Läs den officiella beskrivningen

Lund University - Sveriges högst rankade universitet

Lund University grundades år 1666 och står konsekvent bland världens 100 bästa universitet (92: e i världen och Sveriges högsta rankade universitet, QS World University Rankings 2019).

Universitetet har 40 000 studenter och 7.400 anställda och erbjuder över 100 magisterprogram och 8 kandidatexamen på engelska .

Lund är Sveriges mest attraktiva studiedestination. Universitetet erbjuder ett av de bredaste utbuden av program och kurser i Skandinavien, baserat på tvärvetenskaplig och avancerad forskning. En examen från Lund University är ett kännetecken för kvalitet både i Sverige och utomlands.

Ämnesområden

Våra åtta fakulteter och många specialiserade forskningscentra erbjuder utbildning inom följande ämnesområden:

 • Arkitektur
 • Företagsekonomi
 • Kommunikation
 • Teknik
 • Miljö
 • Bra
 • Humaniora, Språk
 • Internationella studier
 • Lag
 • Medicin
 • Vetenskap

Studiemöjligheter för internationella studenter

Lund University erbjuder över 100 magisterprogram och 8 bachelorprogram på engelska , samt mer än 1000 fristående kurser som lärs på engelska.

Hitta ditt examensprogram: www.lunduniversity.lu.se/programmes

Applikationsperioder

Huvudansökningsperioden för internationella studenter är i mitten av oktober till 15 januari för alla program som börjar höstterminen (augusti) varje år. Ett litet urval av program accepterar även ansökningar under juni-augusti för vårterminen startdatum (januari).

Hur man ansöker om studier: www.lunduniversity.lu.se/apply

Undervisningsavgifter

Studenter som är medborgare i länder utanför EU / EES och Schweiz är vanligtvis skyldiga att betala studieavgifter. Studieavgifterna gäller inte EU / EES-medborgare. För information om studieavgifterna för de enskilda programmen, se www.lunduniversity.lu.se/programmes

Stipendier möjligheter

Studenter som är medborgare i länder utanför EU / EES kan ansöka om stipendium efter att de ansökt om studier med oss. Stipendier beviljas på grundval av akademisk merit, inte ekonomisk situation.

Läs mer om stipendier: www.lunduniversity.lu.se/scholarships

Forskning

Lund är hemma för över 30 världsledande forskningsmiljöer och är hemma för två av Europas största materialforskningsanläggningar: MAX IV (invigd 2016) och ESS (öppnas 2023). Lund University är också medlem i det prestigefyllda forskningsintensiva universitetsnätet Universitas 21 och Europeiska forskningsuniversitetens Liga (LERU) .

Undervisningsstil

Kritiskt tänkande och sinnesfrihet är hörnstenarna i det akademiska livet vid Lund University . Fokus på grupparbete i mer informella, öppna klassmiljöer underlättar lärande, skapar en dialog och hjälper till att skapa nya idéer.

Lund är en internationell mötesplats för studenter och forskare. Detta skapar globala klassmiljöer där eleverna får nya kulturella perspektiv och kan utveckla sina internationella nätverk, som värderas högt av arbetsgivare världen över.

Studenter i Lund ges utmärkta möjligheter till affärsinteraktion . Staden Lund har en unik världsklass miljö för teknik, kunskap, innovation och entreprenörskap och är värd en imponerande bredd av internationella företag.

Studentliv

Lund är # 1 valet för internationella studenter som kommer till Sverige och anses vara Sveriges bästa studentstad med sin unika kombination av stora sociala klubbar (de historiska "nationerna"), studentkårerna och akademiska samhället som skapar en livlig och aktiv student liv.

Lund stad

Beläget i södra Sverige ligger staden Lund bara 10 minuter med tåg till Sveriges tredje största stad, Malmö, och bara 35 minuter med tåg till Köpenhamns flygplats i Danmark.

Som en av de äldsta städerna i Sverige, som går tillbaka till 990, är ​​Lund en kontraststad där över 1000 års historia blandar sig med modern kunskap och idéer. I Lund hittar du charmen av en liten, pittoresk, stenig stenad stad, sida vid sida med sevärdheter i storstaden som tjänster, shopping, restauranger och kulturella evenemang. Lund är också hemma för stora internationella företag som Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfal Laval och Gambro.

Engelska talas i stor utsträckning i Sverige och Lund (90% av svenskar är flytande), vilket innebär att du kan uppleva en unik europeisk kultur utan att ha en språkbarriär.

Läs mer om Lund University

För mer information, besök www.lunduniversity.lu.se

Du kan också ställa frågor på vår Facebook-sida www.facebook.com/lunduniversity

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:


Lund University

MSc i redovisning och ekonomi är lämplig för studenter intresserade av karriärer inom ett brett spektrum av organisationer och sektorer inom affärsverksamhet, rådgivning ... [+]

MSc i redovisning och ekonomi är lämplig för studenter intresserade av karriärer inom ett brett spektrum av organisationer och sektorer inom affärsverksamhet, rådgivning och ekonomi.

En karriär inom företagsekonomi, ekonomisk redovisning, ekonomisk analys, internrevision och kontroll, styrningskontroll, finansförvaltning och relaterade yrken kräver en avancerad förståelse för teorier och praxis inom redovisning och ekonomi. Programmet möter detta behov och grundar sig på idén om att lärandet är fruktbart när det tillämpas i praktiska beslutsramar. Kraftfull vikt läggs på träningsdeltagarnas förmåga att kritiskt tillämpa sin kunskap i beslutssituationer, och programmet gör en intensiv användning av applikationsorienterad pedagogik, samt utmanande, teambaserade projekt, fall och experiment.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta dubbelprogram i ekonomisk utveckling och tillväxt kombinerar expertisen hos tre högt rankade europeiska universitet i en gemensam plattform med ledande forskare ino ... [+]

Mästaren i ekonomisk utveckling och tillväxt tränar nästa generations analytiker, forskare och yrkesverksamma inom utveckling och tillväxt med hög självständighet. Programmet kombinerar kompetensen hos tre högt rankade europeiska universitet i en gemensam plattform med ledande forskare inom ekonomi, ekonomisk historia och demografi.

I detta dubbelutbildade program spenderar du det första året som studerar utveckling och internationell ekonomi, statistik och långsiktig utveckling på antingen Universidad Carlos III de Madrid eller Groningen. Det andra året du specialiserar dig i utveckling och tillväxt, relaterad till frågor som omfattning och jämlikhet, hållbarhet och energi, innovation och mänskligt kapital, på Lund University .... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta tvärvetenskapliga magisterprogram har ett brett område och ger dig tillgång till toppmodern forskning. Vi erbjuder kvalitetsundervisning i tre olika specialiseringa ... [+]

När du ansöker om det här programmet väljer du ett av tre spår: spåret Economic History, spåret Economic Demography eller Economic Development spåret .

Ekonomisk historia (120 hp)

Kunskap om det förflutna är viktigt för att förstå dagens värld och forma framtiden. På detta spår kommer du att utveckla avancerade insikter i den långsiktiga utvecklingen av samhällen. Genom att kombinera analytiska verktyg från ekonomi och samhällsvetenskap med en kontextuell förståelse av förhållandena tidigare, kommer du att kunna använda den samlade mänskliga erfarenheten för att lösa dagens problem.

Lund University är känt för sin forskning i ekonomisk historia. Som student tar du full nytta av den här blomstrande miljön och får tillgång till toppmodern forskning i din utbildning. Kärnkurser omfattar tematiska fält som global ekonomi, befolkning och levnadsstandard, institutionella förändringar samt forskningsprojekt och tillämpning av vetenskapliga metoder. Dessutom kan du skräddarsy din examen från vårt brett utbud av ämnen som omfattas av valbara kurser och handledning.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterprogrammet i ekonomi ger dig en grundlig kunskap om moderna ekonomiska teorier, koncept och tekniker och deras tillämpningar. Det öppnar dörrar till ett brett utb ... [+]

Magisterexamen i ekonomi öppnar dörrar till ett brett utbud av karriärer som ekonom, konsult, analytiker och rådgivare och akademiker kan fortsätta karriär inom både den offentliga och privata sektorn. Programmet ger dig en fördjupad och grundlig kunskap om moderna ekonomiska teorier, koncept och tekniker och deras tillämpningar. Du kommer att förvärva de nödvändiga verktygen för att genomföra avancerad ekonomisk analys och få specialkunskap i ditt specifika intresseområde. Du kommer också att bli bekant med state-of-the-art forskning inom varje specialområde och lära dig viktiga forskningstekniker.

Det första året är utformat för att ge dig en god kunskap om de grundläggande metoderna för avancerad ekonomi och att du kan specialisera dig inom ett specifikt intresseområde, samt att du kan använda din kunskap för att analysera verkliga problem. Det andra året fördjupar vidare denna kunskap, breddar de intressanta områdena och introducerar dig till forskningsmetoder.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta handlingsdrivna magisterprogram ger dig de praktiska och teoretiska fundament som krävs för att arbeta med utveckling och innovation i ett etablerat företag eller a ... [+]

Individer med entreprenörskap har stor betydelse i ett samhälle som kännetecknas av ökad osäkerhet och snabb förändring. Entreprenörskapskunskaper möjliggör en framgångsrik upptäckt och utnyttjande av möjligheter på marknaden samt att driva innovations- och affärsutvecklingsprojekt i befintliga företag.

När du ansöker om det här programmet väljer du antingen Enterprise Entrepreneurship and Innovation-spåret eller Entrepreneurship: New Venture Creation-spåret. Båda spåren leder till en MSc i entreprenörskap och innovation.

Corporate Entrepreneurship and Innovation spår

Detta spår är utformat för dem som vill arbeta med affärsutveckling och innovation i etablerade företag. Du kommer att lära dig hur möjligheter till förnyelse och innovation identifieras, utvecklas, organiseras och implementeras i organisationen. Under programmet får du praktisk erfarenhet som praktikant på ett progressivt företag. På företaget kommer du att vara engagerad i ett affärsutvecklingsprojekt tillsammans med din mentor och nuvarande personal.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram erbjuder en unik kombination av specialkurser i både direkt och indirekt beskattning med särskild inriktning på EU-rätten. Kurserna är utformade för a ... [+]

Skatter är kärnan i många beslut i näringslivet och regeringen. I en värld där handeln är global är kunskapen om bara inhemska regler otillräcklig. Med vår mästare i europeisk och internationell skatterätt kommer du att kunna hjälpa företag och institutioner att fungera i ett globalt sammanhang med EU: s rättsliga ramar i fokus.

Europeiska unionen är en av världens största och viktigaste ekonomier. De som är intresserade av att göra affärer inom EU: s medlemsstater måste känna till skattebestämmelserna och tillämpningen av relevanta lagar. I det här programmet kommer du att få en djupare förståelse av EU: s rättssystem och hur skattelagen på EU: s inre marknad fungerar i ett gränsöverskridande sammanhang. Dessutom lär du dig att hitta och använda EU-och internationellt juridiskt material.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterprogrammet i ekonomi utökar din kunskap om alla viktiga områden för ekonomiskt beslutsfattande. Du kommer att få en grundlig förståelse för, och träna i, effektiv ... [+]

Magisterprogrammet i ekonomi förbereder dig för en internationell karriär inom sektorn för finansiella tjänster, t.ex. inom kommersiell och investmentbank, försäkringsföretag och tillsynsmyndigheter samt i finansfunktioner inom både privat och offentlig sektor. Kandidater från detta program har funnit arbete i finansiella och icke-finansiella företag över hela världen.

Programmet utökar din kunskap om alla viktiga områden för ekonomiskt beslutsfattande. Du kommer att få en grundlig förståelse för, och träna i, effektiv identifiering, analys och lösning av komplexa ekonomiska problem. Programmet är forskningsstyrt och bygger på principen om akademisk rigor i praktisk tillämpning. Du kommer att lära dig avancerade teoretiska och empiriska begrepp inom både ekonomisk ekonomi och företagsfinansiering.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterprogrammet i informationssystem är ett världsklassprogram som ger dig verktyg och färdigheter för att designa, utveckla och implementera system som kan lösa vikti ... [+]

Mästarens Informationssystem ger dig enastående karriärmöjligheter. Efter examen kan du bedriva karriärer över hela världen i positioner som systemarkitekt, IS / IT-konsult, IS-designer, IS / IT-projektledare, UX-designer, affärs- och systemanalytiker, affärsprocessingenjör, systemanalytiker eller programvarutekniker .

Vi erbjuder dig ett världsklassprogram som ger dig verktyg och färdigheter för att designa, utveckla och implementera system som kan lösa viktiga organisatoriska och samhällsproblem. Du kommer att lära dig hur informations- och kommunikationsteknik kan användas för att uppnå strategiska mål. Tonvikten läggs på hur man utformar och utvecklar moderna informationssystem som är mobila och flexibla för organisationens mål och behov. Du kommer att få en djupare förståelse för informationssystemens bredare affärssammanhang och hur de ska utformas för att nå goda tekniska prestanda och interaktionskvaliteter, såsom användbarhet.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Programmets unika fokus på rums dynamik gör det möjligt för dig att få insikt i hur utvecklings- och innovationsområdena samspelar, utvecklar och formar ekonomin i olika ... [+]

I detta program får du teorin, koncept och metoder för att analysera och bättre förstå ekonomin, rötterna och drivkrafterna för tillväxt och innovation. Det unika fokuset på rums dynamik gör det möjligt för dig att få insikter om hur utvecklings- och innovationsområdena samspelar, utvecklar och formar ekonomin i olika regioner och perioder.

Innovation är grundläggande i processen för ekonomisk, social och miljömässigt hållbar utveckling. Större utmaningar som de vi står inför idag klimatförändringar, livsmedelssäkerhet och fattigdomsbekämpning, kräver nya tekniska lösningar, nya sociala konfigurationer, nya ekonomiska modeller och så småningom nya socioekonomiska och tekniska omvandlingar. Innovation handlar också om diffusion och inkrementella förändringar som ger samhälleliga ekonomiska, sociala och miljömässiga fördelar. I detta program lär du dynamiken i både makro och mikroekonomi av innovation.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta magisterprogram är Sveriges mest populära företags-MSc-program, med det största antalet sökande från hela världen. Det förbereder dig för en karriär inom marknadsfö ... [+]

Detta program förbereder dig för en karriär inom marknadsföring, strategi, varumärke och produktledning, försäljning och marknadsföring. Magisterprogrammet i International Marketing and Brand Management är Sveriges mest populära företags-MSc-program, med det största antalet sökande från hela världen.

När du ansöker om det här programmet väljer du antingen strategierna för varumärken och internationella marknader eller International Tracking, Brands and Innovation .

Efter avslutad program kommer du att examen med en MSc i företagsekonomi med en specialisering i International Marketing och Brand Management.

Specialiseringsspår

Strategier för varumärken och internationella marknader (spår 1)... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterprogrammet i International Strategic Management kombinerar toppmodern forskning med starka länkar till övning genom industriprojekt där vetenskapliga verktyg till ... [+]

Detta ettåriga MSc-program är för studenter med en kandidatexamen i företagsekonomi, intresserad av hur man analyserar, formulerar och genomför strategier och blir ledande organisationsledare.

Näringslivet står alltmer inför utmaningar som hotar nuvarande affärsmodeller, men utgör också stora möjligheter. Detta program ger dig kunskap och färdigheter om hur man känner igen dessa utmaningar och agerar på dem för att säkerställa långsiktig framgång. Du lär dig att fatta beslut som kan göra eller bryta ditt företag, men också hur man implementerar dem.

Vi erbjuder de senaste insikterna i ledarskapsstrategi genom en rad småskaliga undervisningsmetoder, vilket garanterar en spännande och utmanande lärandeupplevelse. Vi betonar både sofistikerade vetenskapliga insikter och kopplingar till affärspraxis. MSc i International Strategic Management kombinerar toppmodern forskning med starka länkar till övning genom industriprojekt där vetenskapliga verktyg tillämpas för att lösa verkliga företagsfrågor. Programmet ger också möjlighet att kombinera magisteruppsatsen med en företagsuppgift.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterprogrammet i Management kommer att förbereda dig för ledarskap i den snabba affärsverksamheten. Den drivs av en praktisk och tillämpad undervisningsfilosofi som f ... [+]

Detta intensiva, ettåriga heltidsprogram förbereder nyligen nyutbildade kandidater för ett brett utbud av karriär inom ledning. Du kommer att lära dig att tillämpa de färdigheter du förvärvar inom en rad områden, inklusive marknadsföring, strategisk förvaltning, företagsrådgivning och organisationsutveckling. Du kommer att förfina och bygga vidare på din kommunikation, teamarbete och presentationsförmåga genom individuellt och grupparbete, och utveckla dina professionella färdigheter i beslutsfattande, problemlösning, analys och kritisk reflektion.

Du kanske redan har karriärmål i åtanke eller kanske överväger du fortfarande vilken rutt, roll och miljö som bäst passar dig i näringslivet. Hur som helst kommer det här programmet att förbereda dig för ledarskap i den snabba affärsverksamheten. Den drivs av en praktisk och tillämpad undervisningsfilosofi som fokuserar på erfarenhetslärande och utveckling, och du kommer att lära av praktiska fallstudier hur man sätter det senaste akademiska tänkandet och affärsstrategier i praktiken.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program ger dig en bättre förståelse för de olika utmaningar som den praktiserande chefen och konsulten står inför. Den har en solid kombination av både djup affärs ... [+]

Att göra en förändring kräver bra ledarskap. Detta program ger dig en bättre förståelse för de olika utmaningar som den praktiserande chefen och konsulten står inför. Den har en solid kombination av både djup affärskunskap och kunskap om mänskliga resurser.

Programmet drar inspiration från de internationellt erkända forskningsområdena av lärarna på programmet. Dessa inkluderar områdena kunskapshantering, identitet i organisationer, organisationskultur och ledarskap och förändring. Programmet betonar i synnerhet den strategiska karaktären av de samtida utmaningarna i samband med att hantera organisationer och arbete. Du lär dig att tillämpa de teoretiska koncepten, modellerna och verktygen för att lösa verkliga problem som de kan visas i organisationer.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Kandidatprogrammet i arkitektur kombinerar bästa praxis med avancerad forskning, och utbildar eleverna för att bli högkvalificerade yrkesverksamma som är konkurrenskrafti ... [+]

Världen i dag växer mer globalt sammanlänkade och kopplade, vilket ger nya utmaningar för arkitekturen. Dessa utmaningar gäller allt från stadens försvagning och hållbarhet mot hot om extrema händelser och miljö. Lund University , beläget i den dynamiska Köpenhamn-Malmöregionen, är känd för sin kompetens och kunskap och erbjuder fantastiska resurser för att studera dessa frågor i ett bredare sammanhang. Programmet kombinerar bästa praxis med avancerad forskning och därigenom utbildar studenter att bli högkvalificerade proffs som är konkurrenskraftiga på internationell nivå.

Undervisningen innehåller både teoretiska och praktiska projekt som syftar till att hitta framtidsinriktade lösningar på verkliga frågor. Programmet har internationellt samarbete, såväl som lokalt aktiva proffs. Arbets- / lärandeprocessen består av en blandning av workshops, kurser, tutorials med inbjudna gäster (både internationella och lokala) och längre projekt som kommer att ställas ut till en allmän publik.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Kandidatprogrammet i hållbar stadsdesign på Arkitektskolan har ett välgrundat rykte för att utveckla en humanistisk modern design som främjar levnadsförmåga, samhällsbygg ... [+]

Att göra världens växande städer friska, attraktiva och hållbara är en exceptionell utmaning. Lund University , som ligger i den dynamiska Köpenhamn-Malmöregionen, är en global ledare för att balansera stadsekonomisk tillväxt och miljöutveckling och erbjuder fantastiska resurser för att studera de olika aspekterna av hållbarhet och design. Kandidatprogrammet i hållbar stadsdesign på Arkitektskolan har ett välgrundat rykte för att utveckla en humanistisk modern design som främjar levnadsförmåga, samhällsbyggnad och social hållbarhet. På grundval av bästa praxis och avancerad forskning kring urbana former, stadskvalitet och hållbarhet ger masterprogrammet högkvalificerade proffs som kan möta utmaningen om hållbar stadsdesign som produktiva och framgångsrika individer som är kreativa, insiktsfulla och intellektuella yrket och deras övning.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Skolan för industriell design ger dig en kreativ miljö med utmärkta verkstäder. Programmet består av individuella industriella designprojekt, workshops och ytterligare te ... [+]

Magisterprogrammet inom industriell design fokuserar på tre teman: Levande och Beteende, Form och Teknik, eller Man och Natur. Programmet består av individuella industriella designprojekt, workshops och ytterligare teoretiska kurser.

Du kommer att delta i och bidra till skapandet av kunskap inom designområdet. Genom att organisera utställningar, seminarier och workshops kommer du att kommunicera ditt arbete och delta i den offentliga debatten. Skolan för industriell design ger dig en kreativ miljö med utmärkta verkstäder. Som ett led i ett fullskaligt universitet kan vi erbjuda stora möjligheter till ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt genom samarbete med andra fakulteter. Studenter kommer att bli myndigheter i sitt valda ämne, oavsett om de är konceptuellt kreativa, strategiska eller tekniska. Framför allt uppmuntrar magisterprogrammet inom industriell design den djupgående debatten och överläggningen av disciplinen.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Lund University är bland världens ledande universitet när det gäller forskning och utbildning inom bioteknik. Det är hem för flera världsberömda forskare som har starka l ... [+]

Bioteknik är en nyckel som möjliggör teknik som erbjuder stark innovationspotential för en hållbar utveckling av samhället. Forskning och utveckling inom bioteknik fortsätter att förbättra processer och utveckla produkter som har en djupgående inverkan på olika sektorer, såsom hälso- och sjukvård och läkemedel, jordbruk, mat och foder, miljöreparation, samt produktion av kemikalier och biobränslen.

Lund University är bland världens ledande universitet för forskning och utbildning inom bioteknik. Det är hem för flera världsberömda forskare som har starka länkar till industrin - från stora multinationella företag till små företag baserat på forskning som utvecklats inom våra avdelningar.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta magisterprogram erbjuder en blandning av praktisk och teoretiskt lärande med starkt fokus på grupparbete och interaktion mellan studenter och lärare, samt med vikti ... [+]

Utvecklingen av ökande katastrofer och relaterade förluster är en verkligt global utmaning. Det förändrade globala riskbildet på grund av processer som klimatförändringar, urbanisering och det allt större komplexiteten i det moderna samhället utgör stora utmaningar för en hållbar utveckling och måste lösas med en tvärvetenskaplig metod. Ett växande antal regeringar och internationella organisationer erkänner behovet av att öka sina insatser inom katastrofhantering och anpassning av klimatförändringar för att framgångsrikt anpassa sig till förändrade miljöer och utveckla säkra och hållbara samhällen.

Kandidatprogrammet inom katastrofhantering och klimatförändring har stöd från viktiga nationella och internationella institutioner, t.ex. FN-organ, Röda Korset / Röda Halvmånen, icke-statliga organisationer och nationella myndigheter.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Embedded Electronics Engineering erbjuder ett brett perspektiv, där digital och analog design betraktas som en enhet där olika domäner interagerar. Fokus ligger på CMOS, ... [+]

Embedded Electronics Engineering erbjuder ett brett perspektiv, där digital och analog design betraktas som en enhet där olika domäner interagerar. Fokus ligger på CMOS, där miljarder enheter används för att bygga ett system på en enda kiselform.

Shanghai rankningen (ARWU) rankar Lund University bland de 20 största universiteten i världen inom elektroteknik och elektronikteknik för år 2017. Detta program är krävande och unikt i sitt erbjudande, perfekt förberedelse för din framtida karriär. Programmet spänner över områden från radiofrekvens (RF) kretsar till datakonvertering och digitala kretsar. En annan särskild egenskap är att kretsdesign är kopplad till området för trådlös kommunikation, där RF-frontändarna är utformade med digital basband, vilket ger möjlighet att bygga kompletta transceivers.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Universitetets avancerade forskning relaterad till energieffektiva byggnader samt dess nära band med byggindustrin skapar en utmärkt grund för ett starkt masterprogram me ... [+]

Byggnader ansvarar för en stor del av vår globala energianvändning. Energianvändning är faktiskt den viktigaste determinanten av en byggnads globala miljöpåverkan, med tanke på dess totala livslängd.

Lund University är internationellt känt för högkvalitativ forskning relaterad till energieffektiva byggnader. Vår kompetens är inriktad på ett helbyggnadsperspektiv, som står för invånarnas behov, liksom deras komfort och hälsa. Universitetets avancerade forskning och dess nära band till byggbranschen skapar en utmärkt grund för ett starkt masterprogram med ett stort unikt fokus på byggnader.

