University of Surrey

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om oss

University of Surrey grundades den 9 september 1966 med beviljande av sitt kungliga stadga, men dess rötter går tillbaka till ett sent 1800-talets oro för att ge större tillgång till vidare och högre utbildning för de fattigare invånarna i London.

Battersea Polytechnic Institute

Föregångaren till universitetet, Battersea Polytechnic Institute grundades 1891 och började koncentrera sig på vetenskap och teknik från omkring 1920 och undervisade dag- och kvällstudenter för grader vid University of London.

Dess akademiska rykte växte stadigt till den punkten 1956 var det en av de första institutionerna som utsågs till en "högskola för avancerad teknik". Det byttes namn till Battersea College of Technology 1957.

Flytten till Guildford

I början av 1960-talet hade högskolan vuxit ut sin huvudbyggnad i Battersea Park Road och 1962 beslutades att flytta institutionen till Guildford.

Strax därefter, 1963, föreslog Robbins-rapporten att Battersea College skulle utvidgas och bli ett universitet som tilldelar sina egna examina.

Surrey Research Park

En av universitetens viktigaste webbplatsutvecklingar har varit Surrey Research Park, som öppnades av HRH The Duke of Kent 1985.

Parken rymmer för närvarande mer än 100 företag som sysselsätter 2500 anställda som bedriver forskning och utvecklingsverksamhet - av vilka många har ett nära samband med universitetets egna fakulteter.

Utveckling Manor Park

Med tanke på rymdbegränsningarna på Surrey huvudsakliga Stag Hill-campus expanderade universitetet på 2000-talet till ett nytt campus på Manor Park.

Lite över en mil från Stag Hill och ansluten till det med ett nätverk av vandringsleder och cykelvägar, ligger Manor Park nu till ett stort område med studentboende, liksom Surrey Sports Park och School of Veterinary Medicine.

Stärka förbindelserna hemma och utomlands

2006 grundades Surrey International Institute-DUFE (SII-DUFE) som en gemensam institution för akademiskt partnerskap mellan University of Surrey och Dongbei University of Finance and Economics i Dalian, Kina.

SII-DUFE erbjuder högkvalitativa program i ämnen som är anpassade till Business Management och Tourism Management, som kombinerar hög akademisk standard och sysselsättningssucces i en trevlig kuststad i nordöstra landet.

Vårt långvariga förhållande till Guildford School of Acting (GSA) blev ännu närmare 2009, eftersom konservatören - som är specialiserad på skådespelare och musikteater - tecknade ett fusionsavtal med universitetet.120732_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

400 miljoner pund i campusinvestering

Sedan 2000 har vår egendom förvandlats genom ett byggnadsutvecklings- och förbättringsprogram på 400 miljoner pund - inklusive 130 miljoner pund på studentboende, 36 miljoner pund på Surrey Sports Park, £ 16 miljoner i biblioteket och lärcentret och 4,5 miljoner pund på Ivy Arts Center.

Dessutom har ytterligare investeringar kommit i form av en ny £ 45 miljoner School of Veterinary Medicine och £ 70 miljoner stöd för 5G Innovation Center, ett av världens första forskningscentra som är dedikerade till mobilkommunikation och framtida internetteknologier.

125 år med att forma framtiden

2016 firade Surrey 125-årsjubileum för grundandet. Medan institutionen har utvecklats avsevärt under den tiden har vårt engagemang för förstklassig akademisk aktivitet och verkliga lösningar varit konstant.

Med vår växande kompetens inom områden som hållbar energi, telekommunikation, rymd, sjukdomsbekämpning och hälsa, brinner vi för att förvandla den nya kunskapen vi genererar till praktiska innovationer som förbättrar människors liv.

Årets universitet 2016

Vi var mycket glada över att ha utsetts till Årets universitet i The Times och The Sunday Times Good University Guide 2016.

Nuvarande studentantal

Under läsåret 2018-19 har vi över 16 000 studenter på Surrey - liksom 615 som studerar för den första kursen på vårt campus i Kina.

  • Grundnivåstudenter: 13 289
  • Studenter på forskarutbildningen: 2,526
  • Doktorander (forskning): 1 085

En internationell studentorganisation

36 procent av studenterna på Surrey kommer från utanför Storbritannien, vilket hjälper till att visa både mångfalden i vår studentkropp och det internationella rykte som universitetet har.

Internationell

Vi är stolta över att vara ett av de mest kulturellt mångfaldiga universiteten i Storbritannien, med mer än 140 nationaliteter som spelar en roll i universitetslivet.

Vi är här för att hjälpa dig under hela ansökningsprocessen - från att ge råd om att välja rätt kurs för att ansöka om visum och förbereda för dina första veckor på Surrey.

Platser

Guildford

Address
University of Surrey
Guildford

Guildford, england, Storbritannien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

MA
MSc