University of Dundee - School of Social Sciences

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om Dundee

Fantastisk kultur, vackra landskap och berömda vänliga människor .... Skottland har passion och innovation i sitt hjärta, och det är bara några av anledningarna till att det är en fantastisk plats att bo och studera.

Dundee ligger vid floden Tay på Skottlands östkust. Det visas regelbundet i slutet av livskvalitetsundersökningarna i Storbritannien - som erbjuder allt som är bra om stadslivet, men att vara vänligt, kompakt och lätt att navigera.

Wall Street Journal heter Dundee som en av sina tio heta destinationer för 2018.

Dundees befolkning är cirka 150 000. Med studenter som utgör 1 av 5 av befolkningen är vår stad inriktad på studentlivet.

Vårt campus ligger precis i hjärtat av Dundees livliga och roliga West End, med affärer, kaféer och restauranger alldeles vid din dörr.

"Skotska människor är trevliga och vänliga. Jag kommer ihåg den första dagen jag kom, mannen som skulle träffa mig var inte där än. Taxichauffören tappade mig, jag knackade på dörren och han var inte där, så jag väntade ute. Någon kom och frågade om jag var okej och bjöd in mig medan jag väntade. Han välkomnade mig och gav mig mat och dryck, så jag började älska Dundee och Skottland från och med den första dagen jag kom. " Willy William Mrema är från Tanzania och studerar MSc Geotechnical Engineering.

Rankningar: href = "https://www.dundee.ac.uk/about/our-rankings/

Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskap inkapslar många av de akademiska områdena som formar samhället. Dessa inkluderar hur vi styrs (lag), var vi bor (arkitektur, planering och geografi), hur ekonomier och företag fungerar (företagsledning och managementstudier), de val vi gör (psykologi) och vår politik och internationella relationer. I huvudsak allt som påverkar hur människor tänker och beter sig.

Vad du kan studera

  • Arkitektur
  • Företag
  • Geografi
  • Energilagen
  • Miljövetenskap
  • Lag
  • Psykologi
  • Politik

Institutionen för samhällsvetenskaplig forskning

Vi är engagerade i att förstå världens mest komplexa och utmanande problem. Dessa sträcker sig från hälsa, arbete och välbefinnande till klimatförändringar och samhällets motståndskraft och från säkerhet och social rättvisa till barns, familjer och relationer.

Våra forskare arbetar tillsammans med politiska och praktiska samhällen i Skottland, Storbritannien och internationellt för att säkerställa att deras forskning har en inverkan utanför akademin.

Vi genomför världsledande forskning som grundar sig på en unik kombinationskultur: juridik, affärsverksamhet, energilag och politik, geografi, miljövetenskap, politik och internationella relationer, psykologi, arkitektur och stadsplanering.

Vår banbrytande forskning är känd för kompetens, excellens och effekt och syftar till att förstå världens mest komplexa och utmanande problem. Vi är stolta över att leverera forskning med betydande inverkan på global innovation och internationell politik.

Platser

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium