Läs den officiella beskrivningen

Varför studera vid Linnaeus University

Linnaeus University är ett modernt universitet som heter Carl Linnaeus, den mest kända och världsberömda svenska forskaren från de senaste århundradena, född i Småland där universitetet ligger.


Bästa skäl att studera vid Linnaeus University

 • Ett omfattande universitet, som erbjuder 40 högskoleprogram och 500 kurser på engelska, på både kandidatexamen och masternivå.
 • Sedan 2014 är vi värd för vår egen sommarakademi - en internationell, interkulturell och tvärvetenskaplig studiemiljö, unik i sitt slag i Sverige.
 • På Linnaeus University du växa som en person. Inlärningsmiljön kännetecknas av lärare och forskare i närheten av studenterna.
 • Ett ideellt offentligt universitet, ackrediterat av den svenska regeringen, med 31 000 studenter.
 • Stark internationell profil, med 750 partneruniversiteter i mer än 60 länder.
 • En stor grupp av internationella studenter. Varje år kommer mer än 1600 studenter från cirka 60 länder att studera.
 • Ett forskningsuniversitet, med rätt att anställa med rätt att anställa doktorander. Forskningen omfattar allt från arbetsmarknadsstudier och socialförsäkringsfrågor till entreprenörskap, biovetenskap, vattenekologi och trä- och energiteknik.
 • Unikt och nära samarbete med IKEA - det största möbelbolaget i världen, grundat i Älmhult i Småland.
 • Aktivt studentliv med kompisprogram och vänfamiljprojekt för att hjälpa studenter att engagera sig med både svenska och andra internationella studenter, liksom med svenska familjer.
 • Högt berömda campusmiljöer, positionering Linnaeus University som nr 1 och nr 2 vad gäller campusbyggnader, campusmiljöer och trevliga platser i ISB (International Student Barometer) 2014.
 • På Linnaeus University naturen runt hörnet, vilket ger en hög livskvalitet. Växjö blev en gång förklarad "Den grönskaste staden i Europa" och Kalmar är en charmig medeltida stad, belägen vid Östersjön.


Detta är Linnaeus University

Det finns 34.000 registrerade studenter vid Linnaeus University

Linnaeus University ligger i Växjö och Kalmar och erbjuder 150 högskoleutbildningar och 2000 enskilda kurser. Du kan studera olika ämnen inom konst och humaniora, hälso- och biovetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik och näringsliv och ekonomi. Det finns också ett antal olika kontraktsutbildningar, som utbildning och polisutbildning.

Forskning vid Linnaeus University är av hög kvalitet såväl nationellt som internationellt och omfattar ett brett spektrum av discipliner. Särskilt framträdande är forskningen inom våra spännande forskningsmiljöer - våra Linnaeus University . Inom dessa centra studeras allt från ekologi och evolution till diskriminering och integration, postkolonialism, intermediäritet, biovetenskap och stora data.

Med 2 100 anställda och mer än 34 000 studenter strävar vi efter att vara ett modernt universitet, med Småland som vår bas och värld som vårt stadium. Att studera och arbeta vid Linnaeus University innebär att man ingår i en miljö som kännetecknas av kunskap och utveckling. Studenter förvärvar ny kunskap och lär sig att ha ett kritiskt tillvägagångssätt. Forskare gör upptäckter som kan förändra vårt samhälle. Medarbetare pratar om en arbetsplats med både utmaningar och möjligheter. Linnaeus University är ett universitet där kunskap växer.

Linnaeus University grundades 2010 genom en sammanslagning mellan Växjö universitet och Kalmar Universitet.


Linnaeus University i nummer

 • Ungefär 14.000 helårsstudenter
 • Cirka 2 100 anställda
 • 156 professorer
 • Cirka 325 doktorander
 • Cirka 100 gradsprogram på grundnivå
 • Cirka 80 grad på avancerad nivå
 • Omkring 900 inkommande internationella studenter, däribland utbytesstudenter, avgiftsbetalande studenter och fria flyttare (helårsstudenter)
 • Omkring 190 utgående utbytesstudenter (helårsstudenter)
 • 512 tredjelandsstudenter

1 654 miljoner kronor i totala intäkter (fördelning: 64% utbildning, 8% kontraktsutbildning, 28% forskning och utbildning på avancerad nivå)


Vision och grundläggande principer

Vision och strategi 2015-2020: En kreativ kunskapsmiljö i Linnas anda

Linnaeus University är ett modernt internationellt universitet där vi är inspirerade av Carl Linnaeus, med rötter i Småland och världen som vårt stadium. Det är andan hos forskaren, entreprenören och pedagogen Linné som utgör grunden vid Linnaeus University .

Genom nyfikenhet och kreativitet banade Linnaeus vägen för vad som då var ett nytt vetenskapligt paradigm. På liknande sätt vill Linnaeus University präglas av djärvhet och engagemang för nya vetenskapliga idéer. Linné var också en entreprenör i modern mening, som kunde skapa och driva projekt med olika aktörer i samhället.

Utmanande utbildningar och framstående forskning i kombination med samhälls drivkraft och globala värden är hörnstenar som kombinerat utgör en kreativ kunskapsmiljö i Linnas anda.


