Lund University

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Lunds universitet - Sveriges topprankade universitet

Grundades 1666, Lunds universitet, är konsekvent rankad bland världens 100 bästa universitet (73 ai världen och Sveriges topprankade universitet, QS 2016/17 ranking).

Universitetet har 41 000 studenter och över 7 500 anställda och erbjuder 100 magisterprogram och 6 kandidatexamen program ges på engelska

Lund är Sveriges mest attraktiva studiedestination. Universitetet erbjuder ett av de bredaste sortiment av program och kurser i Skandinavien, baserad på tvärvetenskaplig och banbrytande forskning. En examen från Lunds universitet är en kvalitetsstämpel både i Sverige och utomlands.

Ämnesområden

Våra åtta fakulteter och många specialiserade forskningscentrum erbjuder utbildning inom följande ämnesområden:

 • Arkitektur & Design
 • Business, Ekonomi & Management
 • Kommunikation & Media
 • Engineering & teknik
 • Miljö och Hållbarhet
 • Fine & scenkonst
 • Humaniora, språk och teologi
 • International Studies & samhällsvetenskap
 • lag
 • Medicin & Hälsa
 • Science

Studiemöjligheter för internationella studenter

Lunds universitet erbjuder 100 mastersprogram och 6 Bachelors program på engelska och 700 kurser som lämpar sig för utbytesstudenter.

Hitta din examen: www.lunduniversity.lu.se/programmes

Applikations Perioder

Huvudansökningstiden för internationella studenter är 15 oktober - 15 januari för alla program som startar under hösten (september) termin varje år. Ett litet urval av program också acceptera ansökningar under juni-augusti för våren (januari) termin startdatum.

Hur man ansöker om studier: www.lunduniversity.lu.se/apply

Studieavgifter

Studenter som är medborgare i länder utanför EU / EES och Schweiz krävs vanligtvis att betala undervisning fess. Studieavgifter inte ansöka om EU / EES-medborgare. För information om studieavgifter för de enskilda programmen, se www.lunduniversity.lu.se/programmes

stipendiemöjligheter

Studenter som är medborgare i länder utanför EU / EES kan ansöka om ett stipendium efter de ansöker om studier med oss. Stipendier delas ut på grundval av akademiska meriter, inte ekonomiska situation.

Läs mer om stipendiemöjligheter: www.lunduniversity.lu.se/scholarships

Forskning

Lund är hem för över 30 världsledande forskningsmiljöer och är platsen för två av Europas största material forskningsanläggningar för närvarande byggs, ESS och MAX IV. Lunds universitet är också medlem i den prestigefyllda forskningsintensiva universitetsnätverk Universitas 21 och League of European Research Universities (LERU).

undervisning stil

Kritiskt tänkande och frihet i sinnet är hörnstenarna i det akademiska livet vid Lunds universitet. Fokus på grupparbete och mer informella, öppen klass miljöer underlättar inlärning, skapa en dialog och bidra till att skapa nya idéer.

Lund är en internationell mötesplats för studenter och forskare lika. Detta skapar globala klassmiljöer där studenterna få nya kulturella perspektiv och kan utveckla sina internationella nätverk, som värderas högt av arbetsgivare runt om i världen.

Studenter i Lund ges goda möjligheter för företag interaktion. Staden Lund har en unik, världsklass miljö för teknik, kunskap, innovation och entreprenörskap och är värd en imponerande bredd av globala företag.

Studentliv

Som # 1 val för internationella studenter som kommer till Sverige, är Lund anses vara den bästa studentstad i Sverige med sin unika kombination av stora sociala klubbar (den historiska "nationer"), studentkårerna och Akademiska föreningen skapa en levande och aktiv studentliv.

Lunds kommun

Beläget i södra Sverige, är Lund bara 10 minuter med tåg till Sveriges 3: e största stad, Malmö och bara 40 minuter med tåg till Köpenhamn, Danmark.

Som en av de äldsta städerna i Sverige med anor från 990, är ​​Lund en kontrasternas stad där 1 000 år av historia blandning med modern kunskap och idéer. I Lund hittar du charmen i en liten pittoresk, kullerstensbelagda stad, sida vid sida med stora attraktioner som tjänster, shopping, restauranger och kulturella evenemang. Lund är också hem för stora internationella företag som Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfal Laval och Gambro.

Engelska är utbrett (90% svenskar är flytande) vilket innebär att du kan uppleva en unik europeisk kultur utan språkbarriären.

Läs mer om Lunds universitet

För mer information besök www.lunduniversity.lu.se

Du kan också ställa frågor om vår Facebook-sida www.facebook.com/lunduniversity

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska

Se MA » Se MSc » Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Master Of Arts I Språk Och Lingvistik, Retorik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Som student med inriktning mot retorik, kommer du fördjupa och problematisera din praktiska och teoretiska kunskaper i retorik genom övningar och studier av retorisk teori från Aristoteles till samtida rhetoricians. [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Specialisering i Retorik ... [-]


Masterprogrammet I Arkeologi - Teori Och Praktik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Detta program kombinerar hög vetenskaplig och teoretisk standarder med intensiv praktisk utbildning inom arkeologi, kulturarv och museologi. [+]

Programöversikt

Detta program kombinerar hög vetenskaplig och teoretisk standarder med intensiv praktisk utbildning inom arkeologi, kulturarv och museologi. Du kommer att utbildas i hur man gräva och dokumentera det förflutna, hur man bevarar artefakter och byggnader och hur man kommunicerar dina resultat och forskningsresultat till en bredare publik.

Utmärkande för programmet:

Projektbaserat lärande Arkeologiska Field School på vikingatiden platsen för Uppåkra Ett brett utbud av kurser med direkt koppling till våra professorernas aktuella forskningsprojekt, som byggnader som arkeologi, Digital arkeologi med inriktning mot GIS och Virtual Reality. ... [-]

Masterprogrammet I Bioteknik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Bioteknik är ett globalt expanderande område både vad gäller forskning och produktion, och Lunds universitet är bland de ledande universiteten i världen med flera kända forskare. [+]

Programöversikt

Bioteknik är ett globalt expanderande område både vad gäller forskning och produktion. Utvecklingen inom detta område har potential att bidra väsentligt till ett mer hållbart samhälle, och har en inverkan på frågor som hälsa och läkemedel, livsmedelsproduktionen, rening av avloppsvatten och andra miljöfrågor, liksom produktionen av kemikalier. Lunds universitet är bland de ledande universiteten i världen inom bioteknik och är hem för flera världskända forskare och mycket kunniga och engagerade lärare. Vi har starka band till industrin - från stora multinationella företag till mindre lokala verksamheter bärs fram ur forskningen inom våra egna avdelningar. ... [-]


MSc

Civilingenjör I Media Och Kommunikationsvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Fokus för denna internationella masterprogrammet är att ifrågasätta och förstå globala mediestrukturer och processer i det moderna livet. Vår undervisning bygger på internationell expertis på demokrati, delaktighet och sociala medier; kön, hälsa och samhälle; publik och populärkultur; barn och digitala medier. [+]

Programöversikt

Fokus för denna internationella masterprogrammet är att ifrågasätta och förstå globala mediestrukturer och processer i det moderna livet. Media kan vara en utgångspunkt för att förstå globala händelser, såsom nyhetsrapportering av miljö och naturkatastrofer, politisk kultur och sociala rörelser, eller fantasi och berättande i populärkulturen. Media kan också vara en utgångspunkt för att förstå rutinen, vardagliga karaktär av social interaktion med skärmen kultur och mobila medier, i offentliga och privata sektorn, i lokala och globala miljöer. Medias roll i samtida politik, samhälle och kultur är allomfattande. Vi bevittnar en revolution i kommunikation - tryckta medier, film, tv och radio, fotografi, mobil och sociala medier är en kontinuerlig närvaro i vår vardag. Studien av mediafrågor att förstå kunskap, människor och makt i vår erfarenhet av det sociala livet.... [-]


Civilingenjör I Redovisning Och Finansiering

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Eleverna väljer mellan tre spår: Redovisning och Financial Communications, redovisning och kontroll av förvaltningen, och Corporate Financial Management [+]

Programöversikt

Fördjupa din förståelse om kapitalmarknaderna och de finansieringsbeslut som företag och organisationer måste göra, och undersöka hur redovisning och beslut rapportering påverkar marknader och företag med Civilingenjör i redovisning och finansiering. Detta program kommer att öka din karriär, vilket ger en omfattande och noggrann behandling av viktiga områden för redovisning och corporate finance.

Vid tillämpning av detta program du väljer en av tre inriktningar, beroende på dina ambitioner och intressen: Redovisning och styrning, Redovisning, Försäkring och finansiell kommunikation, eller Corporate Financial Management.

... [-]

Magisterexamen I Miljövetenskap, Politik Och Förvaltning

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

MESPOM är ett gemensamt program i miljövetenskap, Policy and Management drivs av fyra ledande europeiska och två nordamerikanska universitet. Det förbereder eleverna för att identifiera och genomföra lösningar på komplexa utmaningar miljömässig hållbarhet, särskilt i ett internationellt sammanhang. [+]

Programöversikt

Programöversikt MESPOM är ett gemensamt program i miljövetenskap, Policy and Management drivs av fyra ledande europeiska och två nordamerikanska universitet. De studerar i åtminstone tre av sex konsortiet universitet och efter slutförandet tilldelas en gemensam examen. Genom att sammanföra det bästa från de utmärkta partnerinstitutioner och erbjuder insikter på plats i flera kulturer med olika miljö regimer, förbereder MESPOM eleverna för att identifiera och genomföra lösningar på komplexa utmaningar miljömässig hållbarhet, särskilt i ett internationellt sammanhang. Den mångfacetterade lärorik resa skapar också en unik plattform för levande alumninätverk som kännetecknar detta program. Program moduler / kurser ... [-]


Magisterexamen I Molekylärbiologi, Medicinsk Biologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet syftar till att ge studenter i molekylärbiologi en stabil grund för en karriär inom medicinskt relaterade områden. [+]

Programöversikt

Programmet syftar till att ge studenter i molekylärbiologi en stabil grund för en karriär inom medicinskt relaterade områden. Dessa områden har spelat, och kommer att fortsätta att spela en central roll inom läkemedels- och bioteknisk utveckling. Programmet behandlar också ämnen som rör uppenbara kommersiella tillämpningar såsom utveckling av diagnostiska verktyg, kvalitetskontroll och funktionella livsmedel.

Utmärkande för programmet:

Brett utbud av kurser med anknytning till medicinsk biologi, inklusive farmakologi, immunologi, näringsfysiologi, toxikologi, och neurobiologi Integration av teori med träning av laborativa färdigheter Insikter i utvecklingsprocessen drogen, från forskning till klinisk användning Omfattande träning i muntlig och skriftlig kommunikation ger en solid grund för användningen av relevanta termer och uttryck inom medicinsk biologi och närliggande områden Fritidsaktiviteter såsom seminarier och studiebesök erbjuds ... [-]

Magisterexamen I Nationalekonomi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet ger dig fördjupade och ingående kunskaper om moderna ekonomiska teorier, begrepp, tekniker och deras tillämpningar. Specialisera i ekonometri, finansiell ekonomi, internationell och utvecklingsekonomi, makroekonomi, mikroekonomi och offentlig ekonomi med hälso- och arbetsmarknadsekonomi. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i nationalekonomi öppnar dörrarna till ett brett spektrum av yrken som ekonom, konsult, analytiker och rådgivare och studenter har möjlighet att göra karriär inom både den offentliga och privata sektorn.

Vår Master i ekonomi kommer att kvalificera dig för framskjutna positioner inom privat och offentlig sektor. Utexaminerade få arbete inom den finansiella sektorn, såsom affärsbanker, försäkringsbolag och börser, i statliga myndigheter och offentliga institutioner, stora företag och privata forskningscentra i hälsosektorn och i ett stort antal internationella organisationer. Masterprogrammet är också en utmärkt förberedelse för doktorandstudier.... [-]


Magisterprogram Inom Logistik Och Supply Chain Management

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet ger studenterna de resurser, tänkesätt och färdigheter som krävs för att bygga en framgångsrik karriär inom global logistik och supply chain management. Våra kurser är utformade för att ge studenterna både gedigna teoretiska kunskaper och "hands-on" praktisk erfarenhet, och många inslag gästföreläsare från industrin samt möjligheter för studenter att besöka och arbeta med företag på uppdrag. [+]

Programöversikt

Programmet syftar till att ge eleverna de resurser, tänkesätt och färdigheter som krävs för att bygga en framgångsrik karriär inom global logistik och supply chain management. Våra kurser är utformade för att ge studenterna både gedigna teoretiska kunskaper och "hands-on" praktisk erfarenhet. De erbjuder också många inslag gästföreläsare från industrin samt möjligheter för studenter att besöka och arbeta med företag på uppdrag. Programmet tar ett tvärvetenskapligt synsätt på utformning, planering och ledning av försörjningskedjor och logistikstrategier, nätverk, processer och system. Eleverna lär sig problemlösning tekniker som kan tillämpas på både kvantitativa och kvalitativa modeller som fallstudier, projektarbete, företagsspel och simuleringar.... [-]


Master I Psykologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Den Civilingenjörsprogrammet i psykologi program ger specialisering och bredd inom psykologi och erbjuder en utmärkt grund för vidare forskning inom de olika områdena psykologi. Observera att detta program inte leder till en licens som klinisk psykolog. [+]

Programöversikt

Den Civilingenjörsprogrammet i psykologi ger specialisering och bredd inom psykologi. Syftet med programmet är att ge dig en magisterexamen fast förankrad i aktuell forskning och erbjuda breda karriärmöjligheter. Du har möjlighet att välja kurser som specialiserat sig på olika områden av psykologi inom programmet. Undervisningsspråket är engelska.

Programmet omfattar totalt 120 högskolepoäng, inklusive ett examensarbete om 30 högskolepoäng. Efter avslutad programmet en viss Master of Science (två år) i psykologi tilldelas.

Observera att programmet inte leder till en licens som klinisk psykolog.

Läs mer om programmet på www.lunduniversity.lu.se/Psychology... [-]


Master Of Science I EU-frågor

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i Europafrågor ger förberedelse för en yrkeskarriär som administratör, analytiker eller beslutsfattare i den offentliga eller privata sektorn, på lokal, regional, nationell eller internationell nivå. [+]

Programöversikt

Vi erbjuder en unik kombination av kurser, som täcker sådana frågor som EU: s styrelseformer, EU: s lagstiftning, EU-förhandlingar, Europa och internationell politisk ekonomi, och EU: s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik. Förutom att få en teoretisk förståelse av ämnet, erbjuder vi dig också att överbrygga teori till praktik genom att ta tillfället i akt att göra en 10 veckors praktik kurs på en organisation som du väljer. Studenter för närvarande inskrivna i programmet har praktik vid Europeiska kommissionen och i olika organisationer som deltar i arbetet samråd och lobbyverksamhet i Bryssel.

Kunskaper och färdigheter som förvärvats i programmet:... [-]


Master Of Science I Fysik - Fotonik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Photonics, en vetenskap födda efter uppfinningen av lasern, kombinerar optik och elektronik. Det blir allt viktigare i vårt samhälle, vilket illustreras av 2009 års Nobelpris i fysik. [+]

Programöversikt

Fotonik, en vetenskap födda efter uppfinningen av lasern, kombinerar optik och elektronik. Det blir allt viktigare i vårt samhälle, vilket illustreras av 2009 års Nobelpris i fysik. Till exempel, fiberoptiska kommunikationssystem, som bygger på optiska fibrer i kombination med flera andra fotonik enheter, utgör ryggraden i dagens informationsteknik.

Vårt program erbjuder utbildning i de viktigaste områdena fotonik: engineering (generering och manipulation av ljus), kommunikation (transport av information med optiska och mikrovågsteknik), diagnostik (utnyttjande av ljus inom industri, sjukvård, etc.) och komponentteknologi.

Vårt program ger en fördjupad förståelse av optik och laserteknik, praktisk erfarenhet av optisk design, praktisk erfarenhet i en optik och laserlaboratorium, och fördjupade kunskaper om några av de viktigaste fotonik program (t.ex. kommunikations- eller biofotonik).... [-]


Master Of Science I Fysik - Nanovetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet inom nanoteknik är mycket tvärvetenskaplig och en del av Nanometerkonsortiet, en av världens ledande nanovetenskap forskningscentra. [+]

Programöversikt

På nanometerskala, blir skillnaden mellan ämnen som fysik, kemi och biologi mindre tydlig. Kännetecknande för nanoteknik är därför en hög grad av tvärvetenskapligt. Den nanovetenskap Masterprogrammet vid Lunds universitet har sin vetenskapliga bas i en fysik beskrivning av nanofenomen, men utöver nanofysik kan du, beroende på din bakgrund och intressen, välja att specialisera sig inom områden som nanoelektronik, materialkemi eller biofysik. Programmet är en del av Nanometerkonsortiet, en av världens ledande nano forskningscentra. Du kommer att interagera med banbrytande forskning i hela programmet, med början under det första halvåret och bygga upp till master projektet. Dessutom, genom att dra fördel av den rikedom av kurser Lunds universitet, kommer du att kunna utforska den tvärvetenskapliga karaktär nanovetenskap.... [-]


Master Of Science I Fysik - Teoretisk Fysik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Vill du förstå det inre arbetet i naturen från en teoretisk synvinkel? Lunds universitet erbjuder ett brett program som täcker ämnen inom teoretisk och matematisk fysik. [+]

Programöversikt

Vill du förstå det inre arbetet i naturen från en teoretisk synvinkel? Vid institutionen för astronomi och teoretisk fysik tillsammans med institutionen för fysik i Lund erbjuder vi ett brett program som täcker ett brett spektrum av ämnen i teoretisk och matematisk fysik

Du kan välja mellan att studera de minsta beståndsdelarna av materia och deras interaktioner inom teoretisk högenergifysik via nukleära och fasta tillståndets fysik inom matematisk fysik, hela vägen till proteinveckning och växternas tillväxt inom biofysik och beräkningsbiologi. I samtliga fall får du en solid grund av teoretiska kunskaper som behövs för att utveckla nya modeller och för att bättre förstå hur naturen fungerar.... [-]


Master Of Science I Geomatik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Geomatics innebär förvärv, hantering och analys av fenomen med en rumslig referens. Rumslig analys finner tillämpningar inom många områden, såsom hälsa [+]

Programöversikt

Geomatics innebär förvärv, hantering och analys av fenomen med en rumslig referens. Rumslig analys finner tillämpningar inom många områden, såsom hälsa, miljö, stadsplanering, geologi, arkeologi och agronomi. Programmet syftar till att ge kunskaper i rumslig analys för miljötillämpningar. Det omfattar studier i geografiska informationssystem (GIS), fjärranalys och naturgeografi. Modeller och teorier för att förstå jordens klimat och ekosystem är integrerade med kunskap för att samla in miljöinformation med fjärranalys, lagra information i databaser och teorier bakom GIS.

Karriärmöjligheter

Utexaminerade från programmet kommer att kunna arbeta som GIS och miljöspecialister inom den offentliga och privata organisationer. Programmet lämpar sig också för studenter som är intresserade av forskarbanan.... [-]


Master Of Science I Hanteringen Av Människor, Kunskap Och Förändring

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Detta program kommer att ge dig en bättre förståelse av de olika utmaningar som praktiserande Manager och konsult från både teoretiska och praktiska perspektiv. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i att leda människor, kunskap och förändring gör det möjligt att göra karriär inom områden som managementkonsult, strategi, mänskliga resurser och allmän förvaltning.

För att göra en förändring kräver gott ledarskap. Detta program kommer att ge dig en bättre förståelse av de olika utmaningar som praktiserande chef och konsult. Den har en fast kombination av båda djup verksamhetskunskap och kunskap om mänskliga resurser.

Programmet hämtar inspiration från de internationellt erkända forskningsområden föreläsarna på programmet. Dessa inkluderar områdena kunskapshantering, identitet i organisationer, organisationskultur och ledarskap och förändring. Framför allt betonar programmet den strategiska karaktären hos de samtida utmaningar som är förknippade med hantering av organisationer och arbete. Du får lära dig att tillämpa de teoretiska begrepp, modeller och verktyg för att lösa verkliga problem som de kan verka i organisationer.... [-]


Master Of Science I Management

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Programmet är utformat för studenter som redan innehar en första examen i ett icke-business / management ämne vill utveckla viktiga ledarskapsförmåga. Ingen tidigare yrkeserfarenhet är nödvändigt, men kandidater förväntas ha ett starkt intresse i förvaltningen. [+]

Programöversikt

Kick-starta din förvaltning karriär med vår magisterexamen i Management som kommer att förvandla dig från en ambitiös kandidat till en framgångsrik chef. Du lär dig att tillämpa de kunskaper du förvärvar inom en rad områden, inklusive marknadsföring, strategisk ledning, företagsrådgivning och organisationsutveckling.

Denna intensiva, ett år heltid program förbereder senaste, icke-ekonomer för ett brett spektrum av yrken inom management. Tonvikt på färdigheter tar studenter bortom teori och in i hjärtat av verkliga utmaningar förvaltning. Du kommer att förfina och bygga vidare på din kommunikation, lagarbete och presentationsteknik genom individuella och grupparbeten, och utveckla dina yrkeskunskaper i beslutsfattandet, problemlösning, analys och kritisk reflektion.... [-]


Master Of Science I Matematik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Syftet med civilingenjörsutbildningen i matematik är att ge dig en avancerad teoretisk kunskap i matematik, tillsammans med praktiska färdigheter att tillämpa denna kunskap [+]

Programöversikt

Syftet med masterprogrammet i matematik är att ge studenterna avancerade teoretiska kunskaper i matematik tillsammans med praktiska färdigheter för att tillämpa denna kunskap både matematiska problem och tillämpningar av matematiken. En mycket flexibel struktur som möjliggör individuell anpassning, diversifierad läroplan, en hög teoretisk nivå, och en aktiv forskningsinriktad miljö är några av de starkaste inslagen i programmet.

Programmet har två inriktningar - matematik och numerisk analys. Ett stort utbud av kurser i alla matematiska discipliner - ren och tillämpad matematik, numerisk analys och matematisk statistik - finns inom programmet.... [-]


Master Of Science I Matematisk Statistik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Den magisterexamen i matematisk statistik ger ett brett spektrum av verktyg och metoder för att hantera slumpmässiga fenomen som förekommer i den vetenskapliga [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i matematisk statistik ger ett brett spektrum av verktyg och metoder för att hantera slumpmässiga fenomen som förekommer i den vetenskapliga och industriella sammanhang. Inom programmet kan du specialisera sig på många olika områden för olika ändamål.

Inom programmet kan du specialisera sig på många olika områden för olika ändamål. I detta program du tar minst 45 högskolepoäng i matematisk statistik på avancerad nivå, och skriva ett examensarbete om 30 högskolepoäng. Du kan välja att ta de återstående (högst) 45 hp kurspoäng i matematik eller numerisk analys. Du kan också välja att ta kurser i andra ämnen som datavetenskap, eller, om du siktar på en karriär inom ett visst pålagt fält, kurser inom detta område. Som exempel kan nämnas kurser i nationalekonomi, molekylärbiologi och bioinformatik. Om du tänker gå vidare till en doktorsexamen bör du ta kurser med en hög grad av teori innehåll, medan om du siktar på en karriär utanför den akademiska världen bör du ta kurser som omfattar ett brett spektrum av statistiska modeller och metoder.... [-]


Master Of Science In Finance

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Programmet ger dig en grundlig förståelse av och utbildning i effektiv identifiering, analys, och lösa komplexa finansiella problem. [+]

Programöversikt - MSc i finans

Masterprogrammet i finans förbereder dig för en internationell karriär inom sektorn för finansiella tjänster, till exempel i kommersiella och investment banking, försäkringsbolag och tillsynsmyndigheter, i ekonomifunktioner i både privat och offentlig sektor. Utexaminerade från detta program har fått arbete på finansiella och icke-finansiella företag över hela världen. Topp 50 i Financial Times ranking

Den magisterexamen i finansiell ekonomi vid Lunds universitet Ekonomihögskolan Management är rankad 32: a i världen i Financial Times ranking av pre-praktikprogram 2016.

Detta program utökar dina kunskaper om alla viktiga områden av det ekonomiska beslutsfattandet. Du kommer att få en grundlig förståelse av och utbildning i effektiv identifiering, analys och lösa komplexa finansiella problem.... [-]


Master Of Science I Politik Och Förvaltning Välfärds

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Detta program ger dig ett brett utbud av kunskaper och färdigheter som är avsedda för förvaltning och administration av välfärdstjänster. Major i statsvetenskap, socialt arbete eller sociologi. [+]

Programöversikt

Med en unik kombination av perspektiv från statsvetenskap, socialt arbete, sociologi och ekonomi, ger detta program du med ett brett spektrum av kunskaper och färdigheter som är avsedda för förvaltning och administration av välfärdstjänster. Kurserna baseras på en komparativ metod, belysa skillnader och likheter mellan länderna, administrativa nivåer och politikområden, inklusive ett EU-perspektiv.

Kunskaper och färdigheter som förvärvats på programmet:

Fördjupad kunskap om välfärdssystem i olika delar av världen En grundläggande förståelse för offentlig ekonomi, ledarskap och management i relation till välfärdstjänster Förmågan att tillämpa metoder för att utvärdera program offentliga och privata välfärds Avancerade analytiska och metodologiska färdigheter. ... [-]

Master Of Science I Proteinvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Förstå proteiner är centralt för att förstå och lösa både medicinska och bioteknologiska problem på molekylär nivå. Detta program undersöker de molekylära strukturerna och de funktionella mekanismerna hos ett stort antal proteiner. [+]

Programöversikt

Förstå proteiner är centralt för att förstå och lösa både medicinska och bioteknologiska problem på molekylär nivå. Detta program undersöker de molekylära strukturerna och de funktionella mekanismerna hos ett stort antal proteiner.

Utexaminerade från programmet kommer att behärska metoder för kloning, uttryck och rening av proteiner, och ett antal specialiserade tekniker för att analysera proteiner. De kommer också att kunna använda och förstå primära vetenskapliga publikationer, och har förmåga att självständigt planera, genomföra och kritiskt utvärdera experiment.

Under det första året studenter följer avancerade kurser i biokemi, biofysik och molekylärbiologi. Under det andra året, de väljer en eller två projekt inom proteinvetenskap, som kan utföras vid universitetet eller i ett företag med en relevant forskningsprofil. Deltagande i seminarieserie, bärare utbildning och utveckling av andra allmänna färdigheter uppmuntras också under det andra studieåret.... [-]


Masterprogrammet I Brandteknisk

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Brandteknik är ett tvärvetenskapligt område som kräver en djup förståelse för byggnaders utformning och konstruktion, termokemiska processer associerade till brand tillväxt [+]

Programöversikt

Den internationella Master of Science i brandteknik (IMFSE) är en tvåårig utbildningsprogram inom ramen för Erasmus +. Det här masterprogrammet arrangeras gemensamt av: Ghent University, Belgien (koordinator) Lunds universitet The University of Edinburgh, UK

Dessa tre ledande europeiska forskningsuniversitet med kompletterande kompetens inom brandsäkerhet (FSE) förenas med huvudsyftet att skapa ett utbildningsprogram som definierar den erforderliga kunskaper för en professionell brand säkerhetsingenjör, förmåga att utveckla ett prestationsbaserat Design ( PBD). De tre IMFSE universitet är ledande europeiska institutioner inom brandsäkerhet, vilket ger både utbildningsprogram och forskning på hög nivå. Gent syftar till allmän FSE, Lund redovisas i skåpbranddynamik, CFD modellering, mänskligt beteende under bränder och evakuering och mot metoder för riskbedömning, och Edinburgh är utvecklaren av den första läroplanen strukturella brandsäkerhet.... [-]


Masterprogrammet I Energieffektiva Och Miljö Byggande

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Denna Master s program kommer att ge kunskaper, färdigheter och kompetens om energieffektiv, miljö byggande i kallt klimat. Lunds universitet är internationellt känd för hög kvalitet forskning relaterad till energieffektiva byggnader. [+]

Programöversikt

Byggnader står för en stor del av vår globala energianvändningen. Energianvändningen är i själva verket den viktigaste faktorn för en byggnads global miljöpåverkan, med tanke på dess totala livslängd.

Lunds universitet är internationellt känd för hög kvalitet forskning relaterad till energieffektiva byggnader. Vår kompetens är centrerad på en hel byggnad perspektiv, som svarar för invånare behov, liksom deras komfort och hälsa. Universitetets avancerad forskning, och dess nära band till byggindustrin, skapar en utmärkt grund för en stark masterprogrammet med ett i stort sett unika fokus på byggnader.

Våra studenter kommer att ta examen med avancerade kunskaper, färdigheter och kompetens inom området energieffektiva och miljö byggande i kallt klimat. Vårt mål är att utbilda högkvalificerade yrkesverksamma, som avsevärt kommer att bidra till och påverka utformningen, byggande eller renovering av energieffektiva byggnader, med hänsyn till arkitektur och miljö, invånarnas beteenden och behov, deras hälsa och komfort samt den totala ekonomin.... [-]


Masterprogrammet I Fysik - Partikelfysik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Vilka är de grundläggande beståndsdelarna i ärendet och vilka krafter verkar på dem? Partikelfysik är det ämne som behandlar de grundläggande principerna för vår värld; styrkor och [+]

Programöversikt

Vilka är de grundläggande beståndsdelarna i ärendet och vilka krafter verkar på dem? Partikelfysik är det ämne som tar upp de grundläggande principerna för vår värld; krafter och beståndsdelar. Denna förståelse formuleras matematiskt teorier (tidigare kallade naturlagarna). Ämnet utvecklas genom experimentella explorations och utveckling av teorier och modeller.

Idag vår förståelse beskrivs av standardmodellen teori, som har en exceptionell prognosförmåga, men är ofullständig. Vi utforskar förutsägelser Standardmodellen och söka en mer fullständig förståelse, det vill säga mer än standardmodellen. I praktiken bedriver vi forskning i globala experimentella samarbeten. Idag är dessa experiment huvudsakligen sker på LHC acceleratorn vid CERN.... [-]


Masterprogrammet I Geo-informationsvetenskap Och Jordobservation

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Är viktigt för utvecklingsfrågor runt om i världen Geo-informationsvetenskap och jordobservation för modellering och miljöledning. Geografiska data, såsom kartor och globala databaser, samt satellitbilder spelar en central roll i sökandet efter tillförlitlig miljöinformation för scenariostudier och livskraftiga strategier. [+]

Programöversikt

Är viktigt för utvecklingsfrågor runt om i världen Geo-informationsvetenskap och jordobservation för modellering och miljöledning. Geografiska data, såsom kartor och globala databaser, samt satellitbilder spelar en central roll i sökandet efter tillförlitlig miljöinformation för scenariostudier och livskraftiga strategier. Kunskaper och färdigheter inom detta område kommer därför att fortsätta att vara avgörande för industrin, myndigheter och frivilligorganisationer. Programmet löper under 22 månader och undervisas av världsklass fakulteter i fem länder: Island, Storbritannien, Sverige, Polen och Nederländerna.

Medan tillbringa tid i minst två av de fem länderna och studera i en mångkulturell miljö, kommer eleverna få värdefulla insikter i den akademiska, sociala och kulturella mångfalden i norra och centrala Europa. On'graduation de kommer att få en multipel magisterexamen från konsortiet universitet. Det finns en stor efterfrågan på Geo-informationsvetenskap och jordobservation för miljö modellering och Management (GEM) utexaminerade på den internationella arenan. Ett stort antal av de GEM examinerade accepteras i program doktor. Programmet har funnits i 10 år och mer än 120 studenter har tagit examen.... [-]


Masterprogrammet I Hantering Och Miljöpolitiken

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Detta program förbereda eleverna för en internationell miljö fokuserad karriär inom eller med näringslivet och offentliga myndigheter. [+]

Programöversikt

Hur kan bedömas miljöproblem? Hur gör företag och organisationer arbetar för att förebygga och lösa miljöproblemen? Hur är kontrollen över företag och enskilda offentliga myndigheter?

Från en grundläggande praktisk synpunkt att ändra börjar i verkligheten i dag, är våra studenter utmanas att utveckla yrkeskunskaper, kunskaper och nätverk i nära samarbete med det omgivande samhället.

Det tvärvetenskapliga magisterprogrammet i Environmental Management and Policy syftar till att förbereda studenterna för en karriär inom eller med näringslivet och offentliga myndigheter. Ämnen som organisation och styrning av företag, tekniska system i företag och i samhället, miljöekonomi, miljölagstiftning, miljöpolitik och hållbar konsumtion integreras. Programmet är baserat på fokus på bransch / organisationer och politiska / myndigheter.... [-]


Masterprogrammet I Hållbar Stadsplanering

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Göra världens växande städer frisk, attraktiv och hållbar är en exceptionell utmaning. Lunds universitet, som ligger i den dynamiska Öresundsregionen [+]

Programöversikt

Göra världens växande städer frisk, attraktiv och hållbar är en exceptionell utmaning. Lunds universitet, som ligger i den dynamiska Köpenhamn-Malmö-regionen, är en global ledare att balansera städernas ekonomisk tillväxt och utveckling inom miljöområdet och erbjuder fantastiska resurser för att studera olika aspekter av hållbarhet och design.

Masterprogrammet i hållbar stadsgestaltning vid Arkitekturskolan har ett väl etablerat rykte för att utveckla humanistiska modern design som främjar beboelighet, samhällsbyggande och social hållbarhet. Rita på bästa praxis och avancerad forskning om urban form urban kvalitet och hållbarhet, ger masterprogrammet högt kvalificerad personal, som kan möta den utmaning som hållbar stadsplanering som produktiva, framgångsrika personer som är kreativa, insiktsfull och intellektuellt skickliga i sin inställning till yrket och deras praktik.... [-]


Masterprogrammet I Innovations Mat Och Produktdesign

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Erasmus Mundus master i Food Innovation och produktdesign (EMM-FIPDes) är en tvåårig akademiskt program inom livsmedelsvetenskap och produktutveckling, som drivs av AgroParisTech (Frankrike), tillsammans med DIT (Irland), UNINA (Italien), och Lunds universitet. [+]

Programöversikt

Den europeiska gemensamma magisterexamen i Innovation och produktdesign (FIPDes) är en tvåårig akademiskt program inom livsmedelsvetenskap och produktutveckling, som drivs av Université Paris Saclay och AgroParisTech (Frankrike), tillsammans med DIT (Irland), UNINA (Italien ), och Lunds universitet. Den FIPDes master syftar till att ge en europeisk dimension i den kunskapsintensiva området livsmedels forskning och utveckling och är av stor betydelse för både EU och tredjelandsstudenter som vill vara anställd i livsmedels och dryck sektor. Programmet godkändes av EU-kommissionen under 2010 och startade 2011.

Program moduler / kurser

Termin 1: Food Science and Technology, hållbarhet, FoU Projektledning. Termin 2: Culinary Innovation, Business Creation, marknadsföring. Inriktningar: Termin 3 & 4: Mat design och teknik, hälsosam mat design, mat Packaging Design och logistik, magisterexamen projekt.... [-]

Masterprogrammet I Katastrofrisker Management Och Klimatförändringar

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet erbjuder en mix av praktisk och teoretisk utbildning med ett starkt fokus på samverkan mellan studenter och lärare, liksom med viktiga aktörer inom detta ämnesområde. [+]

Programöversikt

Trenden med ökande katastrofer och relaterade förluster är en verkligt global utmaning. Den föränderliga globala risk landskap på grund av processer som klimatförändringar, urbanisering, och den ökande komplexiteten i det moderna samhället innebär stora utmaningar för en hållbar utveckling och måste åtgärdas. Allt fler regeringar och internationella organisationer erkänner nödvändigheten av att öka sina insatser i katastrof riskhantering och anpassning till klimatförändringar i syfte att utveckla säkra och hållbara samhällen.

Masterprogrammet i Disaster Risk Management och anpassning till klimatförändringen har stöd från viktiga nationella och internationella institutioner, t.ex. FN-organ, Röda korset / Röda halvmånen rörelse, icke-statliga organisationer och nationella myndigheter.... [-]


Masterprogrammet I Miljöstudier Och Hållbarhetsvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Detta program inriktat på komplexa miljö- och hållbarhetsutmaningar och olika metoder för både förståelse och strategiskt hantera dessa från lokal till global nivå. [+]

Programöversikt

Vill du arbeta med komplexa hållbarhetsutmaningar (t.ex. klimatförändringar, livsmedelssäkerhet, förlust av biologisk mångfald) från lokal till global nivå. Då LUMES programmet är vad du letar efter. Med utgångspunkt i de kunskaper och erfarenheter eleverna redan besitter, är betoningen på att förstå nuvarande samhällsutvecklingsmönster och de miljöproblem de skapar, liksom metoder för att formulera strategier för framtida hållbara vägar. LUMES inte koncentrera sig på utbildning utövare; grunden för programmet är snarare ett tvärvetenskapligt och helhetsperspektiv för att förstå samspelet mellan sociala, ekonomiska och miljösystem inom en mängd olika rumsliga och tidsmässiga skalor.... [-]


Masterprogrammet I Organisera Molekylarmateria

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet ger dig en bred och grundläggande kunskap inom fysikalisk kemi, med tonvikt på områdena yt- och kolloidkemi, nanokemi och mjuka kondenserad materia. [+]

Programöversikt

Syftet med programmet är att ge dig en bred och grundläggande kunskap inom fysikalisk kemi, med tonvikt på områdena yt- och kolloidkemi, nanokemi och mjuka kondenserad materia. Eleverna utveckla avancerade laborativa färdigheter, djup teoretisk förståelse av fundamentala mekanismer och god förståelse för praktiska tillämpningar. Särskild vikt läggs vid en obruten linje av förståelse, från kvantmekanisk beskrivning av atomer och molekyler till komplexa supramolekylära strukturer, liksom deras industriella och biologiska tillämpningar.

Alla kurser under det första året är obligatoriska, och ger dig en lämplig bas för framtida studier i dessa eller relaterade ämnen, bland annat en kurs i matematiska metoder. Under det andra året kan du i stor utsträckning påverka och planera dina studier, med flera olika möjligheter. Det är obligatoriskt att slutföra en magisterexamen projekt, motsvarande minst 30 högskolepoäng.... [-]


Masterprogrammet I Strategisk Kommunikation

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Är du intresserad av en karriär inom PR, varumärkeskommunikation eller intern kommunikation? Vill du bli en strategisk kommunikationsansvarig? Detta program utsätter dig till den senaste forskningen inom strategisk kommunikation. [+]

Programöversikt

Vill du förbättra din förmåga att lösa komplexa frågor och fatta beslut om en organisations varumärke, image och rykte? Vill du ha kommunikationsförmåga samt kompetensen och vill vidareutveckla dem? Är du intresserad av en karriär inom PR, varumärkeskommunikation eller intern kommunikation? Vill du bli en strategisk kommunikationsansvarig?

Om svaret är "ja", är Masterprogram i strategisk kommunikation programmet för dig!

Lunds universitets Master of Science i strategisk kommunikation syftar till att utveckla självständiga, kritiska och kreativa kommunikationslösningar strateger med vilja och beslutsamhet att arbeta och lyckas på högsta ledningsnivåer.... [-]


Masterprogrammet I Teknisk Vattenresurslära

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Rent vatten och sanitet är grundläggande för mänsklig utveckling. När människor berövas dessa, de möter minskade möjligheter att förverkliga [+]

Programöversikt

Att ha tillgång till rent vatten är en hörnsten för att förbättra hälso- och sjukvården, förbättra livsmedelsförsörjningen, minska barndödligheten och förbättra människors totala livskvalitet. Det har blivit nödvändigt att utveckla teknik som kan ta itu med vattensäkerhetsutmaningar och möta den ökande efterfrågan. Genom att tillämpa en integrerad förvaltning av vattenresurser, kan ytvatten och grundvatten kan användas för att täcka detta behov på ett hållbart och miljövänligt sätt.

Det är dessa frågor som vi utforska med våra elever, liksom många andra utmaningar, såsom vattenrening, dagvattenhantering, kust hydraulik och modellering av hydrologiska processer.... [-]


Masterprogrammet I Trådlös Kommunikation

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i trådlös kommunikation är en av de mest populära masterprogram vid Lunds universitet och de mest populära trådlösa kommunikationsprogrammen i Sverige. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i trådlös kommunikation förbereder eleverna för en spännande karriär inom en snabbt växande industri. Universitetet har utmärkta resurser inom området trådlös kommunikation, och kan erbjuda studenterna en möjlighet att lära av världsledande forskare i state-of-the-art laboratorier. Forskning och utbildning är nära kopplade inom institutionen. Alla våra lärare är själva utbildade till doktorandnivå eller högre, och är aktivt engagerade i forskning. I trådlös kommunikation Programmet fokuserar på de fysiska och lägre skikten av trådlös kommunikation.

Syftet är att ge våra elever fördjupade systemkunskap, vilket i sin tur kräver insikter i de olika komponenterna i ett trådlöst system. De kurser som ingår i programmet alla hålla en hög internationell standard. Förutom de undervisade kurser, alla våra elever genomföra ett forskningsprojekt för sin gradu-avhandling. Projektet kan vara akademisk karaktär, eller utvecklas inom industrin, och kan utföras antingen i Lund eller utomlands. Dessa projekt kan ibland leda till patentregistrering och framgångsrika företagsinitiativ. Exempel på företag där studenterna har uppfyllt sina examensarbeten inkluderar Bitcraze (Sverige), Bombardier (Sverige), Lite-on Mobile (Sverige), Huawei Technologies (Sverige), Ericsson (Sverige), Procera Networks (Sverige), och FTW (Österrike ). ... [-]


Msc Ekonomisk Tillväxt, Befolkning Och Utveckling

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Vi är världsberömda för vår forskning i ekonomisk tillväxt, befolkning och utveckling. Specialisera i ekonomisk historia, ekonomisk demografi eller ekonomisk utveckling. [+]

Programöversikt

Programmet syftar till att utforska den allmänna historia för produktion och distribution, befolkning och levnadsstandard, institutioner och social organisation. Programmet erbjuder kunskap för att genomföra undersökningar och analyser som rör förändringar av sociala och ekonomiska förhållanden under olika omständigheter.

Specialiserings spår

Vid tillämpning av detta program du väljer ett av tre spår: Ekonomisk historia Track Ekonomisk demografi Track Ekonomisk utveckling spår

Kunskap om det förflutna är en förutsättning för att förstå dagens värld och forma framtiden. I ekonomisk historia spår kommer du att utveckla avancerade insikter i den långsiktiga utvecklingen av samhällen. Genom att kombinera analysverktyg från ekonomi och samhällsvetenskap med en kontextuell förståelse för förhållandena i det förflutna, kommer du att bli kunna använda den ackumulerade mänsklig erfarenhet att lösa ström dag problem. Centrala teman studeras är tillväxt, stagnation, kriser och fördelning av resurser.... [-]


Msc Entreprenörskap Och Innovation

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Detta program är utformat för studenter som syftar till att fullfölja en entreprenörskarriär. Det kännetecknas av en handlingsinriktad pedagogik som tillåter dig att initiera och genomföra verkliga företagsprojekt. [+]

Programöversikt

Personer med kunskaper om företagande är av stor betydelse i ett samhälle präglat av ökad osäkerhet och snabba förändringar. Entreprenörsförmåga gör det möjligt för framgångsrika upptäckt och utnyttjande av möjligheter på marknaden samt drivande innovationsprojekt och affärsutvecklings i befintliga företag.

Corporate entreprenörskap och innovation ELLER

Entreprenörskap: New Venture Creation

Vid tillämpning av detta program du väljer antingen entreprenörskap: New Venture Creation spår eller Corporate entreprenörskap och innovation spår. Båda spåren leder till en magisterexamen i entreprenörskap.

I Entreprenörskap: New Venture Creation spår som du kommer att lära dig att skapa, utveckla och utnyttja affärsmöjligheter genom att starta och hantera nya satsningar. Detta spår ger dig en möjlighet att vara fullt delaktiga som entreprenör i uppstartningsprocessen, från idé urval och lagsammansättning att våga bildning, vilket gör att du kan få verklig erfarenhet av att starta upp ett nytt företag. Dessutom kommer du att bli en del av vårt mentorprogram där du matchas med en erfaren mentor.... [-]


MSc I Arkitektur

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Lunds University School of Architecture producerar kreativa arkitekter med förmåga att identifiera och lösa problem inom området arkitektur och infrastruktur. Programmet är både konstnärlig och akademisk och ger omfattande utbildning i att hantera rumsliga designproblem och teoretiska frågor. [+]

Programöversikt

Dagens värld är växande mer globalt sammanlänkade och anslutna, vilket ger nya utmaningar för arkitektur. Dessa utmaningar rör allt från förtätning av städer och hållbarhet, hot i samband med extrema händelser och miljö. Lunds universitet, som ligger i den dynamiska Köpenhamn-Malmöregionen, är känd för sin kompetens och kunskap, och erbjuder fantastisk resurser för att studera dessa frågor i ett större sammanhang. Programmet kombinerar bästa praxis med avancerad forskning, vilket utbilda studenter att bli mycket skickliga yrkesmän som är konkurrenskraftiga på internationell nivå. Undervisningen innehåller både teoretiska och praktiska projekt som syftar till att hitta framtidsinriktade lösningar på verkliga problem. Programmet har det internationella samarbetet, liksom lokalt yrkesverksamma. Processen att arbeta / lärande består av en blandning av workshops, crits, tutorials med inbjudna gäster (både internationella och lokala) och längre projekt som ska uppvisas till en publik. Målen för masterprogrammet i arkitektur är: att erbjuda en bred utbildning i arkitektur med möjlig specialisering inom tre huvudområden (Advanced Architectural Design, fysisk experiment, och Human Shelter / Urban Space) att ge eleverna de kunskaper för att manifestera en internationellt erkänd förmåga att agera inom en utmanande men osäker framtid i samband med globaliseringen och extrema situationer. Programstruktur... [-]


Msc I Asiatiska Studier

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Syftet med detta tvärvetenskapliga programmet är att ge våra studenter med fördjupade kunskaper om aktuella frågor i Asien. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i asiatiska studier vid Lunds universitet är ett populärt program och den största masterprogrammet i Asian Studies i norra Europa. Våra studenter uppskattar den verkligt internationell miljö med andra studenter från ett stort antal länder och lärare som är etablerade experter på Asien i olika discipliner inom samhällsvetenskap.

Syftet med detta tvärvetenskapliga programmet är att ge våra studenter med fördjupade kunskaper om aktuella frågor i Asien. Eleverna får kunskaper om samtida asiatiska samhällen och kan specialisera sig, baserat på den regionala, tematiska och disciplinära fokus de väljer. De flesta av våra studenter genomför fältarbete i ett asiatiskt land som de själva väljer. Studenterna har möjlighet att vara anslutna med en av våra partneruniversitet i Kina (Peking University), Japan (Waseda University), Sydostasien (Kebangsan University) eller Indien (Tata Institute of Social Sciences). ... [-]


Msc I Astrofysik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Denna strukturerade tvååriga programmet ger dig möjlighet att lära sig om universum och tillämpa dina kunskaper i fysik i en levande och snabbt växande område av vetenskapen. [+]

Programöversikt

Denna strukturerade tvååriga programmet ger dig möjlighet att lära sig om universum och tillämpa dina kunskaper i fysik i en levande och snabbt växande område av vetenskapen. Den första terminen ägnas åt grundläggande astronomi kurser, inklusive stjärnornas struktur och utveckling och galaktiska dynamik. Under andra halvåret, kommer du att börja arbeta på ett examensarbete under överinseende av internationellt ansedda professorer, och det här projektet fortsätter över tre terminer. Du kommer också att ta fyra fler kurser bredda dina kunskaper om de mest spännande områdena i modern astrofysik såsom exoplaneter och det tidiga universum. Karriärmöjligheter Även om många av våra elever går på att göra en doktorsexamen i astronomi, siktar vi på att lära ut färdigheter som också bred användning utanför den akademiska världen. För att ge en uppfattning om de möjligheter som du kan vi nämna att några av våra tidigare masterstudenter gör eller har gjort doktorer vid universitetet i Cambridge, Heidelbergs universitet och observations European Southern. Tidigare alumner arbetar på Sony, den svenska Försvarets forskningsinstitut (FOI), som gymnasielärare och på att utveckla nästa generation av instrument för att bilden på näthinnan i det mänskliga ögat.... [-]


Msc I Bioinformatik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Bioinformatik är ett brett ämne som biologi, medicin, datavetenskap och statistik flätas samman. [+]

Programöversikt

Bioinformatik är ett brett ämne som biologi, medicin, datavetenskap och statistik flätas samman. Grunden för bioinformatik är det enorma biologiska sekvensdata härledda från genomiska studier och strukturbiologi och lagras i stora databaser. Beräkningsbiologi innebär också matematisk modellering av biologiska system.

Utmärkande för programmet:

En kombination av avancerad forskning med utbildning av nuvarande tekniker, samt utveckling av nya programvaruverktyg Nära kopplingar till forskning i en internationell miljö Proteomik, genomik och transkriptomik data kommer att analyseras och kombineras för att få en global förståelse av en organism eller grupper av organismer. ... [-]

MSc I Biologi, Akvatisk Ekologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Detta masterprogram har två inriktningar; Limnologi och marin ekologi. Det ger kunskaper om aktuella teorier och modeller av akvatiska ekosystem, förhållandet mellan [+]

Programöversikt

Detta masterprogram har två inriktningar; Limnologi och marin ekologi. Det ger kunskaper om aktuella teorier och modeller av akvatiska ekosystem, förhållandet mellan avrinningsområden, atmosfär, sjöar och vattendrag, växelverkan mellan människan och akvatiska ekosystem, och vattenhushållning. Praktisk utbildning i laboratorium och fält metodik betonas också ..

Utmärkande för programmet:

Ett nära samarbete med forskargrupper på state-of-the-art vetenskapliga förhållningssätt till aktuella miljöfrågor Härledning av riktlinjer för hållbar förvaltning av fisket Hands-on laborationer och riskbedömning i ekotoxikologiska frågor vattenmiljöer Designa restaureringsprojekt i akvatiska vattendelare. ... [-]

MSc I Biologi, Allmän

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Den allmänna Maste Programmet i biologi ger dig en möjlighet att utforma en personlig studieplan. Du väljer från cirka 30 avancerade kurser i biologi. [+]

Programöversikt

Den allmänna Masterprogrammet i biologi ger dig en möjlighet att utforma en personlig studieplan. Du väljer från cirka 30 avancerade kurser i biologi. Vi har utmärkta faciliteter för laborationer och genomföra fältexperiment. Studiebesök och laborationer är integrerade delar av de flesta av våra biologikurser vid Lunds universitet.

Utmärkande för programmet:

Brett utbud av kurser som täcker ämnen från cell- och molekylärbiologi till organismbiologi och ekologi Nära kopplingar till forskningen i en internationell miljö Lång erfarenhet av att erbjuda kurser i engelska och välutvecklade utbytesprogram Integrering av teoretiska analyser med stark utbildning av laborativa färdigheter och fältarbete Frihet att designa din egen studieprogram och specialisering ... [-]

MSc I Biologi, Växtvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Om du är intresserad av växtekologi, systematik, evolution och biologisk mångfald - det är programmet för dig. [+]

Programöversikt

En förståelse av de mekanismer som formar och ändra växt mångfald är av grundläggande betydelse för alla biologiska discipliner. Om du är intresserad av växtekologi, systematik, evolution och biologisk mångfald - det är programmet för dig.

Du lär dig om de mekanismer som är involverade i utvecklingen av nya växtarter och de faktorer som styr växt mångfald och fördelningen av växtarter. Du kommer att förstå på vilket sätt parningssystem och befolkningsstrukturen påverkar genflöde och genetisk mångfald hos växter. Du kommer att ta reda på om hur växter interagerar med andra organismer och deras förmåga att anpassa sig till miljöförändringar. Samtidigt kommer du att få praktisk erfarenhet av ekologisk och systematisk metod.... [-]


MSc I Biologi, Zooekologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

I detta program i zooekologi du lära dig att analysera och förstå evolutionära processer på samma nivå som gener, individer och populationer. [+]

Programöversikt

På masterprogrammet i zooekologi du lära dig att analysera och förstå evolutionära processer på samma nivå som gener, individer och populationer. Du kommer att uppnå färdigheter i att analysera och förstå hur evolutionära och ekologiska processer bildar utseende, fysiologi och beteende hos djur. Du får också lära dig att analysera kostnaderna och fördelarna med olika egenskaper och hur dessa är optimerade för att bilda reproduktiva och överlevnadsstrategier.

Vi erbjuder en utmärkt forskningsmiljö, särskilt inom ämnen som djur migration, molekylär ekologi, livshistorie kompromisser, motståndskraft mot sjukdomar i naturliga populationer och värd-parasit interaktioner. Du kommer att använda modern fält och laboratoriemetoder i studier av ekologiska och evolutionära frågor som tillämpas på djur inom grundforskning, samt tillämpad bevarande relaterad forskning. Särskild tonvikt ligger på fåglar som modellsystem.... [-]


MSc I Biologi: Naturvårdsbiologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

På masterprogrammet i naturvårdsbiologi, får du lära dig att använda modern ekologi och genetik inom skötsel och restaurering, liksom i studien av förlusten av biologisk mångfald. [+]

Programöversikt

På masterprogrammet i naturvårdsbiologi, får du lära dig att använda modern ekologi och genetik inom skötsel och restaurering, liksom i studien av förlusten av biologisk mångfald.

Funktioner i programmet:

Globala och regionala aspekter av den biologiska mångfalden och restaurering ekologi Befolknings ekologi som ett verktyg i praktisk naturvårdsbiologi Analysmetoder bevarandebiologi Nära kopplingar till forskning i en internationell miljö

Karriärmöjligheter

Naturvårdsbiologi proffs behövs och är anställd av ett varierat utbud av statliga och icke-statliga organisationer utöver privata konsultföretag och forskningsorgan. Masterprogrammet ger också en grund för fortsatta studier på forskarnivå.... [-]


Msc I Biologisk Fysik Och Beräkningsbiologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Institutionen för astronomi och teoretisk fysik erbjuder ett program i biologisk fysik och beräkningsbiologi som kombinerar en solid bas av kurser i teoretisk och matematisk fysik, med kurser i andra ämnen som ges till de berörda avdelningarna, såsom fysik, kemi och biologi. [+]

Programöversikt

Varför skulle en fysiker studera biologi? I själva verket har de redan under ganska lång tid. Många kända fysiker, som Richard Feynman, Wolfgang Pauli, Niels Bohr, Max Delbrück och Erwin Schrödinger för att nämna några, hade djupa intressen i biologiska problem och vissa gjort betydande framsteg på specifika områden som molekylärbiologi.

Biologi blir alltmer en kvantitativ vetenskap och har en räckvidd på i grunden olösta problem till hands, till exempel hur biomolekyler anta deras specifika form, hur de interagerar i celler och hur celler delar och kommunicera. Metoderna för teoretisk fysik, bland andra statistiska metoder, modellering och simulering, kan ge en kraftfull verktygslåda för att närma sig många av dessa problem.... [-]


Msc I Ekonomisk Utveckling Och Tillväxt

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Det gemensamma Masterprogrammet i ekonomisk utveckling och tillväxt (MEDEG) är en heltid masterprogram som anordnas av ett konsortium med tre toppklass europeiska universitet i Spanien, Storbritannien och Sverige. [+]

Programöversikt - MSc i ekonomisk utveckling och tillväxt

Den magisterexamen i ekonomisk utveckling och tillväxt utbildar nästa generation av analytiker, forskare och yrkesverksamma inom området för utveckling och tillväxt med hög kapacitet av självständighet. Programmet kombinerar expertis från tre högt rankade europeiska universitet i en gemensam plattform med ledande forskare inom nationalekonomi, ekonomisk historia och demografi.

Den samlade kompetens av tre högt rankade europeiska universitet

I denna dubbla examen tillbringar du det första året studerar utveckling och internationell ekonomi, statistik och lång sikt utveckling antingen Universidad Carlos III de Madrid eller University of Groningen. Det andra året du specialisera sig på utveckling och tillväxt, i samband med frågor som omfattning och jämlikhet, hållbarhet och energi, innovation och humankapital, vid Lunds universitet.... [-]


Msc I Fysik - Materialvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Material är det som gör upp allt omkring oss och deras egenskaper är avgörande för genomförandet av de system eller en anordning där de används. Nästan varje aspekt av det moderna samhället är [+]

Programöversikt - magisterexamen i fysik, materialvetenskap

Material är det som gör upp allt omkring oss och deras egenskaper är avgörande för genomförandet av de system eller en anordning där de används. Nästan varje aspekt av det moderna samhället är rörd av en teknik som möjliggjorts genom framsteg inom material. Till exempel skulle internet och mobiltelefoner inte vara möjligt utan optiska fibrer och halvledare. Studien av material baseras på förhållandet mellan de egenskaper hos ett material (som bestämmer dess funktionalitet), dess struktur, och det sätt att materialet är monterad. Materialvetenskap är till sin natur tvärvetenskapligt och omfattar ämnen från både grundläggande vetenskap och teknik, och från fysik och kemi.... [-]


Msc I Geologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet omfattar nästan alla aspekter av geologi, från mineral och bergarter till glacialgeologi, sediment, klimatförändringar och livets utveckling. [+]

Programöversikt

Programmet omfattar nästan alla aspekter av geologi, från mineral och bergarter till glacialgeologi, sediment, klimatförändringar och livets utveckling. Det syftar till att ge studenterna ett brett utbud av geologisk kunskap, exponering till områden i framkant av forskning och en grundlig förståelse av de praktiska tillämpningarna av geologi. Det finns två huvudgrenar, Berggrunden och kvartärgeologi. Fyra kurser i den ena eller normalt studeras under det första året. En magisterexamen projekt (45 hp), i kombination med en valbar kurs, är obligatorisk i det andra året.

En av många attraktionerna i Geologiska institutionen är den stora förekomsten av in-house forskningsutrustning som kompletterar undervisningen. Alla studenterna genomföra sina föreläsningar och praktiska övningar i välutrustade föreläsningssalar och undervisningslaboratorier inom byggavdelning. Fältarbete är en väsentlig del av det praktiska arbetet och det finns avvikelser av mellan en dag och en vecka. Dessa hålls på en mängd olika platser och är ett viktigt inslag i programmet. Under det sista året studenter i allmänhet genomföra projekt i många av de forskningslaboratorier. Dator- och arbetsstationer anläggningar stödja många aspekter av vår undervisning och forskning. Studenterna har tillgång till alla biblioteksresurser vid institutionen, som omfattar elektroniska tidskrifter.... [-]


Msc I Gis Och Jordobservation För Modellering Och Miljöledning

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Är viktigt för utvecklingsfrågor runt om i världen Geo-informationsvetenskap och jordobservation för modellering och miljöledning. Detta framgångsrika program undervisas av världsklass fakulteter i fem länder: Island, Storbritannien, Sverige, Polen och Nederländerna. [+]

*Notera! Detta är ett europeiskt gemensamt masterprogrammet (tidigare Erasmus Mundus)

Programöversikt

Är viktigt för utvecklingsfrågorna runt om i världen Geo-informationsvetenskap och jordobservation för modellering och miljöledning. Geografiska data, till exempel kartor och globala databaser samt satellitbilder spelar en central roll i sökandet efter tillförlitlig miljöinformation för scenariostudier och lönsamma strategier. Kunskaper och färdigheter inom detta område kommer därför att fortsätta att vara avgörande för industrin, myndigheter och frivilligorganisationer.

Programmet har en löptid på 22 månader och undervisas av världsklass fakulteter i fem länder: Island, Storbritannien, Sverige, Polen och Nederländerna. Medan tillbringa tid i minst två av de fem länderna och studera i en mångkulturell miljö, kommer eleverna få värdefulla insikter i den akademiska, sociala och kulturella mångfalden i norra och centrala Europa. På examen de kommer att få en multipel civilingenjörsexamen från konsortiets universitet ... [-]


Msc I Globala Studier

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Är du intresserad av frågor som rör globaliseringen, konflikter och social förändring? The Master of Science i globala studier är ett tvärvetenskapligt samhällsvetenskapligt masterprogram som syftar till att ge studenterna kunskap om globaliseringen, konflikter och social förändring. [+]

Programöversikt

Detta program är ett tvärvetenskapligt samhällsvetenskapligt masterprogram som ger dig kunskap om globaliseringen, konflikter och social förändring. Du kommer att få en förståelse för teorier kopplade till globaliseringsprocesser och omvandling, som analyseras genom olika disciplinära ramar. Programmet presenterar stora kulturella, ekonomiska, politiska och sociopsykologiska teorier och begrepp som kommer att göra dig möjlighet att göra välgrundade och jämförande analyser av hur globalisering är ansluten till konflikter och social förändring.

Under den tredje terminen (tredje termin) du är fri att välja att göra praktik, utbytesstudier, eller ta valbara kurser. Du kommer att få goda möjligheter att utveckla din intellektuella kapacitet, utöka dina kunskaper och kompetenser, bygga upp ditt nätverk, samt att förbereda för ditt liv efter dina herrar, om ditt mål är att stanna i den akademiska världen eller hitta arbete i icke-statliga organisationer, den privata sektorn eller offentlig sektor.... [-]


Msc I Humanekologi - Kultur, Makt Och Hållbarhet

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Rita på områden som antropologi, geografi, sociologi och ekonomisk historia, ger programmet tvärvetenskapliga perspektiv och analytiska verktyg för att kommunicera [+]

Programöversikt

Masterprogrammet Human Ecology: Kultur, makt och hållbarhet (CPS) riktar sig till studenter som vill få avancerad kompetens inom humanekologi. Exempel på yrken inkluderar utbildning, journalistik, miljöledning, arbete i regeringen och internationella organ och utvecklingsstöd. Programmet förbereder också studenterna för forskarutbildning.

Masterprogrammet i humanekologi ger transvetenskapliga perspektiv och analytiska verktyg för att kommunicera om problem med hållbarhet. Programmet utgör ett viktigt komplement till de tekniska och naturvetenskapliga metoder för hållbar utveckling genom att fokusera på kulturella dimensioner konsumtions- och resursanvändning, kulturella uppfattningar om miljö och ekonomi, och sociala perspektiv vetenskap på den globala fördelningen av miljöproblem.... [-]


Msc I Inbäddade Elektronik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Embedded Electronics Engineering erbjuder ett brett perspektiv, där digitala och analoga designen betraktas som en enhet där olika domäner interagerar. [+]

Programöversikt

Embedded Electronics Engineering erbjuder ett brett perspektiv, där digitala och analoga design betraktas som en enhet där olika domäner interagerar. Fokus ligger på CMOS, där miljarder av enheter används för att bygga ett system på ett enda kisel dö. Programmet är krävande och unik i sitt erbjudande, en perfekt förberedelse för din framtida karriär. Den spänner över områden från radiofrekvent (RF) kretsar genom att data konvertering och digitala kretsar. En annan utmärkande program funktion är att kretskonstruktion är kopplad till området för trådlös kommunikation, där RF gränssnitt samar utformade med digital baseband, som ger möjlighet att bygga kompletta sändtagare. På grund av den omfattande lokala industrin, är programmet ett nära samband med en mängd olika privata företag, vilket säkerställer att våra utbildningar håller hög relevans. I vissa fall våra studenters examensarbeten resulterar i patentregistreringar och möjlighet att publicera sitt arbete på internationella konferenser. ... [-]


MSc I Informationssystem

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Programmet är utformat för att ge dig de funktioner och färdigheter som krävs för en rad utmanande yrken som kräver integration av informationssystem (IS) kunskap med en stor kunskap om den globala affärsmiljön. [+]

Programöversikt

Den magisterexamen i Information Systems ger dig enastående karriärmöjligheter. Efter examen kan du göra karriär över hela världen i positioner såsom: systemarkitekt, IS / IT-konsult, ÄR formgivare, IS / IT-projektledare, UX formgivare, affär och systemanalytiker, affärsprocessingenjör, systemanalytiker och omvärldsanalytiker . Vi erbjuder dig en världsklass program som ger dig de verktyg och färdigheter för att designa, utveckla och genomföra system som löser viktiga organisatoriska och samhälleliga problem.

Du får lära dig informations- och kommunikationsteknik kan användas för att uppnå strategiska mål. Stor vikt läggs på hur man kan utforma och utveckla moderna datasystem, som är rörliga och flexibla för att de mål och behov i organisationen. Du kommer att få en djupare förståelse för det bredare affärssammanhang av informationssystem och hur de bör utformas för att uppnå sunda tekniska prestanda och interaktions egenskaper, såsom användbarhet.... [-]


MSc I Innovation Och Rumslig Dynamik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Detta masterprogram kombinerar områdena ekonomisk tillväxt, innovation och entreprenörskap, att möta ett behov inom analytisk och planeringsarbetet för den möjligheten att slå samman kunskap om ekonomiska modeller och den roll som innovation och entreprenörskap med empiriska bevis på ekonomisk förändring över tid och rum. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i innovation och rumslig dynamik gör det möjligt att göra karriär både nationella och internationella institutioner som arbetar med ekonomisk utveckling och innovation, såsom EU, OECD, Världsbanken, WTO, icke-statliga organisationer, regeringar och centralbanker, multinationella företag och rådgivning företag.

I detta program kommer du att få med teori, begrepp och metoder för att analysera och bättre förstå ekonomi, rötter och drivkrafter för tillväxt och innovation. Den unika fokus på rumslig dynamik ger dig möjlighet att få insikter om hur områdena ekonomisk tillväxt och innovation samspel, utvecklas och forma ekonomin och handeln i olika regioner och tidsperioder.... [-]


MSc I Internationell Ekonomi Med Fokus På Kina

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Det finns stor efterfrågan på akademiker med en fördjupad kunskap om den kinesiska ekonomin och Kinas roll i Asien-Stillahavsområdet och den globala ekonomin. Detta program ger dig kunskap om aktuella frågor i Kinas ekonomi som bygger på metoder för avancerad ekonomi och ekonomisk historia. [+]

Programöversikt

En magisterexamen i internationell ekonomi med fokus på Kina gör det möjligt att göra karriär inom internationellt verksamma företag, olika delar av den finansiella sektorn, såsom affärsbanker, försäkringsbolag, börser, myndigheter och offentliga institutioner.

I en alltmer globaliserad ekonomi, finns det ett växande behov av ekonomer som förstår effekterna av internationella handelsflöden, investeringar och politik. Vidare framväxten av Kina som en ekonomisk supermakt har stora konsekvenser för företag och länder lika. Detta program ger dig kunskap om aktuella frågor i Kinas ekonomi som bygger på metoder för avancerad ekonomi och ekonomisk historia.... [-]


MSc I Internationell Marknadsföring Och Varumärkeshantering

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Programmet ger en fördjupad förståelse av de viktigaste utmaningarna och frågor som rör internationell marknadsföring och varumärkeshantering som är viktiga för både praktiker och forskare. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i internationell marknadsföring och Brand Management förbereder dig för en karriär inom marknadsföring, strategi, varumärke och produktledning, försäljning och marknadsundersökningar i organisationer varierar från multinationella företag till små och medelstora företag och icke-statliga organisationer.

Detta program ger dig möjlighet att utveckla akademisk expertis avancerad nivå i internationell marknadsföring och varumärkeshantering. Vi ger dig med teorin, begrepp och färdigheter för att arbeta, bygga starka varumärken och framgångsrikt marknadsföra produkter och tjänster inom en rad dynamiska och konkurrenskraftiga internationella miljöer. Du kommer att träna din förmåga att analysera samhälls skift, trender och deras samspel med konsumtion och varumärken och skaffa sig färdigheter som är väsentliga för företagen att kunna utveckla nya innovationer som höjer vinsten och helst förbättra hållbarheten också.... [-]


MSc I Internationell Utveckling Och Förvaltning

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Lunds universitets Master of Science in International Development and Management är en 2-årig tvärvetenskapligt och internationellt program för studenter som vill främja en karriär inom internationellt utvecklingssamarbete eller att göra akademisk karriär inom det området. [+]

Programöversikt

LUMID är ett tvåårigt tvärvetenskapligt program med fokus på internationell utveckling och förvaltning. Programmet ger studenterna en unik kombination av teoretiska kunskaper och tillämpade forskningsmetoder och ledningskompetens som hänför sig till en rad utvecklingsområden och utmaningar. Dessa olika aspekter av internationell forskning och praktik utveckling integreras genom programkurser, student praktik med internationella organisationer, fältarbete forskning och utveckling utövare seminarier. Våra studenter tillbringar första läsåret programmet på campus och samtidigt fullfölja sin praktik och fältarbete i utvecklingssammanhang under det andra året. ... [-]


MSc I Kemi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Skaffa en avancerad nivå av teoretiska och praktiska kunskaper och färdigheter inom olika inriktningar inom området kemi. [+]

Programöversikt

Programmet ger dig möjlighet att förvärva en avancerad nivå av teoretiska och praktiska kunskaper och färdigheter inom olika inriktningar inom området kemi.

Genom ett urval av avancerade kurser och en magisterexamen eller flera projekt, får du möjlighet att specialisera sig på en av kemin ämnesområden:

analytisk kemi organisk kemi oorganisk kemi biokemi molekylär biofysik fysisk kemi kemisk fysik teoretisk kemi

Dessa representeras vid den naturvetenskapliga fakulteten genom Kilu (Institutionen för kemi vid Lunds universitet). Magisterexamen projekt måste motsvara minst 30 högskolepoäng.

Studier bygger på en tidigare grund i kemi och ger dig möjlighet att utveckla förmågan att tillämpa självständiga idéer till frågor och problem i kemi eller dess grannområden.... [-]


Msc I Kulturgeografi, Urbana Studier

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Kulturgeografi täcker ett brett spektrum av ämnen - från landskap till globaliseringen. Omfattningen av motivet är sådan att det kommer att ge dig en utmärkt vetenskaplig grund som lätt kan kombineras med andra akademiska ämnen. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i kulturgeografi är en tvåårig internationell program med fokus på kulturella, ekonomiska, sociala och politiska aspekterna av mänskliga aktiviteter från distinkt geografiska perspektiv. Varför ojämna geografiska mellan människor, bostadsområden, städer, regioner och länder att utvecklas? Hur gör globaliseringsprocesser och lokalisering påverkar företag och industrier, människor och platser? Vad driver geografiska förändringar - och är de geografiska av en sådan förändring socialt och miljömässigt bara? Vad kan regeringar, företag, icke-statliga organisationer, aktivister och andra aktörer på alla skalor gör att ta itu med de stora utmaningarna i vår tid? Det är den typ av frågor kulturgeografer ställa och adress.... [-]


Msc I Meteorologi Och Biogeokemiska Kretslopp

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet är tvärvetenskapligt och erbjuder en mångsidig utbildning i meteorologi, undervisas av ledande forskare inom området. Det kommer att ge dig en djupare förståelse för den allmänna atmosfärsvetenskap, biogeokemiska kretslopp och processer i mark-ekosystem atmosfär interaktioner. [+]

Programöversikt

Programmet är tvärvetenskapligt och erbjuder en mångsidig utbildning i meteorologi, undervisas av ledande forskare inom området. Det kommer att ge dig en djupare förståelse för den allmänna atmosfärsvetenskap, biogeokemiska kretslopp och processer i mark-ekosystem atmosfär interaktioner. Du kommer att få kunskap om ett brett spektrum av ämnen inom områden som fysikaliska fenomen, atmosfärkemi, meteorologi, naturgeografi och ekologi. Du får också lära dig att använda avancerade beräknings och laboratoriebaserade metoder och få erfarenhet av fältmätningar och verksamheter.

Karriärmöjligheter

Som en examen från Civilingenjör i meteorologi och biogeokemiska kretslopp kommer du att kunna arbeta inom områdena miljöledning, rådgivning, klimatmodellering och forskning inom både nationellt och internationellt sammanhang.... [-]


Msc I Naturgeografi Och Ekosystemanalys

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Detta MSc program ger dig möjlighet att få förstklassiga teoretiska och praktiska färdigheter i komplexa frågor och tekniska system inom området miljö och klimatförändringar. [+]

Programöversikt

Miljöledning är avgörande för välbefinnande mänskligheten. Förstå miljön, bland annat ökade krav och exploatering av naturresurser till följd av befolkningstillväxten, är förmodligen den största framväxande utmaningen att påverka vår framtid. Efterfrågan på välutbildade och högt kvalificerade akademiker inom området är, och förblir, extremt hög.

Vi erbjuder nu en världsklass BSc program i naturgeografi och ekosystemvetenskap, med inriktning på modellering och miljöledning. En unik blandning av kurser resulterar i en hög profil examen från en topp internationellt universitet - en perfekt plattform för en karriär eller framtida studier.... [-]


Msc Inom Service Management, Supply Chain Management

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

I vår Masterprogram i Service Management, Supply Chain Management, kommer du att utveckla din akademiska och industriella kompetens inom logistikområdet för att skapa morgondagens utmärkta försörjningskedjor. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i Service Management är ett unikt program för studenter som söker industrin relevant kunskap om management och ledarskap inom tjänstesektorn. Avancerad nivå Programmet kombinerar fördjupade ämneskunskaper av tjänstesektorerna, en banbrytande forskningsmiljö, och uppdaterade professionella applikationer. Vid applicering till masterprogrammet i Service Management du välja en av tre olika inriktningar: Detaljhandel, Supply Chain Management eller turism. Undervisningen är på engelska och vi har studenter från hela världen.

Funktioner av specialisering inom Supply Chain Management

Den snabba utvecklingen inom Supply Chain Management, inklusive globala utmaningar, hållbarhet och nya sätt att organisera försörjningskedjor och göra affärer, kräver mer kvalificerad personal. Du studera och analysera fenomen och situationer som service management i supply chain management sammanhang, transporter och logistik, förändringsledning, vetenskapsteori samt kvalitativa och kvantitativa metoder. Detta kommer att hjälpa dig att utveckla de viktiga analytiska och ledarskap samtidigt som du värdefull erfarenhet för att utveckla innovativa, strategiska och hållbara globala försörjningskedjor. Du kommer att få kunskap och erfarenhet från olika områden supply chain management, och utveckla verktyg för att skapa innovativa och hållbara supply chain management i företag, offentliga organisationer och andra.... [-]


Msc I Samhällskunskap Kön

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i Samhällskunskap of Gender är ett tvärvetenskapligt samhällsvetenskap program. Du får lära dig aktuella feministiska teorier i dialog med etablerade akademiska discipliner har bidragit till förståelsen av bredare sociala processer. [+]

Programöversikt

Är du intresserad av frågor om hur genusteorier kan bidra till förståelsen av bredare sociala processer?

Detta program är ett tvärvetenskapligt program inom samhällsvetenskap. Du får lära dig aktuella feministiska teorier i dialog med etablerade akademiska discipliner har bidragit till förståelsen av bredare sociala processer. Du kommer att förbättra din förmåga att kritiskt granska, värdera och diskutera fältets viktigaste teoretiska perspektiv och forskningsresultat. Du kommer att kunna formulera och analysera kopplingarna mellan teori och praktik om kön, klass, etnicitet och sexualitet.

Mediet är engelska. Detta innebär att föreläsningar och seminarier kommer att ges på engelska och att undersökningar (inklusive examensarbete) kommer att vara på engelska.... [-]


Msc I Service Management, Detaljhandel

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

I det här masterprogrammet studeras detaljhandeln från en multidisciplinär perspektiv, att kombinera insikter från ledningen, företagsekonomi, sociologi, etnologi [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i Service Management är ett unikt program för studenter som söker industrin relevant kunskap om management och ledarskap inom tjänstesektorn. Avancerad nivå Programmet kombinerar fördjupade ämneskunskaper av tjänstesektorerna, en banbrytande forskningsmiljö, och uppdaterade professionella applikationer. Vid applicering till masterprogrammet i Service Management du välja en av tre olika inriktningar: Detaljhandel, Supply Chain Management eller turism. Undervisningen är på engelska och vi har studenter från hela världen.

Funktioner av specialisering inom Retail

Den snabba utvecklingen inom detaljhandeln och följande globala utmaningarna har skapat en situation där företagen måste tänka om hur de gör affärer. Å ena sidan finns det en ständigt ökande efterfrågan på utveckling av nya strategier service- och försäljning. Å andra sidan finns det en växande efterfrågan på kvalificerad och utbildad personal. Du studerar relevant litteratur och analysera fenomen och situationer som organisationsteori, kundrelationer, hållbarhet och plats utveckling. Du kommer att få fördjupade kunskaper inom detaljhandeln marknadsföring, butiksplanering, CSR, hållbarhet, supply chain management och hantering av kundrelationer.... [-]


Msc I Service Management, Turism

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i Service Management, turism, är ett unikt program för dem som vill studera industrin relevant service management och ledarskap på avancerad nivå. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i Service Management är ett unikt program för studenter som söker industrin relevant kunskap om management och ledarskap inom tjänstesektorn. Avancerad nivå Programmet kombinerar fördjupade ämneskunskaper av tjänstesektorerna, en banbrytande forskningsmiljö, och uppdaterade professionella applikationer. Vid applicering till masterprogrammet i Service Management du välja en av tre olika inriktningar: Detaljhandel, Supply Chain Management eller turism. Undervisningen är på engelska och vi har studenter från hela världen.

Funktioner av specialisering inom turism

Turistnäringen är en av de snabbast växande branscher där engagerade individer som kan utveckla och leda serviceverksamheter är i hög efterfrågan. Med en magisterexamen i Service Management, turism, kommer du att få en fördjupad kunskap om den internationella turistnäringen från ett tvärvetenskapligt perspektiv som kombinerar inslag av management, marknadsföring, samhällsvetenskap och humaniora. Du kommer också att få en djupare kunskap om strategisk ledning, planering, projektledning och entreprenörskap.... [-]


Msc I Sociologi Rätts

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

The Master of Science i rättssociologi är ett tvärvetenskapligt samhällsvetenskapligt program som syftar till att införa studenter till studien av lagen, rättsliga institutioner och juridiska beteende i ett socialt sammanhang. [+]

Programöversikt

The Master of Science Programme i rättssociologi är ett tvärvetenskapligt program som syftar till att införa studenter till studien av lagen, rättsliga institutioner och juridiska beteende i ett socialt sammanhang. Det erbjuder ett avancerat översikt över sociologi lag med möjlighet till specialisering inom socio rättsliga områden, såsom straffrätt, kriminologi, rättskulturer, de mänskliga rättigheterna, jurister, styrning, lag och kön, juridik och globalisering och reglering.

Syftet med programmet är att öka elevernas kunskaper om hur lagen och rättsliga institutioner arbete på nationell och transnationell nivå och hur de påverkar på det dagliga livet för vanliga medborgare. Programmet kommer att ge eleverna de färdigheter de behöver för att kritiskt granska, analysera och värdera samspelet mellan socio juridisk teori och praktik, utforska rättsutvecklingen, och studera genomförandeproblem på nationell, internationell och global nivå.... [-]


MSc I Strategisk Ledning

Campusstudier 1 år September 2017 Sverige Lund

Detta program ger dig med de kunskaper och färdigheter om hur man känner igen dessa utmaningar och agera på dem för att säkerställa långsiktig framgång. Du får lära dig att fatta beslut som kan göra eller bryta ditt företag, men också hur man genomför dem. [+]

Programöversikt

MSc i International Strategic Management är ett program ettårig för ungkarlar i företagsekonomi, intresserad av hur man analyserar, formulera och genomföra strategier och bli en ledande organisatorisk ledare.

Näringslivet blir allt inför utmaningar som hotar nuvarande affärsmodeller, men också representerar enorma möjligheter. Detta program ger dig med de kunskaper och färdigheter om hur man känner igen dessa utmaningar och agera på dem för att säkerställa långsiktig framgång. Du får lära dig att fatta beslut som kan göra eller bryta ditt företag, men också hur man genomför dem.

Vi erbjuder de senaste insikter i ledning strategi genom en rad olika småskaliga undervisningsmetoder, vilket garanterar en spännande och utmanande lärande. Vi satsar både sofistikerade vetenskapliga insikter och kopplingar till affärspraxis. Civilingenjör i International Strategic Management kombinerar state-of-the-art forskning med starka kopplingar att öva genom bransch projekt där vetenskapliga verktyg tillämpas för att lösa verkliga företagsproblem. Programmet ger också möjlighet att kombinera magisteruppsats med ett företag uppdrag.... [-]


Msc I Synkrotronstrålning Baserad Forskning

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Detta MSc program ger dig stora möjligheter att interagera med användare av synkrotronljus. Dessa användare kommer från olika discipliner som fysik, kemi, biologi [+]

Programöversikt - Civilingenjör i Synchrotron Radiation Baserat Science

Detta program ger dig stora möjligheter att interagera med användare av synkrotronljus. Dessa användare kommer från olika discipliner som fysik, kemi, biologi, medicin och geologi.

Masterprogrammet kommer att ge dig praktisk erfarenhet från en accelerator laboratorium. I programmet ingår specialiserade kurser i acceleratorfysik och synkrotronljus-baserade vetenskap. Magisterexamen Projektet bedrivs på MAX-lab, det nationella elektronaccelerator laboratoriet, där du kommer att arbeta nära med en forskargrupp. Resterande kurser kan väljas från inom naturvetenskapliga fakulteten eller LTH. Detta innebär att du delvis kan utforma din magisterexamen.... [-]


Msc I Utvecklingsstudier

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

The Master of Science i utvecklingsstudier är en tvärvetenskaplig samhällsvetenskaplig masterprogrammet med inriktning på problemen med fattigdom och mänsklig utveckling. [+]

Programöversikt

Är du intresserad av att arbeta med utvecklingsrelaterade frågor, med fokus på mänsklig utveckling, fattigdomsbekämpning och hållbar utveckling?

Detta program är ett tvärvetenskapligt program inom samhällsvetenskap, som behandlar viktiga frågor inom utveckling samt olika teoretiska perspektiv för att öka din förståelse av förutsättningarna för och innehåll i utveckling. Syftet med programmet är att ge dig den kompetens och konkreta färdigheter för att förstå, bedöma och arbeta i utvecklingsrelaterade områden, vare sig direkt fattigdomsbekämpning eller andra aspekter av social och institutionell utveckling.

Mediet är engelska. Detta innebär att föreläsningar och seminarier kommer att ges på engelska och att undersökningar (inklusive examensarbete) kommer att vara på engelska.... [-]


Msc Programmet I Fysik - Allmän

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Vad händer om att tillfredsställa din nyfikenhet kan bli ditt jobb? På fysiska institutionen i Lund, kan du vara nyfiken och kreativ, och samtidigt göra en strategisk röst för din karriär. [+]

Programöversikt - civilingenjörsutbildningen i fysik

Vad händer om att tillfredsställa din nyfikenhet kan bli ditt jobb? Vid institutionen för fysik i Lund, kan du vara nyfiken och kreativ, och samtidigt göra ett strategiskt val för din karriär. Fysiker i Lund försökspersoner, inklusive de minsta delarna av materien, gränssnittet mellan levande celler och elektronik, hur man skapar en renare miljö och hur man kan bota cancer. Samtidigt är de uppfyller deras nyfikenhet.

Som en Master student kommer du att bli en del av en levande forskarvärlden deltar i experiment på stora internationella forskningsanläggningar och state-of-the-art laboratorier på plats. Banbrytande teoretiska studier är också genomförs.... [-]


MA

Ma I Kyrkomusik - Prestanda Program

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Malmö

Masterprogrammet i kyrkomusik har tre inriktningar: arrangering och komposition, orgel och tangentbord, Vokalmusik och kör. [+]

Programöversikt

Mästaren i kyrkomusik programmet syftar till att utbilda musiker med utmärkt konstnärligt, undervisning och professionella förmågor.

Programmet har tre inriktningar:

Arrangemang och komposition Organ och tangentbord Vocal Music och Choir

Efter genomgången programstudenter ska ha väl utvecklad kunskap, förståelse och färdigheter för att kunna delta i olika former av professionellt arbete såsom solist arbete, som medlem av en fast ensemble eller som musiker inom en församling i Svenska kyrkan eller andra samfund. Studenten ska också ha utvecklat sin förmåga att studera självständigt.

Dessutom, efter avslutad utbildning, studerande skall ha förvärvat ingående kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kyrkliga och kulturella livet.... [-]


Ma I Litteratur - Kultur - Medier, Allmän Litteratur

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. [+]

Programöversikt

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Den studerande kan välja att specialisera sig på engelska, franska, General, tyska, ryska, spanska, eller jiddisch litteratur, och i skandinaviska studier. Det finns teoretiska kurser, diskutera estetiska och kulturella ämnen av allmän karaktär, samt kurser inriktade på särskilda litterära genrer, teman eller historiska perioder. Kritisk uppmärksamhet ges också till de många former där litteraturen kommer in i media och den offentliga arenan i dagens samhälle. Den slutliga prövningen sker i form av en masteruppsats.... [-]


Ma I Litteratur - Kultur - Medier, Engelska

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. [+]

Programöversikt

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Den studerande kan välja att specialisera sig på engelska, franska, General, tyska, ryska, spanska, eller jiddisch litteratur, och i skandinaviska studier. Det finns teoretiska kurser, diskutera estetiska och kulturella ämnen av allmän karaktär, samt kurser inriktade på särskilda litterära genrer, teman eller historiska perioder. Kritisk uppmärksamhet ges också till de många former där litteraturen kommer in i media och den offentliga arenan i dagens samhälle. Den slutliga prövningen sker i form av en masteruppsats.... [-]


Ma I Litteratur - Kultur - Medier, Fransk

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Syftet med detta program är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier [+]

Programöversikt

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Den studerande kan välja att specialisera sig på engelska, franska, General, tyska, ryska, spanska, eller jiddisch litteratur, och i skandinaviska studier. Det finns teoretiska kurser, diskutera estetiska och kulturella ämnen av allmän karaktär, samt kurser inriktade på särskilda litterära genrer, teman eller historiska perioder. Kritisk uppmärksamhet ges också till de många former där litteraturen kommer in i media och den offentliga arenan i dagens samhälle. Den slutliga prövningen sker i form av en masteruppsats.... [-]


Ma I Litteratur - Kultur - Medier, Ryska

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. [+]

Programöversikt

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Den studerande kan välja att specialisera sig på engelska, franska, General, tyska, ryska, spanska, eller jiddisch litteratur, och i skandinaviska studier. Det finns teoretiska kurser, diskutera estetiska och kulturella ämnen av allmän karaktär, samt kurser inriktade på särskilda litterära genrer, teman eller historiska perioder. Kritisk uppmärksamhet ges också till de många former där litteraturen kommer in i media och den offentliga arenan i dagens samhälle. Den slutliga prövningen sker i form av en masteruppsats.... [-]


Ma I Litteratur - Kultur - Medier, Skandinaviska Studier

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. [+]

Programöversikt

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Den studerande kan välja att specialisera sig på engelska, franska, General, tyska, ryska, spanska, eller jiddisch litteratur, och i skandinaviska studier. Det finns teoretiska kurser, diskutera estetiska och kulturella ämnen av allmän karaktär, samt kurser inriktade på särskilda litterära genrer, teman eller historiska perioder. Kritisk uppmärksamhet ges också till de många former där litteraturen kommer in i media och den offentliga arenan i dagens samhälle. Den slutliga prövningen sker i form av en masteruppsats.... [-]


Ma I Litteratur - Kultur - Medier, Spanska

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. [+]

Programöversikt

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Den studerande kan välja att specialisera sig på engelska, franska, General, tyska, ryska, spanska, eller jiddisch litteratur, och i skandinaviska studier. Det finns teoretiska kurser, diskutera estetiska och kulturella ämnen av allmän karaktär, samt kurser inriktade på särskilda litterära genrer, teman eller historiska perioder. Kritisk uppmärksamhet ges också till de många former där litteraturen kommer in i media och den offentliga arenan i dagens samhälle. Den slutliga prövningen sker i form av en masteruppsats.... [-]


Ma I Mellanösternstudier

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet erbjuder kurser inom fokusområden flera samt möjligheter till attraktiva praktikplatser och språkutbildning i Mellanöstern. [+]

Programöversikt

Den tvååriga internationella tvärvetenskapliga masterprogrammet i Mellanösternstudier vid Centrum för Mellanösternstudier (CME) i Lund erbjuder högt kvalificerade studenter en möjlighet att bli experter på Mellanöstern. Dessutom fokuserar vår utbildning på personlig utveckling och ger våra studenter nödvändig utbildning och stöd för att bli framgångsrika i sina karriärer efter sin utbildning.

CME valdes under 2009 att inleda forskningsprogrammet Mellanöstern i dagens värld som en del av det svenska Vetenskapsrådets strategiska forskningsområden. Sedan dess har CME snabbt expanderat till en verkligt internationell knutpunkt för forskning, information till allmänheten och kulturella evenemang med fokus på Mellanöstern. Den forskning som bedrivs vid CME har fyra forskningsområden: (A) Demokratisering och social utveckling i Mellanöstern; (B) miljö och hållbar utveckling i Mellanöstern; (C) Middle East Migrations: Diasporas och minoriteter i globaliserade samhällen och (D) Religion, processer av tolkning och identitetsskapande i Mellanöstern.... [-]


Ma I Musik, Cembalo

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Malmö

Mästaren i musikprogram, cembalo, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik - Performance Programme, cembalo, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att arbeta i en professionell kapacitet i olika former - antingen som en solist, en medlem av en etablerad ensemble, eller i fritt formade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin / hennes förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv.... [-]


Ma I Musik, Gitarr

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Malmö

Masterprogrammet i musik (Performance Programme), gitarr, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik, gitarr, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att arbeta i en professionell kapacitet i olika former - antingen som en solist, en medlem av en etablerad ensemble, eller i fritt formade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin / hennes förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv.

Läs mer om programmet på http://www.mhm.lu.se/en/education/performance-programmes-in-music-masters-level/classical/guitar.... [-]


Ma I Musik, Jazz Improvisation

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Malmö

Masterprogrammet i musik, Jazz Improvisation syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik - Performance Programme, Jazz / Improvisation, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att arbeta i en professionell kapacitet i olika former - antingen som en solist, en medlem av en etablerad ensemble, eller i fritt formade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin / hennes förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv.... [-]


Ma I Musik, Komposition

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Malmö

Masterprogrammet i musik, komposition, syftar till att utbilda tonsättare som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. [+]

Programöversikt

Mästaren i musikprogram - Performance Programme, sammansättning, syftar till att utbilda tonsättare som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att arbeta i en professionell kapacitet i olika former. Studenten måste också ha utvecklat sin / hennes förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv.

Läs mer om programmet på http://www.mhm.lu.se/en/education/study-opportunities-for-international-students/performance-programmes-in-music-on-masters. För allmän information om studier vid Lunds universitet, besök www.lunduniversity.lu.se.... [-]


Ma I Musik, Piano

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Malmö

Masterprogrammet i musik - Performance Programme, Piano, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik - Performance Programme, Piano, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att arbeta i en professionell kapacitet i olika former - antingen som en solist, en medlem av en etablerad ensemble, eller i fritt formade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin / hennes förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv.... [-]


Ma I Musik, Symfoniorkester Instrument

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Malmö

Masterprogrammet i musik, Symfoniorkester Instrument, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik - Performance Programme, symfoniorkester Instrument, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att arbeta i en professionell kapacitet i olika former - antingen som en solist, en medlem av en etablerad ensemble, eller i fritt formade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin / hennes förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv. Inträdet är möjlig på följande instrument: flöjt, oboe, klarinett, fagott, valthorn, trumpet, trombon, tuba, violin, viola, cello, kontrabas, slagverk, harpa.... [-]


Ma I Musik, Sångstudier

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Malmö

Masterprogrammet i musik, sångstudier (Performance Programme), syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik - Performance Programme syftar sångstudier för att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att arbeta i en professionell kapacitet i olika former - antingen som en solist, en medlem av en etablerad ensemble, eller i fritt formade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin / hennes förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv.... [-]


Ma I Musik - Prestanda Program, Diplom Tolkning

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Malmö

Masterprogrammet i musik - performence programmet Tolkning diplom, syftar till att utbilda instrumentalister och solister som har en överlägsen konstnärlig och yrke förmåga. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik - Performance program, Tolkning diplom, syftar till att utbilda instrumentalister och solister som har en överlägsen konstnärlig och yrke förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha fördjupade kunskaper och färdigheter i praktiken och tolkning av musik för att arbeta med kvalificerade uppdrag som solist eller kammarmusiker i en överlägsen konstnärlig nivå. Studenten måste också ha utvecklat sin förmåga att arbeta självständigt om produktion av en bra konsertprogram, och när det gäller alla personliga övningar, repetitioner och annat förberedande arbete som krävs i produktionen av kollektiva skälen. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande och initiativ som krävs för att kunna arbeta självständigt i musikvärlden.... [-]


Ma I Musik - Prestanda Program, Komposition Diplom

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Malmö

Masterprogrammet i musik, komposition diplom, syftar till att utbilda tonsättare som har överlägsen konstnärliga och yrkesmässiga kapacitet genom specialiserad undervisning som fokuserar på mycket krävande och kvalificerade uppdrag [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik - Performance Programme, sammansättning Diplom, syftar till att utbilda tonsättare som har överlägsen konstnärliga och yrkesmässiga kapacitet genom specialiserad undervisning som fokuserar på mycket krävande och kvalificerade uppdrag. Efter avslutad programmet måste studenten visa större kunskaper och färdigheter samt en förmåga att komponera musik på avancerad konstnärlig nivå. Dessutom måste studenten ha en omfattande förståelse och kunskap om komposition för instrumentala ensembler av varierande konfigurationer. Han / hon måste också vara beredd att brottas med de olika aspekterna efterfrågas i samband med att arbeta som professionell kompositör / musiker och har utvecklat förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha fått avancerade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv.... [-]


