Läs den officiella beskrivningen

Lund University - Sveriges högst rankade universitet

Lund University grundades år 1666 och står konsekvent bland världens 100 bästa universitet (92: e i världen och Sveriges högsta rankade universitet, QS World University Rankings 2019).

Universitetet har 40 000 studenter och 7.400 anställda och erbjuder över 100 magisterprogram och 8 kandidatexamen på engelska .

Lund är Sveriges mest attraktiva studiedestination. Universitetet erbjuder ett av de bredaste utbuden av program och kurser i Skandinavien, baserat på tvärvetenskaplig och avancerad forskning. En examen från Lund University är ett kännetecken för kvalitet både i Sverige och utomlands.

Ämnesområden

Våra åtta fakulteter och många specialiserade forskningscentra erbjuder utbildning inom följande ämnesområden:

 • Arkitektur
 • Företagsekonomi
 • Kommunikation
 • Teknik
 • Miljö
 • Bra
 • Humaniora, Språk
 • Internationella studier
 • Lag
 • Medicin
 • Vetenskap

Studiemöjligheter för internationella studenter

Lund University erbjuder över 100 magisterprogram och 8 bachelorprogram på engelska , samt mer än 1000 fristående kurser som lärs på engelska.

Hitta ditt examensprogram: www.lunduniversity.lu.se/programmes

Applikationsperioder

Huvudansökningsperioden för internationella studenter är i mitten av oktober till 15 januari för alla program som börjar höstterminen (augusti) varje år. Ett litet urval av program accepterar även ansökningar under juni-augusti för vårterminen startdatum (januari).

Hur man ansöker om studier: www.lunduniversity.lu.se/apply

Undervisningsavgifter

Studenter som är medborgare i länder utanför EU / EES och Schweiz är vanligtvis skyldiga att betala studieavgifter. Studieavgifterna gäller inte EU / EES-medborgare. För information om studieavgifterna för de enskilda programmen, se www.lunduniversity.lu.se/programmes

Stipendier möjligheter

Studenter som är medborgare i länder utanför EU / EES kan ansöka om stipendium efter att de ansökt om studier med oss. Stipendier beviljas på grundval av akademisk merit, inte ekonomisk situation.

Läs mer om stipendier: www.lunduniversity.lu.se/scholarships

Forskning

Lund är hemma för över 30 världsledande forskningsmiljöer och är hemma för två av Europas största materialforskningsanläggningar: MAX IV (invigd 2016) och ESS (öppnas 2023). Lund University är också medlem i det prestigefyllda forskningsintensiva universitetsnätet Universitas 21 och Europeiska forskningsuniversitetens Liga (LERU) .

Undervisningsstil

Kritiskt tänkande och sinnesfrihet är hörnstenarna i det akademiska livet vid Lund University . Fokus på grupparbete i mer informella, öppna klassmiljöer underlättar lärande, skapar en dialog och hjälper till att skapa nya idéer.

Lund är en internationell mötesplats för studenter och forskare. Detta skapar globala klassmiljöer där eleverna får nya kulturella perspektiv och kan utveckla sina internationella nätverk, som värderas högt av arbetsgivare världen över.

Studenter i Lund ges utmärkta möjligheter till affärsinteraktion . Staden Lund har en unik världsklass miljö för teknik, kunskap, innovation och entreprenörskap och är värd en imponerande bredd av internationella företag.

Studentliv

Lund är # 1 valet för internationella studenter som kommer till Sverige och anses vara Sveriges bästa studentstad med sin unika kombination av stora sociala klubbar (de historiska "nationerna"), studentkårerna och akademiska samhället som skapar en livlig och aktiv student liv.

Lund stad

Beläget i södra Sverige ligger staden Lund bara 10 minuter med tåg till Sveriges tredje största stad, Malmö, och bara 35 minuter med tåg till Köpenhamns flygplats i Danmark.

Som en av de äldsta städerna i Sverige, som går tillbaka till 990, är ​​Lund en kontraststad där över 1000 års historia blandar sig med modern kunskap och idéer. I Lund hittar du charmen av en liten, pittoresk, stenig stenad stad, sida vid sida med sevärdheter i storstaden som tjänster, shopping, restauranger och kulturella evenemang. Lund är också hemma för stora internationella företag som Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfal Laval och Gambro.

Engelska talas i stor utsträckning i Sverige och Lund (90% av svenskar är flytande), vilket innebär att du kan uppleva en unik europeisk kultur utan att ha en språkbarriär.

Läs mer om Lund University

För mer information, besök www.lunduniversity.lu.se

Du kan också ställa frågor på vår Facebook-sida www.facebook.com/lunduniversity

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:


Lund University

Master's in Accounting and Finance är ett års heltidsprogram som förbereder dig för en karriär inom finansiella eller professionella tjänster. ... [+]

Master's in Accounting and Finance är ett års heltidsprogram som förbereder dig för en karriär inom finansiella eller professionella tjänster.

Bokföring, företagsfinansiering och ledningskontroll är nära besläktade delar av det bredare redovisnings- och finansfältet. De ligger alla i korsningen där affärsstrategi, processer och information kombinerar och representerar kritiska funktioner i organisationer för att säkerställa att beslut, processer och beteenden överensstämmer med företagets mål och att strategier är relaterade till prestanda.

Vårt program ger en stark teoretisk grund som tillhandahålls av vår forskningsbaserade fakultet. Programmet är också mycket tillämpat, vilket kräver en betydande mängd självständig studie och förberedelser krävs för att lyckas som student. Vi använder oss intensivt av utmanande, teambaserade uppdrag och ärenden som fokuserar uppmärksamhet på affärsverksamhet och rollen för företagsfinansiering och ledningsredovisning i en strategisk förvaltningsmiljö.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Master i ekonomisk utveckling och tillväxt utbildar nästa generation analytiker, forskare och yrkespersoner inom utveckling och tillväxt. Programmet kombinerar expertis f ... [+]

Programöversikt

Master i ekonomisk utveckling och tillväxt utbildar nästa generation analytiker, forskare och yrkespersoner inom utveckling och tillväxt. Programmet kombinerar expertis från tre högt rankade europeiska universitet till en gemensam plattform med ledande forskare inom ekonomi, ekonomisk historia och demografi.

I det här dubbla programmet lägger du det första året på att studera utveckling och internationell ekonomi, statistik och långsiktig utveckling vid antingen Universidad Carlos III de Madrid eller University of Groningen. Det andra året är du specialiserad på utveckling och tillväxt, relaterad till frågor som omfattande och jämlikhet, hållbarhet och energi, innovation och mänskligt kapital, vid Lund University .... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program syftar till att utforska den allmänna historien om produktion och distribution, befolkning och levnadsstandard, institutioner och social organisation. Progr ... [+]

Detta program syftar till att utforska den allmänna historien om produktion och distribution, befolkning och levnadsstandard, institutioner och social organisation . Programmet erbjuder kunskap för att utföra utredningar och analyser om förändringar av sociala och ekonomiska förhållanden under olika omständigheter.Specialiseringsspår

När du ansöker om detta program väljer du ett av tre spår: Ekonomisk historikspår, ekonomisk demografispår eller ekonomisk utvecklingsspår.

Kunskap om det förflutna är viktigt för att förstå dagens värld och utforma framtiden. I spåret Ekonomisk historia kommer du att utveckla avancerade insikter om den långsiktiga utvecklingen av samhällen. Genom att kombinera analysverktyg från ekonomi och samhällsvetenskap med en kontextuell förståelse av förhållanden tidigare, kommer du att kunna använda den ackumulerade mänskliga erfarenheten för att lösa dagens problem. De centrala teman som studeras är tillväxt, stagnation, kriser och resursfördelning.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i ekonomi ger dig kvantitativa färdigheter och analytiska tankesätt som är viktiga för en framgångsrik karriär i statliga organisationer, internationella ... [+]

Masterprogrammet i ekonomi ger dig kvantitativa färdigheter och analytiska tankesätt som är viktiga för en framgångsrik karriär i statliga organisationer, internationella institutioner och privata företag som banker och ekonomiska konsultföretag.

Programmet ger dig djup och grundlig kunskap om moderna ekonomiska teorier, begrepp, tekniker och deras tillämpningar. Du kommer att förvärva de nödvändiga färdigheterna för att genomföra avancerad ekonomisk analys och bli bekant med modern forskning.

Den stränga och forskningsbaserade utbildningen gör det möjligt för dig att göra avancerad ekonomisk analys genom att tillämpa modern ekonomisk teori och modernaste verktyg för att hantera data och utföra ekonometrisk analys (med till exempel STATA och MATLAB).... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Entreprenörskompetens möjliggör framgångsrik upptäckt och utnyttjande av möjligheter på marknaden samt att driva innovation och affärsutvecklingsprojekt i befintliga före ... [+]

Entreprenörskompetens möjliggör framgångsrik upptäckt och utnyttjande av möjligheter på marknaden samt att driva innovations- och affärsutvecklingsprojekt i befintliga företag.Företagens entreprenörskap och innovation eller entreprenörskap: skapande av nya företag

När du ansöker om detta program väljer du antingen spåret Entreprenörskap: New Venture Creation eller Corporate Entrepreneurship and Innovation. Båda spåren leder till en MSc i entreprenörskap och innovation.

I spåret Entrepreneurship: New Venture Creation lär du dig att skapa, utveckla och utnyttja affärsmöjligheter genom att starta och hantera nya företag. Det här spåret ger dig en möjlighet att vara helt involverad som entreprenör i startprocessen, från idéval och teamkomposition till venturbildning, vilket gör att du kan få verklig erfarenhet av att starta en ny verksamhet. Dessutom kommer du att vara en del av vårt mentorprogram där du matchas med en erfaren mentor.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Master in European and International Trade and Tax Law bygger på tidigare studier i juridik, ledning och / eller ekonomi. Programmet ger en fördjupad förståelse av både d ... [+]

Handelsvillkor och skatter är kärnan i många affärsbeslut. I en värld där handeln är global är kunskapen om endast inhemska regler otillräcklig. Med vår magisterexamen i europeisk och internationell handel och skatterätt kan du hjälpa företag och institutioner att verka i ett globalt sammanhang med EU: s lagstiftning i fokus.

Master in European and International Trade and Tax Law bygger på tidigare studier i juridik, ledning och / eller ekonomi.

Programmet ger en fördjupad förståelse av både de praktiska och teoretiska aspekterna av handels- och skattelagstiftningen inom EU såväl som över hela världen. Viktiga lag- och beslutsfattare inom dessa områden är bland annat Europeiska unionen (EU), Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) och Världshandelsorganisationen (WTO).... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i finans förbereder dig för en internationell karriär inom finanssektorn, t.ex. inom kommersiella och investeringsbanker, försäkringsbolag och tillsynsmy ... [+]

Masterprogrammet i finans förbereder dig för en internationell karriär inom finanssektorn, t.ex. inom kommersiella och investeringsbanker, försäkringsbolag och tillsynsmyndigheter, i finansfunktioner i både privat och offentlig sektor. Kandidater från detta program har hittat arbete hos finansiella och icke-finansiella företag över hela världen.

Detta program utökar din kunskap om alla huvudområden inom ekonomiskt beslutsfattande. Du får en grundlig förståelse för och utbildning i effektiv identifiering, analys och lösning av komplexa ekonomiska problem.

Masterprogrammet i finansiering ger kunskaper i både finansiell ekonomi och företagsfinansiering . Viktiga mål är att bekanta eleverna med de viktigaste områdena för utredning och forskningstekniker som används inom finansiering och att ge dig den allmänna kunskap som krävs för att specialisera dig inom ditt önskade finansieringsområde.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i informationssystem ger dig enastående karriärmöjligheter. Efter examen kan du fortsätta en karriär som kopplar samman teknik, människor och företag. Du ... [+]

Masterprogrammet i informationssystem ger dig enastående karriärmöjligheter . Efter examen kan du fortsätta en karriär som kopplar samman teknik, människor och företag. Du kan söka tjänster som: systemarkitekt, IT-konsult, IS-designer, IT-projektledare, UX-designer, affärs- och systemanalytiker, affärsprocessingenjör och affärsintelligensanalytiker.

Vi erbjuder dig ett program i världsklass som ger dig verktyg och färdigheter för att förstå utformningen av informationssystem som hanterar viktiga organisatoriska och samhälleliga utmaningar.

I detta program kommer du att lära dig hur informations- och kommunikationsteknologi och artificiell intelligens kan användas för att uppnå strategiska mål , och hur man utformar och utvecklar moderna informationssystem som är flexibla för organisationens mål och behov. Du får en djupare förståelse för informationssystemens bredare affärssammanhang och hur digitalisering påverkar organisationer.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

I detta program får du teorin, koncept och metoder för att analysera och bättre förstå innovationens roll i ekonomisk, social och hållbar utveckling ur ett historiskt per ... [+]

I detta program får du teorin, koncept och metoder för att analysera och bättre förstå innovationens roll i ekonomisk, social och hållbar utveckling ur ett historiskt perspektiv . Det unika fokuset på rumslig dynamik / ekonomisk geografi och ekonomisk historia gör att du kan få insikter i hur områdena för utveckling och innovation samverkar, utvecklas och formar ekonomin i olika regioner och tidsperioder.

Innovation är grundläggande i processen för ekonomisk, social och miljömässigt hållbar utveckling. Du kommer då att vara bättre rustad att förstå och analysera de stora utmaningarna som klimatförändringar, livsmedelssäkerhet och fattigdomsbekämpning . Innovation handlar också om diffusion och stegvisa förändringar som ger ekonomiska, sociala och miljömässiga fördelar för samhället.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i internationell marknadsföring och varumärkeshantering förbereder dig för en karriär inom marknadsföring, strategi, varumärkes- och produktledning, förs ... [+]

Masterprogrammet i internationell marknadsföring och varumärkeshantering förbereder dig för en karriär inom marknadsföring, strategi, varumärkes- och produktledning, försäljning och marknadsföringsforskning i organisationer som varierar från multinationella företag till små och medelstora företag och icke-statliga organisationer.

Detta program låter dig utveckla akademisk expertis på avancerad nivå inom internationell marknadsföring och varumärkeshantering. Vi förser dig med teorin, koncept och färdigheter för att driva, bygga starka varumärken och framgångsrikt marknadsföra produkter och tjänster över en rad dynamiska och konkurrenskraftiga internationella miljöer . Du kommer att utbilda din förmåga att analysera samhällsförändringar, trender och deras samspel med konsumtion och varumärken och få kunskaper som är nödvändiga för att företagen ska kunna utveckla nya innovationer som ökar vinsten och idealiskt förbättrar hållbarheten också.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

MSc i International Strategic Management är ett års program för kandidatexamen i företagsekonomi, intresserad av hur man analyserar, formulerar och implementerar strategi ... [+]

MSc i International Strategic Management är ett års program för kandidatexamen i företagsekonomi, intresserad av hur man analyserar, formulerar och implementerar strategier och blir en ledande organisationsledare.

Näringslivet står alltmer inför utmaningar som hotar nuvarande affärsmodeller, men utgör också stora möjligheter. Detta program ger dig kunskap och färdigheter om hur man känner igen dessa utmaningar och agerar på dem för att säkerställa långsiktig framgång. Du lär dig att fatta beslut som kan göra eller bryta ditt företag, men också hur man implementerar dem.

Vi erbjuder de senaste insikterna i ledningsstrategin genom en mängd småskaliga undervisningsmetoder som säkerställer en spännande och utmanande inlärningsupplevelse. Vi betonar både sofistikerade vetenskapliga insikter och kopplingar till affärspraxis. MSc i International Strategic Management kombinerar modern forskning med starka länkar till praktik genom branschprojekt där vetenskapliga verktyg används för att lösa verkliga företagsproblem. Programmet erbjuder också möjlighet att kombinera examensarbetet med en företagsuppgift.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Starta din ledningskarriär med vår Master i Management som förvandlar dig från en ambitiös examen till en framgångsrik chef. Du kommer att lära dig att tillämpa de färdig ... [+]

Starta din ledningskarriär med vår Master i Management som förvandlar dig från en ambitiös examen till en framgångsrik chef. Du kommer att lära dig att tillämpa de färdigheter du förvärvar inom en rad områden inklusive marknadsföring, strategisk ledning, affärsrådgivning och organisationsutveckling.

Detta extremt intensiva, ett års heltidsprogram förbereder nyutbildade, icke-yrkesexamen för ett brett utbud av karriärer inom ledningen. En betoning på färdigheter tar eleverna utöver teorin och in i hjärtat av verkliga utmaningar. Du kommer att förfina och bygga vidare på dina kommunikations-, teamarbete- och presentationsfärdigheter genom individuellt grupparbete och utveckla dina yrkeskunskaper i beslutsfattande, problemlösning, analys och kritisk reflektion. Under studierna uppmuntras du kontinuerligt att reflektera, tillämpa och relatera ny kunskap till framtida karriärambitioner.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i hantering av människor, kunskap och förändring gör att du kan bedriva en karriär inom områden som managementkonsulting, strategi, personalresurser och ... [+]

Masterprogrammet i hantering av människor, kunskap och förändring gör att du kan bedriva en karriär inom områden som managementkonsulting, strategi, personalresurser och allmän ledning.

Att göra en förändring kräver bra ledarskap. Detta program ger dig en bättre förståelse för de olika utmaningar som den praktiserande chefen och konsulten står inför. Den har en solid kombination av både djup affärskunskap och kunskap om mänskliga resurser.

Programmet hämtar inspiration från de internationellt erkända forskningsområdena för lärarna på programmet. Dessa inkluderar områdena kunskapshantering, identitet i organisationer, organisationskultur och ledarskap och förändring. I synnerhet betonar programmet den strategiska karaktären av samtida utmaningar förknippade med att hantera organisationer och arbete . Du kommer att lära dig att tillämpa teoretiska koncept, modeller och verktyg för att lösa verkliga problem som de kan visas i organisationer.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Kandidatprogrammet i arkitektur kombinerar bästa praxis med avancerad forskning, och utbildar eleverna för att bli högkvalificerade yrkesverksamma som är konkurrenskrafti ... [+]

Världen förändras snabbt och erbjuder därmed nya utmaningar för arkitekturen. Dessa utmaningar rör allt från förtätning av städer och hållbarhet till ny teknik och hur de påverkar hur vi utformar och bygger. Lund University , beläget i den dynamiska Köpenhamn – Malmö-regionen , är välkänd för sin kompetens och kunskap och erbjuder fantastiska resurser för att studera dessa frågor i ett bredare sammanhang.

Programmet kombinerar bästa praxis med avancerad forskning och utbildar därmed eleverna till att bli mycket skickliga yrkesverksamma som är konkurrenskraftiga på internationell nivå. Undervisningen innehåller både teoretiska och praktiska projekt som syftar till att hitta framtidsinriktade lösningar på verkliga frågor.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i hållbar stadsdesign vid Arkitekturhögskolan har ett väletablerat rykte för att utveckla humanistisk modern design som främjar livskraft, samhällsbyggna ... [+]

Att göra världens växande städer friska, attraktiva och hållbara är en exceptionell utmaning. Lund University , beläget i den dynamiska Köpenhamn – Malmö-regionen, är världsledande när det gäller att balansera stadsekonomisk tillväxt och miljöutveckling och erbjuder fantastiska resurser för att studera de olika aspekterna av hållbarhet och design.

Masterprogrammet i hållbar stadsdesign vid Arkitekturhögskolan har ett väletablerat rykte för att utveckla humanistisk modern design som främjar livskraft, samhällsbyggnad och social hållbarhet. Utifrån bästa praxis och avancerad forskning om stadsform, stadskvalitet och hållbarhet, producerar masterprogrammet högkvalificerade yrkesmän som kan möta utmaningarna med hållbar stadsdesign som produktiva, framgångsrika individer som är kreativa, insiktsfulla och intellektuellt skickliga i sin inställning till yrket och deras praxis.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i industriell design fokuserar på tre teman: levande och beteende, form och teknik eller människan och naturen. Programmet består av enskilda industrides ... [+]

Masterprogrammet i industriell design fokuserar på tre teman: levande och beteende, form och teknik eller människan och naturen . Programmet består av enskilda industridesignprojekt, workshops och ytterligare teoretiska kurser.

Du kommer att delta i och bidra till att skapa kunskap inom designområdet. Genom att organisera utställningar, seminarier och workshops kommer du att kommunicera ditt arbete och delta i den offentliga debatten. Skolan för industriell design erbjuder dig en kreativ miljö med utmärkta verkstadsanläggningar. Som en del av ett universitet i full skala kan vi erbjuda stora möjligheter för en tvärvetenskaplig strategi genom samarbete med andra fakulteter. Studenterna kommer att bli myndigheter inom sitt valda ämne, vare sig de är i sin konceptuellt kreativa, strategiska eller tekniska kapacitet. Framför allt uppmuntrar masterprogrammet i industriell design en djupgående debatt och diskussion om disciplinen.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Master's in Biotechnology är ett brett program som täcker vetenskapliga och tekniska aspekter av bioteknologiska processer, biokatalysatorer inklusive enzymer och mikroor ... [+]

Bioteknik är en nyckelfunktionsteknik som erbjuder stark innovationspotential för en hållbar utveckling i samhället. Forskning och utveckling inom bioteknik fortsätter att förbättra processer och utveckla produkter som har djupgående effekter på olika sektorer, såsom hälso- och sjukvård, läkemedel, jordbruk, livsmedel och foder, miljöavhjälpning, samt produktion av kemikalier och biobränslen.

Lund University är bland de ledande universiteten i världen för forskning och utbildning i bioteknik. Det är hem för flera världsberömda forskare som har starka länkar till branschen - från stora multinationella företag till små företag baserade på forskning utvecklad inom våra avdelningar.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i katastrofriskhantering och anpassning av klimatförändringar har stöd från viktiga nationella och internationella institutioner, t.ex. FN-byråer, Röda k ... [+]

Trenden med ökande katastrofer och relaterade förluster är en verkligt global utmaning. Det föränderliga globala risklandskapet på grund av processer som klimatförändringar, urbanisering och det ökande komplexiteten i det moderna samhället utgör stora utmaningar för hållbar utveckling och måste hanteras med en tvärvetenskaplig strategi. Ett växande antal regeringar och internationella organisationer erkänner behovet av att öka sina ansträngningar för katastrofriskhantering och klimatförändring för att framgångsrikt anpassa sig till föränderliga miljöer och utveckla säkra och hållbara samhällen.

Masterprogrammet i katastrofriskhantering och anpassning av klimatförändringar har stöd från viktiga nationella och internationella institutioner, t.ex. FN-byråer, Röda korset / Röda halvmåne-rörelsen, icke-statliga organisationer och nationella myndigheter.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Embedded Electronics Engineering erbjuder ett brett perspektiv, där digital och analog design betraktas som en enhet där olika domäner interagerar. Fokus ligger på CMOS, ... [+]

Embedded Electronics Engineering erbjuder ett brett perspektiv, där digital och analog design betraktas som en enhet där olika domäner interagerar. Fokus ligger på CMOS, där miljarder enheter används för att bygga ett system på en enda kiselform.

Shanghai-rankingen (ARWU) rankar Lund University som # 17 i världen inom fältet Elektroteknik för året 2018. Detta program är krävande och unikt i sitt erbjudande, en perfekt förberedelse för din framtida karriär. Programmet sträcker sig från områden från radiofrekvens (RF) till datakonvertering och digitala kretsar . Ett annat utmärkande drag är att kretsdesign är kopplad till området för trådlös kommunikation, där RF-frontändarna är samdesignade med digital basband, vilket ger möjlighet att bygga kompletta sändtagare.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Lund University är internationellt känd för högkvalitativ forskning relaterad till energieffektiva byggnader. Vår expertis är inriktad på ett helbyggande perspektiv som s ... [+]

Byggnader ansvarar för en stor del av vår globala energianvändning. Energianvändning är faktiskt den viktigaste bestämningen för byggnadens globala miljöavtryck , med tanke på dess totala livslängd.

Lund University är internationellt känd för högkvalitativ forskning relaterad till energieffektiva byggnader . Vår expertis är inriktad på ett helbyggande perspektiv som står för invånarnas behov såväl som deras komfort och hälsa. Universitetets avancerade forskning och dess nära band till byggnadsindustrin skapar en utmärkt grund för ett starkt masterprogram med i stort sett unikt fokus på byggnader.

Våra studenter kommer att avlägga examen med avancerad kunskap, färdigheter och kompetenser inom området energieffektiv och miljöbyggande design i värmedominerade klimat. Vårt mål är att utbilda högt kvalificerade yrkesverksamma , som avsevärt kommer att bidra till och påverka utformning, byggnad eller renovering av energieffektiva byggnader och relaterar till förnybar energiförsörjning, med beaktande av arkitektur och miljö, invånarnas beteende, behov, hälsa och komfort, liksom den totala ekonomin.... [-]

Sverige Helsingborg
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Den här gemensamma Erasmus Mundus-mästaren syftar till att skapa en europeisk dimension i det kunskapsintensiva området för livsmedelsforskning och utveckling och är myck ... [+]

Erasmus Mundus gemensamma masterexamen i matinnovation och produktdesign (FIPDes) är ett tvåårigt akademiskt program inom matvetenskap och produktutveckling, som drivs av Université Paris Saclay och AgroParisTech (Frankrike), tillsammans med DIT (Irland), UNINA (Italien) och Lund University . FIPD-mästaren syftar till att ge en europeisk dimension i det kunskapsintensiva området för matforskning och utveckling och är mycket relevant för både EU-länder och tredjelandsstudenter som vill vara anställda inom livsmedels- och dryckesektorn. Programmet godkändes av EU-kommissionen 2010 och inleddes 2011.Programmoduler / kurser

Semester 1: Matvetenskap och teknik, Hållbarhet, R

Specialiseringar: Semester 3... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program riktar sig till studenter som vill lära sig mer om mat och som vill arbeta med innovativa framtida livsmedel, till exempel som en del av lösningen på stora ... [+]

Detta program riktar sig till studenter som vill lära sig mer om mat och som vill arbeta med innovativa framtida livsmedel , till exempel som en del av lösningen på stora hälsoproblem som undernäring och fetma. Programmet täcker design och produktion av livsmedel med hälsofördelar. Du kommer att lära dig ämnen som matkemi, livsmedelsbearbetning, yt- och kolloidkemi, mikrobiologi, näring och matanalys.

Programmet är nära anpassat till marknadens behov och det finns en stor tonvikt på ingenjörsvetenskap. Under dina studier kommer du att träffa inte bara världsledande forskare inom institutionen utan också gästföreläsare från olika livsmedelsföretag som arbetar med till exempel produktutveckling och marknadsföring. Våra länkar till den lokala industrin är starka och vårt fokus på innovation är stort. många av våra forskare har konverterat forskningsresultat till framgångsrika entreprenörsföretag, såsom Oatly, Optifreeze, Probi och Solve.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

International Master of Science in Fire Safety Engineering (IMFSE) är ett tvåårigt utbildningsprogram inom Erasmus-ramverket. Detta masterprogram organiseras gemensamt av ... [+]

Programöversikt

International Master of Science in Fire Safety Engineering (IMFSE) är ett tvåårigt utbildningsprogram inom Erasmus-ramverket. Detta masterprogram organiseras gemensamt av:

Ghent University, Belgien (koordinator)Lund UniversityUniversity of Edinburgh, Storbritannien

Dessa tre ledande europeiska forskningsuniversitet med kompletterande expertis inom brannsäkerhetsteknik (FSE) sammanfogar huvudmålet att skapa ett utbildningsprogram som definierar den nödvändiga kunskapen för en professionell brandsäkerhetsingenjör, som kan utveckla en prestationsbaserad design ( PBD).

De tre IMFSE-universiteten är ledande europeiska institutioner inom brannsäkerhet och erbjuder både utbildningsprogram och forskning på hög nivå. Ghent syftar till generellt FSE, Lund är erkänd i kapsling av branddynamik, CFD-modellering, mänskligt beteende vid bränder och evakuering, och metoder för riskbedömning, och Edinburgh är utvecklaren av den första läroplanen inom strukturell brandsäkerhetsteknik.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Programmet syftar till att ge studenterna de resurser, tankesätt och färdigheter som krävs för att bygga en framgångsrik karriär inom global logistik och ledningskedjan. ... [+]

Programmet syftar till att ge studenterna de resurser, tankesätt och färdigheter som krävs för att bygga en framgångsrik karriär inom global logistik och ledningskedjan . Våra kurser är utformade för att ge studenterna både god teoretisk kunskap och praktiska erfarenheter. De är också värd för många funktionella gästföreläsare från branschen och ger möjligheter för studenter att besöka och arbeta med företag på uppdrag. Programmet tar en tvärvetenskaplig strategi för design, planering och hantering av leveranskedjor och logistikstrategier , nätverk, processer och system. Studenterna lär sig både kvantitativa och kvalitativa problemlösningstekniker som används genom fallstudier, projektarbete, affärsspel och simuleringar.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Att ha tillgång till rent vatten är hörnstenen för att förbättra sjukvården, öka matförsörjningen, minska barndödligheten och förbättra människors allmänna livskvalitet. ... [+]

Att ha tillgång till rent vatten är hörnstenen för att förbättra sjukvården, öka matförsörjningen, minska barndödligheten och förbättra människors allmänna livskvalitet . Det har blivit avgörande att utveckla tekniker som kan hantera vattensäkerhetsutmaningar och möta den ökande efterfrågan. Genom att tillämpa integrerad förvaltning av vattenresurser kan ytvatten och grundvatten användas för att täcka denna efterfrågan på ett hållbart och miljövänligt sätt. Det här är de frågor vi utforskar med våra studenter, liksom utmaningar som avloppsrening, stormvattenhantering, kusthydraulik och modellering av hydrologiska processer. Programmet är brett och täcker de viktigaste aspekterna av vattenresursteknik.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i trådlös kommunikation förbereder studenterna för en spännande karriär inom en snabbt växande bransch. Shanghai-rankingen (ARWU) rankar Lund University ... [+]

Masterprogrammet i trådlös kommunikation förbereder studenterna för en spännande karriär inom en snabbt växande bransch. Shanghai-rankingen (ARWU) rankar Lund University bland de 20 bästa universiteten i världen inom området elektroteknik och elektronisk teknik för året 2017.

Universitetet har utmärkta resurser inom området trådlös kommunikation och kan erbjuda studenterna möjlighet att lära av världsledande forskare i modernaste laboratoriefaciliteter. Forskning och utbildning är nära kopplade till institutionen. Alla våra lärare är själva utbildade till doktorandnivå eller högre och deltar aktivt i forskning. Programmet för trådlös kommunikation fokuserar på de fysiska och nedre lagren av trådlös kommunikation.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Internationella masterprogrammet i miljöledning och politik (EMP) gör det möjligt för kandidater att inspirera och driva förändring genom att utveckla sina förmågor att u ... [+]

Hur kan vi utvärdera miljöproblem ? Hur arbetar företag och myndigheter för att förebygga och lösa miljöproblem ? Hur kan olika typer av aktörer utöva inflytande och kontroll, och vilka policyer och åtgärder kan vi använda för att driva positiva förändringar? Om du är intresserad av frågor som dessa är detta masterprogram för dig.

Internationella masterprogrammet i miljöledning och politik (EMP) gör det möjligt för kandidater att inspirera och driva förändring genom att utveckla sina förmågor att utvärdera, utforma och genomföra lednings- och policysvar på komplexa miljöutmaningar.

EMP-programmet kretsar om utmärkande nyckelfunktioner : tvärvetenskapligt lärande, dess internationella karaktär och praktiskt tillämpade studier. EMP är fokuserad på både miljöpolicy och miljöledning. Detta är baserat på vår kollektiva erfarenhet att beslutsfattare inom båda dessa områden drar stor nytta av att ha en sådan dubbel förståelse. Mer och mer upptäcker vi att många alumner, oavsett yrke eller sektor, arbetar inom både den allmänna politiken och företagsledningen för att föra miljöagendan vidare.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

MESPOM är en Erasmus: Erasmus Mundus gemensam magisterexamen i miljövetenskap, politik och ledning som drivs av fyra ledande europeiska och två nordamerikanska universite ... [+]

Programöversikt

MESPOM är en Erasmus: Erasmus Mundus gemensam magisterexamen i miljövetenskap, politik och ledning som drivs av fyra ledande europeiska och två nordamerikanska universitet. Studenterna studerar vid minst tre av sex konsortiumuniversitet och tilldelas en gemensam examen efter avslutad. Samlar det bästa från de utmärkta partnerinstitutionerna och erbjuder insikt på plats i flera kulturer med olika miljöregimer, förbereder MESPOM eleverna för att identifiera och implementera lösningar på komplexa miljömässiga hållbarhetsutmaningar, särskilt i ett internationellt sammanhang. Den mångfacetterade utbildningsresan skapar också en unik plattform för det livliga alumni-nätverket som kännetecknar detta program.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

LUMES är ett tvärvetenskapligt program med fokus på hållbarhetsutmaningar från lokal till global nivå genom att kombinera både sociala och naturvetenskapliga perspektiv. ... [+]

Vill du vara en del av att lösa hållbarhetsutmaningarna i dag och i morgon?

LUMES är ett tvärvetenskapligt program med fokus på hållbarhetsutmaningar från lokal till global nivå genom att kombinera både sociala och naturvetenskapliga perspektiv.

Med tanke på elevernas tidigare kunskaper och erfarenheter läggs tonvikten på att förstå de nuvarande samhällsutvecklingsmönstren och de miljöproblem som de skapar, samt strategier för att formulera strategier för framtida hållbara Pathways . Programmet tar en tvärvetenskaplig och holistisk inställning till hållbarhet, som ger studenterna en bred kunskap om samspelet mellan kulturella, ekonomiska, miljömässiga, politiska och sociala dimensioner av hållbarhet.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i asiatiska studier (MSc) är ett tvärvetenskapligt program riktat till studenter som efter sina grundutbildningar vill få områdekompetens om samtida Öst- ... [+]

Masterprogrammet i asiatiska studier (MSc) är ett tvärvetenskapligt program riktat till studenter som efter sina grundutbildningar vill få områdekompetens om samtida Öst- och Sydostasien. Programmet ger studenter avancerad kunskap om samtida frågor i Öst- och Sydostasien så att de har de kunskaper och konkreta färdigheter som krävs för att förstå och bedöma social, kulturell, ekonomisk och politisk utveckling i regionen.

Programmet ger studenter möjlighet att specialisera sig regionalt och tematiskt. Studenter väljer att fokusera på ett land eller en region i Asien, men läser också kurser som är mer allmänna och hanterar tvärregionala frågor. Studenter har möjlighet att spendera lite tid på ett av våra partneruniversitet i Asien för sitt fältarbete.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program är ett tvärvetenskapligt program inom samhällsvetenskap, som behandlar viktiga problem i utvecklingen samt olika teoretiska perspektiv för att öka din först ... [+]

Är du intresserad av att arbeta med utvecklingsrelaterade frågor med fokus på mänsklig utveckling, fattigdomsminskning och hållbarhet?Vad ska jag studera?

Detta program är ett tvärvetenskapligt program inom samhällsvetenskap , som behandlar viktiga problem i utvecklingen samt olika teoretiska perspektiv för att öka din förståelse för förutsättningarna för och innehållet i utvecklingen. Målet med programmet är att ge dig bakgrundskunskap och konkreta färdigheter för att förstå, bedöma och arbeta inom utvecklingsrelaterade områden, vare sig det är i direkt fattigdomsminskning eller i andra aspekter av social och institutionell utveckling.

Undervisningsmedlet är engelska. Detta innebär att föreläsningar och seminarier kommer att ges på engelska och att tentamen (inklusive examensarbetet) kommer att vara på engelska.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram i europeiska angelägenheter erbjuder en unik kombination av kurser som omfattar ämnen som europeisk styrning och förhandlingar, EU-rätt och Europa i g ... [+]

Vi erbjuder en unik kombination av kurser som omfattar ämnen som europeisk styrning och förhandlingar, EU-lagstiftning och Europa i globala frågor .

Du kommer att bli en del av en dynamisk och internationell studentgrupp som lärs ut av högutbildade lärare som också är aktiva forskare inom sina egna expertområden. Lärarna använder moderna undervisningsstrategier och utvärderingstekniker och många har erfarenhet av att arbeta med europeiska integrationsfrågor som utövare.

Teori och övning

Förutom att få en grundlig teoretisk och empirisk förståelse av dessa ämnen, erbjuder vi dig att överbrygga teori till praktik genom att ta chansen att göra en 20 veckors praktikskurs på en organisation som du väljer. Studenter som för närvarande är inskrivna i programmet har praktikplatser vid EU-institutionerna, nationella regeringar och icke-statliga organisationer som arbetar i EU-systemet.... [-]

Sverige Lund
September 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program är ett tvärvetenskapligt mastervetenskapligt program för socialvetenskap som ger dig kunskap om globalisering, konflikt och social förändring. ... [+]

Är du intresserad av frågor om globalisering, konflikt och social förändring?Vad ska jag studera?

Detta program är ett tvärvetenskapligt mastervetenskapligt program för socialvetenskap som ger dig kunskap om globalisering, konflikt och social förändring . Du får förståelse för teorier kopplade till processer för globalisering och transformation, som analyseras genom olika disciplinramar. Programmet presenterar stora kulturella, ekonomiska, politiska och socio-psykologiska teorier och koncept som gör att du kan göra informerade och jämförande analyser av hur globalisering är kopplad till konflikt och social förändring.

Undervisningsmedlet är engelska. Detta innebär att föreläsningar och seminarier kommer att ges på engelska och att tentamen (inklusive examensarbetet) kommer att vara på engelska.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet Human Ecology: Culture, Power and Sustainability (CPS) riktar sig till studenter som vill få avancerad kompetens inom humanekologi. Exempel på yrken är u ... [+]

Masterprogrammet Human Ecology: Culture, Power and Sustainability (CPS) riktar sig till studenter som vill få avancerad kompetens inom humanekologi. Exempel på yrken är utbildning, journalistik, miljöledning, arbete i myndigheter och internationella byråer och utvecklingsstöd. Programmet förbereder också studenter för forskarutbildning.Kultur, kraft och hållbarhet

Masterprogrammet i humanekologi ger tvärvetenskapliga perspektiv och analysverktyg för att kommunicera om hållbarhetsproblem. Programmet representerar ett viktigt komplement till teknologiska och naturvetenskapliga strategier för hållbarhet genom att fokusera på de kulturella dimensionerna av konsumtion och resursanvändning, kulturella uppfattningar om miljö och ekonomi och samhällsvetenskapliga perspektiv på den globala spridningen av miljöproblem.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i mänsklig geografi är ett tvåårigt internationellt program som fokuserar på kulturella, ekonomiska, sociala och politiska aspekter av mänsklig verksamhe ... [+]

Masterprogrammet i mänsklig geografi är ett tvåårigt internationellt program som fokuserar på kulturella, ekonomiska, sociala och politiska aspekter av mänsklig verksamhet ur distinkta geografiska perspektiv.

Varför utvecklas ojämna geografier mellan människor, grannskap, städer, regioner och länder ? Hur påverkar processer för globalisering och lokalisering företag och industrier, människor och platser? Vad driver geografiska förändringar - och är geografiska förändringar socialt och miljömässigt rättvist? Vad kan regeringar, företag, icke-statliga organisationer, aktivister och andra aktörer på alla skalor göra för att möta vår tids stora utmaningar? Detta är den typ av frågor som mänskliga geografer ställer och adresserar.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

LUMID är ett tvåårigt tvärvetenskapligt program med fokus på internationell utveckling och ledning. Programmet erbjuder studenterna en unik kombination av teoretisk kunsk ... [+]

LUMID är ett tvåårigt tvärvetenskapligt program med fokus på internationell utveckling och ledning.

Programmet erbjuder studenterna en unik kombination av teoretisk kunskap och tillämpade forskningsmetoder och hanteringsförmågor som hänför sig till en rad utvecklingsområden och utmaningar. Dessa olika aspekter av internationell utvecklingsforskning och -praxis integreras genom programkurser, praktikplatser med internationella organisationer, fältarbetsforskning och seminarier för utvecklingsutövare. Våra studenter tillbringar programmets första läsår på campus medan de fortsätter sina praktikplatser och fältarbete för att utveckla sammanhang under det andra året.

... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Fokus för detta internationella masterprogram är att erbjuda en kritisk inställning till samtida sociala, politiska och kulturella frågor inom media och kommunikation. Vi ... [+]

Fokus för detta internationella masterprogram är att erbjuda en kritisk inställning till samtida sociala, politiska och kulturella frågor inom media och kommunikation. Vi tillhandahåller aktuellt engagemang med nyckelfrågor, teorier och problem i medieengagemang, demokrati och kulturellt medborgarskap, medieindustri och kreativitet, kön, hälsa och samhälle, publik, populärkultur och vardagsliv. Kurser behandlar samtida debatter om kunskap, makt och sociala relationer i nationella och transnationella mediemiljöer.

Vår undervisning bygger på internationell expertis inom en högt rankad, forskningsledd avdelning (topp 100, QS World University Rankings efter ämne 2018). Vi betonar teoretisering och forskning av media, samhälle och kultur med hjälp av fallstudier av verklig värld som är skräddarsydda för våra studenter som lärs olika teoretiska, konceptuella och empiriska verktyg för forskning genom en blandning av kurser och självständiga forskningsprojekt. Kurser undervisas i Lund och kopplas till samarbetspartnerskap med icke-statliga organisationer och kulturorganisationer i regionen.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Det tvärvetenskapliga masterprogrammet i Mellanösterns studier syftar till att utveckla djupare kunskap om dagens Mellanöstern. Programmet utbildar elever i kritiskt tänk ... [+]

Det tvärvetenskapliga masterprogrammet i Mellanösterns studier syftar till att utveckla djupare kunskap om dagens Mellanöstern. Programmet utbildar elever i kritiskt tänkande och ger dem möjlighet att tillämpa detta på aktuella händelser och debatter i och om regionen. Programmet syftar också till att utbilda studenter i samhällsvetenskapsteorier och olika forskningsmetoder, samt ge möjligheter för tillämpning av metodiska färdigheter.

Mellanöstern analyseras som ett historiskt föränderligt koncept snarare än en avgränsad geografisk region . Särskild tonvikt läggs vid de processer, normer och flöden som kontinuerligt formar Mellanöstern, såsom migration, flykting, lagliga, politiska, sociala och ekonomiska förhållanden samt kulturella och könskonstruktioner.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Master of Science-programmet i psykologi ger specialisering och bredd inom området psykologi. Syftet med programmet är att förse dig med en magisterexamen som är fast bas ... [+]

Master of Science-programmet i psykologi ger specialisering och bredd inom området psykologi. Syftet med programmet är att förse dig med en magisterexamen som är fast baserad i aktuell forskning och erbjuder breda karriärmöjligheter. Du har möjlighet att välja kurser som specialiserar sig på olika områden inom psykologi inom programmet. Undervisningsspråket är engelska.

Programmet omfattar totalt 120 högskolepoäng, inklusive en masteruppsats om 30 hp. Efter avslutad program tilldelas en civilingenjör (två år) i psykologi.

Observera att programmet inte leder till en licens som klinisk psykolog.

Mer information finns på https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SAMPS... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i Service Management är en unik möjlighet för dem som söker ett managementprogram på en avancerad nivå med en stark koppling till forskning. ... [+]

Masterprogrammet i Service Management är en unik möjlighet för dem som söker ett managementprogram på en avancerad nivå med en stark koppling till forskning. Programmet kombinerar djup kunskap om tjänstesektorerna med en förståelse för de specifika organisatoriska och ledande behoven hos serviceaktiviteter. När du ansöker till Masterprogrammet i Service Management väljer du en av fem olika specialiseringar: Kultur- och kreativitetshantering, detaljhandel, Supply Chain Management, Sustainable Service Management eller Tourism. Vi har en blandning av studenter från hela världen.Detaljhandeln

Den snabba utvecklingen inom detaljhandeln, inklusive globala utmaningar och nya sätt att bedriva försäljning, kräver mer kvalificerad personal. Du kommer att få en djup förståelse av detaljhandelns specifika förutsättningar och framtida utmaningar. Du kommer att studera, analysera och få djupare kunskap om marknadsföring i detaljhandelsförhållanden, supply chain management och strategiska frågor inom detaljhandel och platsutveckling.... [-]

Sverige Helsingborg
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterprogrammet i Service Management är ett unikt program för dem som vill studera branschrelaterad servicehantering och ledarskap på avancerad nivå. Programmet kombin ... [+]

Masterprogrammet i Service Management är ett unikt program för dig som vill studera branschrelevant serviceledning och ledarskap på en avancerad nivå. Programmet kombinerar fördjupad kunskaper om tjänstesektorerna, en avancerad forskningsmiljö och aktuella professionella applikationer.

Vid ansökan till masterprogrammet i Service Management väljer du en av tre olika specialiseringar: Supply Chain Management, Retail eller Tourism. Vi har en blandning av studenter från hela världen.

Funktioner av programmet

Den snabba utvecklingen inom Supply Chain Management , inklusive globala utmaningar och nya sätt att organisera leveranskedjor och bedriva affärer, kräver mer kvalificerad personal. Du kommer att studera och analysera fenomen och situationer som service management i Supply Chain Management-sammanhang, transporter och logistikhantering, förändringshantering, vetenskapsteorin samt kvalitativa och kvantitativa metoder. Detta hjälper dig att utveckla viktiga analys- och ledaregenskaper samtidigt som du ger dig värdefull erfarenhet av att utveckla innovativa, strategiska och hållbara globala leveranskedjor. Du får kunskap och erfarenhet från olika fält för hantering av leveranskedjor och utvecklar verktyg som gör att du kan skapa innovativ och hållbar hantering av leveranskedjor i företag, den offentliga sektorn och andra organisationer.... [-]

Sverige Helsingborg
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterprogrammet i Service Management är ett unikt tillfälle för dem som söker ett managementprogram på avancerad nivå med en stark länk till forskning. Programmet komb ... [+]

Masterprogrammet i Service Management är en unik möjlighet för dem som söker ett managementprogram på en avancerad nivå med en stark koppling till forskning. Programmet kombinerar djup kunskap om tjänstesektorerna med en förståelse för de specifika organisatoriska och ledande behoven hos serviceaktiviteter.När du ansöker till Masterprogrammet i Service Management väljer du en av fem specialiseringar: Kultur- och kreativitetshantering, detaljhandel, Supply Chain Management, Sustainable Service Management eller Tourism. Vi har en blandning av studenter från hela världen.Turism

Turismindustrin är en av de snabbast växande industrierna. Engagerade individer som kan utveckla och leda tjänster är efterfrågade. Specialiseringen inom turism riktar sig till de med karriärambitioner inom turistnäringen med hela världen som sitt arbetsområde. Turism studeras ur ett tvärvetenskapligt perspektiv som kombinerar ledning, marknadsföring, samhällsvetenskap och humaniora. Du får djupare kunskap om destinationsutveckling och marknadsföring, värdeskapande och innovation inom turism samt projektledning.... [-]

Sverige Helsingborg
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program är ett tvärvetenskapligt program i samhällsvetenskap. Du lär dig hur aktuella feministiska teorier i dialog med etablerade akademiska discipliner har bidrag ... [+]

Är du intresserad av frågor om hur könsteorier kan bidra till en förståelse av bredare sociala processer?Vad ska jag studera?

Detta program är ett tvärvetenskapligt program i samhällsvetenskap. Du lär dig hur aktuella feministiska teorier i dialog med etablerade akademiska discipliner har bidragit till förståelsen av bredare sociala processer. Du kommer att förbättra din förmåga att kritiskt granska, utvärdera och diskutera fältets viktigaste teoretiska perspektiv och forskningsresultat. Du kommer att kunna formulera och analysera sammankopplingar mellan teori och praxis rörande kön, klass, etnicitet och sexualitet.

Undervisningsmedlet är engelska. Detta innebär att föreläsningar och seminarier kommer att ges på engelska och att tentamen (inklusive examensarbetet) kommer att vara på engelska.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Master of Science in Sociology of Law är ett tvärvetenskapligt program som syftar till att introducera studenter till studier av juridik, juridiska institutioner och juri ... [+]

Master of Science in Sociology of Law är ett tvärvetenskapligt program som syftar till att introducera studenter till studier av juridik, juridiska institutioner och juridiskt beteende i ett socialt sammanhang. Det erbjuder en avancerad översikt över lagens sociologi med möjlighet till specialisering inom socio-juridiska områden, såsom:

Kriminell rättvisa och kriminologiJuridiska kulturer och jämförande rättMänskliga rättigheterJuridiskt yrkePolitik och reglering på nationella och internationella nivåerStyrning och företagens sociala ansvarLag från ett könsperspektiv

Målet med programmet är att öka studenternas kunskap om hur lagen och juridiska institutioner fungerar på nationell och transnationell nivå och hur de påverkar vanliga medborgares vardag. Programmet kommer att ge studenterna de färdigheter de behöver för att kritiskt undersöka, analysera och utvärdera samspelet mellan socio-juridisk teori och praktik, utforska juridisk utveckling och studera implementeringsproblem på nationell, internationell och global nivå.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Lund University magisterexamen i strategisk kommunikation syftar till att utveckla oberoende, kritiska och kreativa kommunikationsstrateger med vilja och beslutsamhet att ... [+]

Vill du förbättra din förmåga att lösa komplexa frågor och fatta beslut som rör en organisations varumärke, image och rykte? Har du både kommunikationsförmåga och ledarförmåga och vill utveckla dem vidare? Är du intresserad av en karriär inom PR, varumärkekommunikation eller intern kommunikation? Vill du bli en strategisk kommunikationschef? Om ditt svar är ja, är Master of Science-programmet i strategisk kommunikation programmet för dig!

Lund University magisterexamen i strategisk kommunikation syftar till att utveckla oberoende, kritiska och kreativa kommunikationsstrateger med vilja och beslutsamhet att arbeta och lyckas på högsta ledningsnivå.

Undervisningen kännetecknas av en blandning av föreläsningar, fallstudiearbete i grupper och teoretisk studie och diskussion i seminarier. Kurserna är utmanande och utvecklar studenter ur ett antal olika perspektiv. Vissa är mycket krävande ur teoretisk synvinkel, andra utmanar ur praktisk synvinkel. På många kurser arbetar studenter i team som löser komplexa projekt och presenterar resultaten för olika intressenter. Programmet kännetecknas av en stark bas i internationell forskning inom strategisk kommunikation samt nära kopplingar till branschaktörer i näringslivet och samhället. Lärande berikas av gästföreläsare från akademi och praktik.... [-]

Sverige Helsingborg
September 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Med en unik kombination av perspektiv från statsvetenskap, socialt arbete, sociologi och ekonomi, ger detta program dig ett brett spektrum av kunskaper och färdigheter av ... [+]

Med en unik kombination av perspektiv från statsvetenskap, socialt arbete, sociologi och ekonomi ger detta program dig ett brett utbud av kunskap och färdigheter avsedda för förvaltning och administration av välfärdstjänster.

Kurserna bygger på en jämförande strategi som belyser skillnader och likheter mellan länder, administrativa nivåer och politikområden, inklusive ett EU-perspektiv.

Teori och övning

Förutom att vara aktiva forskare inom sitt eget expertisområde har våra lärare genomgått utbildning och använder modern undervisning och utvärderingsteknik. Vi tar också utövare till våra kurser och besöker olika typer av byråer som är involverade i produktion av välfärdstjänster.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta strukturerade tvååriga program ger dig möjlighet att lära dig om universum och tillämpa din kunskap om fysik i ett pulserande och snabbt utvecklande vetenskapsområd ... [+]

Detta strukturerade tvååriga program ger dig möjlighet att lära dig om universum och tillämpa din kunskap om fysik i ett livligt och snabbt utvecklande vetenskapsområde.

Den första terminen spenderas på kurser inom kärnsträngen, inklusive stellarstruktur och evolution och galaktisk dynamik. Under andra terminen börjar du arbeta med ett 60 hp examensarbete under överinseende av internationellt erkända professorer, och projektet fortsätter över tre terminer. Du kommer också att ta ytterligare fyra kurser som breddar din kunskap om de mest spännande områdena av moderna astrofysik som exoplaneter och det tidiga universum.

Programmoduler / kurser

Obligatoriska kurser: Stellarstruktur och Evolution, Dynamisk Astronomi, Statistiska Verktyg i Astrofysik, Planetary Systems, Extragalactic Astronomy.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta magisterprogram är tvärvetenskapligt och erbjuder en mångsidig utbildning i atmosfärsvetenskaper, undervisad av ledande forskare inom området. Du kommer att få kuns ... [+]

Programmet är tvärvetenskapligt och erbjuder en mångsidig utbildning i atmosfärsvetenskap , undervisad av ledande forskare inom området. Det ger dig en djupare förståelse av allmän atmosfärvetenskap, biogeokemiska cykler och processer i inter-land-ekosystem-atmosfär.

Du får kunskap om ett brett spektrum av ämnen inom områden som fysiska fenomen, atmosfärisk kemi, meteorologi, fysisk geografi och ekologi. Du kommer också att lära dig att använda avancerade beräkningsmetoder och laboratoriebaserade metoder och få erfarenhet av fältmätningar och operationer.

Karriärmöjligheter

Som examen från MSc i atmosfäriska vetenskaper och biogeokemiska cykler kommer du att kunna arbeta inom områdena miljöledning, konsultverksamhet, klimatmodellering och forskning i både nationellt och internationellt sammanhang.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Bioinformatik är ett tvärvetenskapligt fält som utvecklar metoder och mjukvaruverktyg för att förstå biologiska data. Den kombinerar biologi, datavetenskap och statistik ... [+]

Bioinformatik är ett tvärvetenskapligt fält som utvecklar metoder och mjukvaruverktyg för att förstå biologiska data. Den kombinerar biologi, datavetenskap och statistik för att analysera dessa data.

Ny teknik inom genomik och proteomik har revolutionerat modern forskning inom biologi och medicin under det senaste decenniet. Vetenskaplig upptäckt förlitar sig nu starkt på effektiv hantering och analys av den enorma mängden data som genererats från våtlaboratoriumsexperiment. Bioinformatikprogrammet utbildar studenter från olika områden i beräkningsanalysen av biologiska data.

Särskilda funktioner i programmet:

Kombinerar forskning med utbildning i nuvarande metoder samt utveckling av nya programverktyg.Nära kopplingar till forskning i en internationell miljöAnvänder omfattande användning av praktisk träning.Få kontinuerligt toppresultat i utvärderingar av studentkurser.Karriärmöjligheter... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

På Masterprogrammet i djurekologi kommer du att lära dig att analysera och förstå evolutionära processer på nivåer av gener, individer och populationer. ... [+]

På Masterprogrammet i djurekologi kommer du att lära dig att analysera och förstå evolutionära processer på nivåer av gener, individer och populationer.

Du kommer att uppnå färdigheter i att analysera och förstå hur evolutionära och ekologiska processer bildar utseende, fysiologi och beteende hos djur. Du kommer också att lära dig att analysera kostnader och fördelar med olika egenskaper och hur dessa är optimerade för att bilda reproduktions- och överlevnadsstrategier.

Vi erbjuder en utmärkt forskningsmiljö, särskilt inom ämnen som migration av djur, molekylär ekologi, livshistoriska avvägningar, sjukdomsresistens i naturliga populationer och värdparasitinteraktioner. Du kommer att använda moderna fält- och laboratoriemetoder i studier av ekologiska och evolutionära frågor som tillämpas på djur i grundforskning samt tillämpad bevaranderelaterad forskning. Särskild tonvikt ligger på fåglar som modellsystem.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram har två inriktningar; Limnologi och marin ekologi. Det ger kunskap om aktuella teorier och modeller för vattenlevande ekosystem, förhållandet mellan v ... [+]

Detta masterprogram har två inriktningar; Limnologi och marin ekologi . Det ger kunskap om aktuella teorier och modeller för vattenlevande ekosystem, förhållandet mellan vattendrag, atmosfär, sjöar och bäckar, interaktioner mellan mänskliga och vattenlevande ekosystem och vattenhantering.

Praktisk utbildning i laboratorie- och fältmetodik betonas också. Vissa av kurserna innehåller veckolånga utflykter där praktiska fältstudier görs; från hypoteser och beredningar, via provtagning, analys av prover och data, och slutligen skriva en rapport och utföra en muntlig presentation.

Särskilda funktioner i programmet:

Nära samarbete med forskargrupper om modernaste vetenskapliga strategier för aktuella miljöfrågor inom vattenlevande ekologi, inklusive klimatförändringarAvledning av riktlinjer för hållbar fiskeriförvaltningPraktisk laboratorieutbildning och riskbedömning i ekotoxikologiska frågor i vattenmiljöerUtforma restaureringsprojekt i vattenlevande vattenvägar.Karriärmöjligheter... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

På masterprogrammet i bevarandebiologi kommer du att lära dig att använda modern ekologi och genetik inom hantering och restaurering, samt i studien av förlusten av biolo ... [+]

På masterprogrammet i bevarandebiologi kommer du att lära dig att använda modern ekologi och genetik inom hantering och restaurering , samt i studien av förlusten av biologisk mångfald.

Funktioner av programmetGlobala och regionala aspekter av biologisk mångfald och restaureringsekologiBefolkningsekologi som verktyg i praktisk bevarandebiologiAnalysmetoder i bevarandebiologiNära kopplingar till forskning i en internationell miljöKarriärmöjligheter

Yrkare om bevarandebiologi behövs och anställs av ett brett utbud av statliga och icke-statliga organisationer utöver privata konsultationer och forskningsbyråer. Masterprogrammet ger också en grund för fortsatta studier på doktorandnivå.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Det allmänna masterprogrammet i biologi ger dig en möjlighet att utforma en personlig studieplan. Du väljer från cirka 30 andra kurser i biologi. Fältresor och laboration ... [+]

Det allmänna masterprogrammet i biologi ger dig en möjlighet att utforma en personlig studieplan. Du väljer från cirka 30 andra kurser i biologi. Fältresor och laborationer är integrerade delar av majoriteten av biologikurserna vid Lund University , med utmärkta faciliteter.

Särskilda funktioner i programmetBrett utbud av kurser som omfattar ämnen från cellbiologi till organismisk biologi, ekologi och evolutionNära kopplingar till forskning i en internationell miljöLång erfarenhet av att erbjuda kurser i engelska och välutvecklade program för utbyte av studenterIntegration av teoretiska analyser med stark utbildning i laboratoriefärdigheter och fältarbeteFrihet att utforma ditt eget studieprogram och specialiseringKarriärmöjligheter... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

En förståelse av mekanismerna som formar och modifierar växtdiversiteten är av grundläggande betydelse för alla biologiska discipliner. Detta är ämnet för dig - om du är ... [+]

En förståelse av mekanismerna som formar och modifierar växtdiversiteten är av grundläggande betydelse för alla biologiska discipliner. Detta är ämnet för dig - om du är intresserad av växtekologi, systematik, evolution och biologisk mångfald.

Du kommer att lära dig om de mekanismer som är involverade i utvecklingen av nya växtarter och de faktorer som styr växtdiversiteten och spridningen av växtarter. Du kommer att förstå hur parningssystem och befolkningsstruktur påverkar genflödet och den genetiska mångfalden i växter.

Du får reda på hur växter interagerar med andra organismer och deras förmåga att anpassa sig till miljöförändringar . Samtidigt får du praktisk erfarenhet av ekologisk och systematisk metod.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram täcker nästan alla aspekter av geologi, från mineraler och bergarter till isgeologi, sediment, klimatförändringar och livets utveckling. Det finns två ... [+]

Programmet täcker nästan alla aspekter av geologi, från mineraler och bergarter till isgeologi, sediment, klimatförändringar och livets utveckling. Det syftar till att ge studenterna ett brett spektrum av geologiska kunskaper, exponering för områden inom forskningen och en grundlig förståelse för geologins praktiska tillämpningar.

En av många sevärdheter i geologiska institutionen är det stora utbudet av internt forskningsutrustning som kompletterar undervisningen. Alla elever bedriver föreläsningar och praktik i välutrustade föreläsningssalar och undervisningslaboratorier inom avdelningen. Fältarbete är en viktig del av det praktiska arbetet och det finns utflykter på mellan en dag och en vecka. Dessa hålls på en mängd olika platser och är ett viktigt inslag i programmet. Under det sista året genomför studenterna i allmänhet projekt i många av forskningslaboratorierna. Dator- och arbetsstationens faciliteter stödjer många aspekter av vår undervisning och forskning. Studenterna har tillgång till alla bibliotekets resurser vid avdelningen, som innehåller elektroniska tidskrifter.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Att förstå proteiner är centralt för att förstå och lösa både medicinska och biokemirelaterade problem på molekylär nivå. Detta program undersöker molekylstrukturerna och ... [+]

Att förstå proteiner är centralt för att förstå och lösa både medicinska och biokemirelaterade problem på molekylär nivå . Detta program undersöker molekylstrukturerna och funktionella mekanismerna för ett stort antal proteiner. Kandidater från programmet kommer att behärska metoder för kloning, expression och rening av proteiner och ett antal specialiserade tekniker för att analysera proteiner. De kommer också att kunna använda och förstå primära vetenskapliga publikationer och ha förmågan att självständigt planera, genomföra och kritiskt utvärdera experiment.

Under det första året följer studenter avancerade kurser i biokemi, proteinkemi och molekylär biofysik. Under det andra året väljer de masterprogram eller projekt inom de områden som nämns ovan, som kan genomföras vid universitetet eller i ett företag med relevant forskningsprofil.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program syftar till att tillhandahålla kunskap inom rumslig analys för miljöanvändningar. Det inkluderar studier i geografiska informationssystem (GIS), fjärranalys ... [+]

Geomatik involverar förvärv, hantering och analys av fenomen med en rumslig referens. Rumslig analys hittar tillämpningar inom många områden, såsom hälsa, miljö, stadsplanering, geologi, arkeologi och agronomi. Detta program syftar till att tillhandahålla kunskap inom rumslig analys för miljöanvändningar . Det inkluderar studier i geografiska informationssystem (GIS), fjärranalys och fysisk geografi. Modeller och teorier för att förstå jordens klimat och ekosystem är integrerade med kunskap för att samla miljöinformation med hjälp av fjärranalys, lagra informationen i databaser och teorier bakom GIS.

Karriärmöjligheter

Kandidater från programmet kommer att kunna arbeta som GIS och miljöspecialister i offentliga och privata organisationer. Programmet passar också för studenter intresserade av forskningskarriärer.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i matematisk statistik tillhandahåller ett brett spektrum av verktyg och metoder för att hantera slumpmässiga fenomen som förekommer i vetenskapliga och ... [+]

Masterprogrammet i matematisk statistik tillhandahåller ett brett spektrum av verktyg och metoder för att hantera slumpmässiga fenomen som förekommer i vetenskapliga och industriella sammanhang. Inom programmet kan du specialisera dig i många olika områden för olika ändamål.

I detta program tar du minst 45 hp i matematisk statistik på masternivå och skriver en masteruppsats om 30 hp. Du kan välja att ta de återstående (högst) 45 högskolepoäng i matematik eller numerisk analys. Du kan också välja att ta kurser i andra ämnen som datavetenskap, eller, om du siktar för en karriär inom ett specifikt tillämpat område, kurser inom det området.

Exempel inkluderar kurser i ekonomi, molekylärbiologi och bioinformatik. Om du tänker gå vidare till en doktorsexamen bör du ta kurser med en hög grad av teoriinnehåll, medan om du siktar på en karriär utanför akademin bör du ta kurser som täcker ett brett utbud av statistiska modeller och metoder.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Syftet med masterprogrammet i matematik är att ge eleverna avancerad teoretisk kunskap om matematik tillsammans med praktiska färdigheter för att tillämpa denna kunskap b ... [+]

Syftet med masterprogrammet i matematik är att ge eleverna avancerad teoretisk kunskap om matematik tillsammans med praktiska färdigheter för att tillämpa denna kunskap både på matematiska problem och i tillämpningar av matematik. En mycket flexibel struktur som möjliggör individuell anpassning , diversifierad läroplan, en hög teoretisk nivå och en aktiv forskningsorienterad miljö är några av de starkaste funktionerna i programmet.

Programmet har två inriktningar - matematik och numerisk analys . En mängd olika kurser inom alla matematiska discipliner - ren och tillämpad matematik, numerisk analys och matematisk statistik - finns tillgängliga inom programmet.

Programmet utvärderades nyligen av en panel av matematiker utsedda av Svenska högskoleverket ( Universitetskanslersämbetet ) och rankades som ' Av högsta kvalitet ' . (Http://english.uk-ambetet.se/).... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Det allmänna programmet i molekylärbiologi ger dig möjlighet att designa ditt eget program med den specialisering du föredrar. Det finns ett brett utbud av kurser att väl ... [+]

Det allmänna programmet i molekylärbiologi ger dig möjlighet att designa ditt eget program med den specialisering du föredrar. Det finns ett brett utbud av kurser att välja mellan. Du kommer att få vägledning om hur du sätter ihop ett lämpligt program som uppfyller examenskraven och ger dig lämplig utbildning.

Särskilda funktioner i programmetBrett utbud av kurser relaterade till cell- och molekylärbiologi, molekylär bioteknik och medicinsk biologiTät anslutning till forskning i en internationell miljöIntegration av teoretisk analys med stark utbildning av laboratoriefärdigheterFrihet att skapa ditt eget studieprogram och specialiseringKarriärmöjligheter

De kunskaper och färdigheter du får på detta program öppnar dörrar för sysselsättning inom många sektorer inom industri, akademi och offentlig sektor. Beroende på vilken specialisering du väljer kan detta vara i bioteknik-, läkemedels- eller livsmedelsindustrin. Sysselsättning kan också hittas i byråer som berör hygien och miljöskydd, i patent och juridiska frågor, utbildning eller forskningsfinansiering.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program syftar till att ge molekylärbiologiska studenter en solid grund för en karriär inom medicinskt relaterade områden. Dessa områden har spelat och kommer att f ... [+]

Detta program syftar till att ge studenter i molekylärbiologi en solid grund för en karriär inom medicinskt relaterade områden. Dessa områden har spelat och kommer att fortsätta spela en central roll i läkemedels- och bioteknologisk utveckling . Programmet behandlar också ämnen relaterade till uppenbara kommersiella applikationer som utveckling av diagnostiska verktyg, kvalitetskontroll och funktionella livsmedel.

Särskilda funktioner i programmetBrett utbud av kurser relaterade till medicinsk biologi, inklusive farmakologi, immunologi, näringsfysiologi, toxikologi och neurobiologiIntegration av teori med utbildning av laboratoriefärdigheterInsikter i läkemedelsutvecklingsprocessen, från forskning till klinisk användningOmfattande utbildning i muntlig och skriftlig kommunikation ger en solid grund för användningen av relevanta termer och uttryck inom medicinsk biologi och relaterade områdenFritidsaktiviteter som seminarier och platsbesök erbjudsKarriärmöjligheter... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program erbjuder en mycket konkurrenskraftig utbildning i modern mikrobiologi. Molekylärbiologi och genomik har förändrat detta ämne och underströk den grundläggand ... [+]

Detta program erbjuder en mycket konkurrenskraftig utbildning i modern mikrobiologi. Molekylärbiologi och genomik har förändrat detta ämne och underströk den grundläggande vikten av mikroorganismer i de flesta aspekter av biologi, från ekologi till medicin. Programmet sträcker sig från användning av mikrobiella modellorganismer för att förstå funktion och utveckling av cellprocesser till den enorma betydelsen av mikrober i bioteknik, livsmedels- och läkemedelsindustrin, hygien, miljöbioteknik, etc. Mycket av denna potential är fortfarande outforskad och programmet ger verktyg och kunskap för en karriär inom detta spännande område.

Särskilda funktioner i programmetIntegration av experimentell och tillämpad mikrobiologiLärande i en internationell och forskningsintensiv miljöFörfrågningsbaserade och forskningsbaserade laborationerMentorskap och fritidsaktiviteterKarriärmöjligheter... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program kopplar grundläggande forskning till dess tillämpningar och integrerar genetik, genteknik, cellbiologi, molekylärbiologi, bioteknik och bioinformatik. ... [+]

Detta program kopplar grundläggande forskning till dess tillämpningar och integrerar genetik, genteknik, cellbiologi, molekylärbiologi, bioteknik och bioinformatik. Alla dessa discipliner har en gemensam bas inom molekylär genetik, som är den disciplin som förklarar hur informationen i generna uttrycks och hur den kan ge upphov till olika egenskaper hos en organisme. Tyngd läggs också på ämnen inklusive genetiska mekanismer som ligger till grund för sjukdom, kartläggning och diagnostiska metoder.

Särskilda funktioner i programmetKurser i genetik, cellbiologi, molekylärbiologi, bioteknik och medicinsk genetikKurser innehåller praktisk utbildning i molekylärbiologiteknikerInkluderar utbildning i innovationsprocessen, entreprenörskap och kommersialisering av bioteknikKarriärmöjligheter... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Programmet ger studenterna de kunskaper, färdigheter och visioner som krävs för att lösa tekniska utmaningar inom produktutveckling, tillverkningsprocessen och industriel ... [+]

Programmet ger studenterna de kunskaper, färdigheter och visioner som krävs för att lösa tekniska utmaningar inom produktutveckling, tillverkningsprocessen och industriell automatisering och förbereda dem för att ta ledarroller i globalt konkurrenskraftiga tillverkningsindustrier. Våra kurser, seminarier, workshops och projekt är specifikt utformade för studenten och kombinerar solid teoretisk kunskap med praktiska färdigheter. Efter programmet kommer studenterna att kunna analysera, utvärdera och optimera komplexa tillverkningsprocesser och produktionssystem involverade i produktförverkligandet.

Programmet kombinerar produktion och materialteknik med fokus på hållbar produktion , digitaliserad produktion, produktionsautomation, global produktion och den globala marknaden. Programmet erbjuder också möjligheten att specialisera sig i ett valt område inom produktionsteknik och har en stark internationell inriktning. Den utnyttjar de möjligheter som finns i en multinationell grupp studenter och ökar deras kompetenser inom interkulturell och global ledning.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program gör att du kan få förstklassig teoretisk och praktisk färdighet i komplexa frågor och tekniska system inom miljö- och klimatförändringar. ... [+]

Detta program gör att du kan få förstklassig teoretisk och praktisk färdighet i komplexa frågor och tekniska system inom miljö- och klimatförändringar. Du får en djupare kunskap inom miljö- och klimatsystem, globala miljöfrågor och global cykling, klimatologi och klimatförändringar, ekosystemanalys, biogeofysik, fjärranalys och metoder för miljöanalys.

Karriärmöjligheter

När du har slutfört programmet kommer du att kunna arbeta som expert inom ett antal olika områden, såsom klimat- och vattenfrågor, naturvårdsplanering, internationellt stöd, EU-relaterade frågor och hantering och utveckling av analytiska data och metoder. Du kan också bedriva en karriär inom forskning. Exempel på framtida arbetsgivare är kommunala och landsting samt nationella och internationella icke-statliga organisationer. Programmet förbereder dig också för konsultarbete inom miljö- och försäkringsområdet.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Varför ska en fysiker studera biologi? Faktum är att de redan har ganska länge. Många kända fysiker, som Richard Feynman, Wolfgang Pauli, Niels Bohr, Max Delbrück och Erw ... [+]

Varför ska en fysiker studera biologi? Faktum är att de redan har ganska länge. Många kända fysiker, som Richard Feynman, Wolfgang Pauli, Niels Bohr, Max Delbrück och Erwin Schrödinger för att nämna några, hade djupa intressen i biologiska problem och vissa gjorde betydande framsteg inom specifika områden som molekylärbiologi.

Biologi blir alltmer en kvantitativ vetenskap och har en rad grundläggande olösta problem till hands, t.ex. hur biomolekyler antar sin specifika form, hur de interagerar i celler och hur celler delar och kommunicerar. Metoderna för teoretisk fysik, bland annat statistiska metoder, modellering och simulering, kan ge en kraftfull verktygslåda för att närma sig många av dessa problem.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Fysiker i Lund studerar ämnen inklusive de minsta delarna av materien, gränssnittet mellan levande celler och elektronik, hur man skapar en renare miljö och hur man botar ... [+]

Vad händer om att tillfredsställa din nyfikenhet kan bli ditt jobb? På institutionen för fysik i Lund kan du vara nyfiken och kreativ och samtidigt göra ett strategiskt val för din karriär. Fysiker i Lund studerar ämnen inklusive de minsta delarna av materien, gränssnittet mellan levande celler och elektronik, hur man skapar en renare miljö och hur man botar cancer. Samtidigt tillfredsställer de sin nyfikenhet.

Som masterstudent kommer du att bli en del av ett livfullt forskningssamhälle som bedriver experiment vid stora internationella forskningsanläggningar och i modernaste laboratorier på plats. Avancerade teoretiska studier genomförs också.

Du börjar dina studier genom att ta ett antal kurser, några av dem generella, andra mer specialiserade. Programmet avslutas med ett masterprojekt, som du tillbringar ett helt år i en forskargrupp eller utanför universitetet - det finns många spännande möjligheter inom högteknologin i Lundregionen.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i materialvetenskap är ett flexibelt och tvärvetenskapligt program för forskarstuderande med ett starkt intresse för att lära sig hur viktiga materialege ... [+]

Material är det som utgör allt omkring oss och deras egenskaper är avgörande för prestanda för alla system eller enheter där de används. Nästan alla aspekter av det moderna samhället berörs av en teknik som möjliggörs av framsteg i material. Till exempel skulle internet och mobiltelefoner inte vara möjligt utan optiska fibrer och halvledare. Studien av material bygger på förhållandet mellan egenskaperna hos ett material (som bestämmer dess funktionalitet), dess struktur och hur materialet monteras. Materialvetenskap är i sig tvärvetenskaplig och omfattar ämnen från både grundvetenskap och ingenjörsvetenskap och från fysik och kemi.

Masterprogrammet i materialvetenskap är ett flexibelt och tvärvetenskapligt program för forskarstuderande med ett starkt intresse för att lära sig hur viktiga materialegenskaper beror på materialens struktur och beståndsdelar. Karakterisering av material genom spektroskopi, diffraktion och mikroskopi är en viktig dimension i programmet, och de nya materialvetenskapliga anläggningarna - MAX IV synkrotronstrålningslaboratorium och den planerade European Spallation Source (ESS) för neutronbaserad forskning - står i fokus.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i nanovetenskap vid Lund University har sin vetenskapliga bas i en fysikbeskrivning av nanoskala fenomen, men utöver nanofysik kan du, beroende på din ba ... [+]

På nanometerskala är fysikens begrepp och verktyg relevanta även inom kemi och biologi, och de olika disciplinerna kan interagera nära. Nanovetenskap kännetecknas därför av en stor grad av tvärvetenskap.

Masterprogrammet i nanovetenskap vid Lund University har sin vetenskapliga bas i en fysikbeskrivning av nanoskala fenomen, men utöver nanofysik kan du, beroende på din bakgrund och intressen, välja att specialisera dig inom områden som nanoelektronik, materialvetenskap eller biofysik.

Programmet är en del av NanoLund , ett av världens ledande forskningscentra för nanovetenskap. Du kommer att interagera med banbrytande forskning genom hela programmet, börjar under första termin och bygga upp till masterprojektet. Genom att dra fördel av mängden kurser som erbjuds av Lund University kommer du att kunna utforska nanovetenskapens tvärvetenskapliga natur.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Som en masterstudent i partikelfysik får du möjlighet att följa utvecklingen av dessa experiment och att ta en aktiv del i att titta på data som de registreras av experim ... [+]

Vilka är de grundläggande beståndsdelarna i materien och vilka krafter agerar mot dem? Partikelfysik är ämnet som tar upp de grundläggande principerna för vår värld; styrkor och beståndsdelar. Denna förståelse formuleras matematiskt som teorier (tidigare kallade naturlagar). Ämnet utvecklas genom experimentella utforskningar och utveckling av teorier och modeller.

Idag beskrivs vår förståelse av Standard Model-teorin , som har en exceptionell prediktiv kraft, men är ofullständig. Vi utforskar förutsägelserna om standardmodellen och söker en mer fullständig förståelse, dvs utöver standardmodellen. I praktiken bedriver vi forskningen i globala experimentella samarbeten. Idag görs dessa experiment huvudsakligen på LHC-kollideraren vid CERN .... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i fotonik vid Lund University ger fördjupad kunskap om optik och laserteknik, praktisk erfarenhet av optisk design, praktisk erfarenhet i ett optik- och ... [+]

Den 21: a århundradet är århundrade fotonen och fotonik är vetenskapen och tekniken för att generera, styra och detektera fotoner. Lasrar och relaterad teknik är idag oumbärlig inom mycket olika områden inom vetenskap, tillverkning och medicinska tillämpningar. Ljusemitterande dioder ersätter vår traditionella belysning och bidrar till lägre energiförbrukning.

Fotonisk teknologi, dvs optiska fibrer och relaterade fotoniska enheter, är ryggraden i global kommunikation och informationsutbyte. Den ökande betydelsen av fotonik för samhället betonas också av Nobelpriserna 2009, 2014 och 2018.

Masterprogrammet i fotonik vid Lund University ger fördjupad kunskap om optik och laserteknik, praktisk erfarenhet av optisk design, praktisk erfarenhet i ett optik- och laserlaboratorium och djup kunskap om viktiga fotonikapplikationer (t.ex. kommunikation eller medicinsk optik).... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

En Master of Science in Theoretical Physics ger dig gott om möjligheter att bedriva ett brett utbud av karriärer beroende på din specialisering. Medan många studenter går ... [+]

Vill du förstå de inre funktionerna i naturen ur en teoretisk synvinkel? Vid Institutionen för astronomi och teoretisk fysik tillsammans med institutionen för fysik i Lund erbjuder vi ett brett program som täcker ett brett spektrum av ämnen inom teoretisk och matematisk fysik.

Du kan välja mellan att studera de minsta beståndsdelarna i materien och deras interaktioner inom teoretisk högenergifysik via kärnkrafts- och fast tillståndsfysik inom matematisk fysik, hela vägen till proteinvikning och växttillväxt inom biofysik och beräkningsbiologi. I alla fall får du en solid grund av teoretisk kunskap som behövs för att utveckla nya modeller och för att bättre förstå hur naturen fungerar.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i Service Management är en unik möjlighet för dem som söker ett managementprogram på en avancerad nivå med en stark koppling till forskning. ... [+]

Masterprogrammet i Service Management är en unik möjlighet för dem som söker ett managementprogram på en avancerad nivå med en stark koppling till forskning. Programmet kombinerar djup kunskap om tjänstesektorerna med en förståelse för de specifika organisatoriska och ledande behoven hos serviceaktiviteter.Vid ansökan till masterprogrammet i servicehantering väljer du en av fem olika specialiseringar: Kultur och kreativitetshantering, Retail, Supply Chain Management, Sustainable Service Management eller Tourism. Vi har en blandning av studenter från hela världen.Kultur- och kreativitetshantering

Mer diversifierade krav på chefer och yrkesverksamma inom kultur, kreativa och ideella sektorer på grund av tekniska, ekonomiska och sociala förändringar kräver kvalificerad utbildning i ledning och utveckling av tjänster, företag och organisationer. Du får en djup förståelse för sektorernas specifika förhållanden och produktionsprocesser. Du kommer att studera och analysera teorier och fallstudier från sektorer relaterade till frågor som styrning, ledarskap, organisering, entreprenörskap och serviceutveckling.... [-]

Sverige Helsingborg
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i kulturkriminologi fokuserar på brottslighet, avvikelser och social kontroll genom att studera hur kulturella normer, föreställningar och föreställninga ... [+]

Masterprogrammet i kulturkriminologi fokuserar på brottslighet, avvikelser och social kontroll genom att studera hur kulturella normer, föreställningar och föreställningar fungerar i samhället ur individers och samhällets perspektiv. Frågor som rör mänskliga handlingar och interaktioner såväl som om kollektiva föreställningar om moral / omoral och normalitet / abnormitet är av nyckelintresse. Ytterligare ämnen för studier inkluderar vilka sociala fenomen som definieras som avvikande och hur de produceras och reproduceras.Programöversikt

MSc i kulturell kriminologi leder till en magisterexamen i kulturkriminologi med huvudämne i sociologi eller socialantropologi .

Programmet ger studenterna en solid förståelse av kriminologiska fenomen ur ett kulturellt perspektiv. Programmet gör det möjligt för elever att utveckla kritiskt tänkande, analytiska färdigheter och förmågan att göra kulturanalys.... [-]

Sverige Lund
Öppen antagning
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta gemensamma masterprogram syftar till att utveckla och fördjupa elevernas kunskaper och färdigheter inom området tillämpad kulturanalys. ... [+]

Programmet syftar till att utveckla och fördjupa studenternas kunskaper och färdigheter inom tillämpad kulturanalys.

Det betonar användningen av etnografi och kulturanalys som ett sätt att hjälpa organisationer och företag samt kommunala och samhällsbaserade aktörer att utveckla sina tjänster, produkter och offentliga uppsökningsprogram. Programmet kommer att stärka elevernas teoretiska och metodologiska färdigheter inom antropologibaserad etnografi samtidigt som man utvecklar avancerad förståelse för olika organisatoriska sammanhang, liksom de krav som ställs på projektledning, kommunikation och produktutveckling.

Via arbetsplacering, fältprojekt och masteruppsatsen kommer eleverna att kunna utveckla och rikta sina färdigheter till det specialområde som de vill arbeta efter att ha avslutat dina studier. Programmet arbetar i nära samarbete med ett antal kunder från både den offentliga och privata sektorn och icke-statliga organisationer.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta program kombinerar höga vetenskapliga och teoretiska standarder med intensiv praktisk utbildning inom arkeologi, kulturarv och museologi. ... [+]

Detta program kombinerar höga vetenskapliga och teoretiska standarder med intensiv praktisk utbildning inom arkeologi, kulturarv och museologi . Du kommer att utbildas i hur man gräver ut och dokumenterar det förflutna, hur man bevarar artefakter och byggnader och hur man kommunicerar dina resultat och forskningsresultat till en bredare publik.

Särskilda funktioner i programmet:

Projektbaserat lärandeArkeologiska fältskolan vid vikingåldern UppåkraEtt brett utbud av kurser med direktlänk till våra professors aktuella forskningsprojekt, som Byggnader som Arkeologi, Digital Arkeologi med fokus på GIS och Virtual Reality.Karriärmöjligheter

Efter examen från detta program kommer du att ha den arkeologiska utbildningen, dokumenterad erfarenhet och de teamwork-färdigheter som du behöver för att få anställning inom kulturarvsektorn, som museikurator eller som fältarkeolog.... [-]

Sverige Lund
September 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Master of Arts-programmet i europeiska studier (aka MAPES) är ett tvärvetenskapligt masterprogram med ett unikt perspektiv på Europa. Programmet riktar sig specifikt till ... [+]

Master of Arts-programmet i europeiska studier (aka MAPES) är ett tvärvetenskapligt masterprogram med ett unikt perspektiv på Europa. Programmet riktar sig specifikt till de som är intresserade av att förstå Europa ur en bredare, humanistisk synvinkel och som vill tillämpa detta perspektiv i karriärer relaterade till europeisk kultur- och identitetspolitik och kommunikation över hela Europa. Vårt fokus ligger på kultur, identitet och kommunikation, behandlat med både teoretisk sofistikering och karriärpragmatism.

Programmet drar nytta av närvaron av Center for European Studies (www.cfe.lu.se), ett forskningsfokuserat nätverk som täcker hela Lund University . Föreläsningarna ges av kvalificerade föreläsare med en föredömlig forsknings- och undervisningsrekord samt av gästtalare från både akademi och industri. Således erbjuder vårt program en solid teoretisk grund för studiet av europeisk kultur och identitet och utvecklar studenternas praktiska färdigheter genom en projektledningskurs och möjligheten till praktikplatser.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Programmet ger filmstudier och mediehistoriska studenter möjlighet till tvärvetenskaplig specialisering. Fältets namn, film- och mediehistoria, understryker att de studer ... [+]

Programmet ger filmstudier och mediehistoriska studenter möjlighet till tvärvetenskaplig specialisering. Fältets namn, film- och mediehistoria, understryker att de studerade medie manifestationerna placeras i ett historiskt och därför socialt, kulturellt och politiskt sammanhang.

Programmet ger filmstudier och mediehistoriska studenter möjlighet till tvärvetenskaplig specialisering. Fältets namn, film- och mediehistoria, understryker att de studerade medie manifestationerna placeras i ett historiskt och därför socialt, kulturellt och politiskt sammanhang. Detta synkroniska perspektiv sammanställs med ett diakroniskt perspektiv där förändringsprocesser inom mediehistoria studeras ur ekonomiska, tekniska, sociala och estetiska perspektiv. Syftet med programmet är att förbereda studenter för forskningsstudier och för arbete inom olika typer av film- och medieaktiviteter: förlag, journalistik, medieföretag, mediearkiv, medieutbildning och kommunikation.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram har tre specialiseringar: arrangemang och komposition, orgel och tangentbord, samt sångmusik och kör. Vårt mål är att vidareutveckla musiker som har h ... [+]

Kandidatprogrammet i kyrkmusikprogrammet har tre specialiseringar: arrangemang och sammansättning , organ och tangentbord , samt sångmusik och kör .

Programmet syftar till att utbilda musiker som har höga konstnärliga, pedagogiska och professionella förmågor. Efter avslutad utbildning ska studenten ha avancerad kunskap och färdigheter för att kunna arbeta inom en professionell musikers olika funktioner och engagemang - antingen som en solist, medlem av ett etablerat ensemble eller som kyrkans musiker i Svenske Kyrkan eller inom andra valörer. Studenten måste också ha utvecklat de färdigheter som krävs för fortsatta eller fördjupade studier som i stor utsträckning är autonoma. Vidare ska studenten ha förvärvat grundliga entreprenörskap som ökar sin yrkesmässiga mångsidighet i ett ständigt föränderligt kyrkliga och kulturella liv.... [-]

Sverige Malmö
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Master of Fine Arts är ett tvåårigt program som syftar till att utbilda studenter till att bli konstnärer med mycket hög konstnärlig och professionell kompetens. Programm ... [+]

Master of Fine Arts är ett tvåårigt program som syftar till att utbilda studenter till att bli konstnärer med mycket hög konstnärlig och professionell kompetens. Programmet är starkt internationellt orienterat och förbereder studenter för en internationell yrkeskarriär. Efter avslutad program ska studenterna förvärva breda och specialiserade praktiska och teoretiska kunskaper och färdigheter för självständigt arbete i olika yrkesliv.

Dessutom har eleverna förvärvat förmågan att arbeta på ett självständigt och självstyrt sätt, autonomt reflektera över, formulera och bearbeta konstnärliga frågor för att bidra till utvecklingen av kunskap inom fältet.

Programmet kännetecknas av fritt val och självständigt arbete, inklusive självständigt studioarbete, individuell handledning av internationellt aktiva professorer och föreläsare, och valbara kurser i konstnärliga tekniker, konstnärskapande och teori.... [-]

Sverige Malmö
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Lund University erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva avancerade studier i språk och lingvistik på masternivå. Centrum för språk och litteratur erbjuder studenter ti ... [+]

Lund University erbjuder dig en unik möjlighet att bedriva avancerade studier i språk och lingvistik på masternivå. Centrum för språk och litteratur erbjuder studenter tillgång till de modernaste resurserna för forskning och utbildning. Du kommer att träffas och studera tillsammans med studenter från ett antal olika specialiseringsområden.

Instruktionsspråken är engelska och det språk som motsvarar ditt specialområde. Som magisterstudent har du möjlighet att få finansiering för en utomlands vistelse för att bedriva din examensarbete genom bidrag tillgängliga från Birgit Rausing Language Program.

inriktningarSpråk och lingvistik, arabiska / semitiska språkSpråk och lingvistik, kinesiskaSpråk och lingvistik, kognitiv semiotikSpråk och lingvistik, engelskaSpråk och lingvistik, franskaSpråk och lingvistik, allmän lingvistikSpråk och lingvistik, grekiskaSpråk och lingvistik, italienskaSpråk och lingvistik, japanskaSpråk och lingvistik, latinSpråk och lingvistik, modern grekiskSpråk och lingvistik, fonetikSpråk och lingvistik, retorikSpråk och lingvistik, rumänskaSpråk och lingvistik, spanskaSpråk och lingvistik, svenska / skandinaviska språkSpecialisering i allmän lingvistik... [-]
Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Syftet med programmet är att stärka studenternas historiska kunskaper och teoretiska förståelse för relationerna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Studenten k ... [+]

Syftet med programmet är att stärka studenternas historiska kunskaper och teoretiska förståelse för relationerna mellan litteratur, kultur och moderna medier. Studenten kan välja att specialisera sig i engelska, franska, allmänna, tyska, ryska, spanska eller jiddiska litteratur och i skandinaviska studier .

Det finns teoretiska kurser som diskuterar estetiska och kulturella ämnen av allmän karaktär, liksom kurser fokuserade på specifika litterära genrer, teman eller historiska perioder. Kritisk uppmärksamhet ägnas också åt de många former som litteratur kommer in i medierna och den offentliga arenan i samtida samhälle. Den slutliga tentamen har formen av en masteruppsats.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta är ett tvåårigt masterprogram inom det tvärvetenskapliga området mänskliga rättigheter, med en profil inom humaniora. Programmet kombinerar historiska, filosofiska, ... [+]

Detta är ett tvåårigt masterprogram inom det tvärvetenskapliga området mänskliga rättigheter , med en profil inom humaniora. Programmet kombinerar historiska, filosofiska, politiska och juridiska perspektiv på det komplexa fenomen som mänskliga rättigheter representerar i vår värld. Vi är engagerade i den uppfattningen att mänskliga rättigheter behöver betraktas och studeras inte bara som etiska principer eller grund för lag och politik, utan också som en del av infrastrukturen i ett demokratiskt samhälle .

Detta är ett forskningsorienterat program för studenter som är intresserade av att få tvärvetenskapliga färdigheter som är relevanta för vår tids politiska och kulturella utmaningar. Vi fokuserar på en interaktiv undervisningsstil med nära anknytning till pågående forskning. Studenterna har möjlighet att genomföra en praktik som en del av sina studier.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

The Religious Roots of Europe (RRE) är ett tvåårigt nordiskt masterprogram som erbjuds av Center for Theology and Religious Studies vid Lund University i samarbete med un ... [+]

The Religious Roots of Europe (RRE) är ett tvåårigt nordiskt masterprogram som erbjuds av Center for Theology and Religious Studies vid Lund University i samarbete med universitetet i Köpenhamn och Oslo . Programmet fokuserar på de formativa perioderna av judendomen, islam och kristendomen, deras gemensamma rötter, tidig samverkan och bidrag till den europeiska kulturen . Programmet förbereder studenter för utbildning och socialt arbete i ett multireligiöst samhälle eller för forskning om rollen för de tre religionerna i europeisk historia och samhälle.

Genom programmet får eleverna detaljerad kunskap om bildandet av de tre religionerna och deras interaktion med varandra, samt färdigheter som är relevanta för varje yrke eller studie där de tre religionernas roll är av betydelse.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i musik, komposition diplom, syftar till att utbilda kompositörer som har överlägsna konstnärliga och professionella förmågor, med hjälp av specialiserad ... [+]

Masterprogrammet i musik, komposition diplom , syftar till att utbilda kompositörer som har överlägsna konstnärliga och professionella förmågor, med hjälp av specialiserad instruktion som fokuserar på mycket krävande och kvalificerade uppdrag.

Efter avslutad program måste studenten visa större kunskaper och färdigheter samt förmåga att komponera musik på en avancerad konstnärlig nivå. Vidare måste studenten ha en omfattande förståelse och kunskap om komposition för instrumentella ensembler av olika konfigurationer. Han / hon måste också vara beredd att kämpa med de olika aspekterna som krävs under arbetet som professionell kompositör / musiker och har utvecklat förmågan för självständig studie. Dessutom måste studenten ha avancerat entreprenörskompetens efter avslutat program som ökar hans / hennes professionella mångsidighet i ett ständigt föränderligt kulturliv.... [-]

Sverige Malmö
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterprogrammet i musik har specialiseringar i komposition, gitarr, kardioskiva, jazz improvisation, piano, inspelare, symfoniorkesterinstrument och vokalstudier eller ... [+]

Masterprogrammet i musik har inriktningar i komposition, gitarr, cembalo, jazzimprovisation, piano, Recorder, Symphony Orchestra instrument och sångstudier eller Vocal och drama Studies.

Magisterprogrammet i musik syftar till att utbilda musiker som har en hög nivå av konstnärlig och professionell förmåga. Efter avslutad utbildning måste studenten ha välutvecklad kunskap och färdigheter för att kunna arbeta i yrkeskunskap i olika former - antingen som solist, medlem av etablerat ensemble eller i fritt bildade grupper. Studenten måste också ha utvecklat sin förmåga till självständig studie. Vidare måste studenten efter genomgången program ha förvärvat välutvecklade entreprenörskap som ökar sin yrkesmässiga mångsidighet i ett ständigt föränderligt kulturliv.... [-]

Sverige Malmö
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Magisterprogrammet i Service Management är ett unikt tillfälle för dem som söker ett managementprogram på avancerad nivå med en stark länk till forskning. Programmet komb ... [+]

Masterprogrammet i Service Management är en unik möjlighet för dem som söker ett managementprogram på en avancerad nivå med en stark koppling till forskning. Programmet kombinerar djup kunskap om tjänstesektorerna med en förståelse för de specifika organisatoriska och ledande behoven hos serviceaktiviteter.När du ansöker till Masterprogrammet i Service Management väljer du en av fem specialiseringar: Kultur- och kreativitetshantering, Supply Chain Management, Sustainable Service Management, Retail eller Tourism. Vi har en blandning av studenter från hela världen.Hållbar serviceledning

Med ett ökat fokus på hållbarhetsfrågor i serviceorganisationer tillsammans med insatser för att utveckla mer hållbar affärspraxis finns det behov av personal med specialiserad hållbarhetskompetens. Du kommer att studera, analysera och diskutera hållbarhetsfrågor och teorier med särskilt fokus på tjänster och serviceorganisationer. Du får förståelse för teorier om hållbar konsumtion, hållbara affärsmodeller och miljöstyrning och policy, utveckla de färdigheter som krävs för att utvärdera miljöpåverkan av tjänsteaktiviteter och lära dig att identifiera, analysera, utvärdera och kommunicera de olika aspekterna med avseende på serviceverksamhetens hållbarhet i ett samhälleligt sammanhang.... [-]

Sverige Helsingborg
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

MSc i socialantropologi tillämpar djupa och breda perspektiv på en förståelse av sociala gemenskaper och kultur. Programmet ger specialisering i det vetenskapliga tillväg ... [+]

MSc i socialantropologi tillämpar djupa och breda perspektiv på en förståelse av sociala gemenskaper och kultur. Programmet ger specialisering i det vetenskapliga tillvägagångssättet som är grundläggande för studenter som syftar till att bedriva doktorandstudier men som också är av stort värde för avancerat arbete som policy eller operativ officer i organisationer och aktiviteter på olika nivåer.Programöversikt

Master of Science in Social Anthropology ger studenterna en starkt forskningsbaserad magisterexamen. Programmet kombinerar djup kunskaper med bredare perspektiv och kopplingar till det bredare samhället. MSc i socialantropologi tillämpar djupa och breda perspektiv på en förståelse av sociala gemenskaper och kultur som en sammanhängande helhet.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Master of Science in Sociology tillhandahåller specialisering i den vetenskapliga strategin som är grundläggande för studenter som syftar till att bedriva doktorandstudie ... [+]

Master of Science in Sociology tillhandahåller specialisering i den vetenskapliga strategin som är grundläggande för studenter som syftar till att bedriva doktorandstudier och också är av stort värde för avancerat arbete som policy eller operativ officer i olika organisationer. Programmet ger dessutom studenten kunskap och färdigheter för att anpassa sig till ett förändrat arbetsliv och förmåga att bidra till utveckling i samhället och arbetslivet.Programöversikt

MSc i sociologi förbereder studenter för doktorandstudier i sociologi samt för avancerat professionellt arbete inom sociologiska undersökningar och samhällsplanering. Programmet ger studenter stor frihet att välja kurser efter intresse och framtida behov. Programmet gör det möjligt för elever att utveckla kritiskt tänkande, analytiska färdigheter och förmåga att genomföra samhällsanalys, samt att förvärva specialiserad kunskap om sociologi. Efter avslutat program tilldelas studenterna en examen civilingenjör (120 hp) med inriktning mot sociologi.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta tvååriga internationella masterprogram i Visual Culture utforskar den avgörande rollen för visuell kultur i den moderna och samtida världen. Det syftar till att för ... [+]

Detta tvååriga internationella masterprogram i Visual Culture utforskar den avgörande rollen för visuell kultur i den moderna och samtida världen. Det syftar till att fördjupa studentens förståelse för hur och varför bilder och synlighet idag formar och återspeglar vår kunskap, attityder och erfarenheter, kanske mer än någonsin tidigare.

Ett brett spektrum av visuella genrer och media undersöks, till exempel konst, film, nyheter och dokumentär bild, reklam, vetenskapliga bilder och stadsmiljöer ur perspektivet på teknisk och samhällelig utveckling under modernitet samt existensiella och kulturella aspekter av se och bilder.

Genom en bred apparat med teorier och metoder bidrar programmet till en bättre förståelse av kraften (och ibland maktlöshet) hos bilder och andra visuella uttryck för att fascinera, övertyga och störa och att skapa mening i sociala, kulturella och personliga sammanhang.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Masterprogrammet i maskininlärning, system och kontroll förbereder eleverna för en flexibel framtidssäker karriär inom detta allmänna område där avancerade algoritmer anv ... [+]

Mängden tillgängliga data i världen exploderar och avancerade algoritmer används för att extrahera information för användning i olika applikationer som självkörande bilar, optimerad tillverkning, förbättrad sjukvård och mer energieffektiva system.

Masterprogrammet i maskininlärning, system och kontroll förbereder eleverna för en flexibel framtidssäker karriär inom detta allmänna område där avancerade algoritmer används för att analysera stora datasätt i ett brett spektrum av applikationer som kombinerar metoder för statistisk analys, matematik, signalbehandling, bild analys- och kontrollteori. Efterfrågan på experter med sådan kunskap växer, vilket innebär en optimistisk arbetsmarknad för akademiker.... [-]

Sverige Lund
September 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Syftet med programmet är att ge dig en bred och grundläggande kunskap inom områdena fysisk, teoretisk kemi och kemisk fysik. ... [+]

Syftet med programmet är att ge dig en bred och grundläggande kunskap inom områdena fysisk, teoretisk kemi och kemisk fysik .

Studenter utvecklar avancerade laborationer, djup teoretisk förståelse av grundläggande mekanismer och god förståelse för praktiska tillämpningar. Särskild tonvikt läggs vid en obruten förståelselinje, från kvantmekanisk beskrivning av atomer och molekyler till komplexa supramolekylära strukturer, liksom deras industriella och biologiska tillämpningar.

Under det första året ger kurser inom de områden som nämns ovan en lämplig bas för framtida studier i dessa eller relaterade ämnen. Under det andra året kan du till stor del påverka och planera dina studier med flera olika möjligheter. Det är obligatoriskt att genomföra ett magisterexamen, motsvarande minst 30 hp.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Programmet ger dig möjlighet att förvärva en avancerad nivå av teoretisk och praktisk kunskap och färdigheter inom områdena analytisk, organisk, organometallisk och koord ... [+]

Programmet ger dig möjlighet att förvärva en avancerad nivå av teoretisk och praktisk kunskap och färdigheter inom områdena analytisk, organisk, organometallisk och koordinationskemi . Genom en kombination av avancerade kurser och ett masterprogram eller projekt får du möjlighet att specialisera dig i de nämnda områdena. Masterexamen måste motsvara minst 30 hp.

Studier bygger på en tidigare grundning i kemi och gör att du kan utveckla förmågan att tillämpa självständiga idéer på problem och problem inom kemi eller dess närliggande områden.

Karriärmöjligheter

Programmet ger dig allmänna och ämnesrelaterade färdigheter som utrusta dig för anställning i kemisk industri, närliggande branscher eller offentlig sektor eller för doktorandstudier. Du kommer också att utveckla dina egna inlärningsförmåga på ett sådant sätt att du är beredd på livslångt lärande.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Denna tvååriga Erasmus Mundus gemensamma magisterexamen (EMJMD) utforskar samtida teoretiska och praktiska frågor inom turismutveckling, med ett kulturellt fokus, vilket ... [+]

Programöversikt

Denna tvååriga Erasmus Mundus gemensamma magisterexamen (EMJMD) utforskar samtida teoretiska och praktiska frågor inom turismutveckling, med ett kulturellt fokus, vilket ger kritiska analytiska färdigheter.

Detta är ett spännande och innovativt nytt program som erbjuds av University of Glasgow (Dumfries Campus), University of Malta, Lund University (Sweden) och University Institute of Lissabon (Portugal) . Du kommer att examen med en gemensam examen som tilldelas av tre av partnerna. Genom att studera med en kombination av tre partners får du undervisning av experter i världsklass inom områdena samhällsvetenskaplig analys av turism, arv, affärsinnovation och hållbarhet.... [-]

Sverige Lund
September 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lunds Universitet
Address
Paradisgatan 2
SE-223 50 Lund, Skåne län, Sverige
Webbplats
Telefon
+46 46 222 00 00
Address
Campus Malmö
Malmö, Skåne län, Sverige
Address
Campus Helsingborg Universitetsplatsen 2
SE-251 08 Helsingborg, Skåne län, Sverige