Syn

Linnaeus University - en kreativ och internationell kunskapsmiljö som främjar nyfikenhet, kreativitet, kompisarskap och nytta.


Allmänna mål


Linnaeus University sticker ut genom

 • Nyfiken, kreativ och skicklig elever och anställda
 • Utmanande utbildningar med hög samhällelig relevans
 • Framstående vetenskaplig och konstnärlig forskning som kommer att gynna samhällsutveckling
 • Engagemang för samhällsutmaningar, innovationer och hållbar tillväxt
 • Sammanhang mellan människor
 • En internationell och mångkulturell kunskapsmiljö


En kreativ kunskapsmiljö i Linnas anda

 • Utmanande utbildningar
 • Framstående forskning
 • Samhällskraften
 • Globala värden


En resa till framtiden 2015-2020

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

Linnaeus University

Detta program innehåller både teori och tillämpningar och förbereder dig för avancerat ingenjörsarbete inom industrin eller för kandidatexamen. ... [+]

Detta program innehåller både teori och tillämpningar och förbereder dig för avancerat ingenjörsarbete inom industrin eller för kandidatexamen.

Vågförökning och signalbehandling är viktiga områden i dagens tekniska samhälle. Det finns många tekniska och industriella applikationer som kräver kunskap om båda dessa ämnen, särskilt trådlös kommunikation och antenn- och mikrovågsteknik.

Under det första året studerar du matematiska och statistiska metoder som ligger till grund för avancerad telekommunikationsteori. Du kommer också att möta applikationer i form av radiosystem och mikrovågs- ​​och antennteknik.

Under det andra året kan du specialisera teoretiskt eller studera intilliggande ämnen som fysik eller datavetenskap. Vissa kurser ges vartannat år och kan därmed studeras under år 1 eller 2. Avhandlingsarbetet är en process där du förvandlar din kunskap till vetenskapligt skrivande. I detta kommer du att dra nytta av de delar av forskningsmetodiken som ingår i programmet.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Informationssystem erbjuder möjligheter för företag och för människor att kommunicera, lära sig, uppfinna och organisera. Detta program ger avancerad och bred kunskap om ... [+]

Informationssystem erbjuder möjligheter för företag och för människor att kommunicera, lära sig, uppfinna och organisera.

Detta program ger avancerad och bred kunskap om planering, design och användning av informationssystem i organisationer och företag.

Den kommer också att förbereda sig för forskningsstudier inom informatik. Syftet är att ge varje elev den kompetens som behövs för att beskriva och analysera företag, organisationer och deras behov av att utveckla informationssystem.

För att kunna arbeta inom dessa områden anser vi det viktigt att ha förmåga att kritiskt och systematiskt integrera kunskap och att analysera och hantera komplexa frågor och problem. Det är också viktigt att utveckla sin förmåga att kritiskt, självständigt och på ett kreativt sätt identifiera och uttrycka frågor.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Heltid
1 - 2 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Detta program passar alla som är intresserade av matematik och vill tillämpa sina färdigheter för problemlösning och för att skapa nya matematiska modeller. Det ger dig o ... [+]

Den teknik vi använder i dagens samhälle ökar i allt större utsträckning utifrån matematiska modeller och beräkningar.

Detta program passar alla som är intresserade av matematik och vill tillämpa sina färdigheter för problemlösning och för att skapa nya matematiska modeller. Det ger dig också möjlighet att starta en akademisk karriär.

Det finns tre specialiseringar (hela slutet med ett masterprojekt).

Algebra med kryptering och kodning: Du studerar allmänna kurser inom matematik och modellering förutom kurser i algebra, talteori, kryptografi och kodningsteori.

Vi har också ett avtal med Insubrias universitet i Como i Italien, där ett motsvarande program erbjuds. Det innebär att du har ett stort urval kurser att välja mellan. Du har också möjlighet att utan några studieavgifter studera en eller två terminer i Como för att få en så kallad dubbel examen, dvs en examen från två olika universitet, vilket kan vara en fördel om du överväger en internationell karriär.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Den teknik vi använder i dagens samhälle ökar i allt större utsträckning utifrån matematiska modeller och beräkningar. Analys med matematisk fysik ger dig en omfattande u ... [+]

Den teknik vi använder i dagens samhälle ökar i allt större utsträckning utifrån matematiska modeller och beräkningar.

Detta program passar alla som är intresserade av matematik och vill tillämpa sina färdigheter för problemlösning och för att skapa nya matematiska modeller. Det ger dig också möjlighet att starta en akademisk karriär.

Det finns tre specialiseringar (hela slutet med ett masterprojekt).

Analys med matematisk fysik: Ger dig en omfattande utbildning i matematik, riktade mot matematisk fysik. Du studerar kurser i komplex analys, distributionsteori och partiella differentialekvationer

Vi har också ett avtal med Insubrias universitet i Como i Italien, där ett motsvarande program erbjuds. Det innebär att du har ett stort urval kurser att välja mellan. Du har också möjlighet att utan några studieavgifter studera en eller två terminer i Como för att få en så kallad dubbel examen, dvs en examen från två olika universitet, vilket kan vara en fördel om du överväger en internationell karriär.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Detta program passar alla som är intresserade av matematik och vill tillämpa sina färdigheter för problemlösning och för att skapa nya matematiska modeller. Det ger dig o ... [+]

Den teknik vi använder i dagens samhälle ökar i allt större utsträckning utifrån matematiska modeller och beräkningar.

Detta program passar alla som är intresserade av matematik och vill tillämpa sina färdigheter för problemlösning och för att skapa nya matematiska modeller. Det ger dig också möjlighet att starta en akademisk karriär.

Det finns tre specialiseringar (hela slutet med ett masterprojekt).

Matematisk statistik och finansiell matematik: Du studerar kurser i matematik men du tränar också stokastiskt tänkande och statistik. Den innehåller kurser i t.ex. sannolikhetsteori, stokastisk analys, försäkringsmatematik och finansiell modellering.

... [-]
Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Masterprogrammet i Design Change är ett avancerat tvåårigt program inom Design, huvudområdet för studier. ... [+]

Masterprogrammet i Design Change är ett avancerat tvåårigt program inom Design, huvudområdet för studier.

Design innebär kreativitet, kritik och omvandling. Designen ifrågasätter tillståndet av saker och påverkar. Design utmanar preconceptioner, fördomar, normer och stereotyper och provocerar känslor, tankar, känslor och handlingar. Design kan förbättra våra liv och våra relationer med världen. Det kan göra oss uppmärksam och empati till de ekologiska och sociokulturella system som vi lever i. I en värld av många utmaningar kan design vara en agent för hållbar förändring.

När vi utformar våra framtidar kommer konstruktörer att möta enastående utmaningar jämfört med vad konventionella designers möttes under det tjugonde århundradet. Faktum är att designerens roll ska och ska förändras. I stället för att bara designa för massproduktion, vilket var viktigt under den första fasen av industrialisering, måste designers of futures hantera flera roller och alltmer komplexa problem. Som agenter för förändring kommer konstruktörer att spela nyckelroller när det gäller att forma framtidens hållbarhet.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

Linnaeus University

Att utveckla företag och samhällen genom att identifiera, genomföra och analysera entreprenörsprojekt tillsammans med utövare. Utbildningen har en klart definierad koppli ... [+]

Att utveckla företag och samhällen genom att identifiera, genomföra och analysera entreprenörsprojekt tillsammans med utövare.

Kursplanen innehåller kurser som ger ett teoretiskt djup i affärsutveckling respektive olika perspektiv på entreprenörskap, särskilt betoning på skandinaviska perspektiv. Under första terminen ges en kurs i metodik kunskap och färdigheter i interaktiva metoder (åtgärdsforskning) och parallellt identifieras och initieras ett utvecklingsprojekt tillsammans med en verksamhet, en organisation eller ett lokalsamhälle. Projektet genomförs under andra terminen. Projektarbetet ger kompetens för att ta kvalificerade projekt- och processledarroller och vara praktiskt användbart för organisationen eller det lokala samhället som har valts. Metodiska färdigheter fördjupas under den sista kursen under andra terminen för att möjliggöra en förmåga att relatera projektarbete till teoriutveckling. Det andra året består av en studie utomlands-semester och avslutas med en masterprov under sista termin. Programmet kommer därför att ge både teoretiskt djup och hög praktisk relevans eftersom förvärvad kunskap tillämpas i reella fall.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Magisterprogrammet i fysik är inriktat på modern fysik och öppnar möjligheten för analytiskt arbete inom branschen samt forskarutbildning. ... [+]

Magisterprogrammet i fysik är inriktat på modern fysik och öppnar möjligheten för analytiskt arbete inom branschen samt forskarutbildning.

Målet med fysik som vetenskap är att så långt som möjligt avslöja naturens väsen. Forskningen inom fysik har resulterat i ett antal grundläggande lagar och relationer som kan tillämpas på många områden inom vetenskap och teknik.

Under dina studier kommer du att arbeta nära lärare och forskare som är involverade i forskningsprojekt. Du kommer att få en djupare kunskap och förståelse av begrepp och modeller i fysik och kommer att kunna initiera och genomföra forskning självständigt. Programmet erbjuds på engelska och riktar sig till studenter från hela världen. Eftersom några av kurserna är avståndskurser kan du studera delar av programmet online.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Noterade bolag styrs bland annat av redovisning, revision, reglering och tryck från kapitalmarknaden. I det här programmet studerar du hur. ... [+]

Noterade bolag styrs bland annat av redovisning, revision, reglering och tryck från kapitalmarknaden. I det här programmet studerar du hur.

Detta ettåriga masterprogram erbjuder avancerade studier av de mekanismer, institutioner och processer som börsnoterade företag styrs, ofta kallad företagsstyrning. I programmet studerar du hur olika delar av företagsstyrningssystemet fungerar, samt systemets sammansättning och reglering som helhet.

Ingångskrav

Allmän behörighet för studier på avancerad nivå samt särskilda behörighetskrav:

Kandidatexamen i företagsekonomi eller ekonomi med minst 90 hp inom huvudområdet, företagsekonomi eller motsvarande.Inom huvudområdet ska ett avhandling / självständigt arbete bestående av 15 hp inkluderas.Minst 15 hp i statistik eller motsvarande Minst 15 hp i ekonomisk redovisning, eller alternativt minst 15 hp i ekonomisk ekonomi, eller motsvarande.Engelska B / 6 eller motsvarande.Selections... [-]
Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Förnybar energi från vind, vatten, sol och biomassa spelar en ökande roll både nationellt och internationellt. Om du har en kandidatexamen i teknik kan du få insikt i fra ... [+]

Förnybar energi från vind, vatten, sol och biomassa spelar en ökande roll både nationellt och internationellt. Om du har en kandidatexamen i teknik kan du få insikt i framtiden för potentialen i förnybara energiprocesser och energisystem.

I Sverige, EU och stora delar av resten av världen är biobränslen den viktigaste och största förnybara energikällor, men vindkraft och solenergi är på väg. Vad bör beaktas vid hanteringen av biobränslen och vilka processer och system är lämpliga att välja när man planerar för framtida energiproduktion? Och hur kan vårt samhälle bli effektivare när det gäller energianvändning? Du lär dig om planering för framtida energisystem och processer och att du får kunskap om projektledning och forskningsmetoder. Karriärmöjligheter är globala och snabbt växande.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Detta tvååriga masterprogram bygger på företagens behov av anställda med förmåga att initiera, leda och främja skapandet av innovationer. Undervisningsspråket är engelska ... [+]

Detta tvååriga masterprogram bygger på företagens behov av anställda med förmåga att initiera, leda och främja skapandet av innovationer. Undervisningsspråket är engelska.

Ingångskrav

Allmän behörighet för studier i avancerad nivå och specifika behörighetskrav:

Minst 90 studiepoäng inom huvudområdet för företagsekonomi (inklusive ett examensarbete på minst 15 hp) ellermotsvarande engelska B / engelska 6 eller motsvarandeSelections

Alternativt urval: Urvalet av studenter som har tillämpat är delvis baserat på en uppgift om syfte och cv.

Kursplan

Klicka här för kursplanen.

Karriär

Programmet tränar eleverna i projekt- och innovationshantering, process- och produktutveckling, affärs- och systemutveckling och socialt entreprenörskap. Studenter utvecklar djup kunskap i näringslivet, men det finns också interaktion och delning med ämnesområdena design och teknik. Elever som slutför programmet kommer att kunna skapa hållbara lösningar som tar hänsyn till funktion och form samt resurseffektivitet.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Detta tvååriga masterprogram bygger på företagens behov av anställda med förmåga att initiera, leda och främja skapandet av innovationer. Undervisningsspråket är engelska ... [+]

Detta tvååriga masterprogram bygger på företagens behov av anställda med förmåga att initiera, leda och främja skapandet av innovationer. Undervisningsspråket är engelska.

I deras arbete med innovationer ska studenterna balansera processens olika delar - funktion, design, hållbarhet och produktionsförhållanden. Detta kräver kunskaper om eller interaktion mellan olika discipliner där olika perspektiv och metoder används. Programmet är baserat på gemensamma projekt, ofta i samarbete med branschen och olika organisationer, tillsammans med framsteg inom eget ämnesområde och breddning mot andra discipliner (företag och design). Erfarenheter från projekt diskuteras och läggs i relation till studentens yrkeskunskaper. I separata kurser studerades vetenskaplig metod som används i innovationsprocessen.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Ett sätt för företag att lyckas är att expandera på nya tillväxtmarknader och att göra affärer över landgränserna. Detta tvååriga masterprogram ger tillräcklig kunskap om ... [+]

Ett sätt för företag att lyckas är att expandera på nya tillväxtmarknader och att göra affärer över landgränserna. Detta tvååriga masterprogram ger tillräcklig kunskap om hur man utvecklar konkurrenskraftiga, dynamiska och socialt ansvarsfulla strategier för internationella företag och erbjuder också ett djupare forskningsfokus och valbara kurser, inklusive möjligheter till studier utomlands eller praktik.

Det tvååriga masterprogrammet i företagsekonomi med specialisering i International Business Strategy ger studenterna omfattande teoretiska insikter och avancerad praktisk förståelse för att identifiera, tillämpa och kritiskt utvärdera den internationella affärs-, marknadsförings- och entreprenörskapsteorin ur strategisk synvinkel. Särskilt fokus ligger på megatrend i samhället som globalisering och den pågående utvecklingen av tillväxtmarknader, bland annat Östersjöregionen, Ryssland, Kina, Indien, Latinamerika och Afrika. Ett annat fokus läggs på internationaliseringen av företag i ett företags-till-kontext - både traditionella industriföretag och mer aktuella, snabbt internationaliserande, företagande företag av mindre storlek. Programmet är interaktivt och forskningsbaserat - integrerar forskning från programteamet i kurser som litteratur och illustrativa exempel - och sker i en multikulturell inlärningsmiljö. Att arbeta med live-case-företag spelar en central roll i hela programmet som elever studerar internationellt aktiva företag i regionen. Det ger de internationella strategiska utmaningarna för företag i kurser. Eleverna arbetar för att lösa verkliga strategiska problem som står inför högt internationaliserade och konkurrenskraftiga svenska företag i olika storlekar. från stora multinationella företag till små och medelstora regionala företag. Utöver de obligatoriska programkurserna ger valbara kurser eller studier utomlands möjligheter till studenternas aktuella specialisering. Syftet med programmet är att främja oberoende och kompetenta studenter med kunskap och förmåga att... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Master of International Affairs (MIA) är ett tvåårigt heltidsprogram med en läroplan som utvecklar internationella affärer med intresse för dagens internationella förändr ... [+]

Master of International Affairs (MIA) är ett tvåårigt heltidsprogram med en läroplan som utvecklar internationella affärer med intresse för dagens internationella förändringar och utmaningar. Huvudsyftet med programmet är att förbereda akademiker att bedriva karriär i internationella organisationer, företag, gränsöverskridande civila samhällsorganisationer eller inom diplomati.

