Luleå University of Technology - Department of Computer Science, Electrical and Space Engineering

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vi är Sveriges rymduniversitet och bedriver världsledande forskning och utbildning med en stark experimentell och tillämpad profil.

På vår avdelning kan du studera masterprogram i datavetenskap och teknik, rymdteknik och fysik och elektroteknik. Vi har också program inom datateknik, systemvetenskap och digital serviceinnovation. Dessutom har vi flera internationella masterprogram, till exempel inom rymden och informationssäkerhet.

Institutionen för datavetenskap, elektroteknik och rymdteknik har 160 anställda inklusive 60 doktorander och 55 lärare och forskare.

Institutionen bedriver världsledande forskning och utbildning med en stark experimentell och tillämpad profil inom områdena inbäddade system, industrielektronik, styrteknik, datavetenskap, distribuerad datoranvändning, rymdteknik, rymd och atmosfärisk vetenskap

Du hittar oss på campus i Luleå, på Space Campus i Kiruna och på campus i Skellefteå.

137039_lulea.jpg

© Institutionen för datavetenskap, elektroteknik och rymdteknik, avdelningen för rymdteknik Kiruna rymdcampus, med tillstånd Gerrit Holl

Luleå tekniska universitet är ett ledande tekniskt universitet och vår forskning syftar till att ge möjligheter och verktyg för att bygga ett attraktivt och hållbart samhälle. Baserat på naturresurser som förnybar energi, malm, mineral, skog och vatten, utvecklar vi system, teknik och organisation som ger människor möjligheter att leva ett bra liv.

Välkommen till Sveriges rymduniversitet.

Läs mer om vår forskning; byggandet av miniatyriserade satelliter och utvecklingen av rymdteknologi och hur våra forskare är involverade i att leta efter livet på Mars.

Platser

Luleå

Address
University Campus
97187 Luleå, Norrbottens län, Sverige

Skellefteå

Address
Forskargatan 1
93187 Skellefteå, Västerbottens län, Sverige

Kiruna

Address
Rymdcampus,
Bengt Hultqvist väg 1

98192 Kiruna, Norrbottens län, Sverige

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium