Lund University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Lund University - Sveriges högst rankade universitet

Lund University grundades 1666 och rankas konsekvent bland världens 100 bästa universitet (97: e i världen och Sveriges högst rankade universitet, QS World University Rankings 2021).

Universitetet har 40 000 studenter och 8 000 anställda och erbjuder över 100 magisterprogram och 9 kandidatprogram som undervisas på engelska .

Lund är Sveriges mest attraktiva studiedestination. Universitetet erbjuder ett av de bredaste utbuden av program och kurser i Skandinavien, baserat på tvärvetenskaplig och avancerad forskning. En examen från Lund University är ett kännetecken för kvalitet både i Sverige och utomlands.

Ämnesområden

Våra nio fakulteter och många specialiserade forskningscentra erbjuder utbildning inom följande ämnesområden:

  • Arkitekturdesign
  • Business, Economics & Management
  • Ingenjörsteknologi
  • Miljö & hållbarhet
  • Konst & scenkonst
  • Humaniora och teologi
  • Internationella studier och samhällsvetenskap
  • Lag
  • Medicin & Hälsa
  • Vetenskap

Studiemöjligheter för internationella studenter

Lund University erbjuder över 100 magisterprogram och 9 kandidatprogram på engelska , samt mer än 800 fristående kurser på engelska.

Hitta ditt examensprogram: www.lunduniversity.lu.se/programmes

Applikationsperioder

Huvudansökningsperioden för internationella studenter är i mitten av oktober till 15 januari för alla program som börjar höstterminen (augusti) varje år. Ett litet urval av program accepterar även ansökningar under juni-augusti för vårterminen startdatum (januari).

Hur man ansöker om studier: www.lunduniversity.lu.se/apply

Undervisningsavgifter

Studenter som är medborgare i länder utanför EU / EES och Schweiz är vanligtvis skyldiga att betala studieavgifter. Studieavgifterna gäller inte EU / EES-medborgare. För information om studieavgifterna för de enskilda programmen, se www.lunduniversity.lu.se/programmes

Stipendier möjligheter

Studenter som är medborgare i länder utanför EU / EES kan ansöka om stipendium efter att de ansökt om studier med oss. Stipendier beviljas på grundval av akademisk merit, inte ekonomisk situation.

Läs mer om stipendier: www.lunduniversity.lu.se/scholarships

Forskning

Lund är hem för över 30 världsledande forskningsmiljöer och är hem för två av Europas största materialforskningsanläggningar: MAX IV (invigdes 2016) och ESS (öppnas 2023). Lund University är också medlem i de prestigefyllda forskningsintensiva universitetsnätverken Universitas 21 (U21) , League of European Research Universities (LERU) och European University Alliance for Global Health (EUGLOH).

Undervisningsstil

Kritiskt tänkande och sinnesfrihet är hörnstenarna i det akademiska livet vid Lund University . Fokus på grupparbete i mer informella, öppna klassmiljöer underlättar lärande, skapar en dialog och hjälper till att skapa nya idéer.

Lund är en internationell mötesplats för studenter och forskare. Detta skapar globala klassmiljöer där eleverna får nya kulturella perspektiv och kan utveckla sina internationella nätverk, som värderas högt av arbetsgivare världen över.

Studenter i Lund ges utmärkta möjligheter till affärsinteraktion . Staden Lund har en unik världsklass miljö för teknik, kunskap, innovation och entreprenörskap och är värd en imponerande bredd av internationella företag.

Studentliv

Lund är det bästa valet för internationella studenter som kommer till Sverige och anses vara den bästa studentstaden i Sverige, med sin unika kombination av stora sociala klubbar (de historiska 'nationerna'), studentföreningar och Academic Society som skapar en livlig och aktiv student liv.

Lund stad

Beläget i södra Sverige ligger staden Lund bara 10 minuter med tåg till Sveriges tredje största stad, Malmö, och bara 35 minuter med tåg till Köpenhamns flygplats i Danmark.

Som en av de äldsta städerna i Sverige, med anor från 990, är Lund en kontraststad där över 1 000 års historia blandas med modern kunskap och idéer. I Lund hittar du charmen med en liten, pittoresk, stenbelagd stad, sida vid sida med stora stadsattraktioner som tjänster, shopping, restauranger och kulturevenemang. Lund är också hem för stora internationella företag som Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfal Laval och Gambro.

Engelska talas i stor utsträckning i Sverige och Lund (90% av svenskar är flytande), vilket innebär att du kan uppleva en unik europeisk kultur utan att ha en språkbarriär.

Läs mer om Lund University

För mer information, besök www.lunduniversity.lu.se

Du kan också ställa frågor via vårt webbformulär på www.lunduniversity.lu.se/degree-studies eller på vår Facebook-sida www.facebook.com/lunduniversity

Platser

Lund

Lunds Universitet

Address
Paradisgatan 2


SE-223 50 Lund, Skåne län, Sverige
Telefon
+46 46 222 00 00

Malmö

Address
Campus Malmö
Malmö, Skåne län, Sverige

Helsingborg

Address
Campus Helsingborg
Universitetsplatsen 2

SE-251 08 Helsingborg, Skåne län, Sverige

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program