Karolinska Institutet

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Karolinska Institutet är ett universitet med en fakultet som uteslutande är inriktat på medicin och hälsovetenskap, med ett rykte för forskning och innovation av högsta kvalitet. Karolinska Institutet rankas konsekvent i de 50 bästa universiteten världen över och de 10 medicinska universiteten i Europa.

karolinska

Mästare från riktiga mästare

Karolinska Institutet erbjuder tio globala masterprogram , undervisade på engelska och med internationellt fokus. Programmen innehåller proaktivt en interaktiv undervisningsmodell som betonar informell och nära kontakt mellan studenter och lärare och underlättar aktivt deltagande av studenter.

Lärare delar upp sin tid mellan undervisning och forskning som bidrar till att hålla dem informerade om och involverade i den pågående utvecklingen inom sina respektive områden, vilket gör kurserna aktuella och banbrytande.

En magisterexamen från Karolinska Institutet ger dig en konkurrensfördel på den globala arbetsmarknaden och förbereder dig för ytterligare doktorandstudier om du vill fortsätta en akademisk karriär.

Nobelpriset

Sedan 1901 har Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet valt Nobelpristagarna inom fysiologi eller medicin. Det finns regelbundna möjligheter för studenter att höra och se Nobelpristagare i aktion genom att delta i sina föreläsningar eller seminarier på campus.

Stockholm och Sverige

Sverige är ett av de säkraste länderna i världen och nästan 90% av befolkningen talar engelska. De flesta av Sverige har ett tempererat klimat med fyra olika säsonger. Vintrarna kan bli kalla, men somrarna lika vackra och varma. Stockholm, där Karolinska Institutet ligger, är Sveriges huvudstad och erbjuder en rik historia, ett livligt kulturliv och ett blomstrande näringsliv, omgiven av gott om grönområden och blått vatten. Stockholm är Nordens största universitetsstad och har cirka 80 000 studenter, varav 5 000 internationella studenter.

Två campus, ett universitet

Utbildning och forskning vid Karolinska Institutet bedrivs huvudsakligen på två campus: norra campus Solna och södra campus Huddinge. Karolinska Institutet har också ett etablerat samarbete med flera sjukhus i och runt Stockholms stad.

En 15 minuters resa med kollektivtrafik är allt som krävs för att komma in i staden från endera campus. Karolinska Institutet driver sin egen pendelbuss mellan campus Solna och Huddinge som är gratis för studenter och anställda och det finns buss- och tunnelbanelinjer mellan campus och sjukhus.

Studentliv

Som ett tillägg till stadslivets upphetsning tar studentförbunden vid Karolinska Institutet en aktiv roll i studie- och fritidsmiljön vid universitetet. När du anländer kommer orienteringsaktiviteter att hjälpa dig att anpassa dig till ditt nya "hem" och till studentlivet i Stockholm.

När det gäller kropp och själ är Studenthälsocentret, gym och andra idrotts- och fritidsanläggningar öppna för alla studenter och det finns ekumeniska bön- / kontemplationsrum på båda campuserna.

finansiering

Ett begränsat antal stipendier finns tillgängliga för att stödja studieavgiften på Karolinska Institutet för internationella avgiftsbetalande studenter. Ansökningsprocessen för Karolinska Institutet stipendier löper parallellt med ansökningsprocessen för programmen. Svenska institutet erbjuder också stipendier.

Platser

Stockholm

Address
Karolinska Institutet
Nobels väg 5, Solna
Alfred Nobels Allé 8, Huddinge

17177 Stockholm, Stockholms län, Sverige

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium