University of Edinburgh - School of Philosophy, Psychology & Language Sciences

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Skolan består av filosofi, psykologi och språkvetenskap (språkvetenskap och engelska). Skolan syftar till att behålla sitt internationellt kända rykte för forskning och att använda detta som en solid grund för undervisningen.

Alla skolans ämnen rankas topp 5 i Storbritannien och topp 30 i världen (The World University Rankings 2018 efter ämnesresultat).

På alla ämnesområden är skolan erkänd som världsledande, vilket framgår av sin höga ranking inom alla områden inom THE-rankningen enligt ämnet för den senaste Research Excellence Framework (REF 2014).

  • Lingvistikforskningen i Edinburgh rankas 1: a i Skottland och 2: a i Storbritannien
  • Filosofins forskning vid Edinburgh ligger 2: a i Skottland och 7: e i Storbritannien
  • Psykologiforskning i Edinburgh rankas 1: a i Skottland och 11 i Storbritannien som en del av ett gemensamt inlämnande för psykologi, psykiatri och neurovetenskap

Vår forskningsmiljö är rankad som 100% som bidrar till att producera världsledande eller internationellt utmärkt forskning (REF 2014). Under 2015/16 tog skolan in omkring 8 miljarder £ i forskningsfinansiering.

Det finns över 100 akademiska anställda inom skolan och kompetensbreddet sträcker sig från analytisk filosofi och studiet av engelska språket, genom teoretisk och tillämpad lingvistik och experimentell psykologi, till kognitiv neurovetenskap och genetiska influenser på mänskligt beteende.

Skolan är unik för att erbjuda enastående möjligheter till tvärvetenskaplig undervisning och i banbrytande nya forskningsformer som når över traditionella gränser.

Varje år välkomnar skolan en mångsidig blandning av över 1 400 grund- och doktorander från hela världen. Skolan har väletablerade länkar med andra delar av universitetet, såsom klinisk neurovetenskap, medicin, informatik och Edinburgh College of Art.

Alla ämnesområden har aktiva förbindelser med forskningsorganisationer utanför universitetet och ett brett nätverk av samarbete med en rad universitet runt om i världen. Skolan erbjuder omfattande stöd till akademiker, inklusive dedikerade forskarutbildningar, forskar- och kunskapsutbytesstöd och IT-resurser.

Skolan inkluderar en rad speciallaboratorier och ett välfyllt och resursskolbibliotek som stöds av en heltidsbibliotekarie. Detta är förutom det närliggande universitetets centrala bibliotek. Skolan ligger över två byggnader som ligger i hjärtat av universitetets George Square campus.

Skolan är en del av College of Arts, Humaniora och samhällsvetenskap.

Platser

edinburgh

University of Edinburgh - School of Philosophy, Psychology & Language Sciences

Telefon
+44 (0)131 651 3083

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium