University of St Andrews

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

St Andrews grundades i femtonhundratalet, Skottlands första universitet och den tredje äldsta i den engelsktalande världen

Varför St Andrews

St Andrews är en unik plats att studera och leva. Inbäddat på Skottlands östkust, kan eleverna överträffa golfbanor på väg till klassen eller jogga längs stranden efter middagen. Universitetet har inte bara ett rykte i världsklass, men erbjuder också ett brett utbud av sociala aktiviteter, bland annat över 140 studentorganisationer och 50 idrottsföreningar. Historiska byggnader ligger ihop mot de moderna faciliteterna, och de många studenttraditionerna gör verkligen på St Andrews en oförglömlig upplevelse.

St Andrews utbildning

En examen från University of St Andrews är eftertraktad av arbetsgivare över hela världen, delvis på grund av det utmärkta rykte universitetet behåller. Studenter har tillgång till några av världens bästa professorer och lärare, och våra toppmoderna faciliteter och supporttjänster är alltid tillgängliga för att hjälpa dig att nå din fulla akademiska potential under dina studier.

Rykte

Som en 600-årig institution är det ingen överraskning att University of St Andrews är känt över hela världen som världsledande inom utbildning. Våra konsekvent höga rankningar i både nationella och globala ligatabeller placerar oss inom de 100 världsuniversiteterna.

Universitetet var det högst rankade skotska universitetet i 2019 års fullständiga universitetsguide och bedömdes vara det femte bästa universitetet i Storbritannien. St Andrews var också topp Scottish University i The Times och Sunday Times University Guide 2018 och utsågs till "UK University of the Year for Student Experience". The Guardian University Guide 2018 rankade University of St Andrews som det tredje bästa universitetet i Storbritannien. Enligt QS University World Rankings 2018 är vi placerade i 92: e plats, vilket markerar 10 år att St Andrews har gjort världens 100 bästa universitet.

2018 Times Higher Education World University Rankings rankade University of St Andrews som 44: e bästa universitetet i världen för Arts and Humanities.

Vi rankar också högt för vår forskning, med en särskilt hög andel av vår forskning inom psykologi och engelsk litteratur som är värderad till 4 * av REF 2014, vilket innebär att den är världsledande när det gäller originalitet, betydelse eller rigor.

Ämnesordningar

University of St Andrews också i ligabord för sin excellens inom specifika ämnen. De flesta ämnen som erbjuds av universitetet rankas ofta i Storbritanniens topp 10, med många högt placerade i 2018 Guardian University Guide.

Arbetsgivarnas rykte

Vårt fantastiska rykte över hela världen gör University of St Andrews akademiker högt värderade av arbetsgivare. Den fullständiga universitetsguiden 2019 rankar oss högt för kandidatutsikterna.

Bibliotek

Som student vid universitetet kommer få byggnader i St Andrews vara lika viktiga för dig som biblioteket. Universiteten har ett stort antal samlingar och har upplevt personal som hjälper dig att komma åt och använda bibliotekets resurser för att stödja din studie och forskning.

På University of St Andrews kan du studera hur du vill: i bibliotekskaféet, i ett individuellt studieområde eller ett gruppstudierum - du väljer. Du kan också skriva ut, kopiera och skanna i biblioteket och använda det enorma antalet online-resurser och verktyg vi tillhandahåller.

Huvudbiblioteket ligger i St Andrews centrum. Det är öppet i över 100 timmar per vecka under semestern, inklusive helger. Biblioteket erbjuder ett stort antal resurser, som inkluderar:

  • över en miljon volymer
  • mer än 400 000 e-böcker
  • tusentals tryckta och elektroniska tidskrifter
  • akademiska databaser
  • en omfattande samling av DVD-skivor
  • datorer på varje nivå i biblioteket.

Biblioteket erbjuder också expertstöd från medlemmar i det akademiska kontaktbibliotekarlaget, som kan ge hjälp och utbildning om att hitta information i biblioteket och på nätet.

Att använda biblioteket är snabbt och enkelt. Du kommer att erbjudas en orienteringstur när du anländer, och de lättanvända självbetjäningsmaskinerna betyder att det bara tar några sekunder att kontrollera dina böcker in och ut.

IT-tjänster

Universitetets IT-tjänster erbjuder ett brett utbud av tjänster för att du ska hålla kontakten var du än är på universitetet och så har du tillgång till support om du behöver det.

IT-tjänster fortsätter att göra betydande infrastrukturinvesteringar för att ge bästa möjliga användarupplevelse. Detta inkluderar en omfattande tillhandahållande av wifi, Office 365, ett brett utbud av programvaruapplikationer, en PC-klinik och en supporttjänst som är öppen sju dagar i veckan för att säkerställa att problem hanteras effektivt och effektivt.

IT-åtkomst

Du kan få tillgång till universitetets nätverk - och internet - på följande sätt:

Trådlös åtkomst finns tillgänglig på mer än 95% av universitetsbyggnaderna, inklusive i alla hallsalar.

Datorlokaler fördelas över hela universitetet, och många av dem är öppna 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Det finns över 1 000 fasta datorer över hela universitetet.

112202_112085_library-004.jpg

Studentupplevelse vid St Andrews

St Andrews studenter är mest nöjda i landet jämfört med andra vanliga universitet, med National Student Survey 2018 som namnger St Andrews topp i Storbritannien för tionde gången under de senaste 12 åren.

Livet här är centrerat kring ett internationellt känt undervisningssystem, men det är det stora utbudet av ytterligare möjligheter som St Andrews bara kan erbjuda som skapar en unik upplevelse. Eftersom St Andrews är ett litet universitet har eleverna möjlighet att interagera med personal, integrera med varandra och känna en känsla av tillhörighet. De är aktiva i politik, välgörenhetsinsamling, volontärarbete lokalt och spelar en styrande roll i hur deras tjänster drivs.

Våra studenter lämnar St Andrews med en utbildning som går långt bortom deras examen.

Undervisningsförmåga

Vi har en århundraden gammal tradition att ge de ljusaste sinnena runt om i världen för att dela med sig av sina idéer. Här, som ingen annanstans, kan nyfikna studenter träffa de bästa forskarna och lärarna från hela världen och hitta väldigt tänkande utrymme för att fråga sig vad de lärs.

Vår undervisning stöds av det skotska systemets flexibla karaktär, vilket gör det möjligt att välja att studera flera ämnen under kursens gång. Allt detta hjälper till att förklara varför vi fick TEF Gold status år 2017, och varför vi blev crowned Årets Årets Universitet för Undervisningskvalitet i The Times och Sunday Times University Guide 2017.

Staden

St Andrews har välkomnat pilgrimer i århundraden, och följaktligen är lokalbefolkningen gästfri och instinktiv. De många filmstjärnorna, kändisarna och politikerna som besöker säga att en av St Andrews attraktioner är att varje besökare får en lika välkommen.

Många är drackade till St Andrews som "Home of Golf". Golf i St Andrews är den ultimata ambitionen för många golfare. Det är en dröm som gäller för många studenter varje år eftersom golf på St Andrews är trogen mot sina skotska rötter som ett spel för alla.

Men "Auld Gray Toun" handlar inte bara om golf. St Andrews tilldelades 2012 Creative Place Award - Skottlands högsta konstutmärkelse - som ett erkännande för sitt anmärkningsvärda utbud av festivaler, kulturella evenemang och deltagande i samhället. Staden har också tre stränder, Skottlands största katedral och en eklektisk blandning av oberoende affärer, restauranger och gallerier.

Staden anses vanligen hemma för cirka 16 000 personer, som består av lokalsamhället, universitetsstuderande och personal och besökare. Detta ger staden en intim känsla, kompletterad med närhet till alla universitetets faciliteter, byggnader och halls bostäder.

evenemang

En annan unik fördel med St Andrews är den mängd händelser som förekommer varje termin. Från akademiska samtal och konferenser till universitetshändelser som valet av universitetsrektor eller de årliga karriärtjänsterna, finns det alltid något på gång.

Studentevenemang är också mycket populära. Musikhändelser sträcker sig från studentföljen Starfields musikfestival till en rad acapella konserter, orkestrar och kor. Fans av teater och konster kommer att njuta av On the Rocks, Skottlands största studentdrivna konstfestival, som äger rum varje vår, liksom närheten till universitetets två teatrar.

Studentstöd

Från din första dag i St Andrews kommer du att stödjas av en mängd professionell personal inom akademiska skolor, bostadshus och genom universitetets Student Services team.

Med alla första årsstudenter garanterade en plats i en universitetshall i sitt första år är det inte förvånande att våra studenter ofta krediterar sina salar som den plats där de hittar sin vänskapsgrupp för resten av sin examen. Vart och ett av våra salar är också hem för ett wardennial system av personal och forskarstuderande, som är tillgängliga på kvällar och helger till studenter som behöver råd, stöd eller bara någon att sitta med vid middagen. Studerande som behöver ytterligare stöd riktas till universitetets Student Services team.

Studenttjänstteamet, som omfattar utbildade rådgivare, kan ge råd och stöd till en rad frågor, inklusive funktionshinder, psykisk hälsa, akademiska frågor, ekonomi eller välbefinnande. Universitets kapellan är också lättillgänglig för att stödja studenter på en rad frågor.

Du kan använda universitetets personliga och professionella utvecklingstjänst, CAPOD, som kan hjälpa till med studierätt och akademiskt stöd genom dina studier. Internationella studenter har också möjlighet att arbeta med vårt engelska språkundervisningsteam, som kan ge stöd till engelska som inte är modersmål, båda innan du börjar sin examen eller när du är här.

112462_SRB_3260a.jpg

Platser

Saint Andrews

Address
St Katharine's West
The Scores

KY16 9AJ Saint Andrews, skottland, Storbritannien

Program

Exekutiva kurser