University of Borås

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

University of Borås har cirka 11 000 studenter och 730 anställda. I samarbete med den offentliga och privata sektorn bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet med stor samhällelig relevans. Vi är ett modernt universitet med en central campus i centrum av staden.

Vi klarar utbildningar i biblioteks- och informationsstudier, affärs- och informatik, mode- och textilstudier, beteende- och utbildningsvetenskap, teknik och hälsovetenskap. Flera av våra utbildningar finns bara här hos oss och det lockar studenter från hela Sverige.

University of Borås har framkant på flera spännande forskningsprojekt. De två viktigaste är "Resursåterhämtning" från avfall och "Smart Textiles", som båda bygger på regionala framgångsfaktorer och nära samarbete med regionala företag och forskningsorganisationer. Vad sägs om att göra etanol från använda jeans eller tyger som kan byta färg när det gäller termokroma bläck, kläder som mäter muskelfrekvensen och stickade stenter.

University of Borås är medlem i European University Association (ERE) . ERE representerar och stöder högre utbildningsinstitutioner i 46 länder, vilket ger dem ett unikt forum att samarbeta och hålla sig ajour med de senaste trenderna inom högre utbildning och forskningspolitik.

Mål och visioner

University of Borås koncept är ett innovativt yrkesutbildningsplats som i samarbete med näringslivet och den offentliga sektorn bedriver utbildning och forskning av hög internationell kvalitet med social relevans. På grundval av en riktning som fokuserar på kvalificerade yrken, som avgjordes vid universitetets grundande 1977, har University of Borås formulerat målet att bli den första yrkesplatsen för lärande. Ett sådant universitet kännetecknas av systematiskt samarbete med företag och myndigheter i det omgivande samhället, det vi kallar partnerskap. Utbildning och forskning är inte ett ensidigt engagemang för University of Borås men planeras, genomförs och utvärderas i samarbete med våra partners. Professornas kompetensbehov, deras utveckling och problem tar sig i centrum.

En viktig del av idén om yrkeshögskolan är utvecklingen av nya former av undersökning. University of Borås vill skapa utbildningsprogram med yrkesskaps- och doktorsexamen i det svenska examenssystemet. Vi ser att universitetets yrkeskunskap är realiserad som inte bara en fråga om ett myndighetsbeslut utan framförallt som en gradvis kvalitet och profileringsprocess. Ett viktigt stopp på den vägen är upprättandet av ett nytt område av yrken, en sjunde avdelning, vid läroplatsen. Universitetet arbetar hårt för att etablera utbildningsprogram med fokus på risk-, säkerhets- och säkerhetsaspekter. I januari 2019 startar ett akademiskt polisutbildningsprogram vid University of Borås .

Platser

Borås

University of Borås

Address
University of Borås
Allégatan 1

SE-501 90 Borås, Västra Götalands län, Sverige
Telefon
+46-33-435 40 00

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium