Lund University

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Lunds universitet - Sveriges topprankade universitet

Lunds universitet, grundat 1666, rankas konsekvent bland världens 100 bästa universitet (73: e i världen och Sveriges högsta ranking, QS 2016/17 ranking).

Universitetet har 42 000 studenter och över 7 500 anställda och erbjuder 100 magisterexamina och 6 kandidatexamen på engelska

Lund är Sveriges mest attraktiva studiedestination. Universitetet erbjuder ett av de bredaste sortiment av program och kurser i Skandinavien, baserad på tvärvetenskaplig och banbrytande forskning. En examen från Lunds universitet är en kvalitetsstämpel både i Sverige och utomlands.

Ämnesområden

Våra åtta fakulteter och många specialiserade forskningscentrum erbjuder utbildning inom följande ämnesområden:

 • Arkitektur och design
 • Business, Ekonomi och ledning
 • Kommunikation och media
 • Engineering & Technology
 • Miljö och hållbarhet
 • Fine & Performing Arts
 • Humaniora, Språk och Teologi
 • Internationella studier och samhällsvetenskap
 • lag
 • Medicin och hälsa
 • Science

Studiemöjligheter för internationella studenter

Lunds universitet erbjuder 100 mastersprogram och 6 Bachelors program på engelska och 700 kurser som lämpar sig för utbytesstudenter.

Hitta din examen: www.lunduniversity.lu.se/programmes

Applikations Perioder

Huvudansökningsperioden för internationella studenter är i mitten av oktober till 15 januari för alla program som börjar höst (augusti) semester varje år. Ett litet urval av program också acceptera ansökningar under juni-augusti för våren (januari) termin startdatum.

Hur man ansöker om studier: www.lunduniversity.lu.se/apply

Studieavgifter

Studenter som är medborgare i länder utanför EU / EES och Schweiz är vanligtvis skyldiga att betala studieavgifter. Studieavgifter inte ansöka om EU / EES-medborgare. För information om studieavgifter för de enskilda programmen, se www.lunduniversity.lu.se/programmes

Stipendier möjligheter

Studenter som är medborgare i länder utanför EU / EES kan ansöka om ett stipendium efter de ansöker om studier med oss. Stipendier delas ut på grundval av akademiska meriter, inte ekonomiska situation.

Läs mer om stipendiemöjligheter: www.lunduniversity.lu.se/scholarships

Forskning

Lund är hem för över 30 världsledande forskningsmiljöer och är platsen för två av Europas största material forskningsanläggningar för närvarande byggs, ESS och MAX IV. Lunds universitet är också medlem i den prestigefyllda forskningsintensiva universitetsnätverk Universitas 21 och League of European Research Universities (LERU).

Undervisningsstil

Kritiskt tänkande och frihet i sinnet är hörnstenarna i det akademiska livet vid Lunds universitet. Fokus på grupparbete och mer informella, öppen klass miljöer underlättar inlärning, skapa en dialog och bidra till att skapa nya idéer.

Lund är en internationell mötesplats för studenter och forskare lika. Detta skapar globala klassmiljöer där studenterna få nya kulturella perspektiv och kan utveckla sina internationella nätverk, som värderas högt av arbetsgivare runt om i världen.

Studenter i Lund ges goda möjligheter för företag interaktion. Staden Lund har en unik, världsklass miljö för teknik, kunskap, innovation och entreprenörskap och är värd en imponerande bredd av globala företag.

Studentliv

Som # 1 val för internationella studenter som kommer till Sverige, är Lund anses vara den bästa studentstad i Sverige med sin unika kombination av stora sociala klubbar (den historiska "nationer"), studentkårerna och Akademiska föreningen skapa en levande och aktiv studentliv.

Lunds kommun

Beläget i södra Sverige, är Lund bara 10 minuter med tåg till Sveriges 3: e största stad, Malmö och bara 40 minuter med tåg till Köpenhamn, Danmark.

Som en av de äldsta städerna i Sverige med anor från 990, är ​​Lund en kontrasternas stad där 1 000 år av historia blandning med modern kunskap och idéer. I Lund hittar du charmen i en liten pittoresk, kullerstensbelagda stad, sida vid sida med stora attraktioner som tjänster, shopping, restauranger och kulturella evenemang. Lund är också hem för stora internationella företag som Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfal Laval och Gambro.

Engelska är utbrett (90% svenskar är flytande) vilket innebär att du kan uppleva en unik europeisk kultur utan språkbarriären.

Läs mer om Lunds universitet

För mer information besök www.lunduniversity.lu.se

Du kan också ställa frågor om vår Facebook-sida www.facebook.com/lunduniversity

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska

Se MA » Se MSc » Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

MA

Masterprogrammet I Industridesign

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

I masterprogrammet kommer du att fokusera på ett av tre teman: vardags- och beteende, form och teknik eller människa och natur. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i industriell design fokuserar på tre teman: Living and Behaviour, form och teknik eller människa och natur. Programmet består av enskilda industriella designprojekt, workshops och ytterligare teoretiska kurser. Du kommer att delta i och bidra till skapandet av kunskap inom designområdet. Genom att organisera utställningar, seminarier och workshops kommer du att kommunicera ditt arbete och delta i den offentliga debatten. Skolan för industriell design erbjuder dig en kreativ miljö med utmärkta verkstadslokaler. Som en del av ett fullskaligt universitet, kan vi erbjuda stora möjligheter för ett tvärvetenskapligt angreppssätt genom samarbete med andra fakulteter.... [-]


Ma I Mellanösternstudier

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet erbjuder kurser inom fokusområden flera samt möjligheter till attraktiva praktikplatser och språkutbildning i Mellanöstern. [+]

Programöversikt

Den tvååriga internationella tvärvetenskapliga masterprogrammet i Mellanösternstudier vid Centrum för Mellanösternstudier (CME) i Lund erbjuder högt kvalificerade studenter en möjlighet att bli experter på Mellanöstern. Dessutom fokuserar vår utbildning på personlig utveckling och ger våra studenter nödvändig utbildning och stöd för att bli framgångsrika i sina karriärer efter sin utbildning.

CME valdes under 2009 att inleda forskningsprogrammet Mellanöstern i dagens värld som en del av det svenska Vetenskapsrådets strategiska forskningsområden. Sedan dess har CME snabbt expanderat till en verkligt internationell knutpunkt för forskning, information till allmänheten och kulturella evenemang med fokus på Mellanöstern. Den forskning som bedrivs vid CME har fyra forskningsområden: (A) Demokratisering och social utveckling i Mellanöstern; (B) miljö och hållbar utveckling i Mellanöstern; (C) Middle East Migrations: Diasporas och minoriteter i globaliserade samhällen och (D) Religion, processer av tolkning och identitetsskapande i Mellanöstern.... [-]


Ma I Tillämpad Kulturanalys

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet syftar till att utveckla och fördjupa elevernas kunskaper och färdigheter inom området tillämpad kulturanalys, som betonar användandet av kulturell analys i arbetslivet. [+]

Programöversikt

Programmet syftar till att utveckla och fördjupa elevernas kunskaper och färdigheter inom området tillämpad kulturanalys. Det betonar användningen av etnografi och kulturanalys som ett sätt att hjälpa organisationer och företag att utveckla sina tjänster och produkter samt att finna lösningar på problem som de kan ställas inför som ett inslag i deras dagliga aktiviteter. Programmet kommer att stärka studenternas teoretiska och metodologiska färdigheter i etnografi och samtidigt utveckla fördjupad förståelse av olika organisatoriska sammanhang, liksom de krav dessa rum på projektledning, kommunikation och produktutveckling.

Via praktikplatser praktik, projekt och examensarbete, kommer du att kunna utveckla och rikta dina kunskaper till specialiserade fält där du vill arbeta efter avslutade studier.... [-]


MA in European Studies

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Således erbjuder vårt program en solid teoretisk grund för studier av den europeiska kulturen och identiteten och utvecklar elevernas praktiska färdigheter genom ett projektlednings kurs och möjligheten till praktik.

[-]

Ma I Film Och Mediehistoria

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet ger filmstudier och mediehistoria studenterna en möjlighet för tvärvetenskaplig inriktning. Namnet på fältet, film och media historia, understryker att medie manifestationer studerade placeras i ett historiskt och därför socialt, kulturellt och politiskt sammanhang. [+]

Programöversikt

Programmet ger filmstudier och mediehistoria studenterna en möjlighet för tvärvetenskaplig inriktning. Namnet på fältet, film och media historia, understryker att medie manifestationer studerade placeras i ett historiskt och därför socialt, kulturellt och politiskt sammanhang.

Programmet ger filmstudier och mediehistoria studenterna en möjlighet för tvärvetenskaplig inriktning. Namnet på fältet, film och media historia, understryker att medie manifestationer studerade placeras i ett historiskt och därför socialt, kulturellt och politiskt sammanhang. Denna synkrona perspektiv ställs mot en diakronisk en där förändringsprocesser inom mediehistoria studeras ur ekonomiska, tekniska, sociala och estetiska perspektiv.... [-]


Ma I Kyrkomusik - Prestanda Program

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i kyrkomusik har tre inriktningar: arrangering och komposition, orgel och tangentbord, Vokalmusik och kör. [+]

Programöversikt

Mästaren i kyrkomusik programmet syftar till att utbilda musiker med utmärkt konstnärligt, undervisning och professionella förmågor.

Programmet har tre inriktningar:

Arrangemang och komposition Organ och tangentbord Vocal Music och Choir

Efter genomgången programstudenter ska ha väl utvecklad kunskap, förståelse och färdigheter för att kunna delta i olika former av professionellt arbete såsom solist arbete, som medlem av en fast ensemble eller som musiker inom en församling i Svenska kyrkan eller andra samfund. Studenten ska också ha utvecklat sin förmåga att studera självständigt.

Dessutom, efter avslutad utbildning, studerande skall ha förvärvat ingående kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kyrkliga och kulturella livet.... [-]


Master Of Fine Arts I Kritiska Och Pedagogiska Studier

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Kritiska och pedagogiska studier är en internationell forskarutbildning som leder till en Master of Fine Arts examen, arbetar över gränserna mellan konstteori, praktik och pedagogik. [+]

Programöversikt

Kritiska och pedagogiska studier är en internationell forskarutbildning som leder till en Master of Fine Arts examen, arbetar över gränserna mellan konstteori, praktik och pedagogik. Det sammanför doktorander med BFA liksom många elever som tidigare genomgått en studio baserad MFA. Programmet syftar till att främja tillämpad tänkande inom det konstnärliga området, att undersöka hur vi båda skulle kunna producera och diskutera konst, samt hur pedagogiska strategier kan ses som konstnärliga modeller i konstpraxis och som undervisning.

Detta är ett banbrytande program som syftar till att undersöka på vilka sätt kritisk teori och pedagogik informera konstnärliga praktiken. Teori kommer att ses som en praktik, och praxis kommer att teoretiserade. Centrala frågor och diskussionsämnen är pedagogiska strategier såsom konstnärer undervisa konstnärer och konstnärens roll i att förmedla till en publik, i kombination med kritiskt tänkande på konstnärlig produktion, med en öppenhet för att lära och experimentera. Läroplanen är i ständig utveckling och är väl lämpad för konstnärer som arbetar från en hybrid eller utökad praxis. Studenterna och program handledare arbetar tillsammans för att bilda den programstruktur genom grupp dialog och en kritisk granskning av innehållet som det passar deltagarnas intresseområden, samtidigt som svarar på relevanta frågor för dagen. Detta sker normalt i form av intensiva seminarier och workshops ledda av gästföreläsare, professorerna vid Konsthögskolan i Malmö och handledare av kritiska & Pedagogiska studier. Men tidigare deltagare har föreslagit sin egen självorganiserad kurs och har positivt påverkat programstrukturen inifrån. Vårt fokus ligger på hur konstnärer diskutera, producera, utbilda och kommunicera,... [-]


Masterprogrammet I Fri Konst, Bildkonst

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i fri konst vid Konsthögskolan i Malmö är en tvåårig universitetsutbildning i fri konst vid Lunds universitet. Akademin erbjuder utmärkta faciliteter och varje elev har tillgång till en egen studio från deras första studieåret. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i fri konst vid Konsthögskolan i Malmö är en tvåårig universitetsutbildning i fri konst vid Lunds universitet. Masterprogrammet omfattar djupgående forskning i konst genom individuell studio praxis och kurser i konst och olika relaterade discipliner. Under det första året en skolresa ingår. Under det andra året, eleverna fokusera på sina examensarbeten, bland annat att skriva en uppsats och presentera en separatutställning på Akademins galleri.

Konsthögskolan i Malmö ligger i centrala Malmö och erbjuder utmärkta faciliteter. Varje elev har tillgång till en egen studio från deras första studieåret. Akademin har workshops för alla relevanta konstnärliga tekniker. Konsthögskolan i Malmö har inga separata avdelningar. Studenterna organiserar sin egen läroplan, att välja från ett brett spektrum av tekniska och teoretiska kurser, varav många är undervisas av internationellt kända konstnärer.... [-]


MA in Language and Linguistics, Arabic

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Varför Lunds universitet?

Universitetet ligger i Lund - en charmig och kompakt universitetsstaden i södra Sverige, bara 35 minuter från Köpenhamn. Staden är känd för sitt pulserande studentliv och är hem för många världsledande forskningsanläggningar och internationella företag.

Läs mer på www.lunduniversity.lu.se

[-]

Ma I Språk Och Språkvetenskap, Kinesiska

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Inriktning på kinesiska ... [-]


Ma I Språk Och Språkvetenskap, Kognitiv Semiotik

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Kognitiv semiotik är tvärvetenskaplig studie av språk, kommunikation, media och sinne, ur begreppen mening och innebörd. Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och språklig och tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Inriktning mot kognitiv semiotik ... [-]


MA in Language and Linguistics, English

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Varför Lunds universitet?

Rankas bland världens 100 bästa universitet i QS Ranking 2016/2017, är universitetet i # 1 val för internationella studenter som kommer till Sverige - ett av världens mest innovativa, kreativa och demokratiska länder.

Om du vill ha en verkligt global klassrum upplevelse där du kan börja din internationella nätverk, är Lunds universitet ett bra alternativ att överväga. Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land rankas som den näst bästa i världen på att ge högre utbildning. Grupparbeten och informella lärare och elev relationer underlätta en fördjupad nivå av lärande.

... [-]

Ma I Språk Och Språkvetenskap, Franska

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Inriktning på franska ... [-]


Ma I Språk Och Språkvetenskap, Allmän Språkvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Inom allmän språkvetenskap, typologiska lingvistik och kognitiv lingvistik är profilområden. Typologiska lingvistik försök att definiera gränserna inom vilka språket [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och språkvetenskap på avancerad nivå. Centrum för Språk- och litteratur erbjuder studenter tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering.

[-]

Ma I Språk Och Språkvetenskap, Tysk

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Inriktningen i tyska fokuserar på struktur och användning av tyska. Baserat på en lång tradition, den dominerande studieområden i Lund är morphosyntax av tyska [+]

Staden är känd för sitt pulserande studentliv och är hem för många världsledande forskningsanläggningar och internationella företag.

Läs mer på www.lunduniversity.lu.se

[-]

MA in Language and Linguistics, Greek/Modern Greek

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Inriktningen består av kurser både direkt samband med och utanför kärn ämne.

[-]

Ma I Språk Och Språkvetenskap, Italiensk

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Karriärmöjligheter ... [-]


Ma I Språk Och Språkvetenskap, Latin

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och språkvetenskap på avancerad nivå. Centrum för Språk- och litteratur [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och språkvetenskap på avancerad nivå. Centrum för Språk- och litteratur erbjuder studenter tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering.

[-]

Ma I Språk Och Lingvistik, Fonetik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Denna profil är ett utmärkande drag för masterutbildning i fonologi, Sounds of världens språk och Experimentell fonetik. Beskrivande fonetik och talteknologi är [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och språkvetenskap på avancerad nivå. Centrum för Språk- och litteratur erbjuder studenter tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning.

[-]

Ma I Språk Och Språkvetenskap, Rumänska

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik, rumänska på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Inriktning på Rumänska ... [-]


MA in Language and Linguistics, Swedish/Scandinavian Languages

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Studenter siktar på en magisterexamen med inriktning mot svenska / nordiska språk kommer att möta en forskarsamhället som är särskilt stark i generativ grammatik och i forskning om text och diskurs. [+]

[-]

MA in Literature – Culture – Media, English Literature

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land rankas som den näst bästa i världen på att ge högre utbildning. Grupparbeten och informella lärare och elev relationer underlätta en fördjupad nivå av lärande.

Universitetet ligger i Lund - en charmig och kompakt universitetsstaden i södra Sverige, bara 35 minuter från Köpenhamn. Staden är känd för sitt pulserande studentliv och är hem för många världsledande forskningsanläggningar och internationella företag.

Läs mer på www.lunduniversity.lu.se

[-]

MA in Literature – Culture – Media, French Literature

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Syftet med detta program är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier [+]

Programöversikt

[-]

Ma I Litteratur - Kultur - Medier, Allmän Litteratur

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. [+]

Programöversikt

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Den studerande kan välja att specialisera sig på engelska, franska, General, tyska, ryska, spanska, eller jiddisch litteratur, och i skandinaviska studier. Det finns teoretiska kurser, diskutera estetiska och kulturella ämnen av allmän karaktär, samt kurser inriktade på särskilda litterära genrer, teman eller historiska perioder. Kritisk uppmärksamhet ges också till de många former där litteraturen kommer in i media och den offentliga arenan i dagens samhälle. Den slutliga prövningen sker i form av en masteruppsats.... [-]


Ma I Litteratur - Kultur - Medier, Tysk Litteratur

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. [+]

Programöversikt

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Den studerande kan välja att specialisera sig på engelska, franska, General, tyska, ryska, spanska, eller jiddisch litteratur, och i skandinaviska studier. Det finns teoretiska kurser, diskutera estetiska och kulturella ämnen av allmän karaktär, samt kurser inriktade på särskilda litterära genrer, teman eller historiska perioder. Kritisk uppmärksamhet ges också till de många former där litteraturen kommer in i media och den offentliga arenan i dagens samhälle. Den slutliga prövningen sker i form av en masteruppsats.... [-]


MA in Literature – Culture – Media, Russian Literature

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. [+]

Programöversikt

[-]

Ma I Litteratur - Kultur - Medier, Skandinaviska Studier

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. [+]

Programöversikt

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Den studerande kan välja att specialisera sig på engelska, franska, General, tyska, ryska, spanska, eller jiddisch litteratur, och i skandinaviska studier. Det finns teoretiska kurser, diskutera estetiska och kulturella ämnen av allmän karaktär, samt kurser inriktade på särskilda litterära genrer, teman eller historiska perioder. Kritisk uppmärksamhet ges också till de många former där litteraturen kommer in i media och den offentliga arenan i dagens samhälle. Den slutliga prövningen sker i form av en masteruppsats.... [-]


MA in Literature – Culture – Media, Spanish Literature

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Om du vill ha en verkligt global klassrum upplevelse där du kan börja din internationella nätverk, är Lunds universitet ett bra alternativ att överväga. Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land rankas som den näst bästa i världen på att ge högre utbildning.

[-]

Ma I Litteratur - Kultur - Medier, Yiddish

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. [+]

Programöversikt

Syftet med programmet är att stärka elevernas historiska kunskaper och teoretiska förståelsen av förbindelserna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Den studerande kan välja att specialisera sig på engelska, franska, General, tyska, ryska, spanska, eller jiddisch litteratur, och i skandinaviska studier. Det finns teoretiska kurser, diskutera estetiska och kulturella ämnen av allmän karaktär, samt kurser inriktade på särskilda litterära genrer, teman eller historiska perioder. Kritisk uppmärksamhet ges också till de många former där litteraturen kommer in i media och den offentliga arenan i dagens samhälle. Den slutliga prövningen sker i form av en masteruppsats.... [-]


MA in Religious Roots of Europe

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Bildandet av fler religiösa samhällen i Europa och den ökande religionens roll idag skapar ett behov av individer med en fördjupad kunskap om bildandet och religionshistoria, särskilt judendom, kristendom och islam, liksom ett behov av framtida forskning på fältet.

[-]


Ma I Musik - Prestanda Program, Komposition Diplom

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i musik, komposition diplom, syftar till att utbilda tonsättare som har överlägsen konstnärliga och yrkesmässiga kapacitet genom specialiserad undervisning som fokuserar på mycket krävande och kvalificerade uppdrag [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik - Performance Programme, sammansättning Diplom, syftar till att utbilda tonsättare som har överlägsen konstnärliga och yrkesmässiga kapacitet genom specialiserad undervisning som fokuserar på mycket krävande och kvalificerade uppdrag. Efter avslutad programmet måste studenten visa större kunskaper och färdigheter samt en förmåga att komponera musik på avancerad konstnärlig nivå. Dessutom måste studenten ha en omfattande förståelse och kunskap om komposition för instrumentala ensembler av varierande konfigurationer. Han / hon måste också vara beredd att brottas med de olika aspekterna efterfrågas i samband med att arbeta som professionell kompositör / musiker och har utvecklat förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha fått avancerade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv.... [-]


Ma I Musik - Prestanda Program, Diplom Tolkning

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i musik - performence programmet Tolkning diplom, syftar till att utbilda instrumentalister och solister som har en överlägsen konstnärlig och yrke förmåga. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik - Performance program, Tolkning diplom, syftar till att utbilda instrumentalister och solister som har en överlägsen konstnärlig och yrke förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha fördjupade kunskaper och färdigheter i praktiken och tolkning av musik för att arbeta med kvalificerade uppdrag som solist eller kammarmusiker i en överlägsen konstnärlig nivå. Studenten måste också ha utvecklat sin förmåga att arbeta självständigt om produktion av en bra konsertprogram, och när det gäller alla personliga övningar, repetitioner och annat förberedande arbete som krävs i produktionen av kollektiva skälen. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande och initiativ som krävs för att kunna arbeta självständigt i musikvärlden.... [-]


Ma I Musik, Komposition

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i musik, komposition, syftar till att utbilda tonsättare som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. [+]

Programöversikt

Mästaren i musikprogram - Performance Programme, sammansättning, syftar till att utbilda tonsättare som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att arbeta i en professionell kapacitet i olika former. Studenten måste också ha utvecklat sin / hennes förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv.

Läs mer om programmet på http://www.mhm.lu.se/en/education/study-opportunities-for-international-students/performance-programmes-in-music-on-masters. För allmän information om studier vid Lunds universitet, besök www.lunduniversity.lu.se.... [-]


Ma I Musik, Gitarr

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i musik (Performance Programme), gitarr, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik, gitarr, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att arbeta i en professionell kapacitet i olika former - antingen som en solist, en medlem av en etablerad ensemble, eller i fritt formade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin / hennes förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv.

Läs mer om programmet på http://www.mhm.lu.se/en/education/performance-programmes-in-music-masters-level/classical/guitar.... [-]


Ma I Musik, Cembalo

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Mästaren i musikprogram, cembalo, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik - Performance Programme, cembalo, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att arbeta i en professionell kapacitet i olika former - antingen som en solist, en medlem av en etablerad ensemble, eller i fritt formade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin / hennes förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv.... [-]


Ma I Musik, Jazz Improvisation

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i musik, Jazz Improvisation syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik - Performance Programme, Jazz / Improvisation, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att arbeta i en professionell kapacitet i olika former - antingen som en solist, en medlem av en etablerad ensemble, eller i fritt formade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin / hennes förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv.... [-]


Ma I Musik, Piano

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i musik - Performance Programme, Piano, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik - Performance Programme, Piano, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att arbeta i en professionell kapacitet i olika former - antingen som en solist, en medlem av en etablerad ensemble, eller i fritt formade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin / hennes förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv.... [-]


Ma I Musik, Symfoniorkester Instrument

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i musik, Symfoniorkester Instrument, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik - Performance Programme, symfoniorkester Instrument, syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att arbeta i en professionell kapacitet i olika former - antingen som en solist, en medlem av en etablerad ensemble, eller i fritt formade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin / hennes förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv. Inträdet är möjlig på följande instrument: flöjt, oboe, klarinett, fagott, valthorn, trumpet, trombon, tuba, violin, viola, cello, kontrabas, slagverk, harpa.... [-]


Ma I Musik, Sångstudier

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i musik, sångstudier (Performance Programme), syftar till att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i musik - Performance Programme syftar sångstudier för att utbilda musiker som har en hög konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad programmet måste studenten ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att arbeta i en professionell kapacitet i olika former - antingen som en solist, en medlem av en etablerad ensemble, eller i fritt formade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin / hennes förmåga till självstudier. Dessutom, om slutförandet av programmet skall studenten ha förvärvat väl utvecklade kunskaper om företagande som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i en ständigt föränderlig kulturliv.... [-]


MSc

Civilingenjör I Redovisning Och Finansiering

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Eleverna väljer mellan tre spår: Redovisning och Financial Communications, redovisning och kontroll av förvaltningen, och Corporate Financial Management [+]

Programöversikt

Fördjupa din förståelse om kapitalmarknaderna och de finansieringsbeslut som företag och organisationer måste göra, och undersöka hur redovisning och beslut rapportering påverkar marknader och företag med Civilingenjör i redovisning och finansiering. Detta program kommer att öka din karriär, vilket ger en omfattande och noggrann behandling av viktiga områden för redovisning och corporate finance.

Vid tillämpning av detta program du väljer en av tre inriktningar, beroende på dina ambitioner och intressen: Redovisning och styrning, Redovisning, Försäkring och finansiell kommunikation, eller Corporate Financial Management.

... [-]

Msc I Ekonomisk Utveckling Och Tillväxt

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Det gemensamma Masterprogrammet i ekonomisk utveckling och tillväxt (MEDEG) är en heltid masterprogram som anordnas av ett konsortium med tre toppklass europeiska universitet i Spanien, Storbritannien och Sverige. [+]

Programöversikt - MSc i ekonomisk utveckling och tillväxt

Den magisterexamen i ekonomisk utveckling och tillväxt utbildar nästa generation av analytiker, forskare och yrkesverksamma inom området för utveckling och tillväxt med hög kapacitet av självständighet. Programmet kombinerar expertis från tre högt rankade europeiska universitet i en gemensam plattform med ledande forskare inom nationalekonomi, ekonomisk historia och demografi.

Den samlade kompetens av tre högt rankade europeiska universitet

I denna dubbla examen tillbringar du det första året studerar utveckling och internationell ekonomi, statistik och lång sikt utveckling antingen Universidad Carlos III de Madrid eller University of Groningen. Det andra året du specialisera sig på utveckling och tillväxt, i samband med frågor som omfattning och jämlikhet, hållbarhet och energi, innovation och humankapital, vid Lunds universitet.... [-]


Msc Ekonomisk Tillväxt, Befolkning Och Utveckling

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Vi är världsberömda för vår forskning i ekonomisk tillväxt, befolkning och utveckling. Specialisera i ekonomisk historia, ekonomisk demografi eller ekonomisk utveckling. [+]

Programöversikt

Programmet syftar till att utforska den allmänna historia för produktion och distribution, befolkning och levnadsstandard, institutioner och social organisation. Programmet erbjuder kunskap för att genomföra undersökningar och analyser som rör förändringar av sociala och ekonomiska förhållanden under olika omständigheter.

Specialiserings spår

Vid tillämpning av detta program du väljer ett av tre spår: Ekonomisk historia Track Ekonomisk demografi Track Ekonomisk utveckling spår

Kunskap om det förflutna är en förutsättning för att förstå dagens värld och forma framtiden. I ekonomisk historia spår kommer du att utveckla avancerade insikter i den långsiktiga utvecklingen av samhällen. Genom att kombinera analysverktyg från ekonomi och samhällsvetenskap med en kontextuell förståelse för förhållandena i det förflutna, kommer du att bli kunna använda den ackumulerade mänsklig erfarenhet att lösa ström dag problem. Centrala teman studeras är tillväxt, stagnation, kriser och fördelning av resurser.... [-]


MSc in Economics

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Vi erbjuder undervisning av hög kvalitet genom en forskningsaktiv fakultet. En mängd olika uppdrag och laboratorier, där du öva det du lär dig, förkortar avståndet mellan dina studier och landar ditt första jobb.

[-]

MSc in Entrepreneurship and Innovation

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Det ger också studenter praktisk erfarenhet av forskning kommersialisering, samt verktyg för att proaktivt arbeta i projekt i mycket osäkra eller riskabla marknadsförhållanden.

[-]

Master Of Science In Finance

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Programmet ger dig en grundlig förståelse av och utbildning i effektiv identifiering, analys, och lösa komplexa finansiella problem. [+]

Programöversikt - MSc i finans

Masterprogrammet i finans förbereder dig för en internationell karriär inom sektorn för finansiella tjänster, till exempel i kommersiella och investment banking, försäkringsbolag och tillsynsmyndigheter, i ekonomifunktioner i både privat och offentlig sektor. Utexaminerade från detta program har fått arbete på finansiella och icke-finansiella företag över hela världen. Topp 50 i Financial Times ranking

Den magisterexamen i finansiell ekonomi vid Lunds universitet Ekonomihögskolan Management är rankad 32: a i världen i Financial Times ranking av pre-praktikprogram 2016.

Detta program utökar dina kunskaper om alla viktiga områden av det ekonomiska beslutsfattandet. Du kommer att få en grundlig förståelse av och utbildning i effektiv identifiering, analys och lösa komplexa finansiella problem.... [-]


MSc I Informationssystem

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Programmet är utformat för att ge dig de funktioner och färdigheter som krävs för en rad utmanande yrken som kräver integration av informationssystem (IS) kunskap med en stor kunskap om den globala affärsmiljön. [+]

Programöversikt

Den magisterexamen i Information Systems ger dig enastående karriärmöjligheter. Efter examen kan du göra karriär över hela världen i positioner såsom: systemarkitekt, IS / IT-konsult, ÄR formgivare, IS / IT-projektledare, UX formgivare, affär och systemanalytiker, affärsprocessingenjör, systemanalytiker och omvärldsanalytiker . Vi erbjuder dig en världsklass program som ger dig de verktyg och färdigheter för att designa, utveckla och genomföra system som löser viktiga organisatoriska och samhälleliga problem.

Du får lära dig informations- och kommunikationsteknik kan användas för att uppnå strategiska mål. Stor vikt läggs på hur man kan utforma och utveckla moderna datasystem, som är rörliga och flexibla för att de mål och behov i organisationen. Du kommer att få en djupare förståelse för det bredare affärssammanhang av informationssystem och hur de bör utformas för att uppnå sunda tekniska prestanda och interaktions egenskaper, såsom användbarhet.... [-]


MSc I Innovation Och Rumslig Dynamik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Detta masterprogram kombinerar områdena ekonomisk tillväxt, innovation och entreprenörskap, att möta ett behov inom analytisk och planeringsarbetet för den möjligheten att slå samman kunskap om ekonomiska modeller och den roll som innovation och entreprenörskap med empiriska bevis på ekonomisk förändring över tid och rum. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i innovation och rumslig dynamik gör det möjligt att göra karriär både nationella och internationella institutioner som arbetar med ekonomisk utveckling och innovation, såsom EU, OECD, Världsbanken, WTO, icke-statliga organisationer, regeringar och centralbanker, multinationella företag och rådgivning företag.

I detta program kommer du att få med teori, begrepp och metoder för att analysera och bättre förstå ekonomi, rötter och drivkrafter för tillväxt och innovation. Den unika fokus på rumslig dynamik ger dig möjlighet att få insikter om hur områdena ekonomisk tillväxt och innovation samspel, utvecklas och forma ekonomin och handeln i olika regioner och tidsperioder.... [-]


MSc I Internationell Ekonomi Med Fokus På Kina

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Det finns stor efterfrågan på akademiker med en fördjupad kunskap om den kinesiska ekonomin och Kinas roll i Asien-Stillahavsområdet och den globala ekonomin. Detta program ger dig kunskap om aktuella frågor i Kinas ekonomi som bygger på metoder för avancerad ekonomi och ekonomisk historia. [+]

Programöversikt

En magisterexamen i internationell ekonomi med fokus på Kina gör det möjligt att göra karriär inom internationellt verksamma företag, olika delar av den finansiella sektorn, såsom affärsbanker, försäkringsbolag, börser, myndigheter och offentliga institutioner.

I en alltmer globaliserad ekonomi, finns det ett växande behov av ekonomer som förstår effekterna av internationella handelsflöden, investeringar och politik. Vidare framväxten av Kina som en ekonomisk supermakt har stora konsekvenser för företag och länder lika. Detta program ger dig kunskap om aktuella frågor i Kinas ekonomi som bygger på metoder för avancerad ekonomi och ekonomisk historia.... [-]


MSc I Internationell Marknadsföring Och Varumärkeshantering

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Programmet ger en fördjupad förståelse av de viktigaste utmaningarna och frågor som rör internationell marknadsföring och varumärkeshantering som är viktiga för både praktiker och forskare. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i internationell marknadsföring och Brand Management förbereder dig för en karriär inom marknadsföring, strategi, varumärke och produktledning, försäljning och marknadsundersökningar i organisationer varierar från multinationella företag till små och medelstora företag och icke-statliga organisationer.

Detta program ger dig möjlighet att utveckla akademisk expertis avancerad nivå i internationell marknadsföring och varumärkeshantering. Vi ger dig med teorin, begrepp och färdigheter för att arbeta, bygga starka varumärken och framgångsrikt marknadsföra produkter och tjänster inom en rad dynamiska och konkurrenskraftiga internationella miljöer. Du kommer att träna din förmåga att analysera samhälls skift, trender och deras samspel med konsumtion och varumärken och skaffa sig färdigheter som är väsentliga för företagen att kunna utveckla nya innovationer som höjer vinsten och helst förbättra hållbarheten också.... [-]


MSc I Strategisk Ledning

Campusstudier 1 år September 2017 Sverige Lund

Detta program ger dig med de kunskaper och färdigheter om hur man känner igen dessa utmaningar och agera på dem för att säkerställa långsiktig framgång. Du får lära dig att fatta beslut som kan göra eller bryta ditt företag, men också hur man genomför dem. [+]

Programöversikt

MSc i International Strategic Management är ett program ettårig för ungkarlar i företagsekonomi, intresserad av hur man analyserar, formulera och genomföra strategier och bli en ledande organisatorisk ledare.

Näringslivet blir allt inför utmaningar som hotar nuvarande affärsmodeller, men också representerar enorma möjligheter. Detta program ger dig med de kunskaper och färdigheter om hur man känner igen dessa utmaningar och agera på dem för att säkerställa långsiktig framgång. Du får lära dig att fatta beslut som kan göra eller bryta ditt företag, men också hur man genomför dem.

Vi erbjuder de senaste insikter i ledning strategi genom en rad olika småskaliga undervisningsmetoder, vilket garanterar en spännande och utmanande lärande. Vi satsar både sofistikerade vetenskapliga insikter och kopplingar till affärspraxis. Civilingenjör i International Strategic Management kombinerar state-of-the-art forskning med starka kopplingar att öva genom bransch projekt där vetenskapliga verktyg tillämpas för att lösa verkliga företagsproblem. Programmet ger också möjlighet att kombinera magisteruppsats med ett företag uppdrag.... [-]


Magisterexamen I Management

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Programmet är utformat för studenter som redan innehar en första examen i ett icke-business / management ämne vill utveckla viktiga ledarskapsförmåga. Ingen tidigare yrkeserfarenhet är nödvändigt, men kandidater förväntas ha ett starkt intresse i förvaltningen. [+]

Programöversikt

Kick-starta din förvaltning karriär med vår magisterexamen i Management som kommer att förvandla dig från en ambitiös kandidat till en framgångsrik chef. Du lär dig att tillämpa de kunskaper du förvärvar inom en rad områden, inklusive marknadsföring, strategisk ledning, företagsrådgivning och organisationsutveckling.

Denna intensiva, ett år heltid program förbereder senaste, icke-ekonomer för ett brett spektrum av yrken inom management. Tonvikt på färdigheter tar studenter bortom teori och in i hjärtat av verkliga utmaningar förvaltning. Du kommer att förfina och bygga vidare på din kommunikation, lagarbete och presentationsteknik genom individuella och grupparbeten, och utveckla dina yrkeskunskaper i beslutsfattandet, problemlösning, analys och kritisk reflektion.... [-]


Master Of Science I Hanteringen Av Människor, Kunskap Och Förändring

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Detta program kommer att ge dig en bättre förståelse av de olika utmaningar som praktiserande Manager och konsult från både teoretiska och praktiska perspektiv. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i att leda människor, kunskap och förändring gör det möjligt att göra karriär inom områden som managementkonsult, strategi, mänskliga resurser och allmän förvaltning.

För att göra en förändring kräver gott ledarskap. Detta program kommer att ge dig en bättre förståelse av de olika utmaningar som praktiserande chef och konsult. Den har en fast kombination av båda djup verksamhetskunskap och kunskap om mänskliga resurser.

Programmet hämtar inspiration från de internationellt erkända forskningsområden föreläsarna på programmet. Dessa inkluderar områdena kunskapshantering, identitet i organisationer, organisationskultur och ledarskap och förändring. Framför allt betonar programmet den strategiska karaktären hos de samtida utmaningar som är förknippade med hantering av organisationer och arbete. Du får lära dig att tillämpa de teoretiska begrepp, modeller och verktyg för att lösa verkliga problem som de kan verka i organisationer.... [-]


MSc I Arkitektur

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Lunds University School of Architecture producerar kreativa arkitekter med förmåga att identifiera och lösa problem inom området arkitektur och infrastruktur. Programmet är både konstnärlig och akademisk och ger omfattande utbildning i att hantera rumsliga designproblem och teoretiska frågor. [+]

Programöversikt

Dagens värld är växande mer globalt sammanlänkade och anslutna, vilket ger nya utmaningar för arkitektur. Dessa utmaningar rör allt från förtätning av städer och hållbarhet, hot i samband med extrema händelser och miljö. Lunds universitet, som ligger i den dynamiska Köpenhamn-Malmöregionen, är känd för sin kompetens och kunskap, och erbjuder fantastisk resurser för att studera dessa frågor i ett större sammanhang. Programmet kombinerar bästa praxis med avancerad forskning, vilket utbilda studenter att bli mycket skickliga yrkesmän som är konkurrenskraftiga på internationell nivå. Undervisningen innehåller både teoretiska och praktiska projekt som syftar till att hitta framtidsinriktade lösningar på verkliga problem. Programmet har det internationella samarbetet, liksom lokalt yrkesverksamma. Processen att arbeta / lärande består av en blandning av workshops, crits, tutorials med inbjudna gäster (både internationella och lokala) och längre projekt som ska uppvisas till en publik. Målen för masterprogrammet i arkitektur är: att erbjuda en bred utbildning i arkitektur med möjlig specialisering inom tre huvudområden (Advanced Architectural Design, fysisk experiment, och Human Shelter / Urban Space) att ge eleverna de kunskaper för att manifestera en internationellt erkänd förmåga att agera inom en utmanande men osäker framtid i samband med globaliseringen och extrema situationer. Programstruktur... [-]


Masterprogrammet I Hållbar Stadsplanering

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Göra världens växande städer frisk, attraktiv och hållbar är en exceptionell utmaning. Lunds universitet, som ligger i den dynamiska Öresundsregionen [+]

Programöversikt

Göra världens växande städer frisk, attraktiv och hållbar är en exceptionell utmaning. Lunds universitet, som ligger i den dynamiska Köpenhamn-Malmö-regionen, är en global ledare att balansera städernas ekonomisk tillväxt och utveckling inom miljöområdet och erbjuder fantastiska resurser för att studera olika aspekter av hållbarhet och design.

Masterprogrammet i hållbar stadsgestaltning vid Arkitekturskolan har ett väl etablerat rykte för att utveckla humanistiska modern design som främjar beboelighet, samhällsbyggande och social hållbarhet. Rita på bästa praxis och avancerad forskning om urban form urban kvalitet och hållbarhet, ger masterprogrammet högt kvalificerad personal, som kan möta den utmaning som hållbar stadsplanering som produktiva, framgångsrika personer som är kreativa, insiktsfull och intellektuellt skickliga i sin inställning till yrket och deras praktik.... [-]


Masterprogrammet I Katastrofrisker Management Och Klimatförändringar

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet erbjuder en mix av praktisk och teoretisk utbildning med ett starkt fokus på samverkan mellan studenter och lärare, liksom med viktiga aktörer inom detta ämnesområde. [+]

Programöversikt

Trenden med ökande katastrofer och relaterade förluster är en verkligt global utmaning. Den föränderliga globala risk landskap på grund av processer som klimatförändringar, urbanisering, och den ökande komplexiteten i det moderna samhället innebär stora utmaningar för en hållbar utveckling och måste åtgärdas. Allt fler regeringar och internationella organisationer erkänner nödvändigheten av att öka sina insatser i katastrof riskhantering och anpassning till klimatförändringar i syfte att utveckla säkra och hållbara samhällen.

Masterprogrammet i Disaster Risk Management och anpassning till klimatförändringen har stöd från viktiga nationella och internationella institutioner, t.ex. FN-organ, Röda korset / Röda halvmånen rörelse, icke-statliga organisationer och nationella myndigheter.... [-]


MSc in Embedded Electronics Engineering

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Fokus ligger på tillämpade studier inom digital IC-konstruktion, analog / RF IC design och mixed signal / datakonvertering IC-konstruktion.

Karriärmöjligheter

Efter avslutad programmet kommer du att vara redo för en karriär eller ytterligare studier, i kretsar och system med fokus på VLSI-konstruktion. Det enda syftet med förändringen är att göra namnet bättre återspegla innehållet i programmet. [-]


Masterprogrammet I Energieffektiva Och Miljö Byggande

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Denna Master s program kommer att ge kunskaper, färdigheter och kompetens om energieffektiv, miljö byggande i kallt klimat. Lunds universitet är internationellt känd för hög kvalitet forskning relaterad till energieffektiva byggnader. [+]

Programöversikt

Byggnader står för en stor del av vår globala energianvändningen. Energianvändningen är i själva verket den viktigaste faktorn för en byggnads global miljöpåverkan, med tanke på dess totala livslängd.

Lunds universitet är internationellt känd för hög kvalitet forskning relaterad till energieffektiva byggnader. Vår kompetens är centrerad på en hel byggnad perspektiv, som svarar för invånare behov, liksom deras komfort och hälsa. Universitetets avancerad forskning, och dess nära band till byggindustrin, skapar en utmärkt grund för en stark masterprogrammet med ett i stort sett unika fokus på byggnader.

Våra studenter kommer att ta examen med avancerade kunskaper, färdigheter och kompetens inom området energieffektiva och miljö byggande i kallt klimat. Vårt mål är att utbilda högkvalificerade yrkesverksamma, som avsevärt kommer att bidra till och påverka utformningen, byggande eller renovering av energieffektiva byggnader, med hänsyn till arkitektur och miljö, invånarnas beteenden och behov, deras hälsa och komfort samt den totala ekonomin.... [-]


Masterprogrammet I Innovations Mat Och Produktdesign

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Erasmus Mundus master i Food Innovation och produktdesign (EMM-FIPDes) är en tvåårig akademiskt program inom livsmedelsvetenskap och produktutveckling, som drivs av AgroParisTech (Frankrike), tillsammans med DIT (Irland), UNINA (Italien), och Lunds universitet. [+]

Programöversikt

Den europeiska gemensamma magisterexamen i Innovation och produktdesign (FIPDes) är en tvåårig akademiskt program inom livsmedelsvetenskap och produktutveckling, som drivs av Université Paris Saclay och AgroParisTech (Frankrike), tillsammans med DIT (Irland), UNINA (Italien ), och Lunds universitet. Den FIPDes master syftar till att ge en europeisk dimension i den kunskapsintensiva området livsmedels forskning och utveckling och är av stor betydelse för både EU och tredjelandsstudenter som vill vara anställd i livsmedels och dryck sektor. Programmet godkändes av EU-kommissionen under 2010 och startade 2011.

Program moduler / kurser

Termin 1: Food Science and Technology, hållbarhet, FoU Projektledning. Termin 2: Culinary Innovation, Business Creation, marknadsföring. Inriktningar: Termin 3 & 4: Mat design och teknik, hälsosam mat design, mat Packaging Design och logistik, magisterexamen projekt.... [-]

Msc I Livsmedelsteknologi Och Näringslära

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Vänder sig till studenter som vill lära sig mer om mat och som vill arbeta med innovativa framtida livsmedel, till exempel som en del av lösningen på viktiga hälsofrågor, såsom undernäring och fetma. [+]

Programöversikt

Programmet riktar sig till studenter som vill lära sig mer om mat och som vill arbeta med innovativa framtida livsmedel, till exempel som en del av lösningen på viktiga hälsofrågor, såsom undernäring och fetma. Programmet omfattar design och produktion av livsmedel med hälsofördelar. Du kommer att lära dig om ämnen såsom mat kemi, livsmedel, yt- och kolloidkemi, mikrobiologi, nutrition och livsmedelsanalys.

Programmet är nära anpassad till marknadens behov och det finns en stark betoning på ingenjörsvetenskap. Under dina studier kommer du att möta inte bara världsledande forskare inom avdelningen, utan också gästföreläsare från olika livsmedelsföretag som arbetar med, till exempel, produktutveckling och marknadsföring. Våra länkar till lokala industrin är starka, och vårt fokus på innovation är hög; många av våra forskare har konverterat forskningsresultat till framgångsrika entreprenörsföretag, såsom Oatly, Optifreeze, Probi och lösa.... [-]


Msc I Brandsäkerhet

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Brandteknik är ett tvärvetenskapligt område som kräver en djup förståelse för byggnaders utformning och konstruktion, termokemiska processer associerade till brand tillväxt [+]

Programöversikt

Den internationella Master of Science i brandteknik (IMFSE) är en tvåårig utbildningsprogram inom ramen för Erasmus +. Det här masterprogrammet arrangeras gemensamt av: Ghent University, Belgien (koordinator) Lunds universitet The University of Edinburgh, UK

Dessa tre ledande europeiska forskningsuniversitet med kompletterande kompetens inom brandsäkerhet (FSE) förenas med huvudsyftet att skapa ett utbildningsprogram som definierar den erforderliga kunskaper för en professionell brand säkerhetsingenjör, förmåga att utveckla ett prestationsbaserat Design ( PBD). De tre IMFSE universitet är ledande europeiska institutioner inom brandsäkerhet, vilket ger både utbildningsprogram och forskning på hög nivå. Gent syftar till allmän FSE, Lund redovisas i skåpbranddynamik, CFD modellering, mänskligt beteende under bränder och evakuering och mot metoder för riskbedömning, och Edinburgh är utvecklaren av den första läroplanen strukturella brandsäkerhet.... [-]


MSc I Logistik Och Supply Chain Management

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet ger studenterna de resurser, tänkesätt och färdigheter som krävs för att bygga en framgångsrik karriär inom global logistik och supply chain management. Våra kurser är utformade för att ge studenterna både gedigna teoretiska kunskaper och "hands-on" praktisk erfarenhet, och många inslag gästföreläsare från industrin samt möjligheter för studenter att besöka och arbeta med företag på uppdrag. [+]

Programöversikt

Programmet syftar till att ge eleverna de resurser, tänkesätt och färdigheter som krävs för att bygga en framgångsrik karriär inom global logistik och supply chain management. Våra kurser är utformade för att ge studenterna både gedigna teoretiska kunskaper och "hands-on" praktisk erfarenhet. De erbjuder också många inslag gästföreläsare från industrin samt möjligheter för studenter att besöka och arbeta med företag på uppdrag. Programmet tar ett tvärvetenskapligt synsätt på utformning, planering och ledning av försörjningskedjor och logistikstrategier, nätverk, processer och system. Eleverna lär sig problemlösning tekniker som kan tillämpas på både kvantitativa och kvalitativa modeller som fallstudier, projektarbete, företagsspel och simuleringar.... [-]


MSc in Water Resources Engineering

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Dessa är de frågor som vi utforska med våra elever, liksom många andra utmaningar såsom vattenrening, dagvattenhantering, kust hydraulik, och modellering av hydrologiska processer.

Grundades 1666, är Lunds universitet en av norra Europas äldsta, bredaste och finaste universitet.

Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land rankas som den näst bästa i världen på att ge högre utbildning. Grupparbeten och informella lärare och elev relationer underlätta en fördjupad nivå av lärande.

Universitetet ligger i Lund - en charmig och kompakt universitetsstaden i södra Sverige, bara 35 minuter från Köpenhamn. Staden är känd för sitt pulserande studentliv och är hem för många världsledande forskningsanläggningar och internationella företag.... [-]


Masterprogrammet I Trådlös Kommunikation

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Grundades 1666, är Lunds universitet ett av norra Europas äldsta, bredaste och finaste universitet.

[-]

Masterprogrammet I Hantering Och Miljöpolitiken

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Detta program förbereda eleverna för en internationell miljö fokuserad karriär inom eller med näringslivet och offentliga myndigheter. [+]

Programöversikt

Hur kan bedömas miljöproblem? Hur gör företag och organisationer arbetar för att förebygga och lösa miljöproblemen? Hur är kontrollen över företag och enskilda offentliga myndigheter?

Från en grundläggande praktisk synpunkt att ändra börjar i verkligheten i dag, är våra studenter utmanas att utveckla yrkeskunskaper, kunskaper och nätverk i nära samarbete med det omgivande samhället.

Det tvärvetenskapliga magisterprogrammet i Environmental Management and Policy syftar till att förbereda studenterna för en karriär inom eller med näringslivet och offentliga myndigheter. Ämnen som organisation och styrning av företag, tekniska system i företag och i samhället, miljöekonomi, miljölagstiftning, miljöpolitik och hållbar konsumtion integreras. Programmet är baserat på fokus på bransch / organisationer och politiska / myndigheter.... [-]


Magisterexamen I Miljövetenskap, Politik Och Förvaltning

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

MESPOM är ett gemensamt program i miljövetenskap, Policy and Management drivs av fyra ledande europeiska och två nordamerikanska universitet. Det förbereder eleverna för att identifiera och genomföra lösningar på komplexa utmaningar miljömässig hållbarhet, särskilt i ett internationellt sammanhang. [+]

Programöversikt

Programöversikt MESPOM är ett gemensamt program i miljövetenskap, Policy and Management drivs av fyra ledande europeiska och två nordamerikanska universitet. De studerar i åtminstone tre av sex konsortiet universitet och efter slutförandet tilldelas en gemensam examen. Genom att sammanföra det bästa från de utmärkta partnerinstitutioner och erbjuder insikter på plats i flera kulturer med olika miljö regimer, förbereder MESPOM eleverna för att identifiera och genomföra lösningar på komplexa utmaningar miljömässig hållbarhet, särskilt i ett internationellt sammanhang. Den mångfacetterade lärorik resa skapar också en unik plattform för levande alumninätverk som kännetecknar detta program. Program moduler / kurser ... [-]


Masterprogrammet I Miljöstudier Och Hållbarhetsvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Detta program inriktat på komplexa miljö- och hållbarhetsutmaningar och olika metoder för både förståelse och strategiskt hantera dessa från lokal till global nivå. [+]

Programöversikt

Vill du arbeta med komplexa hållbarhetsutmaningar (t.ex. klimatförändringar, livsmedelssäkerhet, förlust av biologisk mångfald) från lokal till global nivå. Då LUMES programmet är vad du letar efter. Med utgångspunkt i de kunskaper och erfarenheter eleverna redan besitter, är betoningen på att förstå nuvarande samhällsutvecklingsmönster och de miljöproblem de skapar, liksom metoder för att formulera strategier för framtida hållbara vägar. LUMES inte koncentrera sig på utbildning utövare; grunden för programmet är snarare ett tvärvetenskapligt och helhetsperspektiv för att förstå samspelet mellan sociala, ekonomiska och miljösystem inom en mängd olika rumsliga och tidsmässiga skalor.... [-]


Msc I Asiatiska Studier

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Syftet med detta tvärvetenskapliga programmet är att ge våra studenter med fördjupade kunskaper om aktuella frågor i Asien. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i asiatiska studier vid Lunds universitet är ett populärt program och den största masterprogrammet i Asian Studies i norra Europa. Våra studenter uppskattar den verkligt internationell miljö med andra studenter från ett stort antal länder och lärare som är etablerade experter på Asien i olika discipliner inom samhällsvetenskap.

Syftet med detta tvärvetenskapliga programmet är att ge våra studenter med fördjupade kunskaper om aktuella frågor i Asien. Eleverna får kunskaper om samtida asiatiska samhällen och kan specialisera sig, baserat på den regionala, tematiska och disciplinära fokus de väljer. De flesta av våra studenter genomför fältarbete i ett asiatiskt land som de själva väljer. Studenterna har möjlighet att vara anslutna med en av våra partneruniversitet i Kina (Peking University), Japan (Waseda University), Sydostasien (Kebangsan University) eller Indien (Tata Institute of Social Sciences). ... [-]


MSc in Development Studies

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land rankas som den näst bästa i världen på att ge högre utbildning.

Staden är känd för sitt pulserande studentliv och är hem för många världsledande forskningsanläggningar och internationella företag.

Läs mer på www.lunduniversity.lu.se

[-]

Master Of Science I EU-frågor

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i Europafrågor ger förberedelse för en yrkeskarriär som administratör, analytiker eller beslutsfattare i den offentliga eller privata sektorn, på lokal, regional, nationell eller internationell nivå. [+]

Programöversikt

Vi erbjuder en unik kombination av kurser, som täcker sådana frågor som EU: s styrelseformer, EU: s lagstiftning, EU-förhandlingar, Europa och internationell politisk ekonomi, och EU: s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik. Förutom att få en teoretisk förståelse av ämnet, erbjuder vi dig också att överbrygga teori till praktik genom att ta tillfället i akt att göra en 10 veckors praktik kurs på en organisation som du väljer. Studenter för närvarande inskrivna i programmet har praktik vid Europeiska kommissionen och i olika organisationer som deltar i arbetet samråd och lobbyverksamhet i Bryssel.

Kunskaper och färdigheter som förvärvats i programmet:... [-]


MSc in Global Studies

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Om du vill ha en verkligt global klassrum upplevelse där du kan börja din internationella nätverk, är Lunds universitet ett bra alternativ att överväga.

[-]

Msc I Humanekologi - Kultur, Makt Och Hållbarhet

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Universitetet ligger i Lund - en charmig och kompakt universitetsstaden i södra Sverige, bara 35 minuter från Köpenhamn. Staden är känd för sitt pulserande studentliv och är hem för många världsledande forskningsanläggningar och internationella företag.

Läs mer på www.lunduniversity.lu.se

[-]

Msc I Kulturgeografi, Urbana Studier

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Kulturgeografi täcker ett brett spektrum av ämnen - från landskap till globaliseringen. Omfattningen av motivet är sådan att det kommer att ge dig en utmärkt vetenskaplig grund som lätt kan kombineras med andra akademiska ämnen. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i kulturgeografi är en tvåårig internationell program med fokus på kulturella, ekonomiska, sociala och politiska aspekterna av mänskliga aktiviteter från distinkt geografiska perspektiv. Varför ojämna geografiska mellan människor, bostadsområden, städer, regioner och länder att utvecklas? Hur gör globaliseringsprocesser och lokalisering påverkar företag och industrier, människor och platser? Vad driver geografiska förändringar - och är de geografiska av en sådan förändring socialt och miljömässigt bara? Vad kan regeringar, företag, icke-statliga organisationer, aktivister och andra aktörer på alla skalor gör att ta itu med de stora utmaningarna i vår tid? Det är den typ av frågor kulturgeografer ställa och adress.... [-]


MSc I Internationell Utveckling Och Förvaltning

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Lunds universitets Master of Science in International Development and Management är en 2-årig tvärvetenskapligt och internationellt program för studenter som vill främja en karriär inom internationellt utvecklingssamarbete eller att göra akademisk karriär inom det området. [+]

Programöversikt

LUMID är ett tvåårigt tvärvetenskapligt program med fokus på internationell utveckling och förvaltning. Programmet ger studenterna en unik kombination av teoretiska kunskaper och tillämpade forskningsmetoder och ledningskompetens som hänför sig till en rad utvecklingsområden och utmaningar. Dessa olika aspekter av internationell forskning och praktik utveckling integreras genom programkurser, student praktik med internationella organisationer, fältarbete forskning och utveckling utövare seminarier. Våra studenter tillbringar första läsåret programmet på campus och samtidigt fullfölja sin praktik och fältarbete i utvecklingssammanhang under det andra året. ... [-]


Civilingenjör I Media Och Kommunikationsvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Fokus för denna internationella masterprogrammet är att ifrågasätta och förstå globala mediestrukturer och processer i det moderna livet. Vår undervisning bygger på internationell expertis på demokrati, delaktighet och sociala medier; kön, hälsa och samhälle; publik och populärkultur; barn och digitala medier. [+]

Programöversikt

Fokus för denna internationella masterprogrammet är att ifrågasätta och förstå globala mediestrukturer och processer i det moderna livet. Media kan vara en utgångspunkt för att förstå globala händelser, såsom nyhetsrapportering av miljö och naturkatastrofer, politisk kultur och sociala rörelser, eller fantasi och berättande i populärkulturen. Media kan också vara en utgångspunkt för att förstå rutinen, vardagliga karaktär av social interaktion med skärmen kultur och mobila medier, i offentliga och privata sektorn, i lokala och globala miljöer. Medias roll i samtida politik, samhälle och kultur är allomfattande. Vi bevittnar en revolution i kommunikation - tryckta medier, film, tv och radio, fotografi, mobil och sociala medier är en kontinuerlig närvaro i vår vardag. Studien av mediafrågor att förstå kunskap, människor och makt i vår erfarenhet av det sociala livet.... [-]


Master I Psykologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Den Civilingenjörsprogrammet i psykologi program ger specialisering och bredd inom psykologi och erbjuder en utmärkt grund för vidare forskning inom de olika områdena psykologi. Observera att detta program inte leder till en licens som klinisk psykolog. [+]

Programöversikt

Den Civilingenjörsprogrammet i psykologi ger specialisering och bredd inom psykologi. Syftet med programmet är att ge dig en magisterexamen fast förankrad i aktuell forskning och erbjuda breda karriärmöjligheter. Du har möjlighet att välja kurser som specialiserat sig på olika områden av psykologi inom programmet. Undervisningsspråket är engelska.

Programmet omfattar totalt 120 högskolepoäng, inklusive ett examensarbete om 30 högskolepoäng. Efter avslutad programmet en viss Master of Science (två år) i psykologi tilldelas.

Observera att programmet inte leder till en licens som klinisk psykolog.

Läs mer om programmet på www.lunduniversity.lu.se/Psychology... [-]


MSc in Service Management, Retail

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Varför Lunds universitet?

Grundades 1666, är Lunds universitet en av norra Europas äldsta, bredaste och finaste universitet. Rankas bland världens 100 bästa universitet i QS Ranking 2016/2017, är universitetet i # 1 val för internationella studenter som kommer till Sverige - ett av världens mest innovativa, kreativa och demokratiska länder.

Om du vill ha en verkligt global klassrum upplevelse där du kan börja din internationella nätverk, är Lunds universitet ett bra alternativ att överväga. Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land rankas som den näst bästa i världen på att ge högre utbildning. Grupparbeten och informella lärare och elev relationer underlätta en fördjupad nivå av lärande.... [-]


MSc in Service Management, Supply Chain Management

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Rankas bland världens 100 bästa universitet i QS Ranking 2016/2017, är universitetet i # 1 val för internationella studenter som kommer till Sverige - ett av världens mest innovativa, kreativa och demokratiska länder.

Om du vill ha en verkligt global klassrum upplevelse där du kan börja din internationella nätverk, är Lunds universitet ett bra alternativ att överväga.

[-]

Msc I Service Management, Turism

Campusstudier Heltid September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i Service Management, turism, är ett unikt program för dem som vill studera industrin relevant service management och ledarskap på avancerad nivå. [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i Service Management är ett unikt program för studenter som söker industrin relevant kunskap om management och ledarskap inom tjänstesektorn. Avancerad nivå Programmet kombinerar fördjupade ämneskunskaper av tjänstesektorerna, en banbrytande forskningsmiljö, och uppdaterade professionella applikationer. Vid applicering till masterprogrammet i Service Management du välja en av tre olika inriktningar: Detaljhandel, Supply Chain Management eller turism. Undervisningen är på engelska och vi har studenter från hela världen.

Funktioner av specialisering inom turism

Turistnäringen är en av de snabbast växande branscher där engagerade individer som kan utveckla och leda serviceverksamheter är i hög efterfrågan. Med en magisterexamen i Service Management, turism, kommer du att få en fördjupad kunskap om den internationella turistnäringen från ett tvärvetenskapligt perspektiv som kombinerar inslag av management, marknadsföring, samhällsvetenskap och humaniora. Du kommer också att få en djupare kunskap om strategisk ledning, planering, projektledning och entreprenörskap.... [-]


MSc in Social Studies of Gender

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i Samhällskunskap of Gender är ett tvärvetenskapligt samhällsvetenskap program. [+]

[-]

MSc in Sociology of Law

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Universitetet ligger i Lund - en charmig och kompakt universitetsstaden i södra Sverige, bara 35 minuter från Köpenhamn.

[-]

MSc I Strategisk Kommunikation

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Är du intresserad av en karriär inom PR, varumärkeskommunikation eller intern kommunikation? Vill du bli en strategisk kommunikationsansvarig? Detta program utsätter dig till den senaste forskningen inom strategisk kommunikation. [+]

Programöversikt

Vill du förbättra din förmåga att lösa komplexa frågor och fatta beslut om en organisations varumärke, image och rykte? Vill du ha kommunikationsförmåga samt kompetensen och vill vidareutveckla dem? Är du intresserad av en karriär inom PR, varumärkeskommunikation eller intern kommunikation? Vill du bli en strategisk kommunikationsansvarig?

Om svaret är "ja", är Masterprogram i strategisk kommunikation programmet för dig!

Lunds universitets Master of Science i strategisk kommunikation syftar till att utveckla självständiga, kritiska och kreativa kommunikationslösningar strateger med vilja och beslutsamhet att arbeta och lyckas på högsta ledningsnivåer.... [-]


Master Of Science I Politik Och Förvaltning Välfärds

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Detta program ger dig ett brett utbud av kunskaper och färdigheter som är avsedda för förvaltning och administration av välfärdstjänster. Major i statsvetenskap, socialt arbete eller sociologi. [+]

Programöversikt

Med en unik kombination av perspektiv från statsvetenskap, socialt arbete, sociologi och ekonomi, ger detta program du med ett brett spektrum av kunskaper och färdigheter som är avsedda för förvaltning och administration av välfärdstjänster. Kurserna baseras på en komparativ metod, belysa skillnader och likheter mellan länderna, administrativa nivåer och politikområden, inklusive ett EU-perspektiv.

Kunskaper och färdigheter som förvärvats på programmet:

Fördjupad kunskap om välfärdssystem i olika delar av världen En grundläggande förståelse för offentlig ekonomi, ledarskap och management i relation till välfärdstjänster Förmågan att tillämpa metoder för att utvärdera program offentliga och privata välfärds Avancerade analytiska och metodologiska färdigheter. ... [-]

Msc I Astrofysik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Denna strukturerade tvååriga programmet ger dig möjlighet att lära sig om universum och tillämpa dina kunskaper i fysik i en levande och snabbt växande område av vetenskapen. [+]

Programöversikt

Denna strukturerade tvååriga programmet ger dig möjlighet att lära sig om universum och tillämpa dina kunskaper i fysik i en levande och snabbt växande område av vetenskapen. Den första terminen ägnas åt grundläggande astronomi kurser, inklusive stjärnornas struktur och utveckling och galaktiska dynamik. Under andra halvåret, kommer du att börja arbeta på ett examensarbete under överinseende av internationellt ansedda professorer, och det här projektet fortsätter över tre terminer. Du kommer också att ta fyra fler kurser bredda dina kunskaper om de mest spännande områdena i modern astrofysik såsom exoplaneter och det tidiga universum. Karriärmöjligheter Även om många av våra elever går på att göra en doktorsexamen i astronomi, siktar vi på att lära ut färdigheter som också bred användning utanför den akademiska världen. För att ge en uppfattning om de möjligheter som du kan vi nämna att några av våra tidigare masterstudenter gör eller har gjort doktorer vid universitetet i Cambridge, Heidelbergs universitet och observations European Southern. Tidigare alumner arbetar på Sony, den svenska Försvarets forskningsinstitut (FOI), som gymnasielärare och på att utveckla nästa generation av instrument för att bilden på näthinnan i det mänskliga ögat.... [-]


Msc I Meteorologi Och Biogeokemiska Kretslopp

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet är tvärvetenskapligt och erbjuder en mångsidig utbildning i meteorologi, undervisas av ledande forskare inom området. Det kommer att ge dig en djupare förståelse för den allmänna atmosfärsvetenskap, biogeokemiska kretslopp och processer i mark-ekosystem atmosfär interaktioner. [+]

Programöversikt

Programmet är tvärvetenskapligt och erbjuder en mångsidig utbildning i meteorologi, undervisas av ledande forskare inom området. Det kommer att ge dig en djupare förståelse för den allmänna atmosfärsvetenskap, biogeokemiska kretslopp och processer i mark-ekosystem atmosfär interaktioner. Du kommer att få kunskap om ett brett spektrum av ämnen inom områden som fysikaliska fenomen, atmosfärkemi, meteorologi, naturgeografi och ekologi. Du får också lära dig att använda avancerade beräknings och laboratoriebaserade metoder och få erfarenhet av fältmätningar och verksamheter.

Karriärmöjligheter

Som en examen från Civilingenjör i meteorologi och biogeokemiska kretslopp kommer du att kunna arbeta inom områdena miljöledning, rådgivning, klimatmodellering och forskning inom både nationellt och internationellt sammanhang.... [-]


Msc I Bioinformatik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Bioinformatik är ett brett ämne som biologi, medicin, datavetenskap och statistik flätas samman. [+]

Programöversikt

Bioinformatik är ett brett ämne som biologi, medicin, datavetenskap och statistik flätas samman. Grunden för bioinformatik är det enorma biologiska sekvensdata härledda från genomiska studier och strukturbiologi och lagras i stora databaser. Beräkningsbiologi innebär också matematisk modellering av biologiska system.

Utmärkande för programmet:

En kombination av avancerad forskning med utbildning av nuvarande tekniker, samt utveckling av nya programvaruverktyg Nära kopplingar till forskning i en internationell miljö Proteomik, genomik och transkriptomik data kommer att analyseras och kombineras för att få en global förståelse av en organism eller grupper av organismer. ... [-]

MSc I Biologi, Zooekologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

I detta program i zooekologi du lära dig att analysera och förstå evolutionära processer på samma nivå som gener, individer och populationer. [+]

Programöversikt

På masterprogrammet i zooekologi du lära dig att analysera och förstå evolutionära processer i nivå med gener, individer och populationer. Du kommer att uppnå färdigheter i att analysera och förstå hur evolutionära och ekologiska processer bildar utseende, fysiologi och beteende hos djur. Du får också lära dig att analysera kostnaderna och fördelarna med olika egenskaper och hur dessa är optimerade för att bilda reproduktiva och överlevnadsstrategier. Vi erbjuder en utmärkt forskningsmiljö, särskilt inom ämnen som djur migration, molekylär ekologi, livshistorie kompromisser, motståndskraft mot sjukdomar i naturliga populationer och värd-parasit interaktioner. Du kommer att använda modern fält och laboratoriemetoder i studier av ekologiska och evolutionära frågor som tillämpas på djur inom grundforskning, samt tillämpad bevarande relaterad forskning. Särskild tonvikt ligger på fåglar som modellsystem.... [-]


MSc I Biologi, Akvatisk Ekologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Detta masterprogram har två inriktningar; Limnologi och marin ekologi. Det ger kunskaper om aktuella teorier och modeller av akvatiska ekosystem, förhållandet mellan [+]

Programöversikt

Detta masterprogram har två inriktningar; Limnologi och marin ekologi. Det ger kunskaper om aktuella teorier och modeller av akvatiska ekosystem, förhållandet mellan avrinningsområden, atmosfär, sjöar och vattendrag, växelverkan mellan människan och akvatiska ekosystem, och vattenhushållning. Praktisk utbildning i laboratorium och fält metodik betonas också ..

Utmärkande för programmet:

Ett nära samarbete med forskargrupper på state-of-the-art vetenskapliga förhållningssätt till aktuella miljöfrågor Härledning av riktlinjer för hållbar förvaltning av fisket Hands-on laborationer och riskbedömning i ekotoxikologiska frågor vattenmiljöer Designa restaureringsprojekt i akvatiska vattendelare. ... [-]

MSc I Biologi: Naturvårdsbiologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

På masterprogrammet i naturvårdsbiologi, får du lära dig att använda modern ekologi och genetik inom skötsel och restaurering, liksom i studien av förlusten av biologisk mångfald. [+]

Programöversikt

På masterprogrammet i naturvårdsbiologi, får du lära dig att använda modern ekologi och genetik inom skötsel och restaurering, liksom i studien av förlusten av biologisk mångfald.

Funktioner i programmet:

Globala och regionala aspekter av den biologiska mångfalden och restaurering ekologi Befolknings ekologi som ett verktyg i praktisk naturvårdsbiologi Analysmetoder bevarandebiologi Nära kopplingar till forskning i en internationell miljö

Karriärmöjligheter

Naturvårdsbiologi proffs behövs och är anställd av ett varierat utbud av statliga och icke-statliga organisationer utöver privata konsultföretag och forskningsorgan. Masterprogrammet ger också en grund för fortsatta studier på forskarnivå.... [-]


MSc I Biologi, Allmän

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Den allmänna Maste Programmet i biologi ger dig en möjlighet att utforma en personlig studieplan. Du väljer från cirka 30 avancerade kurser i biologi. [+]

Programöversikt

Den allmänna Masterprogrammet i biologi ger dig en möjlighet att utforma en personlig studieplan. Du väljer från cirka 30 avancerade kurser i biologi. Vi har utmärkta faciliteter för laborationer och genomföra fältexperiment. Studiebesök och laborationer är integrerade delar av de flesta av våra biologikurser vid Lunds universitet.

