University of Dundee

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

University of Dundee är ett av världens 200 största universitet enligt Times Higher Education World University Rankings 2018.

Vi håller också ett Gold Award - högsta möjliga betyg - i 2017 Undervisnings Excellence Framework, som infördes av Storbritanniens regering att erkänna och belöna utmärkt lärande och undervisning.

Vår kompakta stadscampus har ett idealiskt läge i hjärtat av Dundee, och med låg levnadskostnad, vacker natur och fantastiska stipendier är det perfekt för ditt nya studentliv.

Ta reda på mer om oss genom dessa sidor eller kom och besök oss för att uppleva Dundee för dig själv.

Fakta och siffror

  • Dundee blev ett självständigt universitet 1967 efter en 70-årig relation med St Andrews universitet
  • Universitetets ursprung går tillbaka till 1881 då Högskolan, Dundee grundades
  • Universitetet är hemma för mer än 17 000 studenter och mer än 3000 anställda, vilket bidrar till att göra Dundee Skottlands mest studentvänliga stad
  • 25% av eleverna vi är engagerade med är från utanför Storbritannien
  • Dundee är ett av de högst rankade brittiska universiteten i den internationella studentbarometern, den årliga mätningen av studenttillfredsställelse
  • Universitetet har konsekvent rankats bäst i Skottland i den årliga Tiden Studieutredningen för högre utbildning
  • Universitetet är en grundare av V

Ett världstopp 200 universitet

Vi är ett av världens topp 200 universitet (Times Higher Education 2018) och en av endast 12 i Storbritannien för att också hålla ett guldpris i Teaching Excellence Framework 2017.

Vi är en av Storbritanniens högst rankade universitet för studentupplevelse och akademiker, vilket gör Dundee till en av de bästa platserna att studera i Storbritannien.

I de stora brittiska ligatabellerna har vi registrerat en genomsnittlig ökning av 20 platser under de senaste tre åren och ligger i topp 30 för var och en av dem - Sunday Times Good University Guide, The Guardian University Guide och The Complete University Guide.

Vi rankas också bland Europas mest innovativa universitet, som kommer ut i Storbritannien i Nature Innovation Index 2017 och i de fem bästa bland Reuters "Most Innovative Universities" bakom bara Cambridge, Imperial, Oxford och Manchester.

Studentlivet i Dundee

Vårt kompakta stadskampus har ett idealiskt läge i hjärtat av Dundee, bara fem minuters promenad från stadens bästa butiker, barer, konst och fritid, men det är fortfarande tyst och avslappnad och ger alla aspekter av studentlivet.

Dundee är en dynamisk och mångkulturell stad med en verklig buzz om det. Det har nyligen beskrivits som "Storbritanniens coolaste lilla stad" ( GQ Magazine ) och vi är glada över de många förändringar och utvecklingar som för närvarande äger rum.

Dundee är Skottlands fjärde största stad och har en befolkning på cirka 150 000. Folket i Dundee är famously vänligt och öppet, och den relativt lilla storleken och det nära knyta samhället gör staden både överkomligt att leva i och ett säkert ställe att vara.

Platser

Dundee

Address
Nethergate
DD1 4HN Dundee, skottland, Storbritannien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium