Lappeenranta University of Technology

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Villmanstrands tekniska universitet (LUT) har fungerat som en föregångare - kombinera teknik och företagande - ända sedan starten 1969. Ren energi och vatten, cirkulär ekonomi och hållbar verksamhet är de viktigaste frågorna för mänskligheten att som LUT söker lösningar genom teknik och affärer. Vår internationella samfundet består av 6.000 studenter och experter som deltar i vetenskaplig forskning och akademisk utbildning. LUT verksamhet är lösningsfokuserad och kännetecknas av "öppna ditt sinne" tänkande - korsa gränser fördomsfritt, tillsammans. Vi är den 31: a bästa unga universitet i världen (World University Rankings 2014 till 2015).

LUT har 16 högprofilerade Master utbildningsprogram både i teknik, MSc (Tech) och företags, MSc (Econ. & Bus. Adm.), Som undervisas på engelska. Syftet med alla masterprogram är att ge fördjupad förståelse för samtida, relevanta ämnen inom näringsliv och teknik, samt förmåga att arbeta i högt tryck professionella situationer.

Vi utbildar nästa generation av entreprenöriella problemlösare som har en känsla av ansvarsfull nyfikenhet och som är villiga och kapabla att omvandla utmaningar till möjligheter, beslag och formar företagsklimatet i morgon. Vi använder state-of-the-art undervisningsmetoder. Våra studenter "sysselsättningsgrad toppar som andra universitet.

Följ med oss

Nästa ansökningsperiod är December 2016 - januari 2017

LUT magisterprogram hjälpa dig att utveckla en akademisk tänkesätt och en stark bas av yrkeskunskaper för att lyckas under hela din karriär. Gör ett av de viktigaste besluten för din framtid och studera med oss ​​- vi lovar att göra din investering lönar sig.

Högre utbildning i Finland är gratis för studenter som kommer från länder inom Europeiska unionen (EU), Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) eller Schweiz. Studenter som är medborgare i ett land utanför EU / EES eller Schweiz är skyldiga att betala terminsavgifter för masterprogram. Mängden terminsavgift är 10 000 € / masterprogrammet.

Omfattande stipendier finns. Det finns tre kategorier av tillgängliga stipendier: fullt stipendium (täcker terminsavgift och levnadskostnader), terminsavgift stipendium som täcker 100% av terminsavgift, och terminsavgift stipendium som täcker 50% av terminsavgift.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se MSc:er » Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

MSc

Magisterprogrammet Inom Kemi Och Vattenbehandling

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand

I det här masterprogrammet kommer du att lära dig hur vatten renas inte bara effektivt, men också på ett hållbart och ekonomiskt sätt. Du kommer att få kunskaper och färdigheter som kan användas för att lösa vattenrelaterade utmaningar i framtiden. Du kommer att få kompetens att agera som professionella i snabbt växande, tvärvetenskapligt område med vatten och miljö, eller fortsätta dina studier i forskarutbildningen. [+]

Programmen Kemiteknik för vattenrening och vattenreningsteknik har kombinerats i ett program: Magisterprogrammet i kemiteknik och vattenbehandling, där du kan välja att specialisera antingen i kemi- och processteknik eller i vattenbehandling.

Kemiteknik är ett mycket tvärvetenskapligt område som berör olika material och processer. Den täcker många vetenskapliga och tekniska områden som är avgörande för människors välbefinnande, en ren miljö och en hållbar användning av naturresurser.

I dagens samhälle blir resurserna knappa och miljöpåverkan av tillverkningsprocesser är en fråga om växande bekymmer. Det är viktigt att utveckla teknik som inte skadar miljön, använder naturresurser rationellt och minimerar processavfall.... [-]


Master's Programme in Software Engineering and Digital Transformation

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand

The programme addresses the application of engineering principles of software and systems development, including design methodologies, business process and service modeling and re-engineering, operation principles, and maintenance and quality assurance approaches. [+]

Software development and digitalisation are an integral part of the modern society, shaping virtually everything from the objects around us to the ways in which we communicate.

The Master's Programme in Software Engineering and Digital Transformation focuses on developing advanced knowledge and expertise for the design and development of software and digital services and the digital transformation of business processes. The programme addresses the application of engineering principles of software and systems development, including design methodologies, business process and service modeling and re-engineering, operation principles, and maintenance and quality assurance approaches.

... [-]

Master's Programme in Supply Management, MSM

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand

[+]

Avhandlingen är ett avancerat forskningsprojekt, vilket kräver ungefär sex månaders heltidsarbete. Det är färdigställas under fjärde terminen av utbildningsprogrammet.

Dubbla studier för LUT studerande examens

MSM Programmet erbjuder också studenter en möjlighet för studier dubbel examen.

Studenter antagna till dubbel examen programmet får ett examensbevis från två universitet efter att de har uppfyllt kraven examens båda universiteten.

Dubbla studier för studenter från partneruniversitet graders

Studenter från partneruniversitet kan studera en dubbel examen student vid LUT.

University of Twente, Nederländerna [-]

Master's Programme in Sustainability Science and Solutions

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand

[+]

Dina studier kommer att inriktas på industriella och företagsprocesser och praxis, så du kommer att förvärva kunskaper och färdigheter för att ge hållbarhetslösningar till företag och myndigheter.

[-]

Masterprogrammet I Beräkningsteknik Och Teknisk Fysik

Campusstudier Heltid Deltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand + 1 fler

I denna masterprogrammet kommer du att få en omfattande kunskap om fysik och matematik och deras tillämpning på de snabbt föränderliga problemen med industriella och ekonomiska livet. Dessa är de färdigheter som du kan använda i din framtida karriär i att finna nya lösningar på utmaningarna i dagens samhälle. [+]

Beräkning och fysik är en integrerad del av det moderna samhället och vetenskapen. Man kan inte nog betona vikten av beräkningsteknik och teknisk fysik i den globala industrikonjunkturen, i synnerhet som de system vi använder växer mer och mer komplexa.

Effektiv beräkningsteknik möjliggör kortare konstruktion cykeltider, bättre produktkvalitet och förbättrad funktionalitet. Kunskaper i fysik hjälper oss uppskatta, förstå och interagera bättre med miljön.

I denna masterprogrammet kommer du att få en omfattande kunskap om fysik och matematik och deras tillämpning på de snabbt föränderliga problemen med industriella och ekonomiska livet. Dessa är de färdigheter som du kan använda i din framtida karriär i att finna nya lösningar på utmaningarna i dagens samhälle.... [-]


Masterprogrammet I Elektroteknik

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand

Utanför schemalagda lektioner och respektive övningar, kommer du vara tvungen att utveckla dina kunskaper genom att göra olika praktiska uppgifter. Du kommer att fastställas tekniska problem att lösa, liksom kurser inlämningsuppgifter och laborationer för att lämna in. Detta kommer att hjälpa dig att lära sig att utveckla och tillämpa dina ingenjörskunnande, snarare än att bara memorera det från en lärobok. [+]

elektroteknik är den största och mest mångsidiga tekniska området i världen. Utan elektrisk energi, skulle det inte finnas några sändnings och TV-system, ingen telefon kommunikation eller telegrafi. Elektroteknik omger oss överallt i det moderna samhället.

I programmet för elektro- och systemteknik lär du dig om omvandling, användning och överföring av elektrisk energi, kontroll av elektriska system och elektriska marknaden. Du kommer att få omfattande kunskap om hur branschen fungerar, samt ingenjörskonst och tekniska kunskaper som krävs för att utforma, utvärdera och förbättra elektriska och elektroniska system.

Utanför schemalagda lektioner och respektive övningar, kommer du vara tvungen att utveckla dina kunskaper genom att göra olika praktiska uppgifter. Du kommer att fastställas tekniska problem att lösa, liksom kurser inlämningsuppgifter och laborationer för att lämna in. Detta kommer att hjälpa dig att lära sig att utveckla och tillämpa dina ingenjörskunnande, snarare än att bara memorera det från en lärobok.... [-]


Masterprogrammet I Energisystem

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand

I masterprogrammet Energy Systems kommer du att lära dig att producera energi på ett säkert, ekonomiskt och användning av teknik med låga utsläpp, liksom att utnyttja förnybara energikällor. Detta program är för dig, som är redo att ta emot energiutmaningar och lära sig att göra en inverkan på hur energi produceras och distribueras. [+]

De utmaningar som klimatförändringar och energisäkerhet är nu obestridlig. Mänskligheten förbrukar energi vid ökande priser. Befolkningstillväxt och levnadsstandarden ökar i utvecklingsländerna orsakar snabb tillväxt i den globala efterfrågan på energi.

Den framtida energiutmaningen kräver nya leveranser av prisvärda hållbar energi. Att ökad användning av tillgängligt spektrum av olika system för förnybar energi är ett sätt för att möta klimatutmaningen, samtidigt bidra till att säkra tillgången på energiförsörjningen för oss alla.

Vill du utveckla och tillämpa rena och effektiva energitekniker som kommer att förändra världen? I masterprogrammet Energy Systems kommer du att lära dig att producera energi på ett säkert, ekonomiskt och användning av teknik med låga utsläpp, liksom att utnyttja förnybara energikällor. Detta program är för dig, som är redo att ta emot energiutmaningar och lära sig att göra en inverkan på hur energi produceras och distribueras.... [-]


Masterprogrammet I Globala Hanteringen Av Innovation Och Teknik

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand

Innovationer och teknik finns i alla aspekter av det moderna samhället. Dina studier kommer att fokusera på olika aspekter av tekniska och innovativa företag, från nystartade företag till stora multinationella företag. Du kommer att utsättas för begrepp som behövs för att vara effektiva chefer på en mängd olika roller i företaget allt från marknadsföring till produktutveckling, projektledning eller mänskliga resurser. [+]

Dagens globala affärsvärld söker begåvade akademiker med en internationell tankesätt och förståelse för hanteringen av innovationer och ny teknik. Multinationella företag och nya innovativa företag runt om i världen ser för unga experter som kan hantera företag i en global miljö.

Innovationer och teknik finns i alla aspekter av det moderna samhället. Dina studier kommer att fokusera på olika aspekter av tekniska och innovativa företag, från nystartade företag till stora multinationella företag. Du kommer att utsättas för begrepp som behövs för att vara effektiva chefer på en mängd olika roller i företaget allt från marknadsföring till produktutveckling, projektledning eller mänskliga resurser.... [-]


Masterprogrammet I Hållbar Produktion I Maskinteknik

Campus eller Online-studier Heltid August 2018 Finland Villmanstrand

Under dina studier, lär du dig att se möjligheterna och begränsningarna för en hållbar produktion. Du kommer att utveckla färdigheter, som gör det möjligt att delta i krävande globala utvecklingsfrågor uppgifter produkt- och produktionsdesign. Du kommer att kunna analysera utmanande produktionsuppgifter också med hjälp av simuleringsprogram. [+]

Att utveckla mer hållbara samhällen, måste vi bättre förstå hur man ska bemöta miljömässiga, sociala och ekonomiska utmaningar och omvandla industriella beteende. Modern konstruktion kan implementeras genom att använda hundratals olika tillverkningstekniker, som är de sista länkarna i värdekedjan innan produkten släpps till kund.

På grund av förändringar i kundernas behov utifrån deras medvetenhet om hållbara metoder och utveckling av nya avancerade material tillverkning, är nya utmaningar inställt på tillverkningsindustrin. I detta program, kommer du att få kunskaper och färdigheter som krävs för att reformera tillverkningsindustrin och för att öka sin konkurrenskraft genom hållbar produktion design.... [-]


Masterprogrammet I Mekatroniska System Design

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand

I detta program kommer du att få omfattande kunskap inom design, hydraulik, styrning, dynamik och simulering av maskiner. Du kommer också att bekanta sig med programmering och tillämpning av numeriska metoder, både krävs inom olika områden av maskinteknik. [+]

Hård konkurrens sätter press på maskinbyggare att leverera maskiner med högre produktion, minskad driftskostnad, och ökad säkerhet.

Ökade krav på produktiviteten av komplexa system, såsom tillverkningsmaskiner, kräver tillämpning av nya metoder i produktutvecklingsprocessen. Mekatronisk systemdesign ökar i popularitet i maskindesignprocessen och det är en viktig strategi för produktprocess produktiva livscykel effektiva maskiner.

i Masterprogrammet mekatroniska System Design du kommer att bekanta sig med design och simulering av modern mekatroniska maskiner, som består av mekaniskt system, kraftöverföring (hydraulisk, elektrisk, pneumatisk eller hybrid) och digitalt styrsystem. Du lär dig miljömedveten design och utveckling av ny teknik för att lösa nuvarande och framtida globala problem. Din studieläroplanen kommer också att innehålla funktionella principer för hållbara maskiner såsom elektriska enheter, och du kommer att lära dig hur man designar dem.... [-]


Masterprogrammet I Metallkonstruktioner

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand

I denna masterprogrammet kommer du att få den nyaste och målmedveten kunskap och expertis för design och tillverkning av innovativa, hållbara, konkurrenskraftiga och säkra svetsade metallstrukturer för krävande applikationer, i synnerhet för dynamisk belastning eller arktiska förhållanden. [+]

Maskiner har möjliggjort många till synes orealistiska idéer och har underlättat en mängd utmanande funktioner. Maskin vetenskap är en av de äldsta och mest traditionella av ingenjörsvetenskap som kännetecknas av en stark önskan att tänka annorlunda och effekt förändring i världen.

Den höga nivån civilisationen i världen är starkt baserat på svetsade metallkonstruktioner, som håller konstruktionerna i form och maskinerna igång. Utveckling och tillverkning av dem är en av de mest fascinerande ingenjörsuppgifter.

I denna masterprogrammet kommer du att få den nyaste och målmedveten kunskap och expertis för design och tillverkning av innovativa, hållbara, konkurrenskraftiga och säkra svetsade metallstrukturer för krävande applikationer, i synnerhet för dynamisk belastning eller arktiska förhållanden.... [-]


Masterprogrammet I Strategin, Innovation Och Hållbarhet, MSIS

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand

I detta program kommer du att utveckla avancerade färdigheter i skärningspunkten mellan strategisk ledning och innovation. Du får också lära dig att utveckla förståelsen av den moderna affärsmiljön där den ekonomiska värde måste skapas på ett sätt som samtidigt skapar värde för hela samhället på ett ansvarsfullt sätt. [+]

Hållbarhet är en av de viktigaste drivkrafterna för företagens möjligheter till strategiska innovationer. Att göra affärer i mer hållbart sätt blir allt viktigare i dag samhället.

I detta program kommer du att utveckla avancerade färdigheter i skärningspunkten mellan strategisk ledning och innovation. Du får också lära dig att utveckla förståelsen av den moderna affärsmiljön där den ekonomiska värde måste skapas på ett sätt som samtidigt skapar värde för hela samhället på ett ansvarsfullt sätt.

Under dina studier kommer du att lära sambandet mellan hållbarhet och innovation. Fokus i programmet är på ett nära samarbete mellan näringslivet utbildning och näringsliv, integrera kunskap och bästa praxis. Din läroplan kommer att innehålla en valfri praktik antingen i internationella företag i Finland eller utomlands.... [-]


Masterprogrammet I Strategiska Finans Och Affärsanalys, Msf

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand

I detta program kommer du att lära dig de principer och praxis för ekonomi, inklusive corporate finance, strategisk ledning, redovisning, ekonometri, och internationell finansiering. Du kommer att få en systematisk förståelse och kunskap inom områden och processer för corporate finance, fast strategier, och finansmarknaderna, inklusive kortfristiga funktioner och framtida utvecklingen inom dessa områden. [+]

Förändringar i riskhantering, redovisningsrutiner och ökad globalisering tillsammans med utvecklingen i näringslivet analysteknik har alla berörda inom finans. Därför har vikten av ekonomiska överväganden tillsammans med strategisk ledning och business intelligence ökat betydligt.

I internationella finansmarknaden, är den specifika nyans att förstå villkoren i utmanande ekonomiska miljöer som på tillväxtmarknader. Kombinera tre specifika kunskapsområden i dina studier - corporate finance, strategisk forskning och internationella finansmarknaderna - kommer att ge dig bra grund för att förstå behoven hos globala företag som är verksamma i turbulenta miljöer och inför allt större utmaningar i sitt strategiska ekonomisk förvaltning.... [-]


Magisterexamen

Master's Programme in Biorefineries

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand

The Master's Programme in Biorefineries is delivered as flexible distance learning independent of place or time. It is well suited for people already in the working world in Finland or abroad, aiming for professional development and the upgrading of qualifications. This programme is a practical solution to practical lifelong learning. [+]

The sustainable production of energy, food, chemicals and materials is a major challenge today and for the future generations.

The production has until now been based on fossil raw materials but this has in turn caused very serious environmental challenges.

The use of renewable raw materials where it is technically possible and economically feasible is one of the corner technologies for mitigating climate change and saving scarce natural resources.

Biorefineries cover a wide range of technologies and materials, and this programme examines these issues with an open mind and with a wide scope on not only technologies but also on the opportunities they offer in terms of new competences, solutions and critical assessments. In this Master's programme, you will specialise in biorefining and related industries or e.g. in the circular economy.... [-]


Master's Programme in Circular Economy

Campusstudier Heltid August 2018 Finland Villmanstrand

In this Master's programme, you will learn how to replace goods with services if it is more efficient and better for the environment. For example, information technology can offer us access to products and assets which can be utilised to create these solutions. [+]

The Master's programme in Circular Economy is offered by Lappeenranta University of Technology (LUT) on the Lahti Campus.

The existing economic system is based on the take-make-and-dispose approach powered mostly by fossil fuels. The assumption is that increasing economic growth produces so much surplus that arising adverse environmental impacts could be dealt with.

However, the system keeps growing only if there are enough resources for transformation, sinks for waste, credit for investments and economic growth.

The circular economy offers an alternative. It aims to keep products, components and materials at their highest utility and value. It aims to decouple economic growth from the consumption of finite resources by closing the loop of product life cycles. The system in which materials are transformed into useful goods and services endlessly is powered by renewable energy systems.... [-]


Masterprogrammet I Business Analytics

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand

Magisterprogrammet i Business Analytics är ett modernt tvärvetenskapligt teknikprogram som är utformat för att ge kandidater med ett brett utbud av praktiska affärsanalyser som är extremt eftertraktade i branschen idag. [+]

Magisterprogrammet i Business Analytics är ett modernt tvärvetenskapligt teknikprogram som är utformat för att ge kandidater med ett brett utbud av praktiska affärsanalyser som är extremt eftertraktade i branschen idag.

Studenter avslutad programmet framgångsrikt kommer att vara i hög efterfrågan och har tillgång till intressanta positioner inom näringslivet.

Programmet är inriktat på att överföra både teoretiska kunskaper och tekniska färdigheter i relevanta affärsanalys metoder, inklusive dataanalys, modellering, simulering, och flera kriterier beslutsmetoder och praktisk kunskap om användning av metoder på verkliga data i ett verklighetstroget business eller industriellt sammanhang. Programvaran och verktyg som används under kursen är standard inom industrin.... [-]


Masterprogrammet I Internationell Marknadsföring, MIMM

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Villmanstrand

I denna masterprogrammet kommer du att studera kurser om konsumenternas attityder till produkter och företag och konsumentbeteende i en snabbt föränderlig värld. Genom dessa kurser kommer du att utveckla en mer kreativ, flexibel och kundfokuserat synsätt. Dina studier kommer att koncentreras på strategisk marknadsföring, internationella affärer, och teknisk förvaltning, som bär stark karriär möjligheterna att bygga upp. [+]

Företag idag kan inte bara koncentrera sig på hemmamarknaden om de vill förbli konkurrenskraftiga. Internationell marknadsföring tillåter marknadschefer för att leta efter växande målmarknader och produktmöjligheter utomlands.

Idag har marknaden utökats i en global karaktär. För företag att fortsätta att växa framgångsrikt, marknadschefer måste hela tiden leta efter utländska möjligheter att öka sin marknadsandel.

I denna masterprogrammet kommer du att studera kurser om konsumenternas attityder till produkter och företag och konsumentbeteende i en snabbt föränderlig värld. Genom dessa kurser kommer du att utveckla en mer kreativ, flexibel och kundfokuserat synsätt. Dina studier kommer att koncentreras på strategisk marknadsföring, internationella affärer, och teknisk förvaltning, som bär stark karriär möjligheterna att bygga upp.... [-]


Videoklipp

We are the curious people

Forests, Saunas and Shy People

Kontakt

Lappeenranta University of Technology

Adress, rad 1 Lappeenranta University of Technology Skinnarilankatu 34
53850 Villmanstrand, Finland
Hemsida http://www.lut.fi/
Telefonnummer +358 29 4462111