Utmärkande för programmet:

Brett utbud av kurser som täcker ämnen från cell- och molekylärbiologi till organismbiologi och ekologi Nära kopplingar till forskningen i en internationell miljö Lång erfarenhet av att erbjuda kurser i engelska och välutvecklade utbytesprogram Integrering av teoretiska analyser med stark utbildning av laborativa färdigheter och fältarbete Frihet att designa din egen studieprogram och specialisering ... [-]

MSc I Biologi, Växtvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Om du är intresserad av växtekologi, systematik, evolution och biologisk mångfald - det är programmet för dig. [+]

Programöversikt

En förståelse av de mekanismer som formar och ändra växt mångfald är av grundläggande betydelse för alla biologiska discipliner. Om du är intresserad av växtekologi, systematik, evolution och biologisk mångfald - det är programmet för dig.

Du lär dig om de mekanismer som är involverade i utvecklingen av nya växtarter och de faktorer som styr växt mångfald och fördelningen av växtarter. Du kommer att förstå på vilket sätt parningssystem och befolkningsstrukturen påverkar genflöde och genetisk mångfald hos växter. Du kommer att ta reda på om hur växter interagerar med andra organismer och deras förmåga att anpassa sig till miljöförändringar. Samtidigt kommer du att få praktisk erfarenhet av ekologisk och systematisk metod.... [-]


Master I Kemi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Skaffa en avancerad nivå av teoretiska och praktiska kunskaper och färdigheter inom olika inriktningar inom området kemi. [+]

Programöversikt

Programmet ger dig möjlighet att förvärva en avancerad nivå av teoretiska och praktiska kunskaper och färdigheter inom olika inriktningar inom området kemi.

Genom ett urval av avancerade kurser och en magisterexamen eller flera projekt, får du möjlighet att specialisera sig på en av kemin ämnesområden:

analytisk kemi organisk kemi oorganisk kemi biokemi molekylär biofysik fysisk kemi kemisk fysik teoretisk kemi

Dessa representeras vid den naturvetenskapliga fakulteten genom Kilu (Institutionen för kemi vid Lunds universitet). Magisterexamen projekt måste motsvara minst 30 högskolepoäng.

Studier bygger på en tidigare grund i kemi och ger dig möjlighet att utveckla förmågan att tillämpa självständiga idéer till frågor och problem i kemi eller dess grannområden.... [-]


Msc I Gis Och Jordobservation För Modellering Och Miljöledning

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Är viktigt för utvecklingsfrågor runt om i världen Geo-informationsvetenskap och jordobservation för modellering och miljöledning. Detta framgångsrika program undervisas av världsklass fakulteter i fem länder: Island, Storbritannien, Sverige, Polen och Nederländerna. [+]

*Notera! Detta är ett europeiskt gemensamt masterprogrammet (tidigare Erasmus Mundus)

Programöversikt

Är viktigt för utvecklingsfrågorna runt om i världen Geo-informationsvetenskap och jordobservation för modellering och miljöledning. Geografiska data, till exempel kartor och globala databaser samt satellitbilder spelar en central roll i sökandet efter tillförlitlig miljöinformation för scenariostudier och lönsamma strategier. Kunskaper och färdigheter inom detta område kommer därför att fortsätta att vara avgörande för industrin, myndigheter och frivilligorganisationer.

Programmet har en löptid på 22 månader och undervisas av världsklass fakulteter i fem länder: Island, Storbritannien, Sverige, Polen och Nederländerna. Medan tillbringa tid i minst två av de fem länderna och studera i en mångkulturell miljö, kommer eleverna få värdefulla insikter i den akademiska, sociala och kulturella mångfalden i norra och centrala Europa. På examen de kommer att få en multipel civilingenjörsexamen från konsortiets universitet ... [-]


Masterprogrammet I Geo-informationsvetenskap Och Jordobservation

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Är viktigt för utvecklingsfrågor runt om i världen Geo-informationsvetenskap och jordobservation för modellering och miljöledning. Geografiska data, såsom kartor och globala databaser, samt satellitbilder spelar en central roll i sökandet efter tillförlitlig miljöinformation för scenariostudier och livskraftiga strategier. [+]

Programöversikt

Är viktigt för utvecklingsfrågor runt om i världen Geo-informationsvetenskap och jordobservation för modellering och miljöledning. Geografiska data, såsom kartor och globala databaser, samt satellitbilder spelar en central roll i sökandet efter tillförlitlig miljöinformation för scenariostudier och livskraftiga strategier. Kunskaper och färdigheter inom detta område kommer därför att fortsätta att vara avgörande för industrin, myndigheter och frivilligorganisationer. Programmet löper under 22 månader och undervisas av världsklass fakulteter i fem länder: Island, Storbritannien, Sverige, Polen och Nederländerna.

Medan tillbringa tid i minst två av de fem länderna och studera i en mångkulturell miljö, kommer eleverna få värdefulla insikter i den akademiska, sociala och kulturella mångfalden i norra och centrala Europa. On'graduation de kommer att få en multipel magisterexamen från konsortiet universitet. Det finns en stor efterfrågan på Geo-informationsvetenskap och jordobservation för miljö modellering och Management (GEM) utexaminerade på den internationella arenan. Ett stort antal av de GEM examinerade accepteras i program doktor. Programmet har funnits i 10 år och mer än 120 studenter har tagit examen.... [-]


Msc I Geologi, Berggrund Geologoy

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet omfattar nästan alla aspekter av berggrundsgeologi, exempelvis mineralogi, magmatiska, metamorfa och sedimentära petro, geokronologi och dejting tekniker, geokemi, strukturgeologi, sedimentologi, paleontologi, paleoekologi och livets utveckling. [+]

Programöversikt

Programmet omfattar nästan alla aspekter av berggrundsgeologi, exempelvis mineralogi, magmatiska, metamorfa och sedimentära petro, geokronologi och dejting tekniker, geokemi, strukturgeologi, sedimentologi, paleontologi, paleoekologi och livets utveckling. Det syftar till att ge studenterna ett brett utbud av geologisk kunskap, exponering till områden i framkant av forskning och en grundlig förståelse av de praktiska tillämpningarna av berggrundsgeologi. Fyra 15-poängskurser ligger till grund för programmet: 1.Sedimentary geologi och Basin Analys 2.Magmatic petrologi, geokemi och geokronologi 3.Metamorphic petrologi och Strukturgeologi 4.Evolution av biosfären, paleoekologi och paleontologi.... [-]


MCS Geologi, Kvartärgeologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet omfattar nästan alla aspekter av kvartärgeologi, till exempel glacial sedimentologi och geomorfologi, geokronologi och dejting tekniker paleoklimatologi, glaciationshistoria, marin geologi och palaeoceanography paleoekologi, palaeolimnology och palaeoenvironmental analystekniker. [+]

Programmet omfattar nästan alla aspekter av kvartärgeologi, till exempel glacial sedimentologi och geomorfologi, geokronologi och dejting tekniker paleoklimatologi, glaciationshistoria, marin geologi och palaeoceanography paleoekologi, palaeolimnology och palaeoenvironmental analystekniker. Det syftar till att ge studenterna ett brett utbud av geologisk kunskap, exponering till områden i framkant av forskning och en grundlig förståelse av de praktiska tillämpningarna av kvartärgeologi. Fyra 15-poängskurser ligger till grund för programmet: 1.Glacial Sedimentologi - processer, sediment och landforms Systems 2.Palaeoecological metodik och miljöanalys 3.Global och regionala maringeologi 4.Quaternary Klimat och glaciationshistoria... [-]


Master Of Science I Geomatik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Geomatics innebär förvärv, hantering och analys av fenomen med en rumslig referens. Rumslig analys finner tillämpningar inom många områden, såsom hälsa [+]

Programöversikt

Geomatics innebär förvärv, hantering och analys av fenomen med en rumslig referens. Rumslig analys finner tillämpningar inom många områden, såsom hälsa, miljö, stadsplanering, geologi, arkeologi och agronomi. Programmet syftar till att ge kunskaper i rumslig analys för miljötillämpningar. Det omfattar studier i geografiska informationssystem (GIS), fjärranalys och naturgeografi. Modeller och teorier för att förstå jordens klimat och ekosystem är integrerade med kunskap för att samla in miljöinformation med fjärranalys, lagra information i databaser och teorier bakom GIS.

Karriärmöjligheter

Utexaminerade från programmet kommer att kunna arbeta som GIS och miljöspecialister inom den offentliga och privata organisationer. Programmet lämpar sig också för studenter som är intresserade av forskarbanan.... [-]


Master Of Science I Matematisk Statistik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Den magisterexamen i matematisk statistik ger ett brett spektrum av verktyg och metoder för att hantera slumpmässiga fenomen som förekommer i den vetenskapliga [+]

Programöversikt

Masterprogrammet i matematisk statistik ger ett brett spektrum av verktyg och metoder för att hantera slumpmässiga fenomen som förekommer i den vetenskapliga och industriella sammanhang. Inom programmet kan du specialisera sig på många olika områden för olika ändamål.

Inom programmet kan du specialisera sig på många olika områden för olika ändamål. I detta program du tar minst 45 högskolepoäng i matematisk statistik på avancerad nivå, och skriva ett examensarbete om 30 högskolepoäng. Du kan välja att ta de återstående (högst) 45 hp kurspoäng i matematik eller numerisk analys. Du kan också välja att ta kurser i andra ämnen som datavetenskap, eller, om du siktar på en karriär inom ett visst pålagt fält, kurser inom detta område. Som exempel kan nämnas kurser i nationalekonomi, molekylärbiologi och bioinformatik. Om du tänker gå vidare till en doktorsexamen bör du ta kurser med en hög grad av teori innehåll, medan om du siktar på en karriär utanför den akademiska världen bör du ta kurser som omfattar ett brett spektrum av statistiska modeller och metoder.... [-]


MSc in Mathematics

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Varför Lunds universitet?

Grundades 1666, är Lunds universitet en av norra Europas äldsta, bredaste och finaste universitet. Rankas bland världens 100 bästa universitet i QS Ranking 2016/2017, är universitetet i # 1 val för internationella studenter som kommer till Sverige - ett av världens mest innovativa, kreativa och demokratiska länder.

Om du vill ha en verkligt global klassrum upplevelse där du kan börja din internationella nätverk, är Lunds universitet ett bra alternativ att överväga. Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land rankas som den näst bästa i världen på att ge högre utbildning. Grupparbeten och informella lärare och elev relationer underlätta en fördjupad nivå av lärande.... [-]


Magisterexamen I Molekylärbiologi, Medicinsk Biologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Varför Lunds universitet?

Grundades 1666, är Lunds universitet en av norra Europas äldsta, bredaste och finaste universitet. Rankas bland världens 100 bästa universitet i QS Ranking 2016/2017, är universitetet i # 1 val för internationella studenter som kommer till Sverige - ett av världens mest innovativa, kreativa och demokratiska länder.

Om du vill ha en verkligt global klassrum upplevelse där du kan börja din internationella nätverk, är Lunds universitet ett bra alternativ att överväga. Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land rankas som den näst bästa i världen på att ge högre utbildning. Grupparbeten och informella lärare och elev relationer underlätta en fördjupad nivå av lärande.... [-]


MSc in Molecular Biology, Molecular Genetics and Biotechnology

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Varför Lunds universitet?

Grundades 1666, är Lunds universitet en av norra Europas äldsta, bredaste och finaste universitet. Rankas bland världens 100 bästa universitet i QS Ranking 2016/2017, är universitetet i # 1 val för internationella studenter som kommer till Sverige - ett av världens mest innovativa, kreativa och demokratiska länder.

Om du vill ha en verkligt global klassrum upplevelse där du kan börja din internationella nätverk, är Lunds universitet ett bra alternativ att överväga. Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land rankas som den näst bästa i världen på att ge högre utbildning. Grupparbeten och informella lärare och elev relationer underlätta en fördjupad nivå av lärande.... [-]


Masterprogrammet I Organisera Molekylarmateria

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet ger dig en bred och grundläggande kunskap inom fysikalisk kemi, med tonvikt på områdena yt- och kolloidkemi, nanokemi och mjuka kondenserad materia. [+]

Programöversikt

Syftet med programmet är att ge dig en bred och grundläggande kunskap inom fysikalisk kemi, med tonvikt på områdena yt- och kolloidkemi, nanokemi och mjuka kondenserad materia. Eleverna utveckla avancerade laborativa färdigheter, djup teoretisk förståelse av fundamentala mekanismer och god förståelse för praktiska tillämpningar. Särskild vikt läggs vid en obruten linje av förståelse, från kvantmekanisk beskrivning av atomer och molekyler till komplexa supramolekylära strukturer, liksom deras industriella och biologiska tillämpningar.

Alla kurser under det första året är obligatoriska, och ger dig en lämplig bas för framtida studier i dessa eller relaterade ämnen, bland annat en kurs i matematiska metoder. Under det andra året kan du i stor utsträckning påverka och planera dina studier, med flera olika möjligheter. Det är obligatoriskt att slutföra en magisterexamen projekt, motsvarande minst 30 högskolepoäng.... [-]


MSc in Physical Geography and Ecosystem Analysis

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Läs mer om programmet: www.lunduniversity.lu.se/Physical-Geography-Ecosystem-Analysis

Varför Lunds universitet?

Grundades 1666, är Lunds universitet en av norra Europas äldsta, bredaste och finaste universitet. Rankas bland världens 100 bästa universitet i QS Ranking 2016/2017, är universitetet i # 1 val för internationella studenter som kommer till Sverige - ett av världens mest innovativa, kreativa och demokratiska länder.

[-]

MSc in Physics, General

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

[+]

Grundades 1666, är Lunds universitet en av norra Europas äldsta, bredaste och finaste universitet. Rankas bland världens 100 bästa universitet i QS Ranking 2016/2017, är universitetet i # 1 val för internationella studenter som kommer till Sverige - ett av världens mest innovativa, kreativa och demokratiska länder.

Om du vill ha en verkligt global klassrum upplevelse där du kan börja din internationella nätverk, är Lunds universitet ett bra alternativ att överväga. Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land rankas som den näst bästa i världen på att ge högre utbildning. Grupparbeten och informella lärare och elev relationer underlätta en fördjupad nivå av lärande.... [-]


Msc I Fysik - Materialvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Material är det som gör upp allt omkring oss och deras egenskaper är avgörande för genomförandet av de system eller en anordning där de används. Nästan varje aspekt av det moderna samhället är [+]

Programöversikt - magisterexamen i fysik, materialvetenskap

Material är det som gör upp allt omkring oss och deras egenskaper är avgörande för genomförandet av de system eller en anordning där de används. Nästan varje aspekt av det moderna samhället är rörd av en teknik som möjliggjorts genom framsteg inom material. Till exempel skulle internet och mobiltelefoner inte vara möjligt utan optiska fibrer och halvledare. Studien av material baseras på förhållandet mellan de egenskaper hos ett material (som bestämmer dess funktionalitet), dess struktur, och det sätt att materialet är monterad. Materialvetenskap är till sin natur tvärvetenskapligt och omfattar ämnen från både grundläggande vetenskap och teknik, och från fysik och kemi.... [-]


Master Of Science I Fysik - Nanovetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Programmet inom nanoteknik är mycket tvärvetenskaplig och en del av Nanometerkonsortiet, en av världens ledande nanovetenskap forskningscentra. [+]

Programöversikt

På nanometerskala, blir skillnaden mellan ämnen som fysik, kemi och biologi mindre tydlig. Kännetecknande för nanoteknik är därför en hög grad av tvärvetenskapligt. Den nanovetenskap Masterprogrammet vid Lunds universitet har sin vetenskapliga bas i en fysik beskrivning av nanofenomen, men utöver nanofysik kan du, beroende på din bakgrund och intressen, välja att specialisera sig inom områden som nanoelektronik, materialkemi eller biofysik. Programmet är en del av Nanometerkonsortiet, en av världens ledande nano forskningscentra. Du kommer att interagera med banbrytande forskning i hela programmet, med början under det första halvåret och bygga upp till master projektet. Dessutom, genom att dra fördel av den rikedom av kurser Lunds universitet, kommer du att kunna utforska den tvärvetenskapliga karaktär nanovetenskap.... [-]


Masterprogrammet I Fysik - Partikelfysik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Vilka är de grundläggande beståndsdelarna i ärendet och vilka krafter verkar på dem? Partikelfysik är det ämne som behandlar de grundläggande principerna för vår värld; styrkor och [+]

Programöversikt

Vilka är de grundläggande beståndsdelarna i ärendet och vilka krafter verkar på dem? Partikelfysik är det ämne som tar upp de grundläggande principerna för vår värld; krafter och beståndsdelar. Denna förståelse formuleras matematiskt teorier (tidigare kallade naturlagarna). Ämnet utvecklas genom experimentella explorations och utveckling av teorier och modeller.

Idag vår förståelse beskrivs av standardmodellen teori, som har en exceptionell prognosförmåga, men är ofullständig. Vi utforskar förutsägelser Standardmodellen och söka en mer fullständig förståelse, det vill säga mer än standardmodellen. I praktiken bedriver vi forskning i globala experimentella samarbeten. Idag är dessa experiment huvudsakligen sker på LHC acceleratorn vid CERN.... [-]


Master Of Science I Fysik - Fotonik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Photonics, en vetenskap födda efter uppfinningen av lasern, kombinerar optik och elektronik. Det blir allt viktigare i vårt samhälle, vilket illustreras av 2009 års Nobelpris i fysik. [+]

Programöversikt

Fotonik, en vetenskap födda efter uppfinningen av lasern, kombinerar optik och elektronik. Det blir allt viktigare i vårt samhälle, vilket illustreras av 2009 års Nobelpris i fysik. Till exempel, fiberoptiska kommunikationssystem, som bygger på optiska fibrer i kombination med flera andra fotonik enheter, utgör ryggraden i dagens informationsteknik.

Vårt program erbjuder utbildning i de viktigaste områdena fotonik: engineering (generering och manipulation av ljus), kommunikation (transport av information med optiska och mikrovågsteknik), diagnostik (utnyttjande av ljus inom industri, sjukvård, etc.) och komponentteknologi.

Vårt program ger en fördjupad förståelse av optik och laserteknik, praktisk erfarenhet av optisk design, praktisk erfarenhet i en optik och laserlaboratorium, och fördjupade kunskaper om några av de viktigaste fotonik program (t.ex. kommunikations- eller biofotonik).... [-]


Master Of Science I Fysik - Teoretisk Fysik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Vill du förstå det inre arbetet i naturen från en teoretisk synvinkel? Lunds universitet erbjuder ett brett program som täcker ämnen inom teoretisk och matematisk fysik. [+]

Programöversikt

Vill du förstå det inre arbetet i naturen från en teoretisk synvinkel? Vid institutionen för astronomi och teoretisk fysik tillsammans med institutionen för fysik i Lund erbjuder vi ett brett program som täcker ett brett spektrum av ämnen i teoretisk och matematisk fysik

Du kan välja mellan att studera de minsta beståndsdelarna av materia och deras interaktioner inom teoretisk högenergifysik via nukleära och fasta tillståndets fysik inom matematisk fysik, hela vägen till proteinveckning och växternas tillväxt inom biofysik och beräkningsbiologi. I samtliga fall får du en solid grund av teoretiska kunskaper som behövs för att utveckla nya modeller och för att bättre förstå hur naturen fungerar.... [-]


Magisterexamen

LLM I Europeisk Och Internationell Skatterätt

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Sverige Lund

Masterprogrammet i europeisk och internationell skatterätt erbjuder en unik kombination av specialiserade kurser i både direkt och indirekt beskattning med särskild inriktning på EU: s lagstiftning, som syftar till att möta marknadens krav på avancerad kunskap om flera jurisdiktioner skattefrågor [+]

Programöversikt

Skatter är i centrum för många beslut inom näringslivet och regeringen. I en värld där handeln är global, är kunskap om endast inhemska regler otillräckliga. Med vår magisterexamen i europeisk och internationell skatterätt du kommer att kunna hjälpa företag och institutioner verksamma i ett globalt sammanhang med EU: s regelverk i fokus.

Europeiska unionen är en av världens största och viktigaste ekonomier. De som är intresserade av att göra affärer inom EU: s medlemsstater måste känna de skatteregler och praxis av relevanta lagar. I detta program kommer du att få en djupare förståelse för EU: s rättssystem och hur skattelagstiftningen i EU: s inre marknad fungerar på ett gränsöverskridande sammanhang. Dessutom kommer du lära dig att hitta och använda EU och internationellt rättsligt material.... [-]


Masterprogrammet I Bioteknik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Bioteknik är ett globalt expanderande område både vad gäller forskning och produktion, och Lunds universitet är bland de ledande universiteten i världen med flera kända forskare. [+]

Programöversikt

Bioteknik är ett globalt expanderande område både vad gäller forskning och produktion. Utvecklingen inom detta område har potential att bidra väsentligt till ett mer hållbart samhälle, och har en inverkan på frågor som hälsa och läkemedel, livsmedelsproduktionen, rening av avloppsvatten och andra miljöfrågor, liksom produktionen av kemikalier. Lunds universitet är bland de ledande universiteten i världen inom bioteknik och är hem för flera världskända forskare och mycket kunniga och engagerade lärare. Vi har starka band till industrin - från stora multinationella företag till mindre lokala verksamheter bärs fram ur forskningen inom våra egna avdelningar. ... [-]


Masterprogrammet I Arkeologi - Teori Och Praktik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Detta program kombinerar hög vetenskaplig och teoretisk standarder med intensiv praktisk utbildning inom arkeologi, kulturarv och museologi. [+]

Programöversikt

Detta program kombinerar hög vetenskaplig och teoretisk standarder med intensiv praktisk utbildning inom arkeologi, kulturarv och museologi. Du kommer att utbildas i hur man gräva och dokumentera det förflutna, hur man bevarar artefakter och byggnader och hur man kommunicerar dina resultat och forskningsresultat till en bredare publik.

Utmärkande för programmet:

Projektbaserat lärande Arkeologiska Field School på vikingatiden platsen för Uppåkra Ett brett utbud av kurser med direkt koppling till våra professorernas aktuella forskningsprojekt, som byggnader som arkeologi, Digital arkeologi med inriktning mot GIS och Virtual Reality. ... [-]

Master Of Arts I Språk Och Lingvistik, Retorik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Sverige Lund

Som student med inriktning mot retorik, kommer du fördjupa och problematisera din praktiska och teoretiska kunskaper i retorik genom övningar och studier av retorisk teori från Aristoteles till samtida rhetoricians. [+]

Programöversikt

Lunds universitet erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva fördjupade studier i språk och lingvistik på avancerad nivå. Centrum för språk och litteratur ger eleverna tillgång till de mest moderna resurser för forskning och utbildning. Du kommer att träffa och studera tillsammans med studenter från en rad olika områden av specialisering. Undervisningsspråk är engelska och det språk som motsvarar området för din specialisering. Som masterstudent, kommer du att ha möjlighet att få finansiering för en vistelse utomlands för att bedriva forskning på din examensarbete genom bidrag som finns från Birgit Rausing Language Programme.

Specialisering i Retorik ... [-]


Videoklipp

Presentation Film

Kontakt

Lunds Universitet

Adress, rad 1 Paradisgatan 2
SE-223 50 Lund, Sverige
Hemsida http://www.lunduniversity.lu.se/
Telefonnummer +46 46 222 00 00