Kristianstad University Sweden

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Högskolan Kristianstad grundades 1977. Idag finns det cirka 14.000 studenter på campus, som ligger bara 10 minuter från centrum. På campus har du tillgång till inspirerande mötesplatser och ett brett utbud av tjänster inom en kort gångavstånd.

Vår vision är att vara det bästa universitetet i Sverige i utbildning och utbilda studenter för deras framtida karriärer. Studenter vid Högskolan Kristianstad förvärva inte bara de kunskaper och färdigheter som är mest efterfrågade på arbetsmarknaden utan även de som uppfyller behoven och kraven på en modern forskarsamhället.

Våra studenter måste vara utrustad för en yrkeskarriär där de tillämpas och förnya sina kunskaper och färdigheter; de måste vara beredda på förändring och har goda kunskaper om företagande.

Högskolan Kristianstad stoltserar nära kontakt med inte bara dess omedelbara omgivning, men också mellan studenter och personal. Med fokus på utbildning, har det etablerat ett gott rykte för en rad program och kurser som uppfyller behoven hos den lokala såväl som nationella arbetsmarknaden. Flera av våra program är unika i Sverige. Våra viktigaste programmen omfattar utbildning, hälsa vetenskap och organisatoriska vetenskap.

Det är målet för Högskolan Kristianstad att bedriva forskning som är nära kopplad till och utvecklar våra program och grundkurser; det har vunnit bifall både nationellt och internationellt för sin höga kvalitet.

Vid Högskolan Kristianstad, alla arbetsrelationer präglas av öppenhet och respekt och bygger på social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

HKR: s Campus

Vid universitetet Campus hittar du allt du behöver inom en kort gångavstånd. Det finns ett bibliotek, en restaurang, ett café, studentkåren, vårdcentral och studerande dormatories allt på ett ställe.

I mitten av campus hittar du en rymlig bibliotek med grupprum, datorsalar och öppna ytor där du kan läsa eller koppla av.

HKR i kort

Högskolan Kristianstad i södra Sverige, grundades 1977, men i den här regionen kan vi spåra våra rötter långt tillbaka för lärarutbildning (1835), sjuksköterskor (1893) och ingenjörer (1912).

Högskolan Kristianstad grundades 1977 Cirka 14000 studenter Cirka 500 anställda 7 program och 100 kurser för internationella studenter Sammanlagt 45 program och 450 kurser

om Sverige

Sverige är ett av de största länderna i Europa, med varierande natur och ett varierat klimat. Från norr till söder hittar du stora skogar, många sjöar och en lång kustlinje. Landskapet liksom klimatet förändras en hel del, från de kalla och vilda regioner i norr till mildare och plattare landskap i söder.

om Kristianstad

Beläget i nordöstra delen av Skåne, är Kristianstad huvud centrum i regionen. Staden kombinerar modern och gammal och ligger i ett område med naturskönt. Kristianstad är också känd för sin mysiga kaféer, restauranger och butiker.

Platser

Kristianstad

Högskolan Kristianstad

Address
Elmetorpsvägen 15
SE-291 88 Kristianstad

SE-291 88 Kristianstad, Skåne län, Sverige
Telefon
+46 44 20 30 00

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium