Stockholm School of Economics

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

EFMD Equis Accredited

En unik affärskola

Handelshögskolan i Stockholm (SSE) är den ledande handelshögskolan i Norden med ett unikt företagsnätverk, privat finansiering och litet beroende av statligt stöd. I mer än ett sekel har SSE utbildat talangfulla kvinnor och män för ledande befattningar inom näringslivet och den offentliga sektorn.
SSE erbjuder kandidatexamen och masterprogram tillsammans med högt ansedd Ph.D., MBA och Executive Education program. Cirka 2000 studenter är registrerade i program på olika nivåer.

Samarbete med näringslivet

SSE grundades 1909 genom företagsvärldens initiativ och har utvecklats i nära dialog med industrin och samhället som helhet. När globaliseringen accelererar och nya utmaningar uppstår, skapar nära relationer med företagsledare, politiker, politiker och experter bana för utmärkt forskning. Svenska näringslivet och skolan har bibehållit de nära banden. Idag har SSE mer än 100 företagspartners.

Internationella nätverk

SSE har fått ett rykte för excellens, både i Sverige och runt om i världen. Skolan samarbetar med flera ledande högskolor över hela världen. År 1999 blev SSE första handelsskolan i Sverige för att få världens ledande internationella ackreditering för handelshögskola, EQUIS och har höll ackreditering sedan dess. Detta intygar att alla SSE-huvudaktiviteter, undervisning och forskning, är av högsta internationella standard. Vidare är SSE den enda svenska medlemsorganisationen för CEMS (Global Alliance in Management Education) och PIM (Partnership in International Management).
SSE är också den enda nordiska representanten i ICEDR, ett samhälle som består av de 25 främsta handelshögskolorna (Harvard University, MIT, Wharton, bland annat) och 40 av de ledande företagen (ABB, Deutsche Bank , Unilever, Ericsson för att nämna några) i världen.

Executive Education vid SSE

IFL Executive Education på SSE är ett dotterbolag till SSE som erbjuder öppen inskrivning och skräddarsydda program för nyckelpersoner inom privat företag och offentlig förvaltning. IFL Executive Education på SSE erbjuder utvecklingsprogram av högsta kvalitet för att öka konkurrenskraften hos företag, organisationer och individer.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se MSc:er » Se skolans Masterprogram » Se BScs » Se PhD »

Program

Skolan erbjuder också:

MSc

Master I Business & Management

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Sverige Stockholm

Samtida affärsmiljöer präglas av kontinuerlig och snabb förändring. Organisationer, oavsett ålder, storlek eller industri, måste identifiera och driva nya möjligheter till värdeskapande. Är du nyfiken på vilka utmaningar detta medför? Vill du spela en aktiv roll för att skapa och utveckla framtida affärsmöjligheter för sådana organisationer? [+]

Master of Science Programmet i Business & Management kommer att utveckla den kunskap och kompetens som krävs för att utmärka sig i dagens organisationer. Programmet förbereder dig för att skickligt agera och fatta beslut i mycket osäkra och komplexa miljöer.

Dessa sammanhang kräver innovativa marknadsföringskampanjer, nya produktutvecklingsprocesser, förändringsprojekt, dynamiska strategier och organisationer. Detta är grundläggande medel för både växande entreprenörssatsningar och etablerade företag som strävar efter att behålla sin kant genom ständig förnyelse.

Läroplanen för programmet bygger på akademiska discipliner för förvaltning och marknadsföring. Dessa discipliner erbjuder viktiga verktyg för nästa generations chefer som behöver kombinera kreativitet och nytänkande med marknadsanalyser och kommunikationsstrategier, att leda projekt och driva förändring inom och mellan organisationer, och att integrera kunskap från olika områden och sociala nätverk.... [-]


Magisterexamen

Magister I Ekonomi

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Sverige Stockholm

Utrustar dig att ta itu med svåra ekonomiska problem och utmärkta verktyg för att göra karriär inom den offentliga och privata sektorn. [+]

Den tvååriga civilingenjörsutbildningen i nationalekonomi (120 hp) kommer att utrusta dig att ta itu med svåra ekonomiska problem och ge dig utmärkta verktyg för att göra karriär inom både den offentliga och privata sektorn.

Programmet lägger tonvikten på problemlösningsförmåga som kan tillämpas i en mängd olika inställningar och erbjuder en ovärderlig start på din karriär. Genom att använda modern ekonomisk analys och kvantitativa empiriska metoder programmet ger dig verktyg för att analysera komplexa verkliga problem inom den offentliga politiken samt inom privata företag och internationella organisationer.

Två specialiseringar erbjuds:

Tillämpad Ekonomisk Analys Internationell ekonomi ... [-]

Magister I Redovisning & Ekonomisk Förvaltning

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Sverige Stockholm

MSc i redovisning och ekonomisk förvaltning är utformad för att förbereda studenter för karriärer som ekonomisk analytiker, företagskontroll, finansdirektör (CFO), investmentbanker, konsult och revisor. [+]

Som en examen från vårt program kommer du att ha en djup förståelse för hur finansiella och icke-finansiella kontroller kan integreras och användas för styrändamål i multinationella företag, hur stora företag rapporterar till externa aktie-och intressenter och hur de utvärderar den finansiella och icke -finansiella resultat för företagen.

Centrala teman är redovisningsprinciperna, affärsstyrning, kapital budgetering, finansiell analys och företagsvärdering. I alla våra kurser tar vi en analytisk och internationellt perspektiv. Till exempel i de finansiella rapporterings grundläggande kurser vi inte undervisar svenska redovisningsprinciper, utan fokusera på de viktigaste begrepp och principer som ligger bakom de flesta internationella redovisningsstandarder såsom IFRS. Följaktligen, de insikter du får i programmet förblir värdefull även när konkreta finansiella normer förändras. Vi ser redovisningen som ett språk som du måste förstå för att ordentligt analysera och förstå ett företag bolag.... [-]


Master I Finans

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Sverige Stockholm

MSc i ekonomi kombinerar en rigorös, forskningsbaserad studieplan med omfattande verkliga applikationer och operativ kompetensbyggnad. [+]

Programmet ges av erfarna lärare med hög kompetens inom ekonomiska frågor. Ämnena innefattar bland annat moderna Capital Markets, Värdering (inklusive alternativ), Fixed Income, och kapitalstruktur. Tillval inkluderar Value Investing, omstrukturering, fusioner och förvärv, Private Equity och International Finance.

The Master of Finance har varit en av de mest populära masterprogram i Europa, tack vare en bra inlärningsmiljö och enastående karriärmöjligheter som erbjuds efter examen. Finans akademiker göra karriär inom investment banking, corporate finance, private equity, kapitalförvaltning, konsultverksamhet, samt icke-finanser. De stora finansiella företag från Stockholm och London besöker campus regelbundet och anställa många av våra studenter.... [-]


Master I Internationella Affärer (CEMS MIM)

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Sverige Stockholm

Led, samarbeta, inspirera och inspirera. Behärskar utmaningarna för förvaltning, innovation och strategi i globala organisationer genom fördjupade kurser, levande projekt och på en utbytesperiod vid ett annat högsta universitet. Vid godkännande till MSc Program i International Business kandidater är förut godkända för att börja CEMS Master i International Management i sitt andra år och därför berättigade till en dubbel examen. [+]

Älskar du att träffa nya människor och kulturer, leda och samarbeta, inspirerande och att inspireras av duktiga yrkesmän med olika bakgrund? Välkommen till International Business!

Den Civilingenjör i International Business ger dig verktygen för att bemästra de utmaningar som ledning och strategi i globala organisationer. Programmet kombinerar avancerad analytisk utbildning med aktivt lärande i verkliga projekt tillsammans med SSE och CEMS samarbetspartners. Vid antagning till MSc i International Business är kandidaterna godkända för CEMS MIM.

Du kommer att arbeta på avancerad nivå med ämnen som är inriktade på att driva och utveckla globala organisationer. Vi använder strategi och marknadsföring verktyg för att sätta företaget i ett sammanhang och undersöka hur företagen påverkar deras konkurrenskraftiga miljöer. Du lär dig också hur man får företag att växa och blomstra från insidan, genom innovationer och ledarskapspraxis som bygger operativ excellens. I slutändan lär du dig att förbättra dem och de saker de gör.... [-]


Videoklipp

SSE Student Stories: a passion for learning

Kontakt

Adress, rad 1 Stockholm School of Economics Sveavägen 65
Stockholm, Sverige
Hemsida https://www.hhs.se/
Telefonnummer +46-8-736 90 00