Linnaeus University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Linnaeus University är ett modernt, internationellt universitet uppkallad efter Carl Linnéus - en världsberömd svensk forskare som föddes i Smålandsregionen där universitetet ligger.
  • Grundades 2010 genom en sammanslagning mellan Kalmar universitet och Växjö universitet
  • Beläget i Kalmar och Växjö
  • 33 000 inskrivna studenter
  • 2 000 inskrivna internationella studenter
  • 6: e största universitetet i Sverige när det gäller antalet studenter
  • 780 partneruniversitet i mer än 80 länder
  • 100 examen på grundnivå, varav 8 undervisade på engelska
  • 80 examen på avancerad nivå, varav 35 undervisade på engelska

Kalmar och Växjö

Linnaeus University ligger i två städer i den sydöstra delen av Sverige - Kalmar och Växjö. Båda städerna ligger i regionen Småland, ett län där havet och naturen alltid finns i närheten.

Kalmar - Studentstaden vid havet

Staden Kalmar ligger vid kusten, något som Linnaeus University nyligen utnyttjade genom att bygga nya universitetsbyggnader precis vid hamnen och samlade universitetet på ett ställe. Eftersom hamnen ligger i centrum av Kalmar, kan eleverna göra sitt dagliga företag i centrum och fylla staden med ett stort antal aktiviteter.

Kalmar har ungefär 65 000 invånare och en lång historia som går tillbaka till medeltiden - något som inte kommer att bli obemärkt när man har det gamla Kalmar-slottet bara några hundra meter från campus. Staden har röstats till "Sveriges sommarstad", kanske tack vare de många soldagarna, stränderna utmärkta runt staden och evenemang och konserter.

Växjö - Ett levande campus

Allt på campus i Växjö ligger inom fem minuters gångavstånd - studentboende, klassrum, bibliotek, restauranger och pubar, sjöar och fritidsanläggningar. Campus är fullt av liv och energi och är en naturlig mötesplats för alla studenter och intressen. Växjö har cirka 90 000 invånare och har förklarats som den grönaste staden i Europa "på grund av de miljömässiga sunda lösningarna som implementerats. Namnet Växjö översätts till" sjöens stad ", vilket är något som inte blir obemärkt, med en av de många sjöarna bara vid campus. Med de omgivande skogen blir det den perfekta platsen för promenader och jogging.

125631_photo-1549057446-9f5c6ac91a04.jpgEliott Reyna / Unsplash

Studentliv

Universitetslivet har mycket att erbjuda, från att träffa vänner på studentpuben till evenemang och kulturaktiviteter. Studentkåren och studentföreningarna gör sitt bästa för att du ska känna dig som hemma.

Kvalitets fritid är viktigt när du är student. Om du hittar glädje och uppfyllelse i ditt studentliv får du extra energi för dina studier. Du kommer inte att ha svårt att hitta något att göra. Studenter är bra på att organisera roliga tävlingar, fester, konserter och resor.

Om du också tar chansen att engagera dig i studentförbundet eller i andra fritidsaktiviteter kan du få användbara färdigheter och erfarenheter som kan visa sig ovärderliga när du söker ett jobb senare i livet.

Studentkåren vid Linnaeus University - Linnéstudenterna - arbetar för att säkerställa att du får bästa möjliga utbildning, men syftar också till att erbjuda roliga aktiviteter förutom dina studier. Det finns ett antal studentorganisationer och klubbar vid universitetet som erbjuder ett brett utbud av fritidsaktiviteter för studenter.

ESN (Erasmus Student Network) är ett nätverk av sektioner som organiserar evenemang för internationella studenter som går utomlands för att studera. I Kalmar kallas avsnittet ESN Kalmar och i Växjö kallas det VIS (Växjö International Students). Båda avdelningarna organiserar lokala evenemang som grillar, sportaktiviteter och temakvällar med typiska svenska traditioner representerade, samt resor inom och utanför Sverige.

Kompisprogrammet

Kompisprogrammet matchar internationella studenter med (mestadels svenska) studenter. Kompisarna hjälper de internationella studenterna med dagliga frågor och introducerar dem till svensk kultur och livsstil och hur det är att vara student vid Linnaeus University .

Studentföreningar

Det finns cirka 70 studentföreningar vid Linnaeus University i Kalmar (endast på svenska) och Växjö , där du som student kan delta i en rad aktiviteter.

Kanske föredrar du sportiga evenemang, spelar musik i en studentorkester, film sessioner, sjunger eller engagerar dig i att skriva om ämnen som påverkar dig som student? Att vara aktiv i studentlivet är en möjlighet att träffa nya vänner, kunna utveckla dig själv i ett av dina intressen och arbeta tillsammans i ett team med människor som älskar att göra samma sak.

125632_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Platser

Växjö

Address
P G Vejdes väg
351 95 Växjö, Kronobergs län, Sverige

Kalmar

Address
Nygatan,18B
39182 Kalmar, Kalmar län, Sverige

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

MA
MSc