Programkurser leds av högt kvalificerade instruktörer med forskning och lärande i internationella och europeiska angelägenheter, internationell statlig och mänsklig säkerhet, internationell korruption och politisk ekonomi, utrikespolitisk analys, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling och diplomati bland demokratier och diktaturer.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Detta Program gör skillnaden. Det speglar vår tid, våra realiteter och våra drömmar. Det speglar dagens affärs- och företagsproblem och utmaningar. Det uppfyller samhälle ... [+]

Kunskapen om ledande andra kommer från konsten att leda sig själv

För dem som är eller strävar efter att vara ledande inom organisationer och företag med internationell verksamhet.

För människor som syftar till att forma sin framtid och utveckla sin kompetens inom internationellt affärer och strategiskt ledarskap.

För de som vill delta framgångsrikt i en utmanande ekonomisk utveckling är ett uppenbart steg att skaffa en mångfacetterad kompetens och en viktig förmåga att agera över och utom nationella och kulturella gränser.

Detta Program gör skillnaden. Det speglar vår tid, våra realiteter och våra drömmar. Det speglar dagens affärs- och företagsproblem och utmaningar. Det uppfyller samhällets krav som helhet, där kunskap, inlärning, kompetens och intellektuell agility är högsta kvaliteter.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Programmet erbjuder studenter från hela världen möjlighet att utveckla sitt analytiska tänkande och kompetens inom marknadsföring. Huvudområde är företagsekonomi med spec ... [+]

Programmet erbjuder studenter från hela världen möjlighet att utveckla sitt analytiska tänkande och kompetens inom marknadsföring. Huvudområde är företagsekonomi med specialisering inom marknadsföring.

Den traditionella rollen som marknadsförare utvecklas till mer allmänna ledningsfunktioner. Marknadsförare rekryteras oftare till VD-positioner. Vi tror att det kommer att finnas en stor efterfrågan på denna nya typ av kvalificerade företagskandidater inom en snar framtid.

Programmet startar med en kurs kallad tillämpad marknadsanalys, en kurs där du ska öva marknadsföring och tillämpning av marknadsföringsteori. Detta följs av en kurs kallad internationell marknadsföringsstrategi. Under andra terminen studerar du förvaltning av innovation och entreprenörskap, följt av en kurs i forskningsmetodik.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Efter avslutat masterprogram kommer du att kunna hantera ett brett spektrum av problem inom avancerad maskinteknik. Programmet fokuserar på produktutveckling och struktur ... [+]

"Att göra saker rätt och göra rätt saker". Analysera, beräkna och utveckla produkter med hjälp av vetenskapliga metoder. Hur ska en produkt utformas för att uppfylla kraven på prestanda, liv, ekonomi och miljö? En teknisk utbildning på avancerad nivå är en bra bas för din framtida framgång.

Efter avslutat masterprogram kommer du att kunna hantera ett brett spektrum av problem inom avancerad maskinteknik. Programmet fokuserar på produktutveckling och strukturell dynamik, som är två forskningsområden vid Linnaeus University .

Grunden för produktutvecklingen från livscykelperspektiv ges av kursen Multivariate Calculus och Vector Calculus och Analysis of Structures. Inom Finite Element Method och Structural Dynamics kurser ges teori tillsammans med metoder och verktyg för att lösa mekaniska problem. Inom produktutveckling ges kraftfulla utvecklingsverktyg med specifika tillämpningar på komplexa produkter, funktioner och system. Olika fallstudier presenteras och projekt från branschen undersöks för att identifiera och analysera problemområdena, genomföra handlingsplanering och föreslå lämpliga åtgärder för att hantera dessa problem med lämpliga metoder.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Programmet fokuserar på utveckling av komplexa mjukvarusystem - stora mjukvaruprojekt med miljontals linjer kod och avancerade tekniker som webbtjänster, distribuerade sy ... [+]

Programmet fokuserar på utveckling av komplexa mjukvarusystem - stora mjukvaruprojekt med miljontals linjer kod och avancerade tekniker som webbtjänster, distribuerade system, komponentbaserad utveckling och parallellbehandling.

Inom mjukvaruteknik studerar du teorier, metoder och verktyg för effektiv utveckling av komplex och högkvalitativ programvara. Programmet betonar både teoretiska och praktiska aspekter av mjukvaruutveckling. Det förbereder dig för en karriär som professionell inom mjukvaruutveckling, speciellt som specialist på effektiv utveckling av komplexa mjukvarusystem, men du får också möjlighet att bedriva en akademisk karriär.

Under det första året av programmet (delat med ettårigt masterprogram) kommer du att få en solid grund i programvaruteknik genom ett antal allmänna kurser inom datavetenskap på avancerad nivå. Detta kompletteras med studier i vetenskapliga metoder och i smidig mjukvaruutveckling.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Programmet fokuserar på design och utveckling av sociala medier verktyg och tjänster med hjälp av webb-och mobilteknologi. ... [+]

Programmet fokuserar på design och utveckling av sociala medier verktyg och tjänster med hjälp av webb-och mobilteknologi.

Detta masterprogram ger en balanserad kombination av teoretiska perspektiv och tillämpad kunskap. I synnerhet erbjuder den djupgående förståelse för onlinebyte och de tekniska miljöer där de interagerar. Du kommer att utveckla de färdigheter som krävs för att skapa innovativa lösningar och verktyg som använder webb- och mobiltekniken för att stödja dessa samhällen.

Programmet består av ett antal allmänna kurser inom medieteknik, kombinerat med specialiserade som utforskar de senaste ämnena och toppmoderna kunskaper inom sociala medier och webbteknik. Dessa kurser omfattar områden som webbteknik, design och interaktion, sociala medier och IT-verksamhet. Programmet passar väl för dig som har en grundläggande förståelse för och praktisk kunskap i att arbeta med grundläggande webbteknik som HTML, CSS och JavaScript (och kanske även server-sidetekniker som PHP, Python, ASP.NET eller Ruby), och ser ut att höja dessa färdigheter till en mer avancerad nivå med speciellt intresse mot sociala medier.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Studenter som följer detta masterprogram kommer att kunna hantera ett brett spektrum av problem inom avancerad konstruktionsteknik och design, med hjälp av beräkningsverk ... [+]

"Att göra saker rätt och göra rätt saker". Stressar, deformation och vibrationer - hur reagerar byggnadsstrukturer i olika situationer? Analysera, beräkna och lära sig vetenskapliga metoder. En teknisk utbildning på avancerad nivå är en bra bas för din framtida framgång .

Studenter som följer detta masterprogram kommer att kunna hantera ett brett spektrum av problem inom avancerad konstruktionsteknik och design, med hjälp av beräkningsverktyg, såsom den ändliga elementmetoden. Programmet fokuserar på träbyggnadsteknik och design, ett annat viktigt forskningsområde vid Linnaeus University där forskning utförs i nära samarbete med industrin. Utöver en grundlig teoretisk grund ingår tillämpade projekt om utveckling av nya produkter och teknik i programmet. Något mycket fördelaktigt är det faktum att det finns en rad intressanta träbyggnadsprojekt pågår i Växjö och projekt som kommer att fortsätta i flera år framöver.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Programmet leder till en 2-årig mastergrad i turismstudier och ger en grundlig kunskap om sociala, kulturella, ekonomiska och miljömässiga aspekter av turism. Med ett kon ... [+]

Är du intresserad av turism och hållbar utveckling? Vill du fördjupa din kunskap i turismens utvärdering och planering ur hållbarhetssynpunkt?

Programmet leder till en 2-årig mastergrad i turismstudier och ger en grundlig kunskap om sociala, kulturella, ekonomiska och miljömässiga aspekter av turism. Med ett konsekvent fokus på hållbarhet ger det färdigheter i att analysera, planera och utvärdera turism och turismrelaterade fenomen på lokal, global och planetvåg. Programmet ger stora möjligheter till individuella val och specialiseringar, inklusive praktikrelaterade projekt inom turism, samt den slutliga avhandlingen. Det ger också den uppsättning färdigheter som krävs för att genomföra självständig forskning, vilket återspeglas i den forskningsbaserade avhandlingen.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

En magisterexamen i kemi banar väg för en karriär inom forskning eller industri. Vi tillhandahåller individuellt skräddarsydda utbildningar som inkluderar omfattande erfa ... [+]

Denna grad ger en utmärkt grund för dem som vill bedriva doktorsstudier eller för dem som syftar till arbete inom bioteknik, kemi-, livsmedels- eller läkemedelsindustrin. Gradprogrammet inleds med en 10 veckors introduktionskurs om forskningsmetodik, som följs av fyra eller fem tio veckors block där du har val att studera ämnen som bioanalytisk kemi och matanalys, biofysisk kemi, bioorganisk kemi, bioteknik, miljö kemi och nanovetenskap. Examensarbetet är avslutat med antingen ett 30 eller 20 veckors forskningsprojekt som drivs inom en av forskargrupperna i Kalmar.

En magisterexamen i kemi banar väg för en karriär inom forskning eller industri. Vi tillhandahåller individuellt skräddarsydda utbildningar som inkluderar omfattande erfarenhet som arbetar i forskningslaboratorier och med toppmodern utrustning. Många tidigare akademiker har lyckats konkurrera för doktorandstudier vid universiteten runt om i världen, och andra har gått in i framgångsrika karriärer inom industrin.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Magisterexamen i vattenekologi är ett program på avancerad nivå, motsvarande 120 högskolepoäng. Programmet är internationellt, tvärvetenskapligt och inriktat på aktuella ... [+]

Både havet och sötvattenförekomsterna täcker mer än 70% av planeten och över 40% av den mänskliga befolkningen bor i kustområdena. En av utmaningarna för framtida forskare och beslutsfattare är att förstå vattenlevande systemers funktion för en bättre hantering av vattenresurser.

Magisterexamen i vattenekologi är ett program på avancerad nivå, motsvarande 120 högskolepoäng. Programmet är internationellt, tvärvetenskapligt och inriktat på aktuella ämnen inom vattenmikrobiologi, marin ekologi och miljöpolitik

Under det första året introduceras studenterna till den senaste forskningen inom vattenekologi / marin ekologi och kommer att fördjupa sin kunskap om marin mikrobiologi, avancerad systematik och resurser och ekologi av marina vatten. Funktionen och utvecklingen av olika akvatiska system som sträcker sig från polar till tropiska och från kust till djupa ekosystem diskuteras mot bakgrund av de senaste molekylära framstegen inom fältet. Studenter introduceras också för simuleringsmodellering och ekologiska tillämpningar som kan erbjuda lösningar på komplexa hanteringsproblem med vattenresurser, inklusive sötvattenresurser.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

I fred och utvecklingsarbete studerar du förhållandet mellan fattigdom, konflikter och hållbar utveckling samt politiskt handlingsutrymme för förändring. ... [+]

I fred och utvecklingsarbete studerar du förhållandet mellan fattigdom, konflikter och hållbar utveckling samt politiskt handlingsutrymme för förändring.

Fred och utvecklingsarbete är för studenter som söker specialisering i frågor som rör fred, utveckling och internationellt utvecklingssamarbete. Vi fokuserar på aktuell forskning kring utveckling såväl som det praktiska arbetet som utförs av internationella institutioner, icke-statliga organisationer och sociala rörelser.

Som masterstudent, och genom att skriva din avhandling, har du möjlighet att arbeta tillsammans med en organisation eller att genomföra en fältstudie i ett utvecklingsland. Programmets tvärvetenskapliga tillvägagångssätt - där vi även diskuterar hur utvecklingsfrågor kan lösas i verklig politik - gör det möjligt för oss att hålla en nära koppling till personer som är anställda inom vårt område och att lära av dem. Dessutom har de flesta av våra lärare lång erfarenhet av att arbeta med fred och utveckling i utvecklingsländer.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Programmet ger dig en djupare förståelse för människor och deras interaktion i det professionella livet. ... [+]

Vill du lära dig mer om personer på jobbet?

Programmet ger dig en djupare förståelse för människor och deras interaktion i det professionella livet.

Programmet riktar sig till nationella och internationella studenter med en kandidatexamen och 90 hp i psykologi, med intresse för att specialisera sig på ett av de viktigaste områdena inom modern tillämpad psykologi. En master i arbets- och organisationspsykologi öppnar möjligheter för anställning i ett brett spektrum av privata och offentliga organisationer.

Programmet innehåller delar av relevanta praktiska aktiviteter, det vill säga att studenten interagerar med privata eller offentliga organisationer i samhället. Avhandlingsproblemet bör ha en tydlig koppling mellan arbete och organisationspsykologi.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Master of Science i sjukdomsekologi bygger på studentens kunskaper om ekologi, utveckling och molekylärbiologi för att utforska och uppskatta den roll sjukdomar spelar i ... [+]

Sjukdomar spelar en grundläggande roll i alla organismers liv, från individnivå till ekosystemnivå. Att förstå förarna av sjukdomsdynamik och de invecklade interaktionerna mellan värdar och parasiter är beroende av ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt som kombinerar molekylärbiologi, ekologi och medicin.

Master of Science i sjukdomsekologi bygger på studentens kunskaper om ekologi, utveckling och molekylärbiologi för att utforska och uppskatta den roll sjukdomar spelar i vilda djur, husdjur och människor. Under det första året introduceras studenter till tvärvetenskapliga aspekter av sjukdomsekologi, allt från veterinärmedicin och humanmedicin till molekylärbiologi och ekologi, inklusive aktuella forskningsämnen inom ämnesområdet. Studenter presenteras också för hur individer, populationer och arter påverkas av och klarar av sjukdomar i en temporärt och rumsligt påverkad miljö, bland annat hur klimatförändringar och mänskliga aktiviteter driver distributionen och uppkomsten av sjukdom.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
Augusti 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Detta tvååriga masterprogram bygger på företagens behov av anställda med förmåga att initiera, leda och främja skapandet av innovationer. Programmet lärs på engelska. ... [+]

Detta tvååriga masterprogram bygger på företagens behov av anställda med förmåga att initiera, leda och främja skapandet av innovationer. Programmet lärs på engelska.

I elevernas arbete med innovationer ska studenten balansera processen i sina olika delar för design, funktion, hållbarhet och produktionsförhållanden. Detta kräver kunskaper om eller interaktion mellan olika discipliner där olika metoder, perspektiv och metoder utnyttjas. Programmet är baserat på gemensamma projekt ofta i samarbete med bransch och organisationer tillsammans med framsteg inom design och breddning mot andra discipliner (näringsliv och teknik). Erfarenheter från projekt diskuteras och läggs i relation till studentens yrkeskunskaper. I separata kurser studerades vetenskaplig metod som används i innovationsprocessen.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Programmet handlar om att styra och hantera i försörjningskedjor. Huvudämnet är företagsekonomi med fokus på logistik och kontroll. ... [+]

Programmet handlar om att styra och hantera i försörjningskedjor. Huvudämnet är företagsekonomi med fokus på logistik och kontroll.

Detta program kombinerar logistik och hanteringsbokföring, vilket är unikt. Det finns ett stort behov av kandidater som förstår värdeskapande med slutkonsumenten i fokus genom samarbete och integration inom organisationen och med andra företag. Ett tema i programmet är försörjningskedjor, vilket skapar effektivitet med gott leverantörssamarbete. En annan är användningen av förvaltningsredovisning för att utveckla processer inom och mellan företag. Den första terminen innehåller alltså en specialisering inom försörjningskedjens ledning eller kontroll. Detta följer av studier om integration av försörjningskedjor och interorganisatorisk kontroll, forskningsmetodik och e-business management och programmet avslutas med en masterprojekt. Efter examen kan du hitta jobb som Supply Planner, Business Controller, Management Consultant, Affärsutvecklingsplanerare, After Sales Logistics Planner eller genomföra en forskningskarriär. Språk är engelska och med studenter från hela världen.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Programmet handlar om att styra och hantera i försörjningskedjor. Huvudämnet är företagsekonomi med fokus på logistik och kontroll. ... [+]

Programmet handlar om att styra och hantera i försörjningskedjor. Huvudämnet är företagsekonomi med fokus på logistik och kontroll.

Detta program kombinerar logistik och hanteringsbokföring, vilket är unikt. Det finns ett stort behov av kandidater som förstår värdeskapande med slutkonsumenten i fokus genom samarbete och integration inom organisationen och med andra företag. Ett tema i programmet är försörjningskedjor, vilket skapar effektivitet med gott leverantörssamarbete. En annan är användningen av förvaltningsredovisning för att utveckla processer inom och mellan företag. Den första terminen innehåller alltså en specialisering inom försörjningskedjens ledning eller kontroll. Detta följer av studier om integration av försörjningskedjor och interorganisatorisk kontroll, forskningsmetodik och e-business management och programmet avslutas med en masterprojekt. Efter examen kan du hitta jobb som Supply Planner, Business Controller, Management Consultant, Affärsutvecklingsplanerare, After Sales Logistics Planner eller genomföra en forskningskarriär. Språk är engelska och med studenter från hela världen.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Magisterexamen i fiskens evolutionära ekologi är multidisciplinär och bygger på studentens kunskaper i ekologi, evolution och organismbiologi för att utforska och uppskat ... [+]

Fisken uppvisar större artskillnad än någon annan ryggradsgrupp, finns i nästan alla vattenmiljöer, spelar viktiga roller som mat och rovdjur i marina och sötvattenekosystem, och de är en viktig resurs för människor över hela världen.

Magisterexamen i fiskens evolutionära ekologi är multidisciplinär och bygger på studentens kunskaper om ekologi, evolution och organismbiologi för att utforska och uppskatta biologisk mångfald bland fiskar. Under det första året introduceras studenterna till traditionella aspekter av fiskets biologi som systematik, taxonomi och distribution samt aktuella forskningsämnen inom fiskekologi, inklusive livshistoriska strategier, beteende och evolutionära anpassningar. Studenter presenteras också för hur individer, populationer och arter påverkas av och klarar av rumsliga och tidsmässiga förändringar i miljön, inklusive klimatförändringar och mänskliga aktiviteter som habitatmodifiering och fiske.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Detta program ger en grundlig kunskap om el från förnybar energiteknik med särskild inriktning på elkraftsystem. ... [+]

Detta program ger en grundlig kunskap om el från förnybar energiteknik med särskild inriktning på elkraftsystem.

El från förnybara källor är en av dagens största utmaningar. I många länder är behovet av lokal elproduktion hög, medan utsläppen av växthusgaser globalt behöver minskas betydligt. Sol, vindkraft, vattenkraft eller bioenergi kan vara lösningar för både el och energiförsörjning, som kan väljas utifrån lokala förhållanden.

I många länder har elnätet ett stort behov av modernisering. För närvarande är det en stor utmaning att kunna hantera varierande källor som el från solceller och vindkraftverk, både vad gäller kabelkapacitet och lagringskapacitet. Det smarta nätet är lösningen där efterfrågan och generationen kan matchas med smart kommunikation.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Linnaeus University

Många av samhällets mest pressande problem ligger långt ifrån gränserna för traditionell disciplinär forskning och kräver innovativa analysverktyg. Programmet erbjuder et ... [+]

Är du intresserad av att förstå hur samhället fungerar och för att hjälpa till med utvecklingen? Vill du göra det med hjälp av noggranna metoder baserade på ett komplext systemvetenskapligt tillvägagångssätt?

Många av samhällets mest pressande problem ligger långt ifrån gränserna för traditionell disciplinär forskning och kräver innovativa analysverktyg. Programmet erbjuder ett brett spektrum av metodutbildning tillsammans med möjligheten att specialisera sig i specifika samhällsproblem och ger kompetensen att bedriva självständig forskning.

För att lyckas i programmet är det viktigt att ha en stark entusiasm för dataanalys och att kunna lära sig och använda olika metoder, mestadels datorbaserade, såsom statistisk analys, textanalys och social simulering.... [-]

Sverige Teleborg Kalmar
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska