University of Strathclyde: Faculty of Humanities and Social Sciences

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till humanistiska fakulteten och samhällsvetenskap. Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap har ett gott rykte över ett brett spektrum av discipliner.

Vi strävar efter att generera nya idéer, kunskaper och färdigheter för att öka vår förståelse av världen och strävar efter att ge ett betydande bidrag till ekonomin, samhället och kulturen i Skottland och det okända. Med en av Skottlands bästa lag skolor, och som landets största leverantör till lärarutbildningen, har vi också betydande expertis i att utveckla yrkesutövningen som behövs för att utrusta moderna samhällen på alla nivåer.

Vår forskning och kunskapsutbyte verksamhet har en inverkan på den sociala, offentliga och näringspolitik, hälso- och i utbildnings- och rättspraxis. Vi reflektera över de historier och litteratur som hjälper oss att förstå den kulturella världen; Vi utforskar språk psykologiska, terapeutiska, pedagogiska och litterära perspektiv; och vi producerar kreativa resultat som själva en form av forskning som leder till kunskapsutbyte.

Många av våra forskningscentra och kurser har ett internationellt perspektiv och vår forskarskola ger en välkomnande och stödjande miljö för internationella studenter att integreras i universitetet och utforska staden och resten av Skottland. Våra innovativa forskarutbildningskurser är utformade för att hjälpa våra elever att lyckas i en alltmer tekniska ålder och att göra det med socialt samvete.

Fakulteten är organiserat i följande skolor:

Socialt arbete och socialpolitik utbildning Regeringen och Public Policy Humaniora lag Psykologiska vetenskap och hälsa

Studera vid fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap ger en inblick i dagens alla delar av samhället hur det formas och styrs, hur den kommunicerar och hur de utmaningar den står inför kan lösas. Du kommer att vara en del av en gemenskap av studenter från hela världen som utforskar idéer och lösningar för en allt mer tekniskt ålders- och utveckla de färdigheter som behövs för att möta dessa utmaningar.

Gå med i vår blomstrande forskarutbildning gemenskap i hjärtat av Glasgow

£ 32M Investeringar i studiemöjligheter sedan 2012 Fakulteten brett forskningsprogram Heltid, deltid, och distansutbildning alternativ Fyrtiotvå visas forskarutbildning över vart och ett av våra sex skolor

Platser

Glasgow

University of Strathclyde Humanities and Social Sciences (HaSS)

Address
Lord Hope building (level 4)
141 St James Road
G4 0LT

Glasgow, skottland, Storbritannien
Telefon
+44 141 444 8600

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium