Läs den officiella beskrivningen

EFMD Equis Accredited

En unik affärskola

Handelshögskolan i Stockholm (SSE) är den ledande handelshögskolan i Norden med ett unikt företagsnätverk, privat finansiering och litet beroende av statligt stöd. I mer än ett sekel har SSE utbildat talangfulla kvinnor och män för ledande befattningar inom näringslivet och den offentliga sektorn.
SSE erbjuder kandidatexamen och masterprogram tillsammans med högt ansedd Ph.D., MBA och Executive Education program. Cirka 2000 studenter är registrerade i program på olika nivåer.

Samarbete med näringslivet

SSE grundades 1909 genom företagsvärldens initiativ och har utvecklats i nära dialog med industrin och samhället som helhet. När globaliseringen accelererar och nya utmaningar uppstår, skapar nära relationer med företagsledare, politiker, politiker och experter bana för utmärkt forskning. Svenska näringslivet och skolan har bibehållit de nära banden. Idag har SSE mer än 100 företagspartners.

Internationella nätverk

SSE har fått ett rykte för excellens, både i Sverige och runt om i världen. Skolan samarbetar med flera ledande högskolor över hela världen. År 1999 blev SSE första handelsskolan i Sverige för att få världens ledande internationella ackreditering för handelshögskola, EQUIS och har höll ackreditering sedan dess. Detta intygar att alla SSE-huvudaktiviteter, undervisning och forskning, är av högsta internationella standard. Vidare är SSE den enda svenska medlemsorganisationen för CEMS (Global Alliance in Management Education) och PIM (Partnership in International Management).
SSE är också den enda nordiska representanten i ICEDR, ett samhälle som består av de 25 främsta handelshögskolorna (Harvard University, MIT, Wharton, bland annat) och 40 av de ledande företagen (ABB, Deutsche Bank , Unilever, Ericsson för att nämna några) i världen.

Executive Education vid SSE

IFL Executive Education på SSE är ett dotterbolag till SSE som erbjuder öppen inskrivning och skräddarsydda program för nyckelpersoner inom privat företag och offentlig förvaltning. IFL Executive Education på SSE erbjuder utvecklingsprogram av högsta kvalitet för att öka konkurrenskraften hos företag, organisationer och individer.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:


Stockholm School of Economics

MSc i redovisning, värdering och ekonomisk förvaltning är utformad för att förbereda studenter för karriärer som ekonomisk analytiker, företag controller, ekonomichef (CF ... [+]

Som examen från detta program kommer du att ha en djup förståelse för hur finansiella och icke-finansiella kontroller kan integreras och användas för styrning i multinationella företag, hur stora företag rapporterar till externa aktieägare och intressenter och hur de utvärderar de finansiella och icke-finansiella resultat av företag.

Viktiga ämnen är ekonomisk rapporteringsprinciper, företagskontroll, kapitalbudgettering, ekonomisk analys och företagsvärdering. I alla dessa kurser kommer SSE att ta ett analytiskt och internationellt perspektiv. Till exempel undervisar SSE inte i svenska redovisningsprinciper, utan snarare fokuserar på de huvudbegrepp och principer som ligger bakom de flesta internationella redovisningsstandarder som IFRS. Följaktligen är insikterna du får i programmet fortfarande värdefulla även när konkreta finansiella standarder ändras. SSE ser bokföring som ett språk du behöver förstå för att korrekt kunna analysera och förstå ett företagsföretag.... [-]

Sverige Stockholm
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Stockholm School of Economics

Samtida affärsmiljöer präglas av kontinuerlig och snabb förändring. Organisationer, oavsett ålder, storlek eller industri, måste identifiera och driva nya möjligheter til ... [+]

Master of Science Programmet i Business & Management kommer att utveckla den kunskap och kompetens som krävs för att utmärka sig i dagens organisationer. Programmet förbereder dig för att skickligt agera och fatta beslut i mycket osäkra och komplexa miljöer.

Dessa sammanhang kräver innovativa marknadsföringskampanjer, nya produktutvecklingsprocesser, förändringsprojekt, dynamiska strategier och organisationer. Detta är grundläggande medel för både växande entreprenörssatsningar och etablerade företag som strävar efter att behålla sin kant genom ständig förnyelse.

Läroplanen för programmet bygger på akademiska discipliner för förvaltning och marknadsföring. Dessa discipliner erbjuder viktiga verktyg för nästa generations chefer som behöver kombinera kreativitet och nytänkande med marknadsanalyser och kommunikationsstrategier, att leda projekt och driva förändring inom och mellan organisationer, och att integrera kunskap från olika områden och sociala nätverk.... [-]

Sverige Stockholm
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Stockholm School of Economics

Led, samarbeta, inspirera och inspirera. Behärskar utmaningarna för förvaltning, innovation och strategi i globala organisationer genom fördjupade kurser, levande projekt ... [+]

Älskar du att träffa nya människor och kulturer, ledande och samarbetande, inspirerande och inspirerande av begåvade proffs från olika bakgrunder? Välkommen till International Business!

Civilingenjör i internationell verksamhet ger dig verktyg för att behärska utmaningarna i ledning och strategi i globala organisationer. Programmet kombinerar avancerad analytisk träning med aktivt lärande i verkliga projekt tillsammans med SSE och CEMS företags partners. Vid antagning till MSc i International Business är kandidaterna godkända för CEMS MIM.

Du kommer att arbeta på avancerad nivå med ämnen som är inriktade på att driva och utveckla globala organisationer. SSE använder strategi- och marknadsföringsverktyg för att sätta företaget i kontext och utforska hur företagen påverkar sina konkurrensmiljöer. Du lär dig också hur man får företag att växa och blomstra från insidan, genom innovationer och ledarskapspraxis som bygger operativ excellens. I slutändan lär du dig att förbättra dem och de saker de gör.... [-]

Sverige Stockholm
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Stockholm School of Economics

Det tvååriga MSc-programmet i ekonomi (120 hp) ger dig möjlighet att ta itu med utmanande ekonomiska problem och utmärkta verktyg för att bedriva karriär inom den offentl ... [+]

Det tvååriga MSc-programmet i ekonomi (120 hp) kommer att utrusta dig för att ta itu med utmanande ekonomiska problem och ge dig utmärkta verktyg för att bedriva karriär inom både den offentliga och den privata sektorn.

Programmet lägger tonvikten på problemlösningsförmåga som kan tillämpas i en mängd olika inställningar och erbjuder en ovärderlig start på din karriär. Med hjälp av modern ekonomisk analys och kvantitativa empiriska metoder ger programmet dig verktyg för att analysera komplexa verkliga problem inom det offentliga beslutet, såväl som i privata affärer och internationella organisationer.

Två specialiseringar erbjuds:

Tillämpad ekonomisk analys.Internationell ekonomi.... [-]
Sverige Stockholm
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Stockholm School of Economics

MSc i ekonomi kombinerar en rigorös, forskningsbaserad studieplan med omfattande verkliga applikationer och operativ kompetensbyggnad. ... [+]

Programmet lärs av erfaren fakultet med enastående expertis inom finansiella ämnen. Ämnen som omfattas är moderna kapitalmarknader, värdering (inklusive optioner), fastinkomst och kapitalstruktur. Valfrihet omfattar värdeinvestering, omstrukturering, fusioner och förvärv, privat kapital och internationellt finansiellt.

Magisterexamen har varit ett av de mest populära masterprogrammen i Europa tack vare en bra läromiljö och enastående karriärmöjligheter som erbjuds efter examen. Finansutexaminerade bedriver karriär inom investment banking, företagsfinansiering, private equity, investment management, rådgivning, samt icke-finansiella positioner. De stora finansföretagen från Stockholm och London besöker regelbundet campus och anställer många av våra studenter.... [-]

Sverige Stockholm
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

SSE Student Stories: a passion for learning