som student har du tillgång till state-of-the-art utrustning och arbetsutrymmen.

Ta reda på mer om våra anläggningar.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Detta tvååriga Kursen vänder sig till internationella studenter som letar efter en utmanande studieprogram som uppfyller Royal Institute of British Architects (RIBA) Del ... [+]

Mars i Architectural Design (International)

Detta tvååriga Kursen vänder sig till internationella studenter som letar efter en utmanande studieprogram som uppfyller Royal Institute of British Architects (RIBA) Del 2 pedagogiska kriterier.

Kursen löper parallellt med mars / PG Diploma i Advanced Architectural Design. Den delar samma läroplan så att du gå studenter på kursen i en spännande och utmanande miljö.

Du kommer att utveckla färdigheter i avancerad design, analys och arkitekturkritik utforma komplexa byggnader i en mängd olika sammanhang och ta itu med sociala, kulturella och miljömässiga frågor.

Denna kurs kräver en hög nivå av gestaltningsförmåga och motivation.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Denna kurs har utformats för att tillgodose behoven hos ett brett spektrum av verkstadsindustrin. Som en Masters student kommer du att få specialisten och allmänna kunska ... [+]

Civilingenjör (med valfria specialiserade strömmar)

Civilingenjörer är i hög efterfrågan från rekryteringsföretagen i världen.

Denna kurs har utformats för att tillgodose behoven hos ett brett spektrum av verkstadsindustrin. Som en Masters student kommer du att få specialisten och allmänna kunskaper som krävs för att leda den framtida utvecklingen.

Denna ettåriga Civilingenjör i väg- och vattenbyggnad är lämplig för akademiker med en bakgrund i något ämne inom anläggningsarbeten. Sökande med en examen i miljöteknik, geovetenskap, matematik, fysik och mekanik kan också övervägas.

Du kan uppgradera med en civilingenjör eller välja att följa en specialist som heter ström:... [-]

Storbritannien Glasgow
Augusti 2019
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Kännetecknande för denna kurs är dess högaktuell natur. Glasgow har genomgått omfattande stadsförnyelse. Detta inkluderade byggnad på mark som har kontaminerats i det för ... [+]

MSc i miljöteknik

Nära linje med industrins krav, denna kurs tillgodoser behoven hos:

stadsförnyelse miljöskydd infrastrukturinvesteringar portföljer i Skottland och i hela världen

Kännetecknande för denna kurs är dess högaktuell natur. Glasgow har genomgått omfattande stadsförnyelse. Detta inkluderade byggnad på mark som har kontaminerats i det förflutna. Du kommer att ha utmanande "verkliga världen" frågor att studera nära universitetet.

Detta MSc ger kunskap och färdigheter att utrusta dig för en karriär inom antingen miljöteknik eller naturvetenskap.

Du kommer att studera

Du kommer att följa en läroplan fem huvudklasserna och ett brett utbud av valfria kurser. Varje klass lärs i två till tre timmar per vecka under åtta till tolv veckor.... [-]

Storbritannien Glasgow
Augusti 2019
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Teknikhantering är avgörande för leverans av tekniska produkter och tjänster. Kursen kombinerar processprestanda med strategisk affärsanalys för att ge en djupgående förs ... [+]

Varför den här kursen?

Teknikhantering är avgörande för leverans av tekniska produkter och tjänster./>

Kursen kombinerar processprestanda med strategisk affärsanalys för att ge en djupgående förståelse av operativa problem i förhållande till verkstadsindustrin.

Kursen riktar sig till studenter som vill bredda sin expertis från en teknisk grundutbildning, eller som vill arbeta inom ingenjörsindustrin i en förvaltningskapacitet.

Programmet är baserat inom Institutionen för Design, Tillverkning och Engineering Management, den enda avdelningen i Storbritannien som kombinerar end-to-end expertis från kreativ design, genom teknisk design, tillverkning och hantering av hela systemet.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
12 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Denna nystartade MSc-kurs är den första ettåriga kursen för biofluidmekanik. Det täcker ett brett spektrum av tvärvetenskaplig utbildning om kinematik och dynamik av väts ... [+]

Varför denna kurs?

Biofluidmekanik tillämpar tekniska, matematiska och fysiska principer för fluider för att lösa komplexa och mångfacetterade problem, främst inom biologi och medicin, men även inom rymd och robotteknik.

Denna nystartade MSc-kurs är den första ettåriga kursen för biofluidmekanik. Det täcker ett brett spektrum av tvärvetenskaplig utbildning om kinematik och dynamik av vätskor relaterade till biologiska system, medicinsk vetenskap, kardiovaskulära anordningar, numerisk modellering och beräkningsvätskedynamik.

Det ettåriga heltidsprogrammet ger dig en unik möjlighet att leda nästa generation högutbildade forskare som kommer att bilda en ny modell över hela världen för akademin - med världsklass forskningskunskap, industri - med hög kompetens inom både biomedicinsk Ingenjörs- och vätskedynamik, och för samhället - med bättre träning för att arbeta med kliniker.... [-]

Storbritannien Glasgow
Augusti 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Det här är en tvärvetenskaplig kurs som syftar till att utveckla kunskaper, praktiska och personliga färdigheter för kandidater till arbete inom arkitektur / teknik / kon ... [+]

Varför den här kursen?

Behovet av avancerad teknik har blivit nödvändig för att uppnå hållbara tekniska projekt, särskilt för byggbranschen. Olika Advanced Construction Technologies (ACT) har uppstått under de senaste årtiondena. Med utvecklingen av byggnadsinformationsmodellering kommer framtidens konstruktion att omvandlas till en mer digital industri./>

Olika avancerade konstruktionsteknologier är nu BIM-kompatibla över olika steg som:

klargöring av klientbrevetkonceptuell och detaljerad designkonstruktion och drift

Denna utveckling har gett tekniskt och administrativt stöd för att lösa komplexa och tvärvetenskapliga problem för alla projektintressenter.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
8 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Denna kurs är idealisk för kandidater som önskar överföra smidigt och effektivt till en karriär inom den digitala, kreativa och affärsrörande sektorn inom tillverkningsin ... [+]

Varför den här kursen?

Moderna tillverkningsingenjörer behöver inte bara vara experter i den senaste klassiska tillverkningstekniken - de behöver veta hur man utnyttjar kraften i digital tillverkning för att vara konkurrenskraftig på en alltmer global digital marknad. Kursen hjälper dig att få en djupare inblick i nödvändig cyber-fysisk teknik och nyutvecklade affärsmodeller./>

Denna kurs är idealisk för kandidater som önskar överföra smidigt och effektivt till en karriär inom den digitala, kreativa och affärsrörande sektorn inom tillverkningsindustrin.

Digital Manufacturing är teknikaktiverad tillverkning som använder den senaste utvecklingen inom informations- och kommunikationsteknik (ICT) för att omvandla, förstärka och öka traditionell tillverkning genom ny digital teknik och tänkande.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
9 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Kursen ger dig en kritisk förståelse för förhållandet mellan arkitektur och ekologi. Du kommer att titta på både från ett teoretiskt perspektiv. Detta kommer att ske med ... [+]

Varför den här kursen?

Kursen ger dig en kritisk förståelse för förhållandet mellan arkitektur och ekologi. Du kommer att titta på både från ett teoretiskt perspektiv. Detta kommer att ske med hjälp av instruktionsmoduler vid Strathclyde i Glasgow under de första tre månaderna av studien. Den praktiska demonstrationen av detta förhållande kommer att ske genom projektarbete vid urbana laboratoriet Arcosanti i Arizona./>

Cosanti Foundation, grundad av Dr Paolo Soleri 1964, är en utbildningsbaserad arkitektur och urban design-ideell organisation som ligger i Scottsdale, Arizona, USA. Stiftelsen inrättade det världsberömda Arcosanti-projektet 1970 som ett urbana laboratorium med inriktning på att undersöka alternativ till stadsspridning, baserat på Solers arbete med ekologisk arkitektur och hans förslag till utformning av framtida städer.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
6 - 12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Kursen ger dig en bred introduktion till de frågor som uppstått och tekniker som krävs för att utveckla avancerade mekatroniska produkter och automationssystem. Mekatroni ... [+]

MSc / PGDip / PGCert i mekatronik & Automation

Kursen ger dig en bred introduktion till de frågor som uppstått och tekniker som krävs för att utveckla avancerade mekatroniska produkter och automationssystem.

Mekatronik och automation blir en allt viktigare disciplin i dagens digitala samhälle. Nya produkter har utformats utifrån mekatroniska principer. Konsumenterna och samhället har gynnats enormt av dessa nya intelligenta produkter som innehåller:

de senaste mobiltelefonerna med mekatroniska funktioner intelligenta robotdammsugare intelligenta rullstolar

Kursen tränar dig till:

leda utvecklingen mekatronisk och automation produkt bidra så gruppmedlemmar för framtida mekatronisk produktutveckling tillhandahålla expertis som mekatroniska "specialister" ... [-]
Storbritannien Glasgow
Augusti 2019
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Kursen syftar till att ge akademiker inte bara med förbättrade färdigheter inom kreativ produktdesign utan en djupare förståelse för de kognitiva, kulturella och fysiska ... [+]

Varför den här kursen?

Kursen syftar till att ge akademiker inte bara med förbättrade färdigheter inom kreativ produktdesign utan en djupare förståelse för de kognitiva, kulturella och fysiska behoven hos användare som informerar ny produktdesign och utveckling./>

Det kommer att ge en grundlig träning i designteorier och metoder, inklusive produktens estetik och human-centrerad design, och utnyttjandet av avancerade designtekniker inom digital modellering och fysisk snabb prototypning av designlösningar.

Kursen kommer att tilltala kandidater av kurser inom industriell / produktdesign eller innovationsrelaterade kurser som önskar påverka framtida tänkande och övningsdesign.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
9 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Denna kurs är utformad för utövare och studenter för att öka deras förståelse för staden som ett komplext och dynamiskt system. Medan fokus kommer att ligga på fysisk pla ... [+]

MSc / PGDip / PGCert i Urban Design

De senaste uppgifterna och förutsägelser om den kommande urbaniseringen gör städerna vanligaste livsmiljö för framtiden.

Vilken typ av liv kommer det att vara för de sju miljarder människor som kommer att leva i befintliga eller utveckla städer? Städer håller enorm potential, men samtidigt är källor till stress, ojämlikhet och föroreningar. Vi arbetar för att förbättra städer till bättre stöd uppfyller och olika livsstilar.

Urban design har en viktig roll när det gäller att bestämma både aktuella och framtida utformningen av städer. Ansvaret för utveckling och förvaltning av städer blir alltmer delas.

Denna kurs är utformad för utövare och studenter för att öka deras förståelse för staden som ett komplext och dynamiskt system.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Syftet med detta program är att utveckla systemteknikhanteringskapacitet genom att skapa akademiker som förstår komplexiteten i de hanteringssituationer som de möter och ... [+]

Varför den här kursen?

Förvaltningen av stora komplexa systemtekniska projekt kräver en unik uppsättning färdigheter som inte utbildas inom konventionella teknik- eller affärshanteringsprogram./>

Syftet med detta program är att utveckla systemteknikhanteringskapacitet genom att skapa akademiker som förstår komplexiteten i de hanteringssituationer som de möter och vem kan tillämpa systemtänkande tillvägagångssätt och tekniker för att hantera utmaningen att hantera komplexiteten mellan det tekniska systemet som utvecklas och de människor och organisationer som är ansvariga.

Du kommer att fokusera på konstruerade system, men många av de färdigheter och tekniker du kommer att förvärva är lika tillämpliga på andra komplexa system som tillverkning och organisationer.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
9 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Kursen är en plattform för samarbete med både praktik och forskningspartner, arkitektonisk kritik, diskussion och debatt. Alla heltidsstuderande tar undervisningskurser o ... [+]

Varför den här kursen?

Arkitektonisk bevarande - Åtgärden att bevara byggd arv samtidigt som dess värderingar hålls - praktiseras annorlunda över hela världen. ibland inte alls på grund av kulturella och ekonomiska hinder./>

Det är ett framväxande arbetsområde som kräver särskild träning och kunskap för att hantera dess tvärvetenskapliga och tvärvetenskapliga karaktär. Det förutsätter också utveckling av ett kritiskt tillvägagångssätt för analysen och utformningen av insatsen, informerad av de gemensamma internationella principerna och den specifika naturen och kontexten för den historiska byggnaden som ska bevaras.

Vi behöver locka ny talang till området för arkitektonisk bevarande. Att arbeta med historiska byggnader är en berikande upplevelse som kombinerar de kreativa aspekterna av att designa en ny byggnad med den fördjupade undersökningen som krävs för att förstå byggnaden och dess sammanhang i sin helhet. Att arbeta med historiska byggnader är också en bra träning för att förbättra utformningen av nya byggnader, eftersom du lär dig en hel del om vikten av designidéer, innovation, hållbarhet och vård. Det är också ett mycket sällskapligt arbete som interagerar med en mängd människor från alla bakgrunder och förenar sig med att hjälpa nuvarande generationer att njuta av historiska byggnader, skapa samhällsidentiteter kring dem och överföra byggnaderna och deras värderingar till framtiden.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
5 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Kursen omfattar två strömmar, MSc / PgDip Design Engineering med hållbarhet och MSc / PgDip Design Engineering med avancerad produktutveckling. Det syftar till att ta itu ... [+]

Varför den här kursen?

Kursen omfattar två strömmar, MSc / PgDip Design Engineering med hållbarhet och MSc / PgDip Design Engineering med avancerad produktutveckling ./>

Det syftar till att ta itu med problemen i samband med en snabbt föränderlig marknad och kraven på bättre, billigare och personliga produkter som utvecklas inom kortast möjliga tid. Det kommer att ge en grundlig utbildning i designteorier och processmodeller, designmetoder, designteknik, datorstödd produktmodellering, analys, utvärdering och digital och fysisk snabb prototypering av en designlösning.

Kursen förbättrar de professionella och kreativa förmågorna för kandidater från en rad tekniska discipliner, från mekanisk, civil och industriell teknik till vetenskap, arkitektur, datorer och elektronik.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
9 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Denna kurs har utvecklats som svar på efterfrågan på konstruktörer som kan utforma och bedöma nya fartyg och offshore-strukturer. Detta program är utformat för civilingen ... [+]

MSc / PGDip i Ship & Offshore Structures

Denna kurs har utvecklats som svar på efterfrågan på konstruktörer som kan utforma och bedöma nya fartyg och offshore-strukturer.

Detta program är utformat för civilingenjörer i skeppsbyggnad, offshore, maskinteknik och andra relaterade discipliner.

Du kommer att införas för att brottgräns, trötthet och designkoncept för strukturella komponenter av fartyg och offshore flytande system. Du kommer också att få kunskap om materialbeteende tillsammans med faktorer som påverkar den dynamiska beteende offshoreanläggningar.

Institutionen för Naval Architecture, Ocean & Marine Engineering (NaOMe), en ledande institution i Skottland, erbjuder utmärkta undervisning och forskningsanläggningar i Naval Architecture, Ocean och marin teknik, som expanderar dina karriärmöjligheter inom skeppsbyggnad, marin, offshore olja och gasindustrin.... [-]

Storbritannien Glasgow
Augusti 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Det här programmet gör det möjligt civilingenjörer eller de från närliggande discipliner att specialisera sig på, eller konvertera till, marin teknik. Fartygsmekanik invo ... [+]

MSc / PGDip i Marine Engineering

Det här programmet gör det möjligt civilingenjörer eller de från närliggande discipliner att specialisera sig på, eller konvertera till, marin teknik.

Fartygsmekanik involverar system och utrustning ombord marina fordon inklusive:

konstruktion konstruktion installationen stöd

Det finns en särskild betoning på framdrivnings- och styrsystem.

Hög verkningsgrad och låg effekt av marinmotorer miljö är de viktigaste faktorerna för att säkerställa ekonomisk drift och miljöskydd i sjötransporter. Detta har stor betydelse för både ekonomisk framgång och miljöpåverkan.

Institutionen för Naval Architecture, Ocean & Marine Engineering (NaOMe), en ledande institution i Skottland, erbjuder utmärkta undervisning och forskningsanläggningar inom skeppsbyggnad, havet och marin teknik, som expanderar dina karriärmöjligheter inom skeppsbyggnad, marin, offshore olja och gasindustrin.... [-]

Storbritannien Glasgow
Augusti 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Detta program är för civilingenjörer i skeppsbyggnad, offshore, maskinteknik och andra discipliner som vill göra karriär inom off-shore verksamhet. Det ger dig praktisk k ... [+]

MSc / PGDip i Offshore Floating Systems

Detta program är för civilingenjörer i skeppsbyggnad, offshore, maskinteknik och andra discipliner som vill göra karriär inom off-shore verksamhet.

Det ger dig praktisk kunskap om offshore flytande system. Du kommer att titta på deras föreställningar, konstruktion och installation. Du kommer också att få en stabil grund av matematiska och ingenjörs fundamenta.

Med den världsomfattande sökning för offshore olja och gas flyttar in allt fientliga områden över havet och djup och ultra-djupt vatten, är flytande system blir används i större utsträckning. Flytande system skall utformas och byggda för att klara tuffa miljöer med innovativa metoder och tekniker som antagits för att utveckla robusta och ekonomiskt effektiva och säkra konstruktioner. För att möta dessa utmaningar, är miljöhänsyn allt viktigare.... [-]

Storbritannien Glasgow
Augusti 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

... [+]

[-]
Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
12 - 36 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Första eller andra klassens Honours examen eller motsvarande i ett relevant teknik, teknik eller vetenskap disciplin. ... [+]

Första eller andra klassens Honours examen eller motsvarande i ett relevant teknik, teknik eller vetenskap disciplin.

[-]
Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
12 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Denna heltidskurs kommer att omfatta de praktiska, teoretiska och tekniska aspekterna av 5G Communications Systems, som de utvecklas under de närmaste åren. Du får expert ... [+]

Varför den här kursen?

Denna heltidskurs kommer att omfatta de praktiska, teoretiska och tekniska aspekterna av 5G Communications Systems, som de utvecklas under de närmaste åren./>

Du får expertkunskaper om den senaste tekniken som kommer att driva nästa mobila, trådlösa och kommunikationsrevolution och utveckla vår nuvarande 4G-miljö till 5G-kommunikationsaktiverade system. Applikationer kommer att täcka robotik

5G kommer att ge större kapacitet, förbättrad driftsäkerhet, stöd vid högre mobilitetshastigheter och bredare geografisk täckning, med ännu högre datahastigheter och genomströmning och många nya tjänster och faciliteter.

På kursen kommer du att engagera dig med experter och specialister vars integrerade kunskaper gör det möjligt för dig att få kompetens, kunskap och expertis att vara en del av definitionen av nästa generation mobil och trådlös kommunikation. Dessa kommer att innehålla:... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Denna MSc fokuserar på state-of-the-art teknik för autonom kontroll och maskininlärning med applikationer inom robotik, sensornätverk, stor dataanalys och autonoma agente ... [+]

Varför den här kursen?

Denna MSc fokuserar på state-of-the-art teknik för autonom kontroll och maskininlärning med applikationer inom robotik, sensornätverk, stor dataanalys och autonoma agenter./>

Kännetecknas för ämnen som stöder en ny framväxande generation av självbärande och intelligenta enheter skapade för Internet av saker, allmänt förekommande datorer och industrin 4.0-miljöer.

Denna grad är utformad för att ge en omfattande bakgrund i autonoma teknologier som kan tillämpas i en rad olika discipliner.

Förutom traditionell teknik relaterad till robotteknik, inbyggda system, design och kontroll kommer studenterna att exponeras för systemnivådesignmetoder och toppmodernsteori bakom några av de nyaste och mest lovande områdena artificiell intelligens.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Detta är Storbritanniens första tvååriga heltid Civilingenjör i Advanced Electrical Power Engineering. För att vara en effektiv makt ingenjör du behöver en god kunskap om ... [+]

MSc i Advanced Electrical Power Engineering

Detta är Storbritanniens första tvååriga heltid Civilingenjör i Advanced Electrical Power Engineering.

För att vara en effektiv makt ingenjör du behöver en god kunskap om understödjande teknik och användar- och tillämpningskraven. Du behöver också en fast förståelse av verksamheten och regulatoriska landskapet att nationella och multinationella kraft- och allmännyttiga företag måste arbeta inom.

Kursen samlar hög kompetens inom alla aspekter av elenergi och kraftsystem, kompletterat med studier på elmarknader och kraftsystem ekonomi.

Kursen är utformad för att ge avancerad utbildning du behöver för en karriär inom den dynamiska kraften och energisektorerna.... [-]

Storbritannien Glasgow
Augusti 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Programmet är indelat i fyra terminer under två år. Du kommer att spendera ditt första år på Strathclyde. Du kommer att få praktisk erfarenhet av att arbeta inom globalt ... [+]

MSc i Global Innovation Management

Den Civilingenjör i Global Innovation Management är en unik två-årigt program. Det erbjuds gemensamt av:

University of Strathclyde Aalborg Universitet (Danmark) Hamburgs Tekniska Universitet (Tyskland)

Du kommer att ha möjlighet att studera vid två av universiteten. Kursen fokuserar på nya utmaningar i innovativa globala företag och ger dig:

en praktisk och globalt perspektiv av innovationsförvaltning färdigheter som gäller för större multinationella organisationer och mindre företag

bredare vyer av Innovation Management, inklusive:

teknikutnyttjande forskning och utveckling produkt / tjänsteutveckling ökad forskningskapacitet Du kommer att studera ... [-]
Storbritannien Glasgow
Augusti 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Detta MSc är särskilt utformad för studenter som vill bedriva fördjupade studier inom det breda spektrum av ämnen som är relevanta för elektroniska och elektroteknik. Du ... [+]

Civilingenjör i elektronik och elektroteknik

Detta MSc är särskilt utformad för studenter som vill bedriva fördjupade studier inom det breda spektrum av ämnen som är relevanta för elektroniska och elektroteknik.

Du kan välja klasser från omfattande utbud av forskarvisade kurser levereras av vår Institutionen för Elektronisk och elektroteknik. Denna unika flexibla struktur gör att du kan bygga en personlig civilingenjörsutbildningen som uppfyller dina akademiska intressen och ambitioner karriär.

Kursen kan leda till ett brett spektrum av karriärmöjligheter. Nyutexaminerade har fått bra betalt positioner i:

elförsörjningsindustrin telekommunikation och IT konsult- och designföretag sjukvård och rymd Du kommer att studera ... [-]
Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Kursen erkänner behovet av kvalificerade akademiker att ta itu med världens stora frågor i elektriska energi- och kraftsystem. Det erbjuder ett integrerat program med fok ... [+]

MSc i Electrical Power Engineering med företags

Kursen erkänner behovet av kvalificerade akademiker att ta itu med världens stora frågor i elektriska energi- och kraftsystem. Det erbjuder ett integrerat program med fokus på:

konstruktion, drift och analys av strömförsörjningssystem kraftverk förnybar energi och industriell elektrisk utrustning för en liberaliserad strömförsörjning industrin globaliserade marknader och miljö förare

Kursen ger avancerad nivå av kunskap och förståelse som krävs för utmanande, välbetalda och spännande karriär inom den dynamiska och hög tillväxt elkraft och förnybar energi.

Du kommer att studera

Det finns två terminer obligatoriska och frivilliga klasser, följt av en tre månader lång sommar forskningsprojekt i ditt valda område. Det finns möjlighet att genomföra detta genom avdelningens konkurrenskraftiga MSc industri praktikplatser.... [-]

Storbritannien Glasgow
Augusti 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Detta program är utformat för civilingenjörer i skeppsbyggnad, offshore, maskinteknik och andra discipliner som vill förvärva fördjupade kunskaper inom ett brett spektrum ... [+]

Varför denna kurs?

Detta program är utformat för civilingenjörer i skeppsbyggnad, offshore, maskinteknik och andra discipliner som vill förvärva fördjupade kunskaper inom ett brett spektrum av ämnen av fartyg och offshore-teknik.

Det tvååriga Kursen ges i samarbete med Hamburgs Tekniska Universitet (TUHH) i Tyskland. År 1 är klar i Strathclyde och år 2 i Hamburg. Priset sker i namn av båda universiteten.

Faciliteter

Vi har utmärkta undervisningslokaler vid University of Strathclyde inklusive:

Katherine - vår avdelnings racing yacht Kelvin Hydrodynamik Lab - den största fartygsmodellexperiment tanken på något brittiskt universitet Bogsering / vågtank uteslutande för undervisningsändamål Marine motorlaboratorium Vätgasdrivna bränsleceller laboratorium Toppmodern datoranläggningar Industri standardprogramvara ... [-]
Storbritannien Glasgow
Augusti 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Under kursens gång kommer du att utveckla färdigheter som kommer gör att du kan lansera nya satsningar, strategier, produkter och teknik som behandlar samhällets miljö- o ... [+]

MSc i miljö Entreprenörskap

Denna unika kurs - den första i sitt slag i Europa - uppfyller behoven hos doktorander som vill bidra till en bättre miljö och lära sig att identifiera och utvärdera affärsmöjligheter. Det är ett samarbete mellan:

Institutionen för samhällsbyggnad och miljöteknik Hunter Centrum för entreprenörskap

Kursen har också bidrag från åtta andra tekniska avdelningar, Business School och Law School.

Under kursens gång kommer du att utveckla färdigheter som kommer gör att du kan lansera nya satsningar, strategier, produkter och teknik som behandlar samhällets miljö- och naturresursproblem.

Kursen är lämplig för alla som vill inrikta sin karriär på miljön eller hållbar företagsamhet.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
12 - 60 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Denna heltid Kursen behandlar de teoretiska och praktiska aspekter av kommunikationsteori och nätverk, grundläggande reglerteknik och digital signalbehandling (DSP). Alla ... [+]

MSc i kommunikation, kontroll och digital signalbehandling

Denna heltid Kursen behandlar de teoretiska och praktiska aspekter av kommunikationsteori och nätverk, grundläggande reglerteknik och digital signalbehandling (DSP). Alla dessa frågor är avgörande för informations- och kommunikations ålder.

Du kommer att få en fördjupad kunskap om principerna för kommunikations, kontroll och DSP domäner. Du kommer också att utveckla en förståelse för de nuvarande och framtida utveckling och teknik inom dessa tre områden.

Tillsammans med full ackreditering från Institutionen för Engineering and Technology (IET), kommer denna kurs ger dig möjlighet att kapitalisera på arbetstillfällen inom en rad sektorer, inklusive:... [-]

Storbritannien Glasgow
Augusti 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Detta MSC är för ambitiösa civilingenjörer som vill stärka, leda och omvandla den snabbt växande globala vindkraftsindustrin. Kursen ger civilingenjörer möjlighet att stu ... [+]

MSc i Wind Energy Systems

Detta MSC är för ambitiösa civilingenjörer som vill stärka, leda och omvandla den snabbt växande globala vindkraftsindustrin.

Kursen ger civilingenjörer möjlighet att studera vid en av Europas största och ledande universitet kraft och energi teknikgrupper - Institutet för Energi & Miljö.

Institutet är hem för över 200 anställda och forskare bedriver strategisk och tillämpad forskning inom de viktigaste tekniska och politiska aspekter av energisystem. Det finns också Storbritanniens enda regering finansierade center för doktorandutbildning i Vind & Marine Energy Systems och framtida Elkraft och Smart Grids, som båda är avsedda för banbrytande forskning och avancerad färdighetsträning. ... [-]

Storbritannien Glasgow
Augusti 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Supply chain management är allmänt accepterat som en affärskritisk kompetens. Supply chain management omfattar: ... [+]

Varför denna kurs?

Supply chain management är allmänt accepterat som en affärskritisk kompetens. Supply chain management omfattar:

ursprungliga konstruktion upphandling av material och tjänster bearbetning och distribution till kunden antingen direkt eller via ett nätverk av distributörer

I många företag är 80% eller mer av deras omsättning tillbringade utanför organisationen.

Denna kurs hjälper dig att bli effektiv i att hantera detta. Den är utformad för dem som arbetar eller planerar att arbeta inom supply chain management. Det är också lämplig för dem med en bakgrund inom stödfunktioner såsom:

försäljning underhåll finansiera marknadsföring ... [-]
Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
12 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Större projekt Accreditation Faciliteter Student tävlingar ... [+]

Större projekt Accreditation Faciliteter Student tävlingar [-]
Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
12 - 36 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Engineering Faculty Office, University of Strathclyde
Address
Engineering Faculty Office, University of Strathclyde, Room 5.25, Royal College Building, 204 George Street
G1 1XW Glasgow, Scotland, Storbritannien
Webbplats
Telefon
+44 (0)141 548 2749
Address
Aalborg, Danmark
Telefon
false
Address
Hamburg, Hamburg, Tyskland
Telefon
false