Ma I Religiösa Rötter Europa

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

De Religious Roots of Europe är en tvåårig Nordic Master programmet som erbjuds av Centrum för teologi och religionsvetenskap vid Lunds universitet i samarbete med universiteten i Århus, Bergen, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Programmet fokuserar på judendomen, islam och kristendom. [+]

Programöversikt

Den religiösa rötter i Europa (ROT) är en tvåårig Nordic masterprogrammet erbjuds av Centrum för teologi och religionsvetenskap vid Lunds universitet i samarbete med universiteten i Århus, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Programmet fokuserar på de formativa perioder av judendomen, islam och kristendom, deras gemensamma rötter, tidig interaktion och bidrag till den europeiska kulturen. Programmet förbereder studenterna för utbildning och socialt arbete i ett mångreligiöst samhälle eller för forskning om den roll som de tre religionerna i europeisk historia och samhälle. Genom programmet studenterna får detaljerad kunskap om bildandet av de tre religionerna och deras interaktion med varandra, liksom färdigheter som är relevanta för någon ockupation eller studier där rollen av de tre religionerna är av betydelse.... [-]


Ma I Språk Och Lingvistik, Fonetik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Denna profil är ett utmärkande drag för masterutbildning i fonologi, Sounds of världens språk och Experimentell fonetik. Beskrivande fonetik och talteknologi är [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Specialisering i fonetik ... [-]


Ma I Språk Och Språkvetenskap, Allmän Språkvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Inom allmän språkvetenskap, typologiska lingvistik och kognitiv lingvistik är profilområden. Typologiska lingvistik försök att definiera gränserna inom vilka språket [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Specialisering i allmän språkvetenskap ... [-]


Ma I Språk Och Språkvetenskap, Engelsk

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Studenter siktar på en magisterexamen med inriktning mot engelsk lingvistik kommer att möta en forskarsamhället med en lång och framgångsrik historia som har gjort betydande [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Kandidater till en magisterexamen med inriktning mot engelsk lingvistik kommer att ingå i en internationellt erkänd forskarvärlden, och de kommer att möta forskare som är engagerade i ett brett spektrum av forskningsområden på engelska språket och lingvistik. Styrkeområden finns inom semantik, text och diskurs, syntax och inlärning näst språk. Vi drar på aktuella teorier inom ramarna för kognitiv, funktionell och generativ metoder för den typ av språk och Humanistlaboratoriet vid Språk- och litteratur ger oss state-of-the-art utrustning och kompetens för att utföra experiment och corpus undersökningar. Masterprogrammet ger en solid grund i kärnområden som grammatik, semantik / pragmatik, historien av det engelska språket och språklig variation. Dessutom får eleverna ta valbara kurser från ett urval av kurser inom området lingvistik.... [-]


Ma I Språk Och Språkvetenskap, Grek / Nygrekiska

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

I specialisering på grekiska / nygrekiska, studenter följa utvecklingen av det grekiska språket från antiken till modern tid. Programmet innebär studier av texter [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Specialisering på grekiska eller nygrekiska ... [-]


Ma I Språk Och Språkvetenskap, Latin

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och språkvetenskap på avancerad nivå. Centrum för Språk- och litteratur [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Inriktning på latin ... [-]


Ma I Språk Och Språkvetenskap, Svenskt / Skandinaviskt Språk

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Studenter siktar på en magisterexamen med inriktning mot svenska / nordiska språk kommer att möta en forskarsamhället som är särskilt stark i generativ grammatik och i forskning om text och diskurs. [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Specialisering i svenska / nordiska språk ... [-]


Ma I Språk Och Språkvetenskap, Tysk

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Inriktningen i tyska fokuserar på struktur och användning av tyska. Baserat på en lång tradition, den dominerande studieområden i Lund är morphosyntax av tyska [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Inriktning på tyska ... [-]


Ma I Tillämpad Kulturanalys

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet syftar till att utveckla och fördjupa elevernas kunskaper och färdigheter inom området tillämpad kulturanalys, som betonar användandet av kulturell analys i arbetslivet. [+]

Programöversikt

Programmet syftar till att utveckla och fördjupa elevernas kunskaper och färdigheter inom området tillämpad kulturanalys. Det betonar användningen av etnografi och kulturanalys som ett sätt att hjälpa organisationer och företag att utveckla sina tjänster och produkter samt att finna lösningar på problem som de kan ställas inför som ett inslag i deras dagliga aktiviteter. Programmet kommer att stärka studenternas teoretiska och metodologiska färdigheter i etnografi och samtidigt utveckla fördjupad förståelse av olika organisatoriska sammanhang, liksom de krav dessa rum på projektledning, kommunikation och produktutveckling.

Via praktikplatser praktik, projekt och examensarbete, kommer du att kunna utveckla och rikta dina kunskaper till specialiserade fält där du vill arbeta efter avslutade studier.... [-]


Master Of Arts I Språk Och Språkvetenskap, Arabiska

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Inriktning på arabiska ... [-]


Master Of Arts I Språk Och Språkvetenskap, Italiensk

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Karriärmöjligheter ... [-]


Master Of Arts I Språk Och Språkvetenskap, Kinesiska

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Inriktning på kinesiska ... [-]


Master Of Arts Programmet I Europeiska Studier

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Mapes är ett tvärvetenskapligt masterprogram med ett unikt perspektiv på Europa. Vårt fokus ligger på kultur, identitet och kommunikation, adresseras med både teoretisk förfining och karriär pragmatism. [+]

Programöversikt

The Master of Arts programmet i europeiska studier (aka Mapes) är ett tvärvetenskapligt masterprogrammet med ett unikt perspektiv på Europa. Programmet är särskilt inriktat dem som är intresserade av att förstå Europa ur ett bredare, humanist, synvinkel och som vill tillämpa detta perspektiv i karriärer med anknytning till europeiska kulturella och identitetspolitik och hela Europa kommunikation. Vårt fokus ligger på kultur, identitet och kommunikation, adresseras med både teoretisk förfining och karriär pragmatism.

Akademiskt, program nytta av närvaron av Centrum för Europastudier (www.cfe.lu.se), ett forskningsinriktat nätverk som täcker hela Lunds universitet. Föreläsningarna ges av kvalificerade föreläsare med en exemplarisk forskning och undervisning rekord, liksom av gästföreläsare från både akademi och industri. Således erbjuder vårt program en solid teoretisk grund för studier av den europeiska kulturen och identiteten och utvecklar elevernas praktiska färdigheter genom ett projektlednings kurs och möjligheten till praktik.... [-]


Master Of Fine Arts I Kritiska Och Pedagogiska Studier

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Kritiska och pedagogiska studier är en internationell forskarutbildning som leder till en Master of Fine Arts examen, arbetar över gränserna mellan konstteori, praktik och pedagogik. [+]

Programöversikt

Kritiska och pedagogiska studier är en internationell forskarutbildning som leder till en Master of Fine Arts examen, arbetar över gränserna mellan konstteori, praktik och pedagogik. Det sammanför doktorander med BFA liksom många elever som tidigare genomgått en studio baserad MFA. Programmet syftar till att främja tillämpad tänkande inom det konstnärliga området, att undersöka hur vi båda skulle kunna producera och diskutera konst, samt hur pedagogiska strategier kan ses som konstnärliga modeller i konstpraxis och som undervisning.

Detta är ett banbrytande program som syftar till att undersöka på vilka sätt kritisk teori och pedagogik informera konstnärliga praktiken. Teori kommer att ses som en praktik, och praxis kommer att teoretiserade. Centrala frågor och diskussionsämnen är pedagogiska strategier såsom konstnärer undervisa konstnärer och konstnärens roll i att förmedla till en publik, i kombination med kritiskt tänkande på konstnärlig produktion, med en öppenhet för att lära och experimentera. Läroplanen är i ständig utveckling och är väl lämpad för konstnärer som arbetar från en hybrid eller utökad praxis. Studenterna och program handledare arbetar tillsammans för att bilda den programstruktur genom grupp dialog och en kritisk granskning av innehållet som det passar deltagarnas intresseområden, samtidigt som svarar på relevanta frågor för dagen. Detta sker normalt i form av intensiva seminarier och workshops ledda av gästföreläsare, professorerna vid Konsthögskolan i Malmö och handledare av kritiska & Pedagogiska studier. Men tidigare deltagare har föreslagit sin egen självorganiserad kurs och har positivt påverkat programstrukturen inifrån. Vårt fokus ligger på hur konstnärer diskutera, producera, utbilda och kommunicera, så vi siktar på att uppmuntra studenter att vara kritisk mot hur utbildningsstrukturerna fungerar, både inom själva programmet och i relation till en pedagogisk praktik.... [-]


Masterprogrammet I Film Och Mediehistoria

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet ger filmstudier och mediehistoria studenterna en möjlighet för tvärvetenskaplig inriktning. Namnet på fältet, film och media historia, understryker att medie manifestationer studerade placeras i ett historiskt och därför socialt, kulturellt och politiskt sammanhang. [+]

Programöversikt

Programmet ger filmstudier och mediehistoria studenterna en möjlighet för tvärvetenskaplig inriktning. Namnet på fältet, film och media historia, understryker att medie manifestationer studerade placeras i ett historiskt och därför socialt, kulturellt och politiskt sammanhang.

Programmet ger filmstudier och mediehistoria studenterna en möjlighet för tvärvetenskaplig inriktning. Namnet på fältet, film och media historia, understryker att medie manifestationer studerade placeras i ett historiskt och därför socialt, kulturellt och politiskt sammanhang. Denna synkrona perspektiv ställs mot en diakronisk en där förändringsprocesser inom mediehistoria studeras ur ekonomiska, tekniska, sociala och estetiska perspektiv.... [-]


Masterprogrammet I Fri Konst, Bildkonst

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Malmö

Masterprogrammet i fri konst vid Konsthögskolan i Malmö är en tvåårig universitetsutbildning i fri konst vid Lunds universitet. Akademin erbjuder utmärkta faciliteter och varje elev har tillgång till en egen studio från deras första studieåret. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i fri konst vid Konsthögskolan i Malmö är en tvåårig universitetsutbildning i fri konst vid Lunds universitet. Masterprogrammet omfattar djupgående forskning i konst genom individuell studio praxis och kurser i konst och olika relaterade discipliner. Under det första året en skolresa ingår. Under det andra året, eleverna fokusera på sina examensarbeten, bland annat att skriva en uppsats och presentera en separatutställning på Akademins galleri.

Konsthögskolan i Malmö ligger i centrala Malmö och erbjuder utmärkta faciliteter. Varje elev har tillgång till en egen studio från deras första studieåret. Akademin har workshops för alla relevanta konstnärliga tekniker. Konsthögskolan i Malmö har inga separata avdelningar. Studenterna organiserar sin egen läroplan, att välja från ett brett spektrum av tekniska och teoretiska kurser, varav många är undervisas av internationellt kända konstnärer.... [-]


Masterprogrammet I Industridesign

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

I masterprogrammet kommer du att fokusera på ett av tre teman: vardags- och beteende, form och teknik eller människa och natur. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i industriell design fokuserar på tre teman: Living and Behaviour, form och teknik eller människa och natur. Programmet består av enskilda industriella designprojekt, workshops och ytterligare teoretiska kurser. Du kommer att delta i och bidra till skapandet av kunskap inom designområdet. Genom att organisera utställningar, seminarier och workshops kommer du att kommunicera ditt arbete och delta i den offentliga debatten. Skolan för industriell design erbjuder dig en kreativ miljö med utmärkta verkstadslokaler. Som en del av ett fullskaligt universitet, kan vi erbjuda stora möjligheter för ett tvärvetenskapligt angreppssätt genom samarbete med andra fakulteter.... [-]


Masterprogrammet I Litteratur - Kultur - Medier, Jiddisch

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. [+]

Programöversikt

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Den studerande kan välja att specialisera sig på engelska, franska, General, tyska, ryska, spanska, eller jiddisch litteratur, och i skandinaviska studier. Det finns teoretiska kurser, diskutera estetiska och kulturella ämnen av allmän karaktär, samt kurser inriktade på särskilda litterära genrer, teman eller historiska perioder. Kritisk uppmärksamhet ges också till de många former där litteraturen kommer in i media och den offentliga arenan i dagens samhälle. Den slutliga prövningen sker i form av en masteruppsats.... [-]


Masterprogrammet I Litteratur - Kultur - Medier, Tysk Litteratur

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. [+]

Programöversikt

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Den studerande kan välja att specialisera sig på engelska, franska, General, tyska, ryska, spanska, eller jiddisch litteratur, och i skandinaviska studier. Det finns teoretiska kurser, diskutera estetiska och kulturella ämnen av allmän karaktär, samt kurser inriktade på särskilda litterära genrer, teman eller historiska perioder. Kritisk uppmärksamhet ges också till de många former där litteraturen kommer in i media och den offentliga arenan i dagens samhälle. Den slutliga prövningen sker i form av en masteruppsats.... [-]


Masterprogrammet I Språk Och Lingvistik, Fransk

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Inriktning på franska ... [-]


Masterprogrammet I Språk Och Lingvistik, Kognitiv Semiotik

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Kognitiv semiotik är tvärvetenskaplig studie av språk, kommunikation, media och sinne, ur begreppen mening och innebörd. Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och språklig och tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Inriktning mot kognitiv semiotik ... [-]


Masterprogrammet I Språk Och Lingvistik, Rumänska

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik, rumänska på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Inriktning på Rumänska ... [-]


Videoklipp

Presentation film

Arrival Day Lund University

Kontakt

Lunds Universitet

Adress, rad 1 Paradisgatan 2
221 00 Sweden
Hemsida http://www.lunduniversity.lu.se/
Telefonnummer +46 46 222 00 00