Våra studenter ska utbilda sig med avancerad kunskap, kompetens och kompetens inom området energieffektivt och miljöbyggande design i kalla klimat. Vårt mål är att utbilda högkvalificerade yrkesverksamma som avsevärt kommer att bidra till och påverka utformningen, byggandet eller renoveringen av energieffektiva byggnader, med hänsyn till arkitektur och miljö, invånarnas beteende och behov, hälsa och komfort samt den totala ekonomin.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Den här gemensamma Erasmus Mundus-mästaren syftar till att skapa en europeisk dimension i det kunskapsintensiva området för livsmedelsforskning och utveckling och är myck ... [+]

Erasmus Mundus gemensamma masterexamen i matinnovation och produktdesign (FIPDes) är ett tvåårigt akademiskt program inom matvetenskap och produktutveckling, som drivs av Université Paris Saclay och AgroParisTech (Frankrike), tillsammans med DIT (Irland), UNINA (Italien) och Lund University . FIPD-mästaren syftar till att ge en europeisk dimension i det kunskapsintensiva området för matforskning och utveckling och är mycket relevant för både EU-länder och tredjelandsstudenter som vill vara anställda inom livsmedels- och dryckesektorn. Programmet godkändes av EU-kommissionen 2010 och inleddes 2011.Programmoduler / kurser

Semester 1: Matvetenskap och teknik, Hållbarhet, R

Specialiseringar: Semester 3... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program omfattar design och produktion av livsmedel med hälsofördelar. Du kommer att lära dig om ämnen som matkemi, livsmedelsförädling, yta och kolloid kemi, mikro ... [+]

Programmet riktar sig till studenter som vill lära sig mer om mat och som vill arbeta med innovativa framtida livsmedel, till exempel som en del av lösningen på viktiga hälsoproblem som undernäring och fetma. Programmet omfattar design och produktion av livsmedel med hälsofördelar. Du kommer att lära dig om ämnen som matkemi, livsmedelsförädling, yta och kolloid kemi, mikrobiologi, näring och matanalys.

Programmet är nära anpassat till marknadens behov och det finns en stark inriktning på ingenjörsvetenskap. Under dina studier möter du inte bara världsledande forskare inom avdelningen utan också gästlärare från olika livsmedelsföretag som arbetar med exempelvis produktutveckling och marknadsföring. Våra länkar till lokal industri är starka och vårt fokus på innovation är högt. många av våra forskare har omvandlat forskningsresultat till framgångsrika företagande företag, till exempel Oatly, Optifreeze, Probi och Solve.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Erasmus Mundus gemensamma mastergrad i brandteknik (IMFSE) är organiserad av tre ledande institutioner inom brandsäkerhet: Ghent University, Lund University och Edinburgh ... [+]

Dessa tre ledande europeiska forskningsuniversiteter med kompletterande expertis inom brandteknik (FSE) förenar sig med huvudmålet att skapa ett utbildningsprogram som definierar den kunskap som krävs för en professionell brandtekniker som kan utveckla en prestationsbaserad design (PBD). De tre IMFSE-universiteten är ledande europeiska institutioner inom brandsäkerhet, som tillhandahåller både utbildningsprogram och forskning på hög nivå. Gent är inriktat på allmänt FSE, Lund är erkänt inom ramen för eldsvarsdynamik, CFD-modellering, mänskligt beteende under bränder och evakuering och mot metoder för riskbedömning, och Edinburgh är utvecklare av den första läroplanen inom strukturell brandteknik.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram ger dig de resurser, tankesätt och färdigheter som krävs för en framgångsrik karriär inom global logistik och supply chain management. Du får både sol ... [+]

Programmet syftar till att ge studenterna de resurser, tankesätt och färdigheter som krävs för att bygga en framgångsrik karriär inom global logistik och supply chain management. Våra kurser är utformade för att ge studenterna både solid teoretisk kunskap och praktisk praktik. De erbjuder också många gästgivare från industrin samt möjligheter för studenter att besöka och arbeta med företag på uppdrag. Programmet tar ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för design, planering och förvaltning av försörjningskedjor och logistikstrategier, nätverk, processer och system. Eleverna lär sig problemlösande tekniker som kan tillämpas på både kvantitativa och kvalitativa modeller som fallstudier, projektarbete, affärsspel och simuleringar.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram täcker de viktigaste aspekterna av vattenresursersteknik, inklusive integrerad vattenresurshantering, avloppsrening, stormvattenhantering, kusthydraul ... [+]

Att ha tillgång till rent vatten är hörnstenen för att förbättra vården, öka livsmedelsförsörjningen, minska barndödligheten och förbättra människors övergripande livskvalitet. Det har blivit avgörande att utveckla teknik som kan ta itu med utmaningarna för vattenförsörjning och möta den ökande efterfrågan. Genom att tillämpa integrerad vattenresurshantering kan ytvatten och grundvatten användas för att täcka denna efterfrågan på ett hållbart och miljövänligt sätt. Det här är de problem vi utforskar med våra studenter, liksom många andra utmaningar som avloppsrening, stormvattenhantering, kusthydraulik och modellering av hydrologiska processer. Programmet är brett och täcker de viktigaste aspekterna av vattenresursersteknik.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Wireless Communication-programmet fokuserar på de fysiska och lägre lagren för trådlös kommunikation. Syftet är att ge våra studenter fördjupad systemkunskap, vilket i si ... [+]

Magisterprogrammet i trådlös kommunikation förbereder studenterna för en spännande karriär inom en snabbt växande bransch. Shanghai rankningen (ARWU) rankar Lund University bland de 20 största universiteten i världen inom elektroteknik och elektronikteknik för år 2017. Universitetet har utmärkta resurser inom området trådlös kommunikation och kan erbjuda studenterna möjlighet att lära av världsledande forskare, i state-of-the-art laboratoriefaciliteter. Forskning och utbildning är nära knutna inom avdelningen. Alla våra lärare är utbildade till doktorand eller högre och är aktivt engagerade i forskning.

Wireless Communication-programmet fokuserar på de fysiska och lägre lagren för trådlös kommunikation. Syftet är att ge våra studenter fördjupad systemkunskap, vilket i sin tur kräver insikter i de olika komponenterna i ett trådlöst system. Kurser som ingår i programmet har alla en hög internationell standard.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Internationell magisterprogram inom miljöledning och politik (EMP) är utformad så att studenter kan driva förändringar genom att utveckla sin förmåga att utvärdera, utfor ... [+]

Om du är intresserad av frågor som "hur kan miljöproblem utvärderas", "hur arbetar företag och myndigheter för att förebygga och lösa miljöproblem" och "hur kan olika typer av aktörer påverka och kontrollera för att driva positiva förändringar" , då kommer detta masterprogram att vädja till dig. Internationell magisterprogram inom miljöledning och politik (EMP) är utformad så att studenter kan driva förändringar genom att utveckla sin förmåga att utvärdera, utforma och genomföra ledning och politiska svar på komplicerade miljöutmaningar. Huvuddragen i EMP-programmet omfattar dess tvärvetenskapliga, internationella och tillämpade natur.

Det dubbla fokuset på miljöpolicy och miljöledning är ett annat centralt inslag i programmet. Detta bygger på vår övertygelse att beslutsfattare inom både miljöpolitiken och miljöförvaltningen dra nytta av att den här ömsesidig förståelsen har stor betydelse. Allt fler finner vi att många alumner, oavsett arbetsgivare, arbetar i skärningspunkten för offentlig policy och företagsledning för att flytta miljömässiga agendan ytterligare.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta gemensamma masterprogram i miljövetenskap, policy och management (MESPOM) förbereder dig för att identifiera och genomföra lösningar på komplicerade utmaningar för ... [+]

MESPOM är ett gemensamt program inom miljövetenskap, politik och ledning som drivs av fyra ledande europeiska och två nordamerikanska universitet. Studenterna studerar i minst tre av sex konsortieuniversiteter och efter avslutad kurs ges en gemensam examen. MESPOM förbereder studenterna för att identifiera och genomföra lösningar på komplicerade hållbarhetsutmaningar för utmaningar, särskilt i ett internationellt sammanhang, genom att samla det bästa från de utmärkta partnerinstituten och erbjuda insikt på plats i flera kulturer med olika miljöregimer. Den mångfacetterade utbildningsresor skapar också en unik plattform för det livliga alumni-nätverket som kännetecknar detta program.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

LUMES-programmet ger studenterna de färdigheter som behövs för att hantera problem kring 21stcentrets komplexa hållbarhetsutmaningar. TheLUMES-programmet fokuserar på hål ... [+]

LUMES-programmet ger studenterna de färdigheter som krävs för att hantera problem som rör de komplicerade hållbarhetsutmaningarna under 2000-talet. LUMES-programmet fokuserar på hållbarhetsutmaningar från lokal till global nivå och kombinerar sociala och naturvetenskapliga perspektiv.

Med utgångspunkt i de kunskaper och erfarenheter som studenterna redan har, läggs tonvikten på att förstå nuvarande samhällsutvecklingsmönster och de miljöproblem som de skapar samt metoder för att formulera strategier för framtida hållbara Pathways . Grunden för programmet tar ett tvärvetenskapligt och holistiskt förhållningssätt till hållbarhet för att förstå samspelet mellan sociala, ekonomiska och miljömässiga system samt fokus på paradigmer, begrepp och underliggande antaganden där debatterna om interaktionerna grundas .... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta tvärvetenskapliga program syftar till att ge våra studenter avancerad kunskap om aktuella frågor i Asien. Studenterna får kompetens i samtida asiatiska samhällen oc ... [+]

Magisterprogrammet i asiatiska studier vid Lund University är ett populärt program och våra studenter uppskattar den verkliga internationella miljön med medstudenter från ett stort antal nationer och lärare som är etablerade experter på Asien inom olika samhällsvetenskapliga ämnen.

Syftet med detta tvärvetenskapliga program är att ge våra studenter avancerad kunskap om aktuella frågor i Asien. Studenterna får kompetens i samtida asiatiska samhällen och kan specialisera på grundval av det regionala, tematiska och disciplinära fokuset de väljer. De flesta av våra studenter utför fältarbete i ett asiatiskt land efter eget val. Eleverna har möjlighet att ta vår tillämpade fältarbete på ett av våra partneruniversiteter i Asien.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Syftet med detta program är att ge dig bakgrundskunskaper och praktiska kunskaper för att förstå, bedöma och arbeta på utvecklingsrelaterade områden, vare sig i direkt fa ... [+]

Magisterexamen i utvecklingsstudier är ett tvärvetenskapligt samhällsvetenskapliga mastersprogram med inriktning på problem med fattigdom och utveckling. Programmets mål är att ge dig bakgrundskunskaper och praktiska kunskaper för att förstå, bedöma och arbeta inom utvecklingsrelaterade områden, vare sig i direkt fattigdomsminskning eller i andra aspekter av social, ekonomisk och institutionell utveckling. Du kommer att förvärva ett kritiskt samhällsvetenskapligt tillvägagångssätt och genomföra din egen forskning inom ramen för magisteruppsatsen. Du kommer att utbildas i olika samhällsvetenskapliga metoder, både kvalitativa och kvantitativa. Du kommer också att få allmänna färdigheter som problemlösning, teamarbete, kulturförståelse, självständiga rapporter samt konceptuella, analytiska och utvärderande färdigheter.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta magisterprogram i europeiska frågor erbjuder en unik kombination av kurser som omfattar ämnen som europeisk styrning, EU-lagstiftning, EU-förhandlingar, Europa och ... [+]

Som det första europeiska affärerprogrammet i Sverige (etablerat 1994) erbjuder vi en unik kombination av kurser som täcker ämnen som europeisk styrning, EU-lagstiftning, EU-förhandlingar, Europa och internationell politisk ekonomi och EU: s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik. Förutom att du får en teoretisk förståelse av ämnet, gör vi det också möjligt för dig att överbrygga teori för att träna genom att ta tillfället i akt på en 10-veckors praktikplats i en organisation av ditt val. Studenter som för närvarande är inskrivna i programmet har praktikplatser vid Europeiska kommissionen och i olika organisationer som är inblandade i samråd och lobbyverksamhet i Bryssel.... [-]

Sverige Lund
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterexamen i globala studier är ett tvärvetenskapligt samhällsvetenskapliga mastersprogram som syftar till att ge dig kunskap om globalisering, konflikt och social fö ... [+]

Magisterexamen i globala studier är ett tvärvetenskapligt samhällsvetenskapliga mastersprogram som syftar till att ge dig kunskap om globalisering, konflikt och social förändring. Detta innebär en förståelse av teorier kopplade till globaliserings- och transformationsprocesser som analyseras genom olika disciplinära ramverk. Programmet presenterar stora kulturella, ekonomiska, politiska och socio-psykologiska teorier och koncept för att göra det möjligt för dig att göra informerade, jämförande analyser av hur globaliseringen är kopplad till konflikt och social förändring.

Du kommer att utbildas i olika samhällsvetenskapliga metoder, både kvalitativa och kvantitativa. Du kommer också att få allmänna färdigheter som problemlösning, teamarbete, kulturförståelse, självständiga rapporter samt konceptuella, analytiska och utvärderande färdigheter. Som student i programmet kommer du att kunna utveckla kritiska tänkande färdigheter i förhållande till globala studier och fördjupa din teoretiska kunskap i din disciplinära bakgrund. Du får chansen att aktivt delta i att forma din utbildning genom att skräddarsy dina studier till dina intressen och karriärmål, särskilt under andra halvan av programmet.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Med utgångspunkt i fält som antropologi, geografi, sociologi och ekonomisk historia erbjuder programmet tvärvetenskapliga perspektiv och analytiska verktyg för att kommun ... [+]

Med utgångspunkt i fält som antropologi, geografi, sociologi och ekonomisk historia erbjuder programmet tvärvetenskapliga perspektiv och analytiska verktyg för att kommunicera om hållbarhetsproblem. Det utgör ett viktigt komplement till de tekniska och naturvetenskapliga metoderna för hållbarhet genom att fokusera på de kulturella dimensionerna för konsumtion och resursanvändning, kulturella uppfattningar om miljö och ekonomi samt samhällsvetenskapliga perspektiv på global distribution av miljöproblem. Ett centralt mål är att hjälpa eleverna att utveckla färdigheter i att kommunicera över gränserna som skiljer diskurserna i olika discipliner, kulturella traditioner eller intressen för affärer, politik och sociala rörelser. Programmet uppmuntrar kritisk granskning av debatten om hållbarhet, men också ett seriöst engagemang för att förbättra mänskliga miljöförhållanden världen över. Den täcker de viktigaste sociala och miljömässiga utmaningarna i vår tid, inklusive klimatförändringar och klimaträttigheter, ojämlik utbyte och användning av ekologiska resurser och övergången till miljöfarliga risker och problem för de fattigaste delarna av världssamhället.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

De huvudsakliga studieområdena som ingår i programmet är urban, social och landskapsgeografi, ekonomisk geografi och politisk ekologi. Omfanget av ämnet är sådant att det ... [+]

Human Geography täcker ett brett spektrum av ämnen - från miljö- och landskapsförändringar till planets urbanisering och ekonomiska kriser. Omfanget av ämnet är sådant att det ger dig en utmärkt vetenskaplig bas som enkelt kan kombineras med andra akademiska ämnen.

Magisterprogrammet i human geografi syftar till att ge eleverna:

kunskap om teorins utveckling i human geografi och deras relationer till teorier i andra samhällsvetenskapliga och miljövetenskapliga ämnenförståelse för de rumsliga dimensionerna av sociala, ekonomiska, kulturella och miljömässiga processer och deras betydelse för välfärd och levnadsvillkor i olika geografiska sammanhangfärdigheter i metoder och användningen av avancerade verktyg för att analysera de komplexa relationerna mellan utvecklingsprocesser på lokal, regional, nationell och global skalakompetens att genomföra vetenskapliga undersökningar, analyser och avancerad planering relaterad till politiska, ekonomiska, sociala och miljömässiga frågor i en alltmer komplex värld... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta tvååriga tvärvetenskapliga magisterprogram fokuserar på internationell utveckling och ledning. Som ett erkännande av de komplexa utvecklingsproblemen som finns, väl ... [+]

LUMID är ett tvärårigt tvärvetenskapligt program med inriktning på internationell utveckling och förvaltning. Som ett erkännande av de komplexa utvecklingsproblemen som finns, välkomnar programmet föreläsare och studenter från olika discipliner (inklusive teknik, naturvetenskap, medicin och humaniora förutom samhällsvetenskap).

Programmet ger studenterna en unik kombination av teoretisk kunskap, tillämpade forskningsmetoder och ledningsverktyg och färdigheter inom ett antal aktuella utvecklingsområden och utmaningar. Dessa olika aspekter av internationell utvecklingsforskning och praxis integreras genom programkurser, praktikplatser, fältarbeteforskning och kompletterande initiativ, som utvecklingspraxiseminariet och alumni-nätverket, vilket ger LUMID en kanten över andra magisterprogram inom samma område.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Inriktningen för detta internationella magisterprogram är att erbjuda ett kritiskt tillvägagångssätt för nutida sociala och kulturella frågor i medier och kommunikation. ... [+]

Inriktningen för detta internationella magisterprogram är att erbjuda ett kritiskt tillvägagångssätt för nutida sociala och kulturella frågor i medier och kommunikation. Vårt mål är att bredda förståelsen för globala mediestrukturer och processer i det moderna livet. Vi tillhandahåller aktuellt engagemang för nyckelfrågor, teorier och problem i media, demokrati och kulturellt medborgarskap, mediekraft, medieindustri och produktion, kön, hälsa och samhälle, representation och populärkultur, mediegrupper, kulturell mångfald och kritiskt djur studier. Kurser hanterar samtida debatter om kunskap, makt och sociala relationer i nationella och transnationella mediemiljöer.

... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Det tvååriga internationella tvärvetenskapliga magisterprogrammet i Mellanösternstudier vid Centrum för Mellanösternstudier (CMES) i Lund erbjuder högkvalificerade studen ... [+]

Det tvååriga internationella tvärvetenskapliga magisterprogrammet i Mellanösternstudier vid Centrum för Mellanösternstudier (CMES) i Lund erbjuder högkvalificerade studenter en möjlighet att lära sig om Mellanöstern och Nordafrika (MENA). Dessutom erbjuder vårt utbildningsprogram möjligheter till personlig utveckling, vilket ger våra studenter den nödvändiga träningen och supporten för att lyckas i sin karriär efter sin examen från Lund University .

År 2009 valdes CMES av den svenska regeringen för att initiera forskningsprogrammet "Mellanöstern i nutida värld" som en del av Vetenskapsrådets strategiska forskningsområden. Sedan dess har CMES snabbt expanderat till ett internationellt centrum för forskning, utbildning och offentlig upphandling med fokus på Mellanöstern och Nordafrika.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram ger specialisering och bredd inom psykologiområdet. Målet med programmet är att ge dig en magisterexamen som är starkt baserad på aktuell forskning oc ... [+]

Magisterprogrammet i psykologi omfattar totalt 120 högskolepoäng, inklusive en magisterexamen på 30 högskolepoäng. Programmet ger specialisering och bredd inom psykologiområdet. Målet med programmet är att ge dig en magisterexamen som är starkt baserad på aktuell forskning och att erbjuda breda karriärmöjligheter.

Inom programmet har du möjlighet att välja kurser av eget intresse. Observera att programmet inte leder till en licens som klinisk psykolog.

Den första terminen fokuserar på teoretiska och praktiska verktyg för psykologi. Eleverna får en grundning i psykologins och kognitionsvetenskapens filosofi, som omfattar både nuvarande områden som förkroppsligad och utökad kognition samt de uthålliga frågorna om fri vilja, medvetenhet och folkspsykologins roll. Eleverna deltar i dagslaboratorier med framstående forskare på olika delfält och får praktisk erfarenhet av de olika forskningsmetoder som används i avdelningen. Studenterna kommer också att lära sig avancerade metoder och statistik, inklusive Bayesian statistik.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Kandidatprogrammet i Service Management kombinerar djupgående kunskap om tjänstesektorerna med förståelse för de särskilda organisatoriska och ledande behoven hos service ... [+]

Magisterprogrammet i Service Management är ett unikt tillfälle för dem som söker ett managementprogram på avancerad nivå med en stark länk till forskning. Programmet kombinerar djupgående kunskap om tjänstesektorerna med förståelse för de specifika organisatoriska och ledande behoven hos serviceverksamheten. Vid ansökan till masterprogrammet i Service Management väljer du en av fem olika specialiseringar: Kultur och kreativitetshantering , Retail , Supply Chain Management , Sustainable Service Management eller Tourism . Vi har en blandning av studenter från hela världen.

Funktioner av programmet:

Den snabba utvecklingen inom detaljhandeln, inklusive globala utmaningar och nya sätt att genomföra försäljning, kräver mer kvalificerad personal. Du studerar och analyserar fenomen och situationer som organisationsteori, kundrelationer, hållbarhet och platsutveckling. Du kommer att få en djupare kunskap om detaljhandel marknadsföring, butik planering, CSR, hållbarhet, supply chain management och hantering av kundrelationer.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Kandidatprogrammet i Service Management kombinerar djupgående kunskap om tjänstesektorerna med förståelse för de särskilda organisatoriska och ledande behoven hos service ... [+]

Magisterprogrammet i Service Management är ett unikt program för dem som vill studera branschrelaterad servicehantering och ledarskap på avancerad nivå. Programmet kombinerar djup ämneskunskap inom tjänstesektorerna, en spännande forskningsmiljö och aktuella professionella applikationer.

Vid ansökan till masterprogrammet i Service Management väljer du en av tre olika specialiseringar: Supply Chain Management, Retail eller Tourism. Vi har en blandning av studenter från hela världen.

Funktioner av programmet

Den snabba utvecklingen inom Supply Chain Management, inklusive globala utmaningar och nya sätt att organisera utbudskedjor och bedriva verksamhet, kräver mer kvalificerad personal. Du kommer att studera och analysera fenomen och situationer som servicehantering i Supply Chain Management-kontext, transport och logistikhantering, förändringshantering, vetenskapsteori samt kvalitativa och kvantitativa metoder. Detta kommer att hjälpa dig att utveckla viktiga analytiska och ledande färdigheter samtidigt som du ger dig värdefull erfarenhet av att utveckla innovativa, strategiska och hållbara globala försörjningskedjor. Du kommer att få kunskap och erfarenhet från olika försörjningskedjeshanteringsfält och utveckla verktyg som gör att du kan skapa innovativ och hållbar försörjningskedjeshantering i företag, offentlig sektor och andra organisationer.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Kandidatprogrammet i Service Management kombinerar djupgående kunskap om tjänstesektorerna med förståelse för de särskilda organisatoriska och ledande behoven hos service ... [+]

Magisterprogrammet i Service Management är ett unikt tillfälle för dem som söker ett managementprogram på avancerad nivå med en stark länk till forskning. Programmet kombinerar djupgående kunskap om tjänstesektorerna med förståelse för de specifika organisatoriska och ledande behoven hos serviceverksamheten. Vid ansökan till masterprogrammet i Service Management väljer du en av fem olika specialiseringar: Kultur och kreativitetshantering , Retail , Supply Chain Management , Sustainable Service Management eller Tourism . Vi har en blandning av studenter från hela världen.

Funktioner av programmet

Turismindustrin är en av de snabbast växande industrierna. Engagerade individer som kan utveckla och leda serviceverksamheten är i hög efterfrågan. Specialiseringen i turism riktar sig till de med karriärambitioner inom turistnäringen med hela världen som sitt arbetsområde. Turism studeras ur ett tvärvetenskapligt perspektiv som kombinerar delar av ledning, marknadsföring, samhällsvetenskap och humaniora. Du kommer att få en djupare kunskap om strategisk förvaltning, värdeskapande och projektledning.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Huvudsyftet med detta tvärvetenskapliga samhällsvetenskapliga program är att förbättra din förmåga att kritiskt granska, utvärdera och diskutera fältets viktigaste teoret ... [+]

Kandidatexamen i samhällsstudier i kön är ett tvärvetenskapligt samhällsvetenskapliga mastersprogram som syftar till att förse dig med kärnelementen genom vilka nuvarande könsteorier och forskning, i dialog med etablerade akademiska discipliner, har bidragit till förståelsen av bredare sociala processer. Programmets huvudmål är att förbättra din förmåga att kritiskt granska, utvärdera och diskutera fältets viktigaste teoretiska perspektiv och forskningsresultat. Med dessa färdigheter inom samhällsvetenskap och genusanalys kommer du att kunna formulera och analysera sammankopplingar mellan teori och praktik om kön, klass, etnicitet och sexualitet.

Du kommer att utveckla kunskaper i kritiskt tänkande i relation till sociala studier av kön och utveckla teoretisk kunskap i din stora disciplin. Du kommer att utbildas i olika samhällsvetenskapliga metoder, både kvalitativa och kvantitativa. Du kommer också att få allmänna färdigheter som problemlösning, teamarbete, kulturförståelse, självständiga rapporter samt konceptuella, analytiska och utvärderande färdigheter. Du får chansen att aktivt delta i att forma din utbildning genom att skräddarsy dina studier till dina intressen och karriärmål, särskilt under andra halvan av programmet.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Civilingenjörsprogrammet i juridisk sociologi är ett tvärvetenskapligt program som syftar till att introducera studenter till studier av juridik, juridiska institutioner ... [+]

Civilingenjörsprogrammet i juridisk sociologi är ett tvärvetenskapligt program som syftar till att introducera studenter till studier av juridik, juridiska institutioner och juridiskt beteende i en social sammanhang. Det ger en avancerad översikt över juridikens sociologi med möjlighet till specialisering inom socio-juridiska områden, såsom straffrätt, kriminologi, juridiska kulturer, mänskliga rättigheter, jurister, styrelseformer, lag och kön, lag och globalisering och reglering.

Programmets mål är att öka elevernas kunskaper om hur lagen och rättsliga institutionerna arbetar på nationell och transnationell nivå och hur de påverkar vardagen för vanliga medborgare. Programmet ska ge eleverna de färdigheter de behöver för att kritiskt granska, analysera och utvärdera samspelet mellan socio-juridisk teori och praktik, utforska den juridiska utvecklingen och studera genomförandeproblem på nationell, internationell och global nivå.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Genom sin unika design ger detta program studenterna en förståelse för strategisk kommunikation och de närbesläktade områdena organisationskommunikation, PR, brandkommuni ... [+]

Strategisk kommunikation är den tvärvetenskapliga studien av formella och informella kommunikationsinitiativ som tagits av organisationer för att uppnå mål och säkerställa en hållbar överlevnad. När det gäller professionella roller har den senaste utvecklingen skiftat fokus från operativa färdigheter till mer avancerad strategisk kunskap. Professionella personer behöver en djup förståelse för strategisk kommunikation och dess roll i samhället. Programmet syftar till att uppfylla de nya och ökade kraven. Genom sin unika design ger den studenterna en förståelse för strategisk kommunikation och de närbesläktade områdena organisationskommunikation, PR, brandkommunikation och kriskommunikation.... [-]

Sverige Lund
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Med en unik kombination av perspektiv från statsvetenskap, socialt arbete, sociologi och ekonomi, ger detta program dig ett brett spektrum av kunskaper och färdigheter av ... [+]

Med en unik kombination av perspektiv från statsvetenskap, socialt arbete, sociologi och ekonomi erbjuder detta program dig ett brett spektrum av kunskaper och färdigheter som är avsedda för förvaltning och administration av välfärdstjänster. Kurserna bygger på ett jämförande tillvägagångssätt som lyfter fram skillnader och likheter mellan länder, administrativa nivåer och politikområden, inklusive ett EU-perspektiv. Förutom att vara aktiva forskare inom sitt eget kompetensområde, har våra lärare genomgått utbildningsutbildning och utnyttjat moderna undervisnings- och utvärderingstekniker. Vi tar även utövare till våra kurser och besöker olika typer av organ som är involverade i produktionen av välfärdstjänster.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta tvååriga magisterprogram ger dig möjlighet att lära dig om universum och tillämpa din kunskap om fysik i ett pulserande och snabbt utvecklande vetenskapsområde. ... [+]

Detta strukturerade tvååriga program ger dig möjlighet att lära dig om universum och tillämpa din kunskap om fysik i ett pulserande och snabbt utvecklande vetenskapsområde.

Den första terminen spenderas på kurser inom kärnsträngen, inklusive stellarstruktur och evolution och galaktisk dynamik. Under andra terminen börjar du arbeta med ett 60 hp examensarbete under överinseende av internationellt erkända professorer, och projektet fortsätter över tre terminer. Du kommer också att ta ytterligare fyra kurser som breddar din kunskap om de mest spännande områdena av moderna astrofysik som exoplaneter och det tidiga universum.

Programmoduler / kurser

Obligatoriska kurser: Stellarstruktur och Evolution, Dynamisk Astronomi, Statistiska Verktyg i Astrofysik, Planetary Systems, Extragalactic Astronomy.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta magisterprogram är tvärvetenskapligt och erbjuder en mångsidig utbildning i atmosfärsvetenskaper, undervisad av ledande forskare inom området. Du kommer att få kuns ... [+]

Programmet är tvärvetenskapligt och erbjuder en mångsidig utbildning i atmosfärsvetenskap, undervisad av ledande forskare inom området. Det ger dig en fördjupad förståelse för generell atmosfärisk vetenskap, biogeokemiska cykler och processer i interaktioner mellan land-ekosystem och atmosfär. Du kommer att få kunskap om ett brett spektrum av ämnen inom områden som miljöfysik, atmosfärskemi, meteorologi, fysisk geografi och ekologi. Du lär dig också att använda avancerade beräknings- och laboratoriebaserade metoder och få erfarenhet av fältmätningar och -operationer.

Det finns 14 partneruniversiteter från olika nordiska länder i det konsortium som ansvarar för programmet och syftet är att du väljer kurser från flera av dem för att skräddarsy din profil inom programmet. Studenter har möjlighet att ansöka om ett särskilt stipendium för att täcka resor och levnadskostnader vid deltagande i kurser på partneruniversiteter i andra nordiska länder.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Biologi, medicin, datavetenskap och statistik sammanfaller i detta breda magisterprogram och de biologiska data som härrör från genomiska studier, strukturbiologi och and ... [+]

Bioinformatik är ett brett ämne där biologi, medicin, datavetenskap och statistik sammanfaller. Många gånger är grunden för bioinformatik den enorma mängd biologiska data som härrör från genomiska studier, strukturbiologi och andra områden av biologi och medicin. Beräkningsbiologi inbegriper också matematisk modellering av biologiska system.

Särskilda funktioner i programmet:

En kombination av avancerad forskning med utbildning av nuvarande tekniker, samt utveckling av nya mjukvaruverktyg.Nära anslutningar till forskning i en internationell miljö.Proteomics, genomics, transcriptomics och andra data kommer att analyseras och kombineras för att få en global förståelse för ett biologiskt problem.Programmoduler / kurser... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

I magisterprogrammet i djurekologi lär du dig att analysera och förstå evolutionära processer på nivån, individerna och befolkningarna. Vi erbjuder en utmärkt forskningsm ... [+]

På magisterprogrammet i djurekologi lär du dig att analysera och förstå evolutionära processer på nivån, individerna och befolkningarna. Du kommer att uppnå färdigheter i att analysera och förstå hur evolutionära och ekologiska processer bildar utseende, fysiologi och beteende hos djur. Du lär dig också att analysera kostnader och fördelar med olika egenskaper och hur dessa optimeras för att bilda reproduktiva och överlevnadsstrategier. Vi erbjuder en utmärkt forskningsmiljö, särskilt inom ämnen som djurmigration, molekylär ekologi, livshistorieavvägningar, sjukdomsresistens hos naturliga populationer och värd-parasit-interaktioner. Du kommer att använda moderna fält- och laboratoriemetoder i studier av ekologiska och evolutionära frågor som tillämpas på djur i grundforskning samt tillämpad bevaranderelaterad forskning. Särskild vikt läggs på fåglar som modellsystem.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta magisterprogram specialiserar sig på ekologin hos akvatiska ekosystem, inklusive både sötvatten och marina system, det vill säga inom områdena limnologi och marin e ... [+]

Detta magisterprogram specialiserar sig på ekologin hos akvatiska ekosystem, inklusive både sötvatten och marina system, det vill säga inom områdena limnologi och marin ekologi. Den ger förståelse för de senaste teorierna och modellerna för vattenlevande ekosystems struktur och funktion och vidare deras relation till vattendomen, effekterna av antropogena störningar, förvaltningsstrategier och restaureringstekniker. Praktisk träning i laboratorie- och fältmetodiken framhävs också.

Särskilda funktioner i programmet:

Nära samarbete med forskargrupper om de senaste vetenskapliga metoderna för aktuella problem i både grundläggande och tillämpad vetenskap.Riktlinjer för hållbar fiskeriförvaltning.Praktisk laboratorieutbildning och riskbedömning i ekotoxikologiska problem i vattenmiljöer.Utformning av restaureringsprojekt på en vattenskala.Programmoduler / kurser... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

I magisterprogrammet i konserveringsbiologi lär du dig att använda modern ekologi och genetik inom förvaltning och restaurering, samt i studien av förlusten av biologisk ... [+]

På magisterprogrammet i bevarandebiologi kommer du att lära dig hur du använder modern ekologi och genetik inom förvaltning och restaurering, samt i studien av förlusten av biologisk mångfald.

Särskilda funktioner i programmetGlobala och regionala aspekter av biologisk mångfald och restaurering ekologi.Befolkningsekologi som ett verktyg i praktisk bevarandebiologi.Analytiska metoder i bevarandebiologi.Nära anslutningar till forskning i en internationell miljö.Programmoduler / kurser

Obligatoriska kurser: Befolkning och gemenskapsekologi, Bevarande biologi, Biologisk övervakning / Vattenhantering och ett magisterexamen i bevarandebiologi.

Valfria ämnen: Evolutionär djurekologi, Modellering av biologiska system, bearbetning och analys av biologisk data och växtutveckling och anpassning.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Allmän masterprogram i biologi ger dig möjlighet att utforma en personlig studieplan. Du väljer mellan cirka 50 kurser på avancerad nivå i biologi. Vi har utmärkta facili ... [+]

Allmän masterprogram i biologi ger dig möjlighet att utforma en personlig studieplan. Du väljer mellan cirka 50 kurser på avancerad nivå i biologi. Vi har utmärkta faciliteter för laboratoriearbete och genomförande av fältförsök. De flesta kurser är heltidsstudier och du tar vanligtvis bara en kurs i taget. Kurserna är vanligtvis lärokrävande, med föreläsningar, seminarier, utflykter samt teoretiska och praktiska övningar. Du förväntas spendera cirka 40 timmar per vecka på studier, inklusive självstudier. Normalt tar du två kurser på 15 hp per termin, dvs totalt 60 hp per år.

Särskilda funktioner i programmetEtt brett spektrum av kurser som täcker ämnen från cell- och molekylärbiologi till organismbiologi och ekologi.Nära anslutningar till forskning i en internationell miljö.Omfattande erfarenhet av att erbjuda kurser i engelska och välutvecklade utbytesprogram för studenter.Integration av teoretiska analyser med stark träning av laboratoriekunskaper och fältarbete.Frihet att designa ditt eget studieprogram och specialisering.Programmoduler / kurser... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Om du är intresserad av växtbiologi, evolution och biologisk mångfald, är detta masterprogrammet för dig. Du kommer att få kunskap och förståelse för hur växter fungerar ... [+]

Växter använder invecklade system för tillväxt, utveckling, transport och metabolism för att klara negativa miljöförhållanden, men har också en stor förmåga att anpassa sig genetiskt till både biotiska och abiotiska faktorer. En förståelse för de mekanismer som ligger till grund för dessa egenskaper är av grundläggande betydelse för alla biologiska discipliner. Detta är ämnet för dig om du är intresserad av växtbiologi, evolution och biologisk mångfald.

Du kommer att få kunskap och förståelse för hur växter fungerar på olika nivåer i en organisation, från molekylär till ekologisk fysiologisk nivå. Du kommer att få kännedom om den metod som används i växtbiologiskt arbete och i forskning om fysiologiska, molekylära och cellbiologiska problem. Du kommer att lära dig om de mekanismer som är inblandade i utvecklingen av nya växtarter och de faktorer som styr växtdiversiteten och fördelningen av växtarter. Du kommer att förstå hur mötsystem och befolkningsstruktur påverkar genflödet och genetisk mångfald i växter. Du kommer att studera hur växter samverkar med andra organismer och deras förmåga att anpassa sig till miljöförändringar. Du kommer att få ett vetenskapligt baserat perspektiv på växtens bevarandebiologi och få praktisk erfarenhet av ekologisk metodik. Fältresor och laborationer är integrerade delar av många kurser i detta studieprogram.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram täcker nästan alla aspekter av geologi, från mineraler och bergarter till isgeologi, sediment, klimatförändringar och livets utveckling. Det finns två ... [+]

Programmet täcker nästan alla aspekter av geologi, från mineraler och bergarter till isgeologi, sediment, klimatförändringar och livets utveckling. Det syftar till att ge studenterna ett brett spektrum av geologiska kunskaper, exponering för områden inom forskningen och en grundlig förståelse för geologins praktiska tillämpningar.

Det finns två specialiseringar: Bedrock Geology och Quaternary Geology . Tre eller fyra kurser i antingen specialisering, kombinerad med en valkurs, studeras normalt under det första året. Ett mastersprojekt (45 högskolepoäng) är obligatoriskt under det andra året.

En av många sevärdheter i geologiska institutionen är det stora utbudet av internt forskningsutrustning som kompletterar undervisningen. Alla elever bedriver föreläsningar och praktik i välutrustade föreläsningssalar och undervisningslaboratorier inom avdelningen. Fältarbete är en viktig del av det praktiska arbetet och det finns utflykter på mellan en dag och en vecka. Dessa hålls på en mängd olika platser och är ett viktigt inslag i programmet. Under det sista året genomför studenterna i allmänhet projekt i många av forskningslaboratorierna. Dator- och arbetsstationens faciliteter stödjer många aspekter av vår undervisning och forskning. Studenterna har tillgång till alla bibliotekets resurser vid avdelningen, som innehåller elektroniska tidskrifter.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program utforskar de molekylära strukturerna och funktionella mekanismerna hos ett stort antal proteiner. Att förstå proteiner är centralt för att förstå och lösa b ... [+]

Att förstå proteiner är centralt för att förstå och lösa både medicinska och biokemiska problem på molekylär nivå. Detta program undersöker de molekylära strukturerna och funktionella mekanismerna hos ett stort antal proteiner. Kandidater från programmet kommer att behärska metoder för kloning, uttryck och rening av proteiner och ett antal specialiserade tekniker för att analysera proteiner. De kommer också att kunna använda och förstå primära vetenskapliga publikationer och ha möjlighet att självständigt planera, genomföra och kritiskt utvärdera experiment.

Under det första året följer eleverna avancerade kurser inom biokemi, proteinkemi och molekylär biofysik. Under det andra året väljer de kandidatexamen eller projekt inom ovanstående områden, som kan genomföras vid universitetet eller i ett företag med en relevant forskningsprofil.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram syftar till att ge dig kunskaper i rumslig analys för miljöapplikationer. Den omfattar studier i geografiska informationssystem (GIS), fjärranalys och ... [+]

Geomatics innebär förvärv, hantering och analys av fenomen med en rumslig referens. Spatialanalysen hittar tillämpningar på många områden, såsom hälsa, miljö, stadsplanering, geologi, arkeologi och agronomi. Detta program syftar till att ge dig kunskaper i rumslig analys för miljöapplikationer. Den omfattar studier i geografiska informationssystem (GIS), fjärranalys och fysisk geografi. Modeller och teorier för förståelse av jordens klimat och ekosystem är integrerade med kunskap för insamling av miljöinformation med fjärranalys, lagring av information i databaser och teorier bakom GIS.

Programmoduler / kurser

Kurser och antal krediter: Programmets kurser är Geografiska Informationssystem 1 (15), Geografiska Informationssystem 2 (15), Spatial Analys (7.5), Internet GIS (7.5), Satellit Remote Sensing (15), Algoritmer och GIS (7.5), Geografiska databaser (7.5). För studenter som redan har en stark bakgrund inom detta område.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterprogrammet i matematisk statistik ger ett brett spektrum av verktyg och metoder för hantering av slumpmässiga fenomen som förekommer i såväl vetenskapliga som ind ... [+]

Magisterprogrammet i matematisk statistik ger ett brett spektrum av verktyg och metoder för hantering av slumpmässiga fenomen som förekommer i såväl vetenskapliga som industriella sammanhang. Inom programmet kan du specialisera dig på många olika områden för olika ändamål. Du studerar minst 45 högskolepoäng i matematisk statistik på magisternivå och skriver en magisterexamen på 30 hp. Du kan välja att ta de resterande (högst 45) poängen i t.ex. matematik eller numerisk analys. Du kan också välja kurser inom andra ämnen, t.ex. datavetenskap eller, om du syftar till en karriär inom ett specifikt tillämpat fält, kurser inom detta område. Exempel är kurser inom ekonomi, molekylärbiologi och bioinformatik. Om du har för avsikt att gå vidare till en doktorsexamen ska du ta kurser med hög teoriinnehåll, men om du syftar till en karriär utanför akademin bör du ta kurser som täcker ett brett spektrum av statistiska modeller och metoder.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

En mycket flexibel struktur som möjliggör individuell anpassning, en diversifierad läroplan, en hög teoretisk nivå och en aktiv forskningsinriktad miljö är några av de st ... [+]

Syftet med masterprogrammet i matematik är att ge studenterna avancerad teoretisk kunskap om matematik tillsammans med praktiska kunskaper för att tillämpa denna kunskap både på matematiska problem och i tillämpningar av matematik. En mycket flexibel struktur som möjliggör individuell anpassning, en diversifierad läroplan, en hög teoretisk nivå och en aktiv forskningsinriktad miljö är några av programmets starkaste funktioner.

Magisterprogrammet i matematik har två specialiseringar: matematik och numerisk analys .

Ett separat masterprogram i matematisk statistik finns på Center of MathematicalSciences. En mängd olika kurser inom alla matematiska discipliner - ren och tillämpad matematik, numerisk analys och matematisk statistik - tillgänglig inom programmet.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Det allmänna programmet inom molekylärbiologi ger dig möjlighet att utforma din egen utbildning med den specialisering du föredrar. Det finns ett brett utbud av kurser at ... [+]

Molekylärbiologi ger verktyg och en kunskapsbas som blir allt viktigare inom alla aspekter av life science. Detta masterprogram erbjuder kurser som kommer att fördjupa och bredda din utbildning i modern molekylärorienterad biologi och relaterade ämnen. Det allmänna programmet inom molekylärbiologi ger dig möjlighet att utforma din egen utbildning med den specialisering du föredrar. Det finns ett brett utbud av kurser att välja mellan. Du får vägledning om hur du sätter ihop ett lämpligt program som uppfyller examensbehoven och ger dig lämplig utbildning och utbildning.

Särskilda funktioner i programmet:

Ett brett spektrum av kurser relaterade till cell- och molekylärbiologi, bioteknik och medicinsk biologiTät anslutning till forskning i en internationell miljöIntegrering av teoretisk analys med stark träning av laborationerFrihet att skapa ditt eget studieprogram och specialiseringProgrammoduler / kurser... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Programmet syftar till att ge molekylärbiologiska studenter en solid grund för en karriär inom medicinskt relaterade områden. Dessa områden har spelat och kommer att fort ... [+]

Programmet syftar till att ge molekylärbiologiska studenter en solid grund för en karriär inom medicinskt relaterade områden. Dessa områden har spelat och kommer att fortsätta att spela, en central roll i läkemedels- och bioteknisk utveckling. Programmet behandlar även ämnen som är relaterade till kommersiella applikationer, såsom utveckling av diagnostiska verktyg och kvalitetskontroll.

Särskilda funktioner i programmetEtt brett spektrum av kurser relaterade till medicinsk biologi, inklusive farmakologi, immunologi, toxikologi och neurobiologi.Integration av teori och laboratorieutbildning.Insikt i läkemedelsutvecklingsprocessen, från forskning till klinisk användning.Omfattande utbildning i muntlig och skriftlig kommunikation ger en solid grund för användningen av relevanta termer och uttryck inom medicinsk biologi och relaterade områden.Extracurricular aktiviteter, som seminarier och studiebesök erbjuds.Programmoduler / kurser... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program erbjuder en mycket konkurrenskraftig utbildning i modern mikrobiologi. Det ger en bred grund för kunskap och allmänt viktiga färdigheter inom mikrobiologi o ... [+]

Programmet erbjuder en mycket konkurrenskraftig utbildning i modern mikrobiologi. Den ger en bred grund för kunskap och allmänt viktiga färdigheter inom mikrobiologi och molekylärbiologi. Inom programmet kan du specialisera dig vidare enligt dina egna preferenser, till exempel medicinsk mikrobiologi, bioteknik eller cellulär eller molekylär mikrobiologi. Kunskap om mikrober och deras mångfald, fysiologi och genetik samt moderna verktyg för att studera dem är viktiga och mycket relevanta för arbete eller forskning inom molekylärbiologi, infektionssjukdomar och ekologi, liksom för undersökning av mikrober, till exempel, att producera bulk och fina produkter, mat och läkemedel och för användning i miljöbioteknik.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram kopplar grundforskning med dess tillämpningar och integrerar genetik, genteknik, cellbiologi, molekylärbiologi, bioteknik och bioinformatik. ... [+]

Detta program förbinder grundforskning med dess tillämpningar och integrerar genetik, genteknik, cellbiologi, molekylärbiologi, bioteknik och bioinformatik. Alla dessa discipliner har en gemensam grund i molekylär genetik, vilket är den disciplin som förklarar hur informationen i generna uttrycks och hur det kan ge upphov till olika egenskaper hos en organism. Emphasis läggs också på genetiska mekanismer som ligger till grund för sjukdom, genetisk kartläggning, molekylärgenetiska metoder och diagnostiska metoder.

Särskilda funktioner i programmetKurser inom genetik, molekylärbiologi, molekylärbioteknik och medicinsk genetik.Kurser innehåller praktisk träning i molekylärbiologi tekniker.Innehåller utbildning i innovationsprocessen, entreprenörskap och kommersialisering av molekylärbioteknik.Programmoduler / kurser... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Programmet ger dig den kunskap, färdigheter och vision som krävs för att lösa tekniska utmaningar inom produktutveckling, tillverkningsprocessen och industriautomation, f ... [+]

Programmet ger studenterna den kunskap, färdigheter och vision som krävs för att lösa tekniska utmaningar inom produktutveckling, tillverkningsprocessen och industriautomation, förbereda dem att ta ledande roller i globalt konkurrenskraftiga tillverkningsindustrier. Våra kurser, seminarier, workshops och projekt är speciellt utformade för studenten och kombinerar solid teoretisk kunskap med praktisk kompetens. Efter programmet kommer studenterna att kunna analysera, utvärdera och optimera komplexa tillverkningsprocesser och produktionssystem som är inblandade i produktförverkligandet. Programmet kombinerar produktion och materialteknik med fokus på hållbar produktion, digitaliserad produktion, produktionsautomatisering, global produktion och den globala marknaden. Programmet erbjuder också möjlighet att specialisera sig inom ett valt område för produktionsteknik och har en stark internationell inriktning. Det drar nytta av de möjligheter som finns i en multinationell grupp studenter, vilket ökar deras kompetens inom interkulturell och global ledning.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta magisterprogram gör att du kan få först handsteoretiska och praktiska färdigheter i komplexa problem och tekniska system inom miljövetenskap, fysisk geografi och kl ... [+]

Detta program gör att du kan få först handsteoretiska och praktiska färdigheter i komplexa problem och tekniska system inom miljövetenskap, fysisk geografi och klimatförändringar. Du kommer att få fördjupad kunskap om miljö- och klimatsystem, globala miljöfrågor och global cykling, klimatologi och klimatförändringar, ekosystemanalys, biogeofysik och geomorfologi.

Programmoduler / kurser

Kurser och antal studiepoäng: Växthusgaser och biogeokemiska cykler (15), Klimatförändringar och miljöpåverkan (15), Ekosystemmodellering (15), Biosfär-atmosfärsinteraktioner (15), Global ekosystemdynamik (15), magisterexamen avhandling (30), valfria (15).

Karriärmöjligheter... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta magisterprogram i biologisk fysik och beräkningsbiologi kombinerar en solid bas av kurser i teoretisk och matematisk fysik med kurser i andra ämnen som ges av de re ... [+]

Varför ska en fysiker studera biologi? Faktum är att de redan har en ganska lång tid. Många kända fysiker, som Richard Feynman, Wolfgang Pauli, Niels Bohr, Max Delbrück och Erwin Schrödinger, för att nämna några, hade en djup intresse för biologiska problem och vissa gjorde betydande framsteg på specifika områden som molekylärbiologi.

Biologi blir alltmer en kvantitativ vetenskap och har en rad grundläggande olösta problem, till exempel hur biomolekyler adopterar sin specifika form, hur de interagerar i celler och hur cellerna delar och kommunicerar. Metoderna för teoretisk fysik, bland annat statistiska metoder, modellering och simulering, kan ge en kraftfull verktygslåda för att närma sig många av dessa problem.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Som masterstudent kommer du att bli en del av ett pulserande forskargrupp som arbetar med experiment vid stora internationella forskningsanläggningar och i toppmoderna la ... [+]

Vad händer om du uppfyller din nyfikenhet kan bli ditt jobb? På institutionen för fysik i Lund kan du vara nyfiken och kreativ och samtidigt göra ett strategiskt val för din karriär. Fysikare i Lund studerar ämnen inklusive de minsta delarna av materia, gränssnittet mellan levande celler och elektronik, hur man skapar en renare miljö och hur man kan bota cancer. Samtidigt uppfyller de sin nyfikenhet. Som masterstudent kommer du att bli en del av ett pulserande forskargrupp som arbetar med experiment vid stora internationella forskningsanläggningar och i toppmoderna laboratorier på plats. Fördjupade teoretiska studier genomförs också.

Du börjar dina studier genom att ta ett antal kurser, några av dem generella, mer specialiserade. Programmet avslutas med ett magisterprojekt, för vilket du tillbringar ett helt år i en forskargrupp eller utanför universitetet - det finns många spännande möjligheter inom högteknologibranschen i Lundsregionen.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Målet med detta magisterprogram är att du blir en väl avrundad materialforskare som kan tillämpa principerna för materialvetenskap för att genomföra ingenjörs- och / elle ... [+]

Material utgör allt runt oss och deras egenskaper är kritiska för utförandet av något system eller en enhet där de används. Nästan varje aspekt av det moderna samhället berörs av en teknik som möjliggörs av framsteg i material. Mobiltelefoner, ljusdioder (LED), solceller, katalysatorer, optiska fibrer och smarta fönstermaterial är alla exempel på modern teknik baserad på skräddarsydda material. Eftersom egenskaperna hos ett material (som bestämmer dess funktion) bestäms både av dess struktur, beståndsdelar och hur materialet samlas, innefattar materialstudien många olika tillvägagångssätt. Materialvetenskap är i sig tvärvetenskaplig och bygger ofta på både teoretisk modellering och experimentell karaktärisering.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Det tvärvetenskapliga magisterprogrammet i nanovetenskap är en del av NanoLund, ett av världens ledande nanovetenskapliga forskningscentrum. Du kommer att interagera med ... [+]

På nanometerskalan blir skillnaden mellan discipliner som fysik, kemi och biologi mindre tydlig. En hög grad av tvärvetenskaplighet är därför karakteristisk för nanoteknik. Nanovetenskapsprogrammet vid Lund University har sin vetenskapliga grund i en fysikbeskrivning av nanoskalafenomen, men förutom nanofysik kan man, beroende på bakgrund och intressen, välja att specialisera sig inom områden som nanoelektronik, materialvetenskap eller biofysik.

Programmet är en del av NanoLund, ett av världens ledande nanovetenskapliga forskningscentra. Du kommer att interagera med avancerad forskning genom hela programmet, från och med första termin och bygga upp till mastersprojektet. Genom att utnyttja de många kurser som erbjuds av Lund University kommer du dessutom att kunna utforska nanovetenskapens tvärvetenskapliga karaktär.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Partikelfysikavdelningen vid Lund University är inblandad i två större experiment vid LHC: ATLAS och ALICE Du får möjlighet att följa de två experimentens framsteg och ak ... [+]

Vilka är de grundläggande beståndsdelarna i materia och vilka krafter agerar på dem? Partikelfysik är ämnet som tar upp de grundläggande principerna för vår värld: styrkor och beståndsdelar. Denna förståelse formuleras matematiskt som teorier (tidigare kallade naturlagar). Ämnet roterar genom experimentella utforskningar och utveckling av teorier och modeller. Idag beskrivs vår förståelse av Standard Model-teorin, som har exceptionell prediktiv kraft men är ofullständig. Vi utforskar prognoserna för standardmodellen och söker en mer fullständig förståelse, dvs bortom standardmodellen. I praktiken genomför vi forskningen i globala experimentella samarbeten. Idag utförs dessa försök huvudsakligen på LHC-collider på CERN.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterprogrammet i Photonics erbjuder utbildning inom huvudområdena fotonik: teknik, kommunikation, diagnostik och komponentteknik. Du får fördjupad kunskap och erfaren ... [+]

Photonics är vetenskap och teknik för att generera, styra och upptäcka ljus. Fotonik är av ökande betydelse för vårt samhälle, vilket illustreras av Nobelpriset 2009 och 2014 i fysik. Optisk fiberkommunikation, som bygger på optiska fibrer i kombination med flera andra fotonik-enheter, utgör ryggraden för dagens informationsteknik. Ljusdioder ger ljusa och energieffektiva vita lampor för morgondagens belysning. Vårt program erbjuder utbildning inom huvudområdena fotonik: teknik (generering och manipulation av ljus), kommunikation (transport av information genom optisk och mikrovågsteknik), diagnostik (användning av ljus inom industri, hälsovård etc.) och komponentteknik ( nanophotonics, optoelektronik, solceller, etc). Vårt program ger en djup förståelse för optik och laserteknik, praktisk erfarenhet av optisk design, praktisk erfarenhet i ett optik- och laserlaboratorium och en djup kunskap om några av de huvudsakliga fotonikapplikationerna (t.ex. kommunikation eller biophotonics).... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

I detta magisterprogram kan du välja mellan att studera materiens minsta beståndsdelar och deras växelverkan inom teoretisk högenergifysik, samt kärn- och fasta fysik ino ... [+]

Vill du förstå naturens inre arbeten ur teoretisk synvinkel? Vid Institutionen för Astronomi och Teoretisk Fysik, tillsammans med Institutionen för fysik i Lund, erbjuder vi utländska program som täcker ett brett spektrum av ämnen inom teoretisk och matematisk fysik. Du kan välja mellan att studera materiens minsta beståndsdelar och deras interaktioner med teoretisk högenergifysik, samt kärn- och fasta fysik inom matematisk fysik. I alla fall får du en solid grund för teoretisk kunskap som behövs för att utveckla nya modeller och bättre förstå hur naturen fungerar.

Som kandidatstuderande kommer du att bli en del av ett pulserande forskargrupp som engagerar sig i avancerade teoretiska studier. Du börjar studierna genom att ta ett antal kurser, några av dem generellt, mer specialiserade och du har mycket frihet att skräddarsy dina egna studier. Programmet avslutas med ett masterprojekt inom en av forskningsgrupperna.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Kandidatprogrammet i Service Management kombinerar djupgående kunskap om tjänstesektorerna med förståelse för de särskilda organisatoriska och ledande behoven hos service ... [+]

Magisterprogrammet i Service Management är ett unikt tillfälle för dem som söker ett managementprogram på avancerad nivå med en stark länk till forskning. Programmet kombinerar djupgående kunskap om tjänstesektorerna med förståelse för de specifika organisatoriska och ledande behoven hos serviceverksamheten.

Vid ansökan till masterprogrammet i servicehantering väljer du en av fem olika specialiseringar: Kultur och kreativitetshantering, Retail, Supply Chain Management, Sustainable Service Management eller Tourism. Vi har en blandning av studenter från hela världen.

Funktioner av programmet

Mer diversifierade krav på kulturella, kreativa och ideella sektorschefer och yrkesverksamma på grund av tekniska, ekonomiska och sociala förändringar kräver kvalificerad utbildning i förvaltning och utveckling av tjänster, företag och organisationer. Du kommer att få en djup förståelse för de särskilda förhållandena och produktionsprocesserna inom de kreativa, kulturella och ideella sektorerna. Du kommer att studera och analysera teorier och fallstudier från de sektorer som är relaterade till frågor som styrelse, ledarskap, organisering, entreprenörskap och serviceutveckling.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program ger dig en gedigen förståelse av kriminologiska fenomen från ett kulturellt perspektiv. Det gör att du kan utveckla kritiskt tänkande, analytiska färdighete ... [+]

MSc i kulturkriminologi leder till en magisterexamen i kulturkriminologi med en majoritet i sociologi eller socialantropologi. Programmet ger eleverna en god förståelse av kriminologiska fenomen ur ett kulturellt perspektiv. Programmet gör det möjligt för eleverna att utveckla kritiskt tänkande, analytiska färdigheter och förmågan att bedriva en kulturell analys. Programmet förbereder eleverna för doktorsexamen i antropologi eller sociologi samt utvecklar sin egen specialiserade kompetens inom kulturkriminologi och för avancerat yrkesarbete. Programmet ger också eleverna frihet att välja kurser, praktik eller studier utomlands enligt intressen och framtida behov.

I programmet kommer studenterna att förvärva:... [-]

Sverige Lund
Öppen antagning
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta gemensamma mastersprogram betonar användningen av etnografi och kulturell analys som ett medel för att hjälpa organisationer och företag samt kommunala och samhälls ... [+]

Tillämpad kulturell analys är ett tvärvetenskapligt arbets- och studierätt som påverkas starkt av kulturteoretiska perspektiv och etnografiska metoder som kommer från studier som antropologi, etnologi och folklore. Det betonar undervisningen och genomförandet av strategier för samverkan mellan universitetsutbildade forskare och aktörer utanför universitetets system.

Programmet syftar till att utveckla och fördjupa elevernas kunskaper och färdigheter inom tillämpad kulturell analys. Det betonar användningen av etnografi och kulturell analys som ett medel för att hjälpa organisationer och företag samt kommunala och samhällsbaserade aktörer att utveckla sina tjänster, produkter och offentliga program. Det gör det samtidigt som man arbetar för att möjliggöra för aktörerna att hitta lösningar på problem de kan möta som en del av deras dagliga aktiviteter.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

I detta masterprogram i arkeologi utbildas du i hur man gräver och dokumenterar förflutna, hur man bevarar artefakter, hur man analyserar byggnader och hur man kommunicer ... [+]

Detta program kombinerar höga vetenskapliga och teoretiska normer med intensiv praktisk utbildning inom arkeologi, kulturarv och museologi. Du kommer att bli utbildad i hur man gräver och dokumenterar det förflutna, hur man bevarar artefakter, hur man analyserar byggnader och hur man kommunicerar dina resultat och forskningsresultat till en bredare publik.

Särskilda funktioner i programmetProjektbaserat lärandeArkeologiska fältskolan vid vikingåldern UppåkraEtt brett utbud av kurser med direkt koppling till våra professors aktuella forskningsprojekt: Byggnader som arkeologi, digital arkeologi med fokus på GIS och virtuell verklighet och arkeologiska studier MänniskorProgrammoduler / kurser... [-]
Sverige Lund
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta är ett tvärvetenskapligt masterprogram med ett unikt perspektiv på Europa. Vårt fokus är på kultur, identitet, kommunikation och historia, i kombination med teoreti ... [+]

Detta är ett tvärvetenskapligt magisterprogram med ett unikt perspektiv på Europa. Vårt fokus är på kultur, identitet, kommunikation och historia, i kombination med teoretisk förfining och karriärpragmatism. Programmet drar nytta av närvaron av Centrum för europeiska studier, ett forskningsinriktat nätverk över Lund University . Föreläsningarna ges av kvalificerade lärare med exemplariska forsknings- och undervisningsprotokoll samt gästtalare från både akademi och näringsliv. Vårt program erbjuder således en solid teoretisk grund för studier av europeisk kultur, identitet och politik. Dessutom utvecklar den elevernas praktiska färdigheter genom en projektledning och möjlighet att gå på praktik.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram ger dig möjlighet till tvärvetenskaplig specialisering. Syftet är att förbereda dig för forskningstudier inom mediehistoria samt filmstudier och att a ... [+]

Programmet ger filmstudier och mediehistoriska studenter en möjlighet för tvärvetenskaplig specialisering. Fält-, film- och mediehistoriens namn understryker att medierna placeras i ett historiskt och därför socialt, kulturellt och politiskt sammanhang. Förändringsprocessen inom medielandskapet studeras också ur ett ekonomiskt, tekniskt och estetiskt perspektiv. Programmets mål är att förbereda studenterna för forskningstudier inom mediehistoria samt filmstudier och att arbeta inom olika typer av film- och medieaktiviteter: förlag, journalistik, medieföretag, mediearkiv, medieutbildning och kommunikation. MA i film- och mediehistoria är ett tvåårigt program med möjlighet att slutföra programmet efter två terminer med ett års magisterexamen.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram har tre specialiseringar: arrangemang och komposition, orgel och tangentbord, samt sångmusik och kör. Vårt mål är att vidareutveckla musiker som har h ... [+]

Kandidatprogrammet i kyrkmusikprogrammet har tre specialiseringar: arrangemang och sammansättning , organ och tangentbord , samt sångmusik och kör .

Programmet syftar till att utbilda musiker som har höga konstnärliga, pedagogiska och professionella förmågor. Efter avslutad utbildning ska studenten ha avancerad kunskap och färdigheter för att kunna arbeta inom en professionell musikers olika funktioner och engagemang - antingen som en solist, medlem av ett etablerat ensemble eller som kyrkans musiker i Svenske Kyrkan eller inom andra valörer. Studenten måste också ha utvecklat de färdigheter som krävs för fortsatta eller fördjupade studier som i stor utsträckning är autonoma. Vidare ska studenten ha förvärvat grundliga entreprenörskap som ökar sin yrkesmässiga mångsidighet i ett ständigt föränderligt kyrkliga och kulturella liv.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Master of Fine Arts är ett tvåårigt program som erbjuder specialiserad konstnärlig utbildning genom individuell studioutövning och kurser inom konst och olika relaterade ... [+]

Master of Fine Arts är ett tvåårigt program som erbjuder mer specialiserad konstnärlig träning genom individuell studiepraktik och kurser inom konst och olika relaterade discipliner. Under det första året börjar studenterna sitt avancerade konstnärliga arbete, med olika typer av lärarledda seminarier och en studieresa. Precis som i kandidatprogrammet väljer studenterna från en rad tekniska och teoretiska kurser, varav många lärs av internationellt erkända artister. Akademin erbjuder också en mängd gästföreläsningar och internationella samarbeten.

Under det andra året fokuserar studenterna på sina examensprojekt (60 hp), som innefattar att skriva en uppsats (cirka 10 sidor) om sin egen konstnärliga praktik och presentera en solutställning på akademiets galleri. Studerande som passerar sin examensprojekt tilldelas en Master of Fine Arts. Professorer vid Malmö Konstakademi fungerar som examinator för magisterexamen, och en extern granskare är alltid inbjuden att delta i bedömningen.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram erbjuder specialiseringsalternativ på arabiska / semitiska språk, engelska, grekiska, moderna grekiska, latinska, italienska, rumänska, svenska / skan ... [+]

Lund University erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva avancerade studier på språk och språkvetenskap på magisternivå. På Centrum för Språk och Litteratur får du tillgång till de modernaste resurserna för forskning och utbildning.

Du kommer att studera tillsammans med studenter från ett antal olika specialområden, som arabiska / semitiska språk, engelska, grekiska, moderna grekiska, latinska, italienska, rumänska, svenska / skandinaviska språken, kinesiska, japanska, fonetik och allmän språkvetenskap.

Alla masterstudenter deltar i obligatoriska kurser gemensamma för alla specialiseringar samtidigt som de fördjupa sina kunskaper i sina specialiseringers egna kurser. Programmet kombinerar sålunda en bred och sund bas i avancerad lingvistik med en expertis inom din egen specialisering.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Programmet syftar till att stärka din historiska kunskap och teoretiska förståelse för relationerna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Du kan specialisera dig ... [+]

Syftet med detta program är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelse för relationerna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Studenter kan välja mellan specialisering på engelska , franska , allmänna , tyska , ryska , spanska eller jiddiska litteraturen eller skandinaviska studier . Det finns teoretiska kurser, diskuterar estetiska och kulturella ämnen av allmän karaktär, samt kurser inriktade på specifika litterära genrer, teman eller historiska perioder. Kritisk uppmärksamhet ägnas också åt de många former som litteratur går in i media och den offentliga arenan i det moderna samhället. Examinationen sker i form av en magisteruppsats.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta är ett nyligen lanserat magisterprogram i det tvärvetenskapliga området för mänskliga rättigheter, med en profil inom humaniora. Programmet kombinerar historiska, f ... [+]

Detta är ett nystartat magisterprogram i det tvärvetenskapliga området för mänskliga rättigheter, med en profil inom humaniora. Programmet kombinerar historiska, filosofiska, politiska och juridiska perspektiv på det komplexa fenomen som mänskliga rättigheter representerar i vår värld. Undervisningsfakulteten speglar den akademiska bredden av masterprogrammet. Vi är fast beslutna att mänskliga rättigheter måste betraktas och studeras inte bara som etiska principer eller grund för lag och politik utan även som en del av en demokratisk samhälls infrastruktur. Studenter har möjlighet att slutföra en praktikplats som en del av sina studier. Programmet erbjuds av divisionen Human Rights Studies vid Historiska institutionen, som också är hem till det enda doktorandprogrammet i tvärvetenskapliga mänskliga studier i Sverige.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta gemensamma mästersprogram är inriktat på de formativa perioderna av judendom, islam och kristendom, deras gemensamma rötter, tidig interaktion och bidrag till den e ... [+]

Europas religiösa rötter (RRE) är ett tvåårigt nordiskt magisterprogram som erbjuds av Centrum för teologi och religionsvetenskap på Lund University i samarbete med Aarhus, Köpenhamn och Oslo. Programmet är inriktat på de formativa perioderna av judendom, islam och kristendom, deras gemensamma rötter, tidiga interaktioner och bidrag till den europeiska kulturen. Programmet förbereder eleverna för pedagogiskt och socialt arbete i ett multireligiöst samhälle eller forskning om de tre religions roll i Europas historia och samhälle. Genom programmet förvärvar studenterna detaljerad kunskap om bildandet av de tre religionerna och deras interaktion med varandra samt kompetens som är relevant för alla yrken eller studier där de tre religions roll är av betydelse. Programmet är unikt i sitt fokus på bildandet av alla tre religioner i ett komparativt perspektiv.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Music Performance, Diploma of Excellence programmet med specialiseringsalternativ i komposition och tolkning syftar till att utbilda musiker som har en exceptionellt hög ... [+]

Magisterprogrammet i Musik, Tolkning Diploma of Excellence syftar till att utbilda musiker som har en exceptionellt hög nivå av konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad utbildning måste studenten ha välutvecklad kunskap och färdigheter för att kunna arbeta i yrkeskunskap i olika former - antingen som solist, medlem av etablerat ensemble eller i fritt bildade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin förmåga till en självständig studie om förberedelser för offentliga konserter och föreställningar av konsertprogram. Den slutliga tentamen för ett Diplom of Excellence består av en uppförande som en solist av en professionell orkester i regionen.

Magisterprogrammet i musik, kompositionens diplom of excellence syftar till att utbilda kompositörer med exceptionell konstnärlig och professionell förmåga genom ett specialiserat kompositionsprogram, specialiserat på högkvalificerade uppgifter. Efter avslutad utbildning måste studenten ha välutvecklad kunskap och färdigheter samt förmåga att skapa musik på hög konstnärsnivå. Studenten ska också ha förvärvat en fördjupad kunskap om komposition för olika instrumentkombinationer för att kunna arbeta i yrkeskapacitet i olika former. Studenten måste också ha utvecklat sin förmåga till självständig studie. Slutprovet för ett Diplom of Excellence består av en prestation som kompositör för en professionell orkester i regionen.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterprogrammet i musik har specialiseringar i komposition, gitarr, kardioskiva, jazz improvisation, piano, inspelare, symfoniorkesterinstrument och vokalstudier eller ... [+]

Masterprogrammet i musik har inriktningar i komposition, gitarr, cembalo, jazzimprovisation, piano, Recorder, Symphony Orchestra instrument och sångstudier eller Vocal och drama Studies.

Magisterprogrammet i musik syftar till att utbilda musiker som har en hög nivå av konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad utbildning måste studenten ha välutvecklad kunskap och färdigheter för att kunna arbeta i yrkeskunskap i olika former - antingen som solist, medlem av etablerat ensemble eller i fritt bildade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin förmåga till självständig studie. Vidare måste studenten efter genomgången program ha förvärvat välutvecklade entreprenörskap som ökar sin yrkesmässiga mångsidighet i ett ständigt föränderligt kulturliv.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterprogrammet i Service Management är ett unikt program för dem som vill studera branschrelaterad servicehantering och ledarskap på avancerad nivå. Programmet kombin ... [+]

Magisterprogrammet i Service Management är ett unikt program för dem som vill studera branschrelaterad servicehantering och ledarskap på avancerad nivå. Programmet kombinerar djup ämneskunskap inom tjänstesektorerna, en spännande forskningsmiljö och aktuella professionella applikationer.

Vid ansökan till masterprogrammet i Service Management väljer du en av tre olika specialiseringar: Supply Chain Management, Retail eller Tourism. Vi har en blandning av studenter från hela världen.

Funktioner av programmet

Med ett ökat fokus på hållbarhetsfrågor i serviceorganisationer, tillsammans med ansträngningar för att utveckla mer hållbara affärsmetoder, finns det behov av personal med specialiserad hållbarhetskompetens. Du kommer att studera, analysera och diskutera hållbarhetsfrågor och teorier med ett särskilt fokus på service- och serviceorganisationer. Studenterna kommer att förstå teorier om hållbar konsumtion, hållbara affärsmodeller och miljöstyrning och politik, utveckla de färdigheter som behövs för att bedöma miljöeffekter av serviceverksamhet och lära sig identifiera, analysera, utvärdera och kommunicera de olika aspekterna av hållbarhet hos serviceverksamhet i ett samhälleligt sammanhang.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

MSc i socialantropologi ger studenterna en stark forskningsbaserad masterexamen. Programmet kombinerar djup ämneskunskap med bredda perspektiv och kopplingar till ett bre ... [+]

MSc i socialantropologi ger studenterna en stark forskningsbaserad masterexamen. Programmet kombinerar djup ämneskunskap med bredda perspektiv och kopplingar till ett bredare samhälle. MSc i socialantropologi tillämpar djupa och breda perspektiv på förståelse för samhällen och kulturen som en sammanhängande helhet. Programmet ger specialisering i det vetenskapliga tillvägagångssätt som är grundläggande för studenter som syftar till att fördjupa doktorsstudier men som också är av stort värde för avancerat arbete som en politisk eller operativ officer inom organisationer och aktiviteter på olika nivåer. Vidare ger programmet eleverna breda teoretiska perspektiv, utökad kunskap om kvalitativ metodik, färdigheter att anpassa sig till förändrat arbetsliv och förmåga att bidra till utveckling i samhälle och arbetsliv.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterprogrammet i sociologi gör det möjligt för dig att utveckla kritiskt tänkande, analytiska förmågor och förmågan att bedriva samhällsanalys samt att förvärva speci ... [+]

MSc i sociologi förbereder studenter för doktorsexamen i sociologi samt för avancerat professionellt arbete i sociologiska förfrågningar och samhällsplanering. Programmet ger eleverna stor frihet att välja kurser enligt intresse och framtida behov. Programmet gör det möjligt för eleverna att utveckla kritiskt tänkande, analytiska förmågor och förmåga att bedriva samhällsanalys samt att förvärva specialkunskap om sociologi. Efter avslutad utbildning tilldelas studenterna en civilingenjörsexamen (120 hp) med inriktning mot sociologi.

I programmet kommer studenterna att förvärva:

Kunskap och förståelse för sociologi, inklusive såväl bred kunskap om fältet som en betydande grad av specialkunskaper inom vissa områden inom området samt specialiserad inblick i nuvarande forsknings- och utvecklingsarbetespecialkunskap om forskningsmetoder inom sociologiförmågan att kritiskt och systematiskt integrera kunskap och analysera, bedöma och hantera komplexa fenomen, problem och situationer, även med begränsad informationförmågan att identifiera och formulera forskningsfrågor kritiskt, autonomt och kreativt samt att planera och genom att använda lämpliga metoder genomföra avancerade uppgifter inom förutbestämda tidsramar och därmed bidra till kunskapsformation samt förmåga att utvärdera detta arbeteDe färdigheter som krävs för deltagande i forsknings- och utvecklingsarbete eller självständig anställning i annan kvalificerad kapacitetProgrammoduler / kurser... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Denna Master 's program syftar till att stärka studenternas teoretiska kunskaper och förståelse för den avgörande betydelse som bilder och andra visuella uttryck för komm ... [+]

Programöversikt

Denna Master 's program syftar till att stärka studenternas teoretiska kunskaper och förståelse för den avgörande betydelse som bilder och andra visuella uttryck för kommunikation i samhället. Visualitet studeras ur ett kritiskt och intermediala perspektiv, som omfattar delar av ljud eller musik, och där aspekter som makt, historia, sociala relationer, genus och etnicitet är centrala. Programmet är främst konstruerad som en tvärvetenskaplig kombination av konst- och bildvetenskap, Filmvetenskap, och musikvetenskap. Dessutom roll visuell kommunikation (och i viss mån dess hörsel förstärkningar) analyseras -in konstnärliga liksom mass mediala former - när det gäller att forma de stora frågorna i livet.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Syftet med programmet är att ge dig en bred och grundläggande kunskap inom fysisk, teoretisk kemi och kemisk fysik. Studenter utvecklar avancerade laborationer och djup t ... [+]

Syftet med programmet är att ge dig en bred och grundläggande kunskap inom fysisk, teoretisk kemi och kemisk fysik. Studenter utvecklar avancerade laborationer, djup teoretisk förståelse av grundläggande mekanismer och god förståelse för praktiska tillämpningar. Särskild vikt läggs vid en obruten förståelse, från kvantmekanisk beskrivning av atomer och molekyler till komplexa supramolekylära strukturer, såväl som deras industriella och biologiska tillämpningar.

Under det första året ger kurser inom ovan nämnda fält en lämplig bas för framtida studier i dessa eller relaterade ämnen. Under det andra året kan du i stor utsträckning påverka och planera dina studier med flera olika möjligheter. Det är obligatoriskt att slutföra ett magisterexamen, motsvarande minst 30 högskolepoäng.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Programmet ger dig möjlighet att förvärva en avancerad nivå av teoretisk och praktisk kunskap och färdigheter inom områdena analytisk, organisk, organometallisk och koord ... [+]

Programmet ger dig möjlighet att förvärva en avancerad nivå av teoretisk och praktisk kunskap och färdigheter inom områdena analytisk, organisk, organometallisk och koordineringskemi. Genom en kombination av avancerade kurser och magisterexamen eller projekt får du möjlighet att specialisera sig på de nämnda områdena. Mastergradsprojektet måste motsvara minst 30 högskolepoäng.

Studier bygger på en tidigare grundning i kemi och gör att du kan utveckla förmågan att tillämpa självständiga idéer på problem och problem inom kemi eller dess närliggande områden.

Programmoduler / kurser

Obligatoriska kurser: Avancerad nivå kurser i kemi bestående av minst 30 högskolepoäng, varav 15 högskolepoäng ska ligga inom de ovan angivna områdena och ett kandidatexamen med minst 30 högskolepoäng.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lunds Universitet
Address
Paradisgatan 2
SE-223 50 Lund, Skåne County, Sverige
Webbplats
Telefon
+46 46 222 00 00
Address
Campus Malmö
Malmö, Skåne County, Sverige
Address
Campus Helsingborg Universitetsplatsen 2
SE-251 08 Helsingborg, Skåne County, Sverige