Stockholm University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Naturvetenskapliga fakulteten vid Stockholm University är Sveriges största naturvetenskapliga fakultet och är bland de hundratals vetenskapliga fakulteterna i världen på Shanghai-rankingen. Fakulteten erbjuder utbildning i högsta klass i ett antal program och kurser, på masternivå ges mer än 30 studieprogram på engelska.

Varför studera vid Sveriges största vetenskapsfakultet?

Vetenskaplig forskning inkluderar allt från att studera de minsta komponenterna i materia till upptäckt och analys av interstellära fenomen. Men det finns mer än forskning.

Att kombinera studier i vetenskap med studier i språk, ekonomi eller till och med kommunikation kan göra dina kompetenser och profil mer attraktiv för arbetsmarknaden. Stockholm University erbjuder studenterna denna möjlighet med sitt brett utbud av kurser inom samhällsvetenskap och humaniora. Forskare och matematiker återfinns i den mest varierade positionen från finansanalytiker, utredare, författare, konsulter, säljare eller projektledare inom många olika områden. Det stora utbudet av kurser som erbjuds, både inom vetenskap och andra områden samt möjligheten att välja den riktning som passar dig bäst - med ytterligare möjlighet att senare byta spår, eller komplettera dina studier med ett nytt ämne - öka dina chanser att lyckas på arbetsmarknaden.

Forskare och matematiker världen över arbetar med framtiden. Det kan vara att göra mer tillförlitliga väderprognoser, utveckla nya och bättre droger, förbättra miljöskydd eller skapa hälsosammare livsmedelsprodukter. I en internationell undersökning av högskoleutbildningarnas anställbarhet rankades Stockholm University högst i Sverige, det andra i Skandinavien och 62 världen över.

Fakulteten erbjuder både program och kurser på grund- och forskarnivå på engelska. Den allmänna nivån på engelska kunskaper i Sverige är mycket hög enligt English Proficiency Index. Sverige har rankats i topp 5 sedan indexet startade för sex år sedan och har rankats som nummer ett tre gånger. Förutom den allmänna engelska kunskapsnivån har Stockholm University en internationell lärare och forskare och lång erfarenhet av att ge kurser i engelska.

Våra kurser är nära besläktade med den nuvarande forskningen som genomförs vid naturvetenskapliga fakulteten och en majoritet av våra lärare är aktiva forskare. Se mer information om våra internationella masterprogram.

Livet som student i Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och ett av de mest framstående akademiska centra i norra Europa. Staden består av flera öar och är omgiven av vatten. Vattnet är så rent att du faktiskt kan simma mitt i staden. På sommaren går solen aldrig helt ner och människor samlas i öppna barer, restauranger och parker för att njuta av ljuset och det tempererade klimatet. På vintern är det ofta möjligt att åka skridskor mitt i staden.

Stockholm erbjuder högre utbildning av högsta internationella standard på välkända universitet och högskolor, bland annat framstående institutioner som Karolinska Institutet, KTH Kungliga Tekniska Högskolan, Handelshögskolan i Stockholm och Stockholm University .

Under åren har inte mindre än tolv nobelpristagare varit aktiva vid dessa universitet och högskolor inom fysiologi och medicin, fysik, ekonomi och kemi.

Platser

Östermalm

Address
Universitetsvägen,10 A
106 91 Östermalm, Stockholms län, Sverige

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

MSc
Skolan erbjuder också: