Mälardalen University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Mälardalen University ( MDH ) ligger i den tätbefolkade och vidsträckta regionen kring Mälaren, cirka en timme med tåg från Stockholm och Arlanda flygplats. De flesta av universitetets elever tar kurser på ett av sina två centralt belägna campus i Eskilstuna och Västerås.

MDH bedriver utmärkt forskning inom Future Energy and the Embedded Systems specialisering och framstående forskning inom hälsa och välfärd samt tekniska och tekniska specialiseringar inom innovation och produktrealisering.

Huvuduppgiften för de etablerade forskningsområdena Utbildningsvetenskap och matematik, industriell ekonomi och ledning tillsammans med arbetslivsstudier är att ge en forskningsbas för varje ämne på grundnivå och avancerad nivå.

MDH kännetecknas av nära partnerskap med företag och offentlig sektor i regionen, vilket gör vårt universitet attraktivt för studenter - och våra studenter attraktiva på arbetsmarknaden. Cirka 85% av våra studenter har jobb inom ett år från examen.

MDH är miljöcertifierat och prioriterar hållbar samhällsutveckling i alla sina aktiviteter.

Varför studera här?

 • Samarbetet som du kommer att dra nytta av
  Vår utbildning kännetecknas av hög kvalitet och nära kontakt till forskning, mellan studenter, samt mellan studenter och lärare. Mälardalen University är känt för vårt samarbete med det omgivande samhället och vi vet att våra studenter är attraktiva på arbetsmarknaden. Mer än 86% av våra studenter har anställning inom sitt studieområde det första året efter examen. Genom utbildning av hög kvalitet och samarbete med offentlig sektor, företag och industri förbereder vi dig för arbetslivet. Våra studieprogram är utformade i samarbete med arbetsgivare och utvärderas ständigt av dem - vilket hjälper till att matcha våra program och kurser med yrkesvärldens krav. Många multinationella företag som ABB och Volvo ligger nära både Eskilstuna och Västerås och våra studenter drar nytta av detta.


 • En internationell atmosfär
  Du kommer att känna dig som hemma på Mälardalen University , och att vara här är mer som att vara en del av ett internationellt samhälle än i ett visst land. Mälardalen University har en internationell atmosfär med studenter och personal från hela världen. Vi har också partneruniversitet i ett fyrtio länder runt om i världen, och både studenter och personal har utmärkta möjligheter att spendera lite tid på en av dessa andra platser för lärande.


 • Värdefullt stöd och aktiviteter
  Universitetet erbjuder mycket studiehjälp till våra studenter, bland annat i form av kurser i studieteknik och kommunikation. Mot slutet av ett utbildningsprogram erbjuder vi också karriärrådgivning. Studentkåren arrangerar massor av sociala aktiviteter och erbjuder värdefullt stöd, särskilt till våra internationella studenter.


 • Bra boende
  Vi hjälper våra studenter att hitta en plats att bo, antingen i Eskilstuna eller i Västerås. Under terminerna, måndag - fredag, erbjuder vi också gratis bussresor mellan städerna, för både studenter och personal.


 • Utmärkta faciliteter till ditt förfogande
  Anläggningarna är moderna och har ljusa byggnader som byggdes speciellt för universitetet. Det finns gott om föreläsningssalar och mötesplatser för studenter, men också trevliga innergårdar och tysta arbetsrum. Det finns gott om datorarbetsstationer som våra studenter kan använda, plus tillgång till ett trådlöst nätverk för bärbara datorer.


 • Högkvalitativ undervisning baserad på forskning
  Att det finns en stark koppling mellan våra utbildningar och vår forskning är en självklarhet för oss. Våra studenter får god inblick i forskningsvärlden och de senaste resultaten.


 • Utbildning med fokus på anställbarhet
  Som student från Mälardalen University blir du attraktiv på arbetsmarknaden. Genom utbildning av hög kvalitet och samarbete med omgivningen förbereder vi dig för arbetslivet. Våra utbildningsprogram är utformade i samarbete med arbetsgivare och utvärderas ständigt av dem - vilket hjälper till att matcha våra program och kurser med arbetsmarknadens krav. Våra studenter står i ständig nära kontakt med sina kamrater, lärare, forskare och framtida arbetsgivare, och många av våra utbildningar har praktiska inslag. Detta kan ha formen av till exempel studenter som skriver sina examensprojekt tillsammans med ett företag eller att universitetet bjuder in företagsrepresentanter som gästföreläsare.


 • En närhet inom universitetet
  Internationella studenter uppskattar ofta det faktum att det är lätt att komma i kontakt med professorerna och att det finns en informell atmosfär vid MDH . Grundstudenter, doktorander och professorer möts ofta i samband med olika projekt. Vi uppskattar det när studenter deltar aktivt i sin utbildning och uppmuntrar dig därför att få ut det mesta av din studietid.

Platser

Västerås

Address
Högskoleplan 1
722 20 Västerås Västerås, Västmanland County, Sverige

Eskilstuna

Mälardalens högskola

Address
Mälardalen University
Västerås, Högskoleplan 1
Eskilstuna, Drottninggatan 12

Eskilstuna, Södermanlands län, Sverige
Telefon
+46 21 10 13